icon

Je dovolenka v Egypte vhodná aj pre dieťa?

barborik3
4. apr 2018

Maminky,rozmyslame ist na letnu dovolenku aj s 3 rocnym syncekom do Egyptu.som trosku na pochybach,ci je to vhodna dovolenka pre take male dieta.mate skusenosti?

sticker
hettinka
4. apr 2018

@gastanovykvet no môjho brzdia deti, keď boli mali, nevadili im presuny, ale teraz už nechcú “poznávať”, chcú kľud, vodu, plaz a miesto na športovanie. A ja mám jedinú podmienku, že chcem vidieť more z okna, neupratovať a nevarit. A ešte aby tam bola dobrá hygiena a príjemní ľudia. Ale určite zabehneme vždy aj do okolia, aj na nejaký shopping miestnych dobrôt.

gastanovykvet
4. apr 2018
hettinka
4. apr 2018

@gastanovykvet aké je tam dno mora? Treba topánky?

gastanovykvet
4. apr 2018

@hettinka ale škoda dobrý nápad mohli sme ísť cez veľkú noc. Boli sme doma a nudili sme sa a hádali. Celé sviatky boli na prd... ani má nenapadlo chorvatsko.

hettinka
4. apr 2018

@gastanovykvet no, trosku bláznivý, ale dobrý 😂 počasie vyšlo fajn. Minuly rok sme boli v Rabaci a predtým ten v Baske na Krku

gastanovykvet
4. apr 2018

@hettinka nieje hlboká je to taká zátoka a da sa normálne do stredu zatoky po nohách. Ja som nemala topánky je tam asi piesočnato skalnata???? Inak ticho je tam kľud... krásne prostredie. Mne sa veľmi páčilo. Frflošoch nazval to snobskou zátokou. A že radšej pôjde do biograde. Cely čas mi frflal. Fakt si nepamätám či treba topánky ale niečo sa mi zdá že lepšie keď budete mat topánky 😂😂😂😅

gastanovykvet
4. apr 2018
gastanovykvet
4. apr 2018

@hettinka a vransko jazero ste boli pozrieť?

gastanovykvet
4. apr 2018
ebi88
4. apr 2018

@tanapeta nie. Do egypta alebo nic :D
Nas maly ma rok, takze s nim pri mori sme este neboli. My sme dospelaci boli aj v egypte, ale bez deti. S malym ak, tak mozno o rok k moru, aj to sa mi zda skoro, teraz to bude Slovensko, muzova chata uprostred lesa a podobne.

wokokoza
4. apr 2018

No podľa mňa to teda nie je vhodné na dovolenku s malým dieťaťom :/

hettinka
4. apr 2018

@ebi88 my sme so staršou boli tiež "až" v 2 rokoch, s mladším sme šli prvýkrát k moru v 16 mes ... keby mam tretie, to už cestuje asi od perinky 🙂 Keď je zdravé, spokojné, nie je dôvod sedieť doma. S druhým sme chodili po SK od 3 mes., keby som nemala ja zdravotné problémy, boli by sme hádam aj viac pochodili. S deckami treba chodiť, kym je to lacné, kym neplatia ubytko ... lebo od nejakých 10 rokov sa nedá dovoliť si toľko. A keď máš dve a potrebuješ 2 izby, tak už sú to iné sumy.

Inak, ja mam precestovanú fakt skoro celu Europu, asi okrem Rumunska a Bulharska a Čiernej Hory a pre deti je Chorvátsko (nech je akokoľvek otrepané) skutočne top, čo sa týka klímy, stravy, "európskosti", hygieny, infraštruktúry, dostupnosti lekárskej starostlivosti. Chorváti sa už tiež zobudili, upravujú pláže, stavajú aquaparky, rekonštruujú hotely. A v HR je 3* už naozaj slušný hotel s dobrou stravou, v arabských krajinách treba 5* bez debaty.

