icon

Je dovolenka v Egypte vhodná aj pre dieťa?

barborik3
4. apr 2018

Maminky,rozmyslame ist na letnu dovolenku aj s 3 rocnym syncekom do Egyptu.som trosku na pochybach,ci je to vhodna dovolenka pre take male dieta.mate skusenosti?

sticker
m.i.r.i
4. apr 2018

ani ja nerozumiem preco chcete ist do takej krajiny, akoby nebolo nieco bezpecnejsie aj v europe...ja tiez do Egypta ani keby mi platili by som nesla, s dietatom uz vobec nie...more je predsa aj v Europe, v krajinach bezpecnejsich a aj klimaticky aj hygienicky vhodnejsich...s dietatom urcite super Taliansko, pripadne Spanielsko..ak nevadia kamienky, aj Chorvatsko..naco Egypt? Kedysi super, hlavne kvoli pamiatkam, je skoda ze je to tam ake je, lebo ma co ponukat co sa tyka historie, ale naco k moru ? Ja ale nie som ani za Turecko, co je tak ospevovane..lebo ano, cena super, sluzby uz na urovni...ale bezpecnost, hygiena.moslimovia..a nejde tu o predsudky...nechapem proste, ze keby nebolo na vyber, ale je ...

stormie
4. apr 2018

@bibikaaa prepac ale hygiena je o ludoch, ked si po pouziti wc, pred jedlom umyjem ruky, nejem neumyte ovocie, nedovarene maso, vodu z vodovodu atd tak sa mi nic nemoze stat a teda bulharkse zachody som mala tu cest zazit a tam teda o hybgiene tazko hovorit...

tenerifka
4. apr 2018

@bibikaaa urcite velmi zalezi aj na kategorii hotela a na recenziach, treba dopredu citat, 5* by malo byt ok, tieto hotely su velmi orientovane na rodiny s detmi a maju k tomu prisposobenu stravu aj sluzby

gastanovykvet
4. apr 2018

Ja som bola aj v Turecku a v 5 hviezdičkovom a kamoska dostala hnačky a zvracanie 3 dni brala antibiotiká.

hettinka
4. apr 2018

@barborik3 ja by som nesla ani ako dospela. Boli sme tam raz, more nádherne, to bezpochyby. Ale inak hotel zlata klietka, jedlo mi nechutilo hoci vyber bol veľký, všetko chutilo podobne.
Mentalita je svojská, to mi asi vadilo najviac, všade žobru bakšiš, nedá sa len tak poprechádzať, nakuknúť do obchodíkov, lebo je potom problém dostať sa von, silene úsmevy a najradšej by turistu ošklbali.
Bezpečnostná situácia momentálne veľmi zlá, keď už takáto moslimská krajina, radšej Maroko alebo Turecko (to je toez diskutabilné)
V lete horko, aj 40 stupňov bežne, pre malé dieťa veľa.

Ja vy som volila niečo iné, ak chceš super lacno a krátky let, pozri Albánsko nejaký 4* hotel ( mám overené s deťmi 2x), pripadne Čiernu Horu, Grécko, Taliansko.

hettinka
4. apr 2018

@stormie v Egypte nemôžeš ani umyté ovocie, ja som jedla len to, čo sa dalo ošúpať. A čo z toho, že si umyjem ruky, keď aj ta je pre nás nebezpečná. To by si musela mýt len balenú a prevarenu aj na umývanie. Antibakterialny gel je nutnosť.
Mne tam teda zle nebolo ani hnačky sme nemali, ale jedla som stále probiotiká a nepila som nič okrem balenej vody. Obmedzujúce to je... Som zvyknutá hocikde si dat, na čo mám chuť. V Egypte nie je šanca.

