icon

Je dovolenka v Egypte vhodná aj pre dieťa?

barborik3
4. apr 2018

Maminky,rozmyslame ist na letnu dovolenku aj s 3 rocnym syncekom do Egyptu.som trosku na pochybach,ci je to vhodna dovolenka pre take male dieta.mate skusenosti?

sticker
onedaynick
6. apr 2018

@tanapeta akoze "realne nikde nechodi" a v zivote tam neboli ? Blbost, vola som, aj s detmi a idem radsej do Grecka, ci Talianska. Citim sa bezpecnejsie. Je to drahsie, ale ten pocit kludu mi za tie prachy stoji.
Odkedy som videla zabery tych 38 ludi co dobodal debilko na plazi v Tunise, ci cesku a nemcov co dobodali v Egypte - utocnik krical pri tom na domacich egyptanov, aby mu uhli z cesty aby sa dostal k cudzincom - ja by som v klude na plazi v tychto krajinach nevedela lezat..

Ci len tak maju strazene tie plaze vojakmi so samopalmi? Pre ozdobu miesto paliem?!

sisaka
6. apr 2018

@tanapeta myslím si, že
@tenerifka ma pochodene viac, ako my všetky dokopy a ja tiež nepatrím k ľuďom, čo sedia doma na zadku, ale kľudne ber príspevky s nadhľadom, každý si musí zvážiť rizika sám

kalifka
6. apr 2018

Stačí že minuly rok koľko znásilnili turistiek v Taliansku na plážach. Bolo zaujímavé číslo. Pozri si koľko krát ministerstvo zahraničných veci a veľa krát sú európske krajiny horšie na tom ako Egypt.

hettinka
6. apr 2018

@barborik3 ak ste pri mori ešte neboli, isto by som nezacala rizikovou destináciou. More je pre deti super, pomáha budovať imunitu, prečistí dutiny. Ale začni od Chorvátska, talianska alebo grécka. A keď budete už viac skúsení, skúste aj niekam ďalej. My chodíme každý rok, nejaké veľké zdravotné problémy sme nemali.
Aj v Egypte som bola, ale ešte keď o terorizme nebolo pocut a v zime, keď nie je peklo vonku. My sme boli napoly na poznavacku, napoly ležať pri mori. A bez deti... teda s prvou v brušku.

Jazyky viete?

tenerifka
6. apr 2018

@kalifka a kto tie znasilnenia spachal? Kto robi Europu stale menej a menej bezpecnu? Ak budem nosit svoje peniaze do tychto moslimistanov, nepriamo podporujem ich financne dotacie na tieto utoky v Europe

vroni
6. apr 2018

@tanapeta, jasne, lapime doma a v Egypte sme neboli ani prstom na mape. Fajn, ak sa vam v Egypte paci. Ja povazujem Egypt za jednu nechutnu, spinavu a zobravu dieru, skoda tych nadhernych pamiatok. Fakt si neviem predstavit horsiu destinaciu na dovolenku s dietatom (predpokladam, ze sa do Afganistanu prudy turistov zatial nehrnu), zato to este nepisem, ze si nikde nebola a tak spievas o Egypte.

hettinka
6. apr 2018

@vroni veru, škoda pamiatok. A ešte to úžasne more na šnorchlovanie. Keby sa arabi ukludnili, išla by som na poznavacku spojenú s potápaním sa v Červenom mori s velkacmi. Do zlatej hotelovej klietky, ktorú strážia ozbrojenci ale nie.

vroni
6. apr 2018

@hettinka, no, snorchlovat sa da aj v Izraeli (len to tiez nie je destinacia celkom bez nebezpecenstva), Maledivy ci Seychely su tiez aj na snorchlovanie (len trochu od ruky a “trosku“ drahsie), ale take echtovne pyramidy ci udolie kralov je len tam. Nepomoze priplatit, inde proste nie su. Skoda, preskoda.

tenerifka
6. apr 2018

@hettinka
@vroni
je to naozaj velka skoda, ako krasne pred 15-20-timi rokmi profitovali z turizmu, a takto to vsetko pokaslali. Izrael ma len malicky kusok pobrezia, a Seychely a Maldivy su naozaj uplne niekde inde cenovo(na 2 tyzdne 4-clenna rodina s polpenziou nad 10000), takisto ako aj Polynezia, hlavne sa preplati letenka kvoli dlhemu letu (moj sen, mozno na rok)....Indonezia ma tiez koralove moria, ale to su miesta skor vhodne na cestovanie bez deti....pri Egypte je fajn, ze je blizko

sisaka
6. apr 2018

Sorry za odbočenie, ale musím. Po dlhej dobe som prispela v diskusii a ako čumim, tak čumim nevidím žiadne “lajky” To čo je toto zase za blba novinka?!🙃

hettinka
6. apr 2018

@tenerifka ja som tam bola pred 17 rokmi, to bol ešte svet v poriadku... hoci už pred 911 tam bol útok na turistov v Udoli kráľov, nejakých tam dobodali. Ale boli zo ojedinele prípady. Dnes na dennom poriadku, tu sa dozvieme len o tých veľkých, ak sa to týka turistov.