tenerifka
4. apr 2018

Mne celkovo Afrika nesadla, Maroko mam 100 km vzdusnou ciarou, Marocanov vsade naokolo, Zanzibar bola total chudoba-doslova na drzovku zobrali na kazdom kroku, otravovali.....na druhej strane brat je teraz v Namibii na safari a ze nieco uzasne, a to ma tiez pol sveta precestovaneho.Mña by museli velmi dlho prehovarat ist znova do Afriky

m.i.r.i
4. apr 2018

@zafir01 prosím ťa, aj mne do IP napíš čo všetko ste po chodili... My sme severne PL mali v hľadáčiku na tento rok, ale sme ešte odložili.. Chodievame často do PL, lyžovať, zábavné parky, pre nás topka, SK na hony vzdialené od nich.. O tom severne sme počuli samé chvály a určite sa tam chystame

m.i.r.i
4. apr 2018

@tanapeta tohto roku Španielsko...ale my nie sme veľmi klasickú vylihovaci dovolenkári.. S malým sme do 3r chodili tak max na predĺžený víkend na Slovensku.. Potom postupne Poľsko a okolie.. V 4r prvý krát autom do Álp a odtiaľ Taliansko.. Ale my poznávame, pridáme parky pre deti, jaskyne, soľné bane, atrakcie.. Pri mori sa kúpeme 2-3h možno, zvyšok aquarium, Venice, Dino park atď.. Preto máme radi voľnosť a bezpečnosť, nie sa zavrieť v rezorte a báť sa tam aj jablko zjesť... Boli sme aj na 2 týždne okruh PL, CZ, AT, Hu... Najlepšia dovolenka, poľské parky, moravský kras, Slavkovský bojiska, Viedenské. Múzea, Budapešť.. Kadečo, syn mal 6r a dodnes spomína.. Vlani sme skúsili Chorvátsko, chodia tam známi, tak ze skúsime.. Nas nenanchlo, za nás určite skôr Taliansko, služby, atmosféra, čistota, more. Ale nevedela by som posúdiť keby sme neskúsil.. Teraz ideme letecky prvý krát s 8r synom... Ale o rok určite skôr poznávacku, možno PL sever alebo Škandinávia pripadne plavba loďou..

tenerifka
4. apr 2018

Ja by som raz chcela zobrat muza aj dcery do Chorvatska-n juh, Dubrovnik a ostrovy, ale niev lete, skor na skoru jeseñ-kvoli atmosfere, jedlu....ale mame to dost od ruky, najprv letiet 3 hodiny do Barcelony a odtial dalsie cca 3 hodiny

janka_alusicova
4. apr 2018

@barborik3 my sme tiež minulé leto s partnerom túžili ísť do Egyptu, ale kvôli malému, v tej dobe mal 1,5 roka sme radšej nešli. Predsa už je to mimo Európu, ale hlavne kvôli hnackam, ktoré sú tam veľmi časté, aj keď sa nájdu výnimky, ktoré ich nezažili. Išli sme teda do Turecka, konkrétne do hotela Carreta beach. Skvelé miesto pre rodinu s deťmi. Bola to skvelá voľba, žiadne problémy. Obe cesty na noc, čo malý prespal, takže ani dlhy let nebol problémom. Strašne veľa rodín s malými deťmi, zo svk, CZ, Poľska, dokonca sa tam vracajú každý rok.

hettinka
4. apr 2018

@m.i.r.i kam chodíte do PL lyžovať? Daj tip 👍😉

m.i.r.i
4. apr 2018

@hettinka Bialka Tatranszka... Bezkonkurenčné stredisko, hotel spojený s termál parkom, pre rodiny s deťmi najlepšie aké poznáme.. V pondelok sme sa vrátili teraz opäť, chodíme tam aspoň raz ročne, syn sa ide doblaznit. Učil sa tam aj lyžovať, inštruktori úžasní, trate upravované, neskutočne služby...

