icon

Je bezpečné cestovať s deťmi na dovolenku do Egypta?

nadaa1
16. máj 2025

Ahojky chcela by som sa spýtať ako to vlastne je v tom Egypte ? Chcela by som tam vyskúšať na dovolenku s deťmi. Každý väčšinou hovorí že tam dostanú hnačky privezú si domov choroby a tak. Voda je tam zlá treba si do reštaurácie zobrať vlastný príbor pohár a tanier. Neviem či je to všetko pravda tak sa radšej informuiem či sa tam oplatí chodiť alebo nie ?? To potom tam nemôžem piť ani kávu ani nič jesť aby sme nedostali hnačky a tak ?? Ďakujem Vám

nin12345
16. máj 2025

@nadaa1 my sme dostali poriadne hnačky a vracačky keď sme boli

simona92101
16. máj 2025

@nadaa1 treba si vybrat 5 a viac hviezdickove hotely,pozerat recenzie.nechodit do podozrivo lacnych 3*mestskych hotelov.moji rodicia boli v Egypte hadam 10x a nikdy ziadne problemy nemali.ja by som vsak s malymi detmi do Egyota nesla

iriska13
16. máj 2025

...kolegyňa bola teraz s dcerami a 3 vnučatami a uplne sa mali super...nič nechytili, nevracali, nehnačkovali....deti od 4 do 6 rokov😉

petamich
16. máj 2025

Boli sme naposledy minuly rok, styria dospeli, jedno trojrocne dieta, dvaja tinedzeri, nemali sme najmensi problem. Treba si dat zalezat pri vybere hotela, dodrziavat zakladne veci a bude to v pohode. Nie vlastny pribor si naozaj nosit netreba. Tam kde my sme boli aj lad robili z balenej vody, takze sme pili vsetko bez obmedzeni (akurat nie tu vodu z vodovodu).

lindous
16. máj 2025

Keby to tam bolo až také hrozné, myslim, že by tam ľudia nechodili opakovane a tak húfne 😊 mňa hnačky chytili 1x zo 4 dovoleniek tam, ale napríklad chytili ma aj v Španielsku, lebo proste no, stane sa… ono je pravda, že to môže mať aj vážny priebeh, to sa mňa našťastie netýkalo, ale keď sa človek rozumne stravuje a neprepchá sa všetkým 5 cez 9 a nenalieva sa nonstop ľadovými drinkami, aby si nepodchladil trávenie, minimalizuje riziko… v hoteloch používajú na všetko balenú vodu, aj ovocie ňou umývajú aj ľad z nej robia… môžeš normálne piť, aj kávu a čaj, len nie z kohútika, zuby tiež balenou vodou, doniesť si príbor a riad, to som ešte nepočula 😅

lenka188
16. máj 2025

@nadaa1 bola som 2x a 2x som skoncila na infuziach 😃 5* hotely. Nepila som nebalenu vodu, ziadne miesane drinky, zuby som si umyvala balenou vodou, aj ten ich Antinal, ci ako sa to vola som si kupila, proste 100 preventivnych opatreni a aj tak... pre mna Egypt po tychto zazitkoch nikdy. A s detmi uz vobec. Ale tak su ludia, co chodia pravidelne a nemaju take stavy, mozno to zalezi aj od nachylnosti cloveka na tieto problemy a bakterie, co tam su...

marca12
16. máj 2025

Ak mas obavy,je dobre min.2 tyzdne pred dovolenkou uzivat probiotika.

isis234
16. máj 2025

.... Každý väčšinou hovorí že tam ...... príbory si netreba nosiť, vodu piť len balenú.
To, že tam dostanú hnačky, môže sa im stať i doma. Niekomu neprospieva to teplo, klíma... Ruky si umývať. Choroby si domov neprinesú.
Ale,, je to miesto silnej energie. Nie každému je "súdené" tam ísť... minulé životy...
Poznám veľa známych, čo tam chodia každý rok.

sasa1310
16. máj 2025

boli sme niekoľkokrát. Žiadne zdravotné problémy sme nemali nikto

1ryba
Odpoveď bola odstránená
gab
16. máj 2025

predovsetkym to je o organizme a tolerovani potravin a ich kombinacii (hlavne ak nie je zvyknuty na rôzne druhy korenin, ktore doma ani nevyskusal a nepouziva ich). Nie kazdemu vyhovuje jedlo + studene napoje+studena klima. A to nemusi byt len v Egypte.
Pred dovolenkou je dobre uzivat probiotika, lebo cela nasa imunita je v crevach.
A vybrat si hotel aspon 4 - 5 * a pokial idete s detmi mate poväcsine all inclusive, cize asi po restikach v meste nebudete chodit, ked je celodenna strava v hoteli.
Pribory ani taniere naozaj nosit netreba, to som ozaj nikde nepocula. 🙉

lucia13022023
16. máj 2025

My sme boli 2x a nič sme nechytili. 5* hotel je samozrejmosť.