hettinka
6. apr 2018

@sisaka ani ja nevidím. Musíš si kliknúť na boku na šípku a tam je odkaz

mtnns
6. apr 2018

@barborik3 ono záleží aký finančný strop mate. Tu na MK je jedna pani co robí s dovolenkami. Idem pozrieť ako sa vola. Možno by nebolo od veci sa informovať u nej 😉

mtnns
6. apr 2018

@barborik3 skupina letna dovolenka a pani sa vola levandula247

rainee
6. apr 2018

Ja osobne si myslim, ze egypt nie je vhodny ani pre dospeleho, nie to este dieta. Odhliadnuc od nebezpecnosti krajiny, je tam velmi ostre slnko, v lete velke horucavy a riziko silnych hnaciek, co by dieta nemuselo dobre znasat. Urcite by som zostala dovolenkovat s tak malym dietatom vramci europy.

sasa1983
6. apr 2018

Ja som bola v Egypte 3x a to aj na lodi (pobyt len na lodi) a nikdy som hnačku nemala.

lucilaines
6. apr 2018

Ahoj, brat s manzelkou a 1,5 rocnym dietatom sa vratili z Egypta pred dvoma tyzdnami..bola to ich prva dovolenka s dietatom pri mori a aj prvy let..nemali absolutne ziadny problem, krasne si to vsetci uzili, maly bol v siedmom nebi..myslim si, ze ak pojdete klasicky do hoteloveho rezortu, tie uz su na takej urovni, ze sa nemusite nicoho bat..keby si sa mala bat teroristov alebo neviem co sa tu spomina, tak to mozes zostat maximalne tak na slovensku, vsade sa moze nieco stat..jedine, co by som naozaj odporucala je ist mimo sezony a mimo najvacsich horucav

scarlett1410
6. apr 2018

my sme boli v novembri s 2,5 rocnym syncekom..a popravde by som uz nesla..aj som sa trosku bala ale skor mi vadila "faraonova pomsta".. raz sme sa boli najest v meste a syncek v noci parkart vracal..na druhy den bol ok, ale keby to bolo horsie neviem co by som tam s nim robila..pochodene mam dost, nie som uzkostliva ale asi by som uz nesla..hotel bol vsak krasny a mali sme sa dobre 🙂

mircalla
6. apr 2018

@barborik3 Bola som na x dovolenkach, pre mna Egypt a Tunis najhorsie. Podla mna dovolenka pre nenarocnych za par supiek a to sme mali v oboch pripadoch 5* hotel. V zivote by som uz ano do jednej z tych krajin nesla a s dietatom uz vobec. Navstivila som cez 50 krajin, tak si dovolim tvrdit, ze nie som clovek, co nema prehlad

sisaka
6. apr 2018

@hettinka omg! Diky, tam ma nenapadlo klikať ...

cuculik1
9. apr 2018

@barborik3 Ja by som sa toho Egypta vobec tak nebala. Ano, par ludi to tu vykresuluje priam hrozostrasne. Vsade samy terorista a faraonova pomsta. Pisem moju skusenost. V Egypte som bola s manzelom bez deti tri krat. Vzdy sme sli kvoli snorchlovaniu, vyberali sme si preto aj hotel, ktory bol lokalizovany na plazi vhodnej pre ludi, co radi snorchluju...vzdy sme sli do 5* hotelov. Ani jeden krat sme nemali absolutne ziadne zaludocne tazkosti. Vzdy sme boli velmi spokojni. Vyberali sme si ciste a pokojne hotelove kompelxy. Mame s cim porovnavat, precestovali sme v Europu, USA, Karibik...pred odletom citam vela recenzii a hotel vyberam ozaj dokladne...a nepatrim k turistom, ktori sa pri all inclusive ponuke vrhnu na vsetky drinky a vsetko hojne ochutnavaju a potom trpia zaludocnymi tazkostami. Osobne som navstivila aj ospevovane Chorvatsko, ale pre mna to nie je. Preplnene plaze, ludi sme museli na ceste do mora doslova prekracovat na plazi...a ked sme chceli trochu sukromia, tak sme kazde rano museli slapat 45 min na odlahlejsiu plaz, kde sa vsak o nejakom nerusenom oddychu na plazi tiez nedalo hovorit, ale nebola to uz masovka na plazi. V Egypte bola s malymi detmi aj moja sestra a to uz dva krat, opat k vsetkemu pristupovali triezvo a s rozumom a nihoho z dospelych ani deti ziadne hnacky ani nic podobne nepostihlo. Boli taktiez aj v Tunisku a detto. No a na dodatok do Egypta ideme tento rok uz aj s detmi /2,4/ a verim, ze bude opat vsetko skvele. Cistucke more, krasne piesocnate plaze, nehrozia ziadne neduhy pocasia. Ja hovorim: "kto sa boji, nech nejde do lesa" 🙂 ozaj davam tip na dobry hotel v marsa : Brayka Bay Resort. 🙂

rainee
9. apr 2018

K tým hnačkam,tak my sme sa vystriedali postupne všetci vramci zájazdu. Mali sme 5* rezort, vodu pili z fliaš, nejedli mimo hotela, dávali pozor a aj tak. Zopár ľudí skončilo aj na infúziách v nemocnici. Ani si nechcem predstaviť,že by to dostalo malé dieťa. Pomáhajú na to len ich domáce lieky. V tunise som bola 3x a nič nám nebolo. Tak kto to nedostal,má mega šťastie.

