icon

Je dovolenka s 18-mesačným dieťaťom naozaj dovolenka?

8. júl 2025

Ahojte, premýšlame či isť na svadobnú cestu s dieťaťom. Dcéra bude mať v čase svadby rok a pol a už teraz pekne chodí, začína objavovať, všade sa štverať.... Boli ste niekto na dovolenke s tak malým dieťaťom a aj ste si reálne oddýchli? alebo máme počkať? Viem, že to nebude lacná záležitosť tak si to chcem dobre premyslieť či nám to za to stojí.

Za každú radu ďakujem 🙂

Strana
z2
maryetta
9. júl 2025

Necitala som komentare. Kazdopadne chodime normalne ako aj predtym-i ked my cestujeme hlavne po slovensku.
Ci kopce. Jaskyna. Tura. Kupalisko.
Je to mozno narocnejsie ale... uz len zmena prostredia je pre nas vsetkych dovolenka. Ze vypadneme z toho stereotypu.

diana186
9. júl 2025

@anonym_autor boli sme s malým 1,4roka a bola to dovolenka🙂boli sme prvýkrát ale neľutujeme 🙂samozrejme All inclusive

evka_21
10. júl 2025

@anonym_autor nie 😂 tak isto ako to nie je dovolenka doma tak ani nikde v zahraničí... Ale sú deti a deti 🙂 bola som na dovolenke s 1.5ročným synom a teda nič moc celých 12 dní som len čakala kedy pôjdeme domov 🙂
Treba sa pripraviť, že zmena prostredia môže mať pozitívny ale skôr negatívny vplyv na dieťa (nespavosť, nechce jesť, mrnčí, atď.)
Ale tak treba skúsiť možno motyka vystrelí a bude to super 😂

katrin21
11. júl 2025

Nie je...o rok bude..
Za mna toto je najhorsi vek.. bud s babatkom.,co lezi v kociku ist, alebo potom az s 2,5rocnym..to uz je lepsie..

S dietatok okolo roka do 2r je to des, chce len chodit, nic ine ho nezaujima.. estw s nim neni tak ako.s 2,5r..boli sme 4 s dcerkou v tom veku a vsetcu sme mali dost. Fakt ze strasneee v tom teple sme olutovali.... padali sme na hubu a ona furt energia...ale o to by neslo,ale je to take este ze neda sa s tym dietatom . Nikdy viac tento.vek, o rok to.uz bolo parada..

sisaka
11. júl 2025

My sme brali deti už od mala (od 3 mesiacov), to v rámci krajiny a potom od roka už aj mimo.
Ja z detí nemám stresy, ani mi nevadilo sa o ne starať, prispôsobiť sa, či ako sa tu píše - behať za nimi, teraz mám 50 a behám za vnučkou a stále mi to nerobí problém 🤷‍♀️
Takže pre mňa je to vždy dovolenka, či sú tam malé deti, väčšie, či teenagers (súhlasím, že tam je to horšie ako s malými deťmi, prave ma čaká dovolenka so 17. ročným 😬)
Jediné, čo ja nepovažujem za dovolenku je ostať doma.

oblecenie99
11. júl 2025

Boli sme uz keď mal osem mesiacov a bolo to super. Veľa spal, najmä v kočíku, už vedel sedieť, bol kontaktnejší, ale za to ešte nikde nezdrhaval, lebo nevedel chodiť, vymýšľať a hundrat 😁 Ale závisí to aj od dieťaťa... Syn bol náročnejší, ale nemal problém prespať (ehm, keď už konečne začal aj spať 😅) inde, dcéra je pokojnejšia od narodenia, ale dosť hakliva na prostredie, keď sme s ňou u našich, dosť jej to nabúra režim a spánok, s ňou by som si nateraz netrúfla ísť.

greentrees
12. júl 2025

Popravde aj pri predstave 4. s 6.r. si namiesto dovolenky predstavím maksnie len na inom mieste...čiže čo sa robí doma tie isté činnosti sú aj na dovolenke- krajšie prostredie, väčšia pohoda, pekne zážitky. Ja spomínam rada na a všetky dovolenky s chalanmi keď boli malí hoci trebalo maknut, aké videlo dá kadečo,zažilo..závisí kto má akú predstavu od dovce..

Strana
z2