zafir01
4. apr 2018

@m.i.r.i prosim ta zajtra. Mi napis ip.som na mobile a, uz idem spat.az nezabudnem na teba nahodou. My sme tiez viac do rodruzne spoznavacie tipy. To vylihovanie nam prilis nejde

kalifka
6. apr 2018

Mi chodíme každý rok a nikdy sme nemali žiadne hnačky a chodíme na 15 dní. Chodíme s dieťaťom od mala a on tiež v pohode. Čo sa týka bezpečnosti nikdy sme sa nebáli, chodíme aj súkromne na výlety. Bola som aj v Alžírsku, Albansko,Maroko, Tunis, Turecko a Egypt je u mňa TOP. Mňa by si zas do Chorvátska nikdy už nedostala stačilo raz v živote a veľmi sme boli sklamaný. Bulharsko detto....

tenerifka
6. apr 2018

@kalifka super dovolenkove destinacie aj pre deti, este ti tam chyba Lybia a Syria.....

zuzanapjat
6. apr 2018

Vôbec nepomôže že človek nepije vodu z vodovodu, pretože oni tam v tej vode umývajú ovocie, zeleninu, šaláty... nepoznám ženu a dieťa, ktoré by tam nemalo hnačky. Moja mama tam bola zničená, teta, sestra detto, neter mi tam odpadla pri bazéne zničená hnačkami. Ženy to proste znášajú o dosť horšie. Hovorí sa tomu faraónova pomsta :D ale sranda to nie je.... V ČR že majú v lekárni tabletky, ktoré su na to vhodné (aspoň pred rokmi si ich ženy zháňali odtiaľ, tam to odporúčali i cestovky) - Nešla by som tam ani ja a s deťmi už vôbec nie.

dzukeles
6. apr 2018

My sme pred rokom boli na silvestra. Ja tehotna, svagrina s 9mes a v pohode. Egyptania zboznuju deti 🙂

dzukeles
6. apr 2018

@dzukeles a teda nepostihli nas ziadne hnacky ani nic pod

dzukeles
6. apr 2018

@kalifka uzasne! Netreba sa bat s detmi cestovat 👍🏼 My sme uz tiez co to pocestovali - ludia vedia mat hroznw poznamky - vid koment pod tvojim 😁

hettinka
6. apr 2018

Albánsko je oproti Egyptu super bezpečne a čisté.

slimstar
6. apr 2018

@barborik3 Mallorcu, môžem len odporúčať, my sme boli sami v Can Pastille. Služby výborné na úrovni, čisto, jedlo dobré, ludia super, pláže pieskové a voda teplá samozrejme čisté. Do Can Pastilly chodia hlavne nemci, do Malagy angličania. My sme si tam našli vela kamarátov, kedže vieme po anglicky, na pláži boli slovanský plavčíci, takže sme sa dohovorili. Bolo tam krásne aquarium, kde sme boli 2x, dobre sme sa zabavili v takej obrovskej disko arene, kde to bolo otvorené aj cez den. Pôjdeme tam aj s dieťaťom, Mallorca určite ano.

jankalukasova
6. apr 2018

Do Egypta ale ani Tunisu, Maroka či Turecka by som s dieťaťom nešla. Okrem toho, že to momentálne nie je úplne najbezpečnejšie, je hlavne v Egypte klasicky problém s vodou, tak malé dieťa si uchlipne v sprche, či bazéne a problém je na svete. Kuchyňa sa dá ešte zvládnuť podľa mňa ale tá voda je ozaj problém. Išla by som klasika Chorvátsko, niekto to tam nemusí.. ja mám Chorvátsko veľmi rada a keď sa niečo deje... sadnem do auta a za pár hodín som doma.

hettinka
6. apr 2018

@jankalukasova ľudia často berú Chorvátsko tak, že he to low-cost dovolenka niekde v apartmáne na dedine, kde treba vytvárať a chodiť na neupravenu mestskú plaz. Ale zo je iba jedna tvár HR. My chodíme do 3-4* hotelov so super stravou a vybavením, síce platíme viac, ale je to na úrovni.