icon

Hradíte si dovolenku s partnerom na polovicu?

larana71
3. júl 2023
Strana
z2
zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
larana71
autor
24. júl 2023

Milé dámy, ďakujem za odpovede. Z môjho pohľadu keď vstupujem do vzťahu, tak s tým, že spĺňa partner také isté povinnosti, ako keď vstupujú dvaja do manželstva. To či to niekto zvonku ošetrí manželstvom, to už je vonkajšie. Keď raz ten muž so mnou zdieľa vzťah, tak očakávam, že sa správa, tak aby som v tom vzťahu necítila nerovnováhu. A keď to žene nevie poskytnúť, tak nech do vzťahu nejde. Žiaľ zistí sa to len v priebehu toho vzťahu, čo si kto prináša z minulosti a hlavne, keď ju nemá doriešenú. Aj keď sa o seba dokážem postarať, to ešte neznamená, že nechcem aby mi ten partner urobil raz za čas radosť. Nie každá žena chce mužovi robiť slúžku a vo všetkom mu pomáhať. Vyvarovala by som sa takého hodnotenia, ako je vypočítavosť, keď neviete detaily vzťahu.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
tanyan
24. júl 2023

@larana71 Tiež nevidím vzťah ako účtovnú osnovu (má dať / dal). Hlavne, keď vo vzťahu sú dôležité (často dôležitejšie) aj iné veci ako peniaze a materiálne hodnoty. Úprimne viem tráviť čas s partnerom aj inak ako prepočítavať kto komu kedy koľko zaplatil a či zjedol dva jogurty alebo tri. Vzájomná dôvera a rešpekt sú základom a v oblasti financií človek dopredu nevie ako sa napríklad v kariére či zdraví bude dariť jednému alebo druhému z partnerov. Zdieľame život so všetkým čo k nemu patrí a navzájom sa podporujeme - aj finančne, to je pre mňa partnerský vzťah.
Často sa tie nezvládnuté úskalia vzťahu ukážu negatívne napríklad počas rodičovskej dovolenky, keď muž zarába ďalej a niektoré ženy žijú zo svojho našetreného... ☹

obleckodogymu
24. júl 2023

Áno, delíme na polovicu odkedy sme spolu vôbec začali chodit a teraz už aj máme spoločný účet ktorým platíme bežné výdavky (jedlo, drogéria atď)...

luccija
24. júl 2023

@larana71 má svoje záväzky dcéry, platí školu...vy ste kamaráti, keď ani nebyvate spolu.Ked chces dovolenku a on nie choď so synom.V tomto prípade by som vôbec nečakala, že mi má niečo zaplatiť.

123kika1234
24. júl 2023

Platíme zo spoločného účtu 🙂

ckocka
24. júl 2023

A čo mu zaplatíš ty keď chceš rovnováhu?

Strana
z2