rainee
9. apr 2018

@cuculik1 ono je to lotéria, 3x možno super a 4x zrovna môže byt prúser. Netvrdim,hotel, strava, teple more, snorchlovanie,výlety super. Ale ja radsej nemienim vystavovať rodinu bezpečnostnému ani zdravotnému riziku, predsa len Európa je Európa. Ale zrovna Chorvátsko tiež moc nemusím,pre mňa ľadová voda a moc preplnené.

dijefcatko
25. okt 2018

My ideme s deťmi tento rok a rešpekt mám len pred letom a hnačkami. Poučení sme, máme už od našej predajkyne egyptský antinal k dispozícii, vieme, že nemáme čakať na prehánky, ale užiť ho okamžite, ako zacítime kŕče. Ale neísť tam kvôli tomu? Veď doma máte črevné virózy s horúčkami každú chvíľku a trpia často doslova celé mestá. Červené more a more v Bulharsku a Chorvátsku sa nedajú ani porovnať, to je úplne iný level. A bezpečnosť? Viaceré tu spomínali incident na pláži. Médiá akosi zabudli spomenúť, že tá obeť si dala jednorazovku s útočníkom, no potom už o neho nemala záujem a on to nezvládol. Tie druhé to schytali, pretože ju bránili. Vraždy z lásky máte aj na Slovensku.

biba12
25. okt 2018

@barborik3 ja by som nešla, pôjdem, keď budú starší a zvládnu príp. zdravotné problémy. Každy sa musí rozhodnúť sám 🙂

mircalla
25. okt 2018

@dijefcatko tak sú aj iné krajiny ako Bulharsko či Chorvátsko. Pre mňa bol Egypt najhoršia dovolenka (ešte Tunis) a to mám toho pochodeneho vela. Je to lacné - to je jediné plus

alaguema
25. okt 2018

@dijefcatko Vraždy z lásky? Vieš uviesť zdroj k tomu, čo tu tvrdíš? Média by s veľkou radosťou rozmazali "vraždu z lásky" na max. Veď zločiny z vášne predávajú najlepšie, lepšie ako terorizmus, ktorý už je v Egypte bežný. Jedine už samotné egyptské autority by si mohli vymyslieť historku o zločine z lásky, lebo terorizmus im ruinuje príjmy z turizmu už v beztak neprosperujúcej krajine. Egypt má dnes, žiaľ, už len jedno pozitívum - je lacný. Ale to pre mňa nie je dostatočný dôvod, aby som svoje deti brala niekam, kde sa strieľa do turistov, prípadne sa do nich bodá "z lásky"...A tiež nemám záujem užívať nejaké egyptské lieky dokonca preventívne, aby som nepregrcala celú dovolenku. My teda doma nemáme každú chvíľu žiadne črevné chrípky. Naposledy mali decká asi pred piatimi rokmi. Aby som na dovolenke musela striehnuť na baktérie a vírusy v jednom kuse a čo je ešte horšie, obzerať sa na každom rohu, či nevybieha nejaký šialenec so zbraňou...No, to teda nie je vôbec v súlade s mojou predstavou o dovolenke. Pritom Egypt je mimoriadne zaujímavý, ale nie za každú cenu a určite nie len preto, že je teraz lacný. Čo myslíš, prečo tomu tak asi je? Majú odliv turistov. Všetkých tých, ktorí uvažujú ako ja a ako asi viac než polovica tu diskutujúcich žien. Nestojí mi to za to. Keby sme nemali dostatok prostriedkov na zahraničnú dovolenku inde ako v Egypte, tak by som radšej išla s rodinou niekam na Liptov, okúpať sa trebárs v Mare, kde sa pokojne môžem prechádzať v plavkách bez blbého pocitu, či sa nejakému magorovi neskrížia káble z toho, že nie som vopchatá v burke.

mircalla
25. okt 2018

@alaguema presne

quorum
25. okt 2018

.. tak neviem, vôbec uvažovať ísť na dovolenku do krajiny, (aj s dieťaťom!!!), ktorá je na zozname najnebezpečnejších krajín sveta, to mi ako dobrý nápad nepripadá, (hlavne že je tam lacno, prečo asi???)
https://www.afr.com/lifestyle/travel/world/the-...

mircalla
25. okt 2018

@quorum Vsak lebo je tam lacno, slovenska mentalita
Ano my sme tam boli tiez v 5* hoteli za lacny peniaz a to tam bolo este bezpecne, ale uz netuzim vidat pocas dovolenky vojakov so samopalmi