Idete na letnú dovolenku v čase koronavírusu?

24. apr 2020

Ahojte chcem sa spytat, ci sa chystate na letne dovolenky aj za tychto podmienok... A ci aj ked skoncia pojdete...napr.Taliansko, Spanielsko najma.Aky mate na to nazor?Dakujem za odpovede👍

veronikaszabova
24. apr 2020

Chceli sme do Talianska, no budeme dovolenkovat niekde na Slovensku.

matapo
24. apr 2020

...ano, pojdeme k moru, ale IT, SP, FR tento rok urcite nie (sme stihli IT aj FR min. rok, takze ani nie je tento rok potreba). Pravdepodobne autom, nakolko je to o dost bezpecnejsie ako letecky, a jedine do sukromia tento rok a s vlastnou kuchunou radsej. Myslim ze su krajiny kt. su celkom bezpecne, resp. je tam riziko nakazy rovnako velke ako u nas. Nakzit sa mozme aj na SK, nemozeme zas na to takto pozerat, otazna je hlavne ta povinna karantena, ci bude treba dodrziavat aj v lete...

diewcatqoo
24. apr 2020

Uvidime, chceli sme ist do Slovinska, do odlahlych kutov Triglavskeho narodneho parku, kde by asi nebolo moc ludi, takze strach z nakazy nemam. Skor cakam na to, co vlady, ci bude povolene cestovanie bez nejakych dalsich podmienok. Lebo byt po navrate v karantene sa mi moc nechce, to radsej budem dovolenkovat niekde v Cesku (zijem tam).

kikulienkadd
24. apr 2020

Ahoj, uvidíme, keď tak na Slovensko alebo aspoň k babke,dúfam, že sa dostaneme.

autor
24. apr 2020

No pytam sa preto lebo my mame zaplatenu dovolenku Taliansko Bibione....🤦🤷ale tak asi to dam na ten poukaz a pojdeme inokedy...alebo skusime tiez vymenu destinacie...no tak tato volba ma nenapadla...ze mozeme ist aj do sukromia...ale neviem...skor to vidim,ze zostaneme doma na zahrade...este ze mame kupeny bazen😂aj to bude asi nedostatkovy tovar tento rok👍

lenuliatko84
24. apr 2020

Tento rok nikam.a dufam ze hranice neotvoria,lebo tu haved zasa vsetci donesu naspat

eliaska101
24. apr 2020

My tento rok nikam isto nepôjdeme. Bála by som sa ísť do inej krajiny, keď je to teraz také ohrozené cestovať. Neužili by sme si takú dovolenku, takže tiež len tu na Slovensku budeme.

sorciera24
24. apr 2020

sa smejem, ako tu nietko tvrdi, že pojde k moru.....ked neotvoria hranice (co je pri mAtovičovi aj realne), tak asi len prstom po mape.... k veci, chodievame kazdy rok do Talianska, tento rok isto nepojdeme (aj keby tie hranice nahodou otvorili)...budem rada, ak na SR spojazdnia služby (nejaky hotelik a tak), aj ked radsej by som sla kusok do Polska (kedze sluzby tam su lacnejsie a neporovnatelne).....ale budem rada aj SLovensko a v zdravi...

janka54321
24. apr 2020

Chystali sme sa, ako každý rok do Chorvátska, ale veru nepôjdeme, aj keď bude,, reset" veľmi chybat

bubinko1506
24. apr 2020

Ahoj, mame zaplateny apartman v Chorvatsku koncom jula.zatial nic nerusime, bezplatne storno mame do konca juna.

queen_el
24. apr 2020

No prvá vec je, či vôbec otvoria hranice, čiže plánovať, že pôjdete k moru, síce môžete, ale možno to nebude vôbec možno. Do Talianska by som teda určite nešla, aj keby sa dalo...no my teraz nejdeme nikam do zahraničia, a to cestujeme pravidelne. Plánujeme menší výlet na Slovensku, ak sa bude dať (na to nevidím dôvod, prečo by sa nedalo).

juliettka88
24. apr 2020

My zatial mame zaplatenu dovolenku na september na Rodos, uvidime, ako sa situacia vyvinie.

miriam11
24. apr 2020

Nie

stanzi
24. apr 2020

Ak sa hranice otvoria, urcite pojdeme. Ubytko mame booknute cez Booking.com s moznostou zrusenia az do tyzdna pred planovanym prichodom, takze zatial nic nerusime, cakame co bude.

sapetka
24. apr 2020

Male zaolatene kanarske ostrovy ale stornujeme to. Neviem si to predstavit byt v hotely s ludmi z celehi sveta takmer. Takze nie tento rok si predlzime dovolenku na slovensku asi. Nestiji nam to za to. Ked pojdeme buduci rok.

