Je batoľa bez letenky v lietadle v bezpečí?
Baby dám iba taku letnú úvahu, keďže je obdobie dovoleniek a cestovania, berte to trochu aj s humorom, iba ma napadla tato otázka dnes :D
Deti do dvoch rokov nemajú letenku pri ceste lietadlom, väčšinou sedia na mame. No a teraz ma napadlo, že čo by bolo v prípade zníženia tlaku v kabíne lietadla a podobnych situáciách, kedy vypadávajú tie kyslíkové masky zhora- veď matke s dietatom vypadne len jedna nie? Je to nejako poriesene čo s tým dietatom? Je nejaka prídavná maska k tej jednej?
Normálne mi to zostalo vrtat v hlave, že neviem čo by som robila skôr v takom prípade.
@ivka225 Áno? Je take niečo? Lebo toto som napríklad vôbec nezachytila, že take niečo existuje. Iba viem tie pokyny že najprv rodič nasadzuje sebe, až potom dietatu (aby náhodou ten neodpadol prvy a o dieta by sa nemal kto postarat), ale potom ma napadla tato situácia, kde mama a batoľa ma jedno miesto a tým pádom aj masku.
Dakujem, aspoň som sa niečo nove naucila 👍🏼
@kristinka92 áno, miesta pri okne majú dve masky, preto sa s infantom dá sedieť len tam, nie napr v uličke
@blabla22 Aha, tak teraz už viem prečo sa dajú letenky s infantom len na určitých miestach vybrať 😃 ďakujem baby!
@kristinka92 Inak dobrá otázka. Ale ver, že pri konštrukcii lietadla sa myslí na také množstvo najrôznejších maličkostí, že ak by sa na takúto samozrejmosť zabudlo, bolo by to takmer neuveriteľné.
@kristinka92 Ziadny strach. Vzdy vypadne viac. Ale takych situacii je zanedbatelne percento. Lietame s detmi vyse 10 rokov (a to fakt vela) a okrem nejakych turbulencii nikdy nic nebolo. A inak, aj infant ma letenku. Len nie vlastne miesto (ak si ho nekupis). My sme aj s baby do dvoch rokov kupovali extra miesto, deti boli vo vajicku., neskor v sedackach. Tam uz nie je ziadny problem. Akurat ti daju extra zachrannu vestu pre baby.
Vzdy v jednom rade kde su 3 sedadla vypadnu 4 masky. Jedna nahradna. Jednak by napriklad palubny personal mohol chodit v pripade potreby a jednak pre deti. A prave preto v jednom rade nesmu byt 2 infant. Cize ak idu 2 rodicia s detmi do 2 rokov bez vlastneho sedadla, tak kazdy musi sediet v inom rade.
@kristinka92 teraz sme takto leteli domov a letuška osobne prišla pani povedať. Ze keby vypadli masky, da si ona a potom dá bábätku, mali ešte jedno dieťa dvojročné asi, takže určite sa myslí aj na takéto pripady
nez lietadlo vzlietne letusky maju prihovor kde vsetko ukazuju .. dieta letenku ma ale sedi na matke-to len na okraj ... masku si najaskor nasadi matka a potom da dietatu ...

@kristinka92 Vypadnú aj náhradné masky, tuším jedna na rad, presne pre tento prípad, alebo ak by niekto práve bol v uličke.