ebi88
4. apr 2018

Za mna nie. Na co? Riskovat? Potom zvaza chore deti domov vladny special, v alobale zabalene a cela SR lutuje mamku, co musela zadok vyvalit v egypte

maruski99
4. apr 2018

neviem, no ja by som tam asi s malým dieťaťom nešla. tam mávajú aj dospelí ľudia veľký problém s trávením a nie ešte deti a také malé, neriskovala by som. radšej choďte niekde bližšie kde si môžete jablko normálne umyť vo vode bez toho aby ste potom mali behačky na záchod

roth
4. apr 2018

Egypt pre dieťa nie....aj ja mam 3 - ročné dieťa, ale na Egypt Tunisko Turecko ešte dlho nepomyslím. To skôr Chorvatsko Taliansko Bulharsko Čierna Hora Grécko....v Egypte som.si davala obrovsky pozor...zuby som si umyvala mineralkou, nejedla som nič kde som videla kvapky vody....že to bolo oplachnute ich vodou....a aj tak som dostala ,, faraona,, ....myslela som , že ,,zdochnem,, od krčov. Lieky kupene u nich v lekarni proti hnačke zabrali rýchlo, ale brucho bolo este veľa dní citlive aj na najmenší dotyk. A s takou hnačkou nedobehnete ani na wc. A po ďalšie mimo rezortu obťažovanie, lákanie do obchodov....

moniciak
4. apr 2018

Tak my sme si skúsili aj s dcérkou, vtedy takmer 3,5 ročnou Turecko, ako dovolenka parádna, počasie skvelé, ale teraz sa mnohé pomenilo a tieto moslimské krajiny vrátane Egypta už nepovažujem za celkom bezpečné, za mňa Egypt už vôbec nie, veď mi stačil minulý rok ten spomínaný vládny špeciál, som za relatívne bezpečnejšie destinácie, tento rok sa chystáme pozrieť si morské pobrežie Poľska, s 2 deťmi mi to absolútne stačí 🙂 🙂

gastanovykvet
4. apr 2018

@moniciak nebude tam zima? Vietor?

moniciak
4. apr 2018

@gastanovykvet Mňa tam zlákala tá architeknúra a prostredie, je tam pri pláži Aquapark a keď vychytáme počasie tak sa môžeme vykúpať aj vo vlnách, švagriná si to tam veľmi pochvaľovala tak uvidíme 🙂 🙂

gastanovykvet
4. apr 2018

@moniciak Jaj tak to hej ja som myslela more 🙂 lebo ja som raz bola v Holandsku pri mori v lete a boli tam vysoké vlny, silny vietor, ale to bolo severne more 🙂

gastanovykvet
4. apr 2018

Jaj keby sa to dalo, tak by som si teraz na dva dni niekam odskočila k moru. Pod palmami by som ležala a dala by som si nejaký miešaný drink 🙂

tanapeta
4. apr 2018

@m.i.r.i
@maruski99
@ebi88 mňa by zaujímalo, kam vy tento rok beriete svoje deti? Keď teda by ste nešli 🙂

sisaka
4. apr 2018

To niekto vola dovolenka, keď týždeň si nemôže dať hocijaký nápoj, ovocie, zeleninu - čo je úplný základ striehne každe sústo a tŕpne, či sa on alebo iný rodinný príslušník s prepáčením nedoserie ?
Ja chodím tiež do krajín, kde je problém s pitnou vodou, ale v rezorte používajú pitnú vodu aj na umývanie potravín, výrobu ladu atd. Nikdy nebol problém, to čo sa tu opisuje je iný hnus.
To radšej ostať doma ako takúto “dovolenku” len aby bolo. Za mna s takým malým dieťaťom určite Taliansko - úroveň ina, výborne jedlo, pieskové pláže, kultúra...pre mna top. Chorvátsko s tými šutrami na plaži a polovicou Slovenska na nich nemusím a už vobec nie s malým dieťaťom

mtnns
4. apr 2018

Netvrdím, že nieje ale ja by som tam dieťa nevzala ak keď Egypt milujem....

bibikaaa
4. apr 2018

@stormie veď práve že je hygiena o ľuďoch a moslimovia nepoužívajú toaletný papier tak keď ti slabou alebo vôbec neumytou rukou niečo podá, tak ďakujem :D a minulý rok som bola 12 dní v Bulharsku a ani raz, ani na hoteli a ani v reštaurácii som sa nestretla so špinavými záchodmi 🙂
@tenerifka ona má veľmi veľa peniažkov aby išla do nejakého hnusného hotela čiže pochybujem, proste celkovo tam majú problém s hygienou, keď mi Turci hovorili ako sa im v Európe páči, že je všade čisto... :D

gastanovykvet
4. apr 2018

Nech si každý ide tam, kde sa mu paci. Keď chcú ísť do Egypta nech idu... pravda to je, ale nejdeme sa tu hádať. Sto ľudí sto chuti.