sapetka
24. apr 2020

@lenuliatko84 a ja dufam ze otvoria🙈cim skor a zrusia karantenu

lenuliatko84
24. apr 2020

@sorciera24 matovic nerobi rozhodnutia,ale krizovy stab,on ich len rozprava pred novinarmi

sorciera24
24. apr 2020

@lenuliatko84 ja ti neviem, ja tomu akosi neverim;) (mam pocit, ze je to naopak niekedy)

nini1010
24. apr 2020

V ziadnom pripade.Aj na Slovensku este silno zvazim.Svet sa nezruti.

kittykat22
24. apr 2020

mali sme ist do Grecka. Namiesto mora bude opekanie pri nafukovacom bazene u babicky 😅 Predstava, ze niekam odletim, a pride tam niekto chory - zatvoria hotel, my tam v karantene, teraz domov specialom 🙈 uz len pri tej predstave sa mi pretacaju panenky. To radsej tento rok ostanem doma, a buduci rok niekam poletime.

nini1010
24. apr 2020

@matapo otazne je skor ci otvoria hranice.Necerim ze robia tietonopayrenia aby to zabili otvorenim hranic a riskovali ze sa to tu znova dovlecie.

lenuliatko84
24. apr 2020

@sorciera24 vobec nie. Ved krcmery to povedal ze to oni vsetko urcuju,a matovic to len predá mediam

nic_ol
24. apr 2020

Mame zaplatene Grécko ale veru nejdeme aj keby to možné bolo.. Ja osobne dufam že pre dovolenky ani hranice neotvoria, lebo zas to tu experti,ktorí nevedia na zadkoch obsediet dovleču a zas to isté 🙄

sorciera24
24. apr 2020

@lenuliatko84 hej, hej, a povedal aj to, že ako mu školky a 1.stupen, co chceli zaviest vlada (MAtovič) zmietli zo stola.... popravde mi je vlastne jedno, kto neotvori hranice... (neverim akosik nikomu a nicomu...)

lenuliatko84
24. apr 2020

@sorciera24 mne akurat dnes napisali z hotela v HR.termin koniec jula ze ci chcem vrátiť zalohu alebo presunieme na rok 2021

sorciera24
24. apr 2020

@lenuliatko84 vsak dobre, nie? mas aspon na vyber🙂 my sme tento rok nastastie nestihli zajednat, vzdy zajednavame az tak okolo aprila...

matapo
24. apr 2020

@lenuliatko84 ...chorvatska vlada zvazuje otvorit, odlahle hotely, ale bez stravy, kempy mimo rusnych letovisk, nebudu vsak plne obsadene, apartmany este nevedia, pravdepodobne ano ale tiez nie na 100 percent a urcite bez stravy. Rataju s turistami z Rakuska, Madarska, Ceska a Slovenska...

ladynina
24. apr 2020

Kokos baby vy ste teda odvazne. Pandemia celosvetova najhorsia pomaly za poslednych 100rokov a vy chcete ist do Talianska alebo celkovo niekam k moru na dovolenku?? 😅 Normlane nechapem, potom dovolenkari nech pekne su v karantene lebo my co budeme radsej doma tu budeme zas trpet a trpnut ci nejaky nedockavy dovolenkar nedoniesie koronu sem k nam. Ja som zrusila Tatry v lete a kks tu sa ide to Talianska. Nonsens 🤦🤦

pragmaticka
24. apr 2020

Mame zajednany falkensteiner v chorvatsku.ten urcite vymenime za nejaky domcek idealne s privatnou plazou.keby ste o niecom vedeli dajte vediet. Na private nevidim dovod preco by sme nesli.

sovica
24. apr 2020

Nad Talianskom a Španielskom by mi ani nenapadlo uvažovať, tak isto ani nad žiadnou krajinou, kde sa treba dopraviť letecky.
Pravdupovediac, toto leto by som si asi "neužila" ani dovolenku v Chorvátsku. Ak bude povolené cestovať, tak tam bude dosť ľudí z viacerých krajín Európy, keďže je to momentálne relatívne bezpečná krajina, ktorá má more, je tam relatívne dobrá hygiena a dá sa tam dopraviť autom.
Ak sa však aj bude dať cestovať, neviem, či si 4-členná rodina bude môcť dovoliť okrem dovolenky, ešte aj Covid-testy. Čo si bude asi Chorvátsko pri vstupe do krajiny vyžadovať. To by sa tá dovolenka dosť predražila.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/chorv...

Napr. Česká republika už ruší zákaz voľného pohybu osôb. Ľudia môžu cestovať aj za hranice krajiny, ale po návrate zo zahraničia musia predložiť negatívny test na koronavírus, inak budú musieť stráviť 14 dní v karanténe. Pendleri budú môcť prechádzať cez hranice každý deň, ak sa každých 14 dní preukážu negatívnym testom.
Ako to bude u nás, je zatiaľ otázne. Pendleri na SK sa búria, že by museli raz za 30 dní predložiť negatívny test... V Čechách musia ľudia predložiť za rovnaké obdobie 2 testy.