laura164
16. máj 2025

Ja som bola 4x a len raz som chytila hnačky na 2 dni. A to mám problémy s črevami, že nemôžem veľa veci jesť. Normálne sme pili kávu, nealko drinky. 5* hotel

marsmykkok
16. máj 2025

Je to vabank, niekto si dáva pozor a chytí faraona a má ho skoro celý pobyt, niekto nedáva pozor a je to ok. Vzniká to hlavne kvôli proste inej klíme, prostrediu a nik netuší ako tvoj organizmus na to zareaguje, každé telo je iné. Ale je to ťažšie a horšie ako naša hnačka, osobne by som s deťmi do 10 rokov a seniormi nad 60 rokov nešla. To nie je dovolenka ak to chytia a celý pobyt sa o nich budeš báť. Radšej si pár stovák priplatiť za Turecko alebo Grécko.

stranakovazuzana0
16. máj 2025

@nadaa1 my sme boli 3x a žiadne hnačky sme nemali.Na prvej dovolenke mal syn 2,5roka a úplne v pohode.Treba si vyberať kvalitné hotely a nejesť piate cez deviate.Samozrejme je piť balenú vodu a aj si s ňou umývať zuby.V Egypte je krásny podmorský svet,kopec rôznych rybičiek a iných živočíchov.Planujeme ísť aj budúce leto do Egypta,to bude mať náš najmenší 1,5roka.

mmoonna
16. máj 2025

Bola som raz, dávala som si riadny pozor,aj tak som skončila v nemocnici

kaca222
16. máj 2025

S malými deťmi by som v žiadnom prípade nešla do Egypta. Mám takú zásadu, nebrať deti do takej krajiny, ktorej zdravotníctvu nedôverujem. A v Egypte by som fakt v nemocnici skončiť nechcela 😃
Švagriná chodí s deťmi od 2 rokov, už dva krát skončili v nemocnici. Zážitky z nemocnice otrasné, ale aj tak tam chodia naďalej. Niekomu to riziko za tie peniaze stojí.

katarinaba
16. máj 2025

Boli sme uz 4x. Prvy krat mal najmladsi 4 roky. Nikdy nam nic nebolo. A to sme tam boli dva krat na dva tyzdne.
A boli sme aj v Tunisku, aj v Turecku. A vo Francuzsku, Taliansku, vo Vietname.
Ja s deckami cestujem od malinkeho malinka, vsade sa stravujeme normalne, ziadne lieky ci probiotika neuzivame. Uz vobec neuzivajte antinal preventivne, je to antibiotikum. A nepite napoje po nacapovani, nechajte ich trochu ohriat, zachladenim rozhorucenych criev mate o problem postarane.

darkarinka
16. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba tiež si myslím že závisí od organizmu, jedla a bývalá som aj mimo rezort/hotel aj zuby umyla vodou z kohútika a nic mi nebolo, ale ani klímu som nemala nikdy naplno , žiadne ľadové drinky , ani nezmyselné prezeranie 5 cez 9...

darkarinka
16. máj 2025
@katarinaba

Boli sme uz 4x. Prvy krat mal najmladsi 4 roky. Nikdy nam nic nebolo. A to sme tam boli dva krat na dva tyzdne.
A boli sme aj v Tunisku, aj v Turecku. A vo Francuzsku, Taliansku, vo Vietname.
Ja s deckami cestujem od malinkeho malinka, vsade sa stravujeme normalne, ziadne lieky ci probiotika neuzivame. Uz vobec neuzivajte antinal preventivne, je to antibiotikum. A nepite napoje po nacapovani, nechajte ich trochu ohriat, zachladenim rozhorucenych criev mate o problem postarane.

@katarinaba presne nikdy som nepila vodu z chladničky, vzdy som to trochu nechala ohriat 🙂 lebo mňa vždy aj doma hrdlo chyti ak by som vypila ľadové 🫣

mane01
16. máj 2025

@nadaa1 my sme boli uz viackrat a nikdy sme hnacky nemali. Hygiena tam bola dobra, vodu sme pili len balenu. Ale zas vies ako, stat sa moze… aj doma.

ismarela
16. máj 2025

@nadaa1 bola som ako bezdetna. S malými deťmi by som tam nešla. Proste krajna tretieho sveta. Boli sme aj v meste medzi domácimi.. brrr

nominka86
18. máj 2025

@nadaa1 ja som bola s deťmi. Nemali sme črevné problémy. Ale teda nepiť vodu z vodovodu a ani ľad.

building
18. máj 2025

@nadaa1 S deťmi tak ako všade inde, akurát niekde nie je ideálny vstup do mora. Pozor na silné slnko a dodržiavať pitný režim nie studené a už vôbec nie s ľadom.

building
18. máj 2025

@nadaa1 A práve teraz - v Egypte sú premôžené žraloky, tak to už nie je sranda.