hettinka
4. apr 2018

@gastanovykvet my chodíme k moru cez veľkú noc 👍 do Chorvátska. Na kúpanie to nie je, ale morský vzduch parádne prečistí dutiny a drinky boli, aj wellnessik😀

alaguema
4. apr 2018

@sisaka v Chorvátsku sú aj krásne miesta, kde nenatrafíš na slováka a ak áno, nebude to typický plážový vylehávač, sú tam aj panenské pláže, aj pieskové pláže, krásna príroda, my sme boli len raz, ale bola som nadšená. Pred cestou som gúglila, študovala kde čo je a samozrejme, vyhýbali sme sa klasickým dovolenkovým destináciám a exponovaným miestam. Mne je to také smiešne, hovorí to polovica národa, že im tam vadia slováci...Neviem. To isté by sa dalo povedať o Andalúzii a ožratých anglánoch. Ale sú miesta, kde ich je pomenej a napriek tomu, že je tam krásne, ostalo to neobjavené davmi. Takto sme sa potulovali po Zahore pri Cadize celkom poeticky bez hluku, zatiaľ čo o pár km ďalej je diskotéka na diskotéke.

gastanovykvet
4. apr 2018

@hettinka ja mám chorvatsko z tadiaľto 4 hodky 🙂 ale ja by som chcela konečne niečo iné už. No neviem lebo môj drahý si chorvatsko zamiloval a hlavne stravu tam... neviem či sa mi ho podarí prehovoriť na niečo iné.

babulkomale
4. apr 2018

Mne pride chore musiet sa takto obmedzovat, ked si mam na dovolenke uzivat a oddychnut. Este aj povinne pit domace ked sa mi tvrdy alkohol hnusi. Nesla by som tam ani keby mi zaplatili. Clovek aspon vidi, ako sa tu mame dobre. Ciste komfortne domy, pitna voda este aj v zachode, krasna krajina s bohatou historiou. Tesim sa zasa na dovolenku na Slovensku alebo v Cechach, aj ked so vsetkymi atrakciami a pozitkami vyjde viac ako tato egyptska "exotika"😉

zafir01
4. apr 2018

@moniciak mz sme boli dva roky doyadu na pobrezi polska 🙂 krasne vyletiky, super sluzby , slovaci sa maju co ucit este v tomto smere. no v mori sme sa nekupali, do ip mozem psolat fotky, pobehali sme pomerne dost, mali sme to skor taku poznavacku , bolis me na najsevernejsom cipe polska ubytovaní

gastanovykvet
4. apr 2018

@alaguema ja som minuly rok Slovákov nestretla a na to som priateľa upozorňovala že všade budú Slováci nakoniec sme len Rakúšanov a Nemcov stretávali......... tak on mal nervy 🙂

ebi88
4. apr 2018

@tanapeta no ak nie do egypta tak jedine do jarovnic... taky mam dojem z logiky tvojej otazky, co ine miesta nie su na svete?

tanapeta
4. apr 2018

@ebi88 no však preto sa pýtam, či niekde vôbec aj chodíte

sisaka
4. apr 2018

@alaguema Chorvátsko by som určite ešte išla, ale mimo sezóny a nie ležať na plazi

hettinka
4. apr 2018

@gastanovykvet to sj ja mám takéhoto fanatika do HR. Dva roky som ho ukecala na leteckú dovku do Albánska ale s tým, že cez veľkú nič sme boli v HR. A tento rok sme už boli teraz a v lete ideme zasa - rezort Crvena Luka. Aspoň že je zo vždy hotel s jedlom, nie apt. 😀

gastanovykvet
4. apr 2018

@hettinka no môjmu sa práve paci behať po plážach a aj do iných miest sa ísť najesť. My sme take pohyblivé typy za 4 dni v chorvatsku sme si pozreli asi 5 miest. Inak aj na crvena lúka sme boli minuly rok len raz sa kúpať. Tak to práveže ofrflal a tu pizzerku tiež. Doteraz na to frfle.. Ach ti chlapi... my sme boli ubytovaný v Biograd na Moru. Ale nič moc ubytko...