Je lacná dovolenka pre rodinu pod 1000 eur reálna?
Ženy, je reálne dostať sa na týždňovú letnú dovolenku pod 1000€ pre nenáročnú 4-člennú rodinu? Stačilo by, aby táto suma zahŕňala ubytko a dopravu. Myslela som, že so všetkými tými first moment zľavami a pribratím starých rodičov by to bolo reálne, ale asi som sa kruto mýlila. Všade píšu, že deti do 3 rokov (niekde do 12 rokov) zadarmo, ale je to len asi len odžub, v skutočnosti to celé naúčtujú rodičom. Chce sa mi plakať. Alebo neviem...
@mamickalisticka Môžeš mi, prosím, napísať kde ste boli a akú dopravu ste využili?
My chodíme autom roky na dovolenku presne 4os. Mne sa nezdá že by si sa vedela zmestiť pre 4osoby do 1000e. Možno samotné ubytovanie, strava vieš nájsť low cost, ale náklady na phm a hlavne diaľničné poplatky - tu sa nedá ušetriť.
Jasne ze sa da, najst domcek v chorvatsku alebo hocikde inde podobne - prenajom pekne tyzden, a varit si sam. Bez problemov
cierna hora autom cez srbsko (lacne dialnice), ubytko cez booking najlepsie mensie mesta dediny vyberat lebo tivat/perast/herceg novi budu drahe... ale baosici/bar a vsetko pod mestom Bar budu lacne ...jedlo stoji ako u nas aj u nas by ste jedli za rovnake peniaze 😊 urcite sa zmestite do 1000
@pinkgirl Strava je kapitola sama o sebe. Ilúziu, že by sme sa do tisícky zmestili aj s ňou rozhodne nemám. Stačilo by do rozpočtu vtesnať ubytovanie a cestu.
Tak si sadni k PC zapni booking a surfuj po ponukách. My takto hľadáme, pozeráme hodnotenie a recenzie. Stále si vyklikame naše minimálne požiadavky - počet izieb, vybavenie - klima, kuchyňa, parkovanie a sledujeme aj výmeru m2. Treba na to len čas a vedieť čo chceš - kam ísť a kedy. Sledujeme aj napríklad cez Google maps aj okolie ubytovania, kde je obchod a podobne. Určite niečo nájdeš 👍.
Autorka my sme min rok mali šťastie dali sme Chorvátsko zo stravou úbytkom a cestou za tisícku ale boli sme v druhej polke augusta ale sme traja ,našla dom v zľave krásny apt cez booking
krk Baška, koniec augusta.. šli sme autom
Možno by si sa zmestila ak vybavis mimo sezóny.Chodíme do Chorvátska mimo veľké letoviska,ale autom,zajednavam v takomto období a okolo 1200€, 6 ľudí.Mimo sezónu do 1000
@bluka2 to znie zaujímavo, ten Agadir
No do hotela cez cestovku to urcite nie je realne, dokonca v sezone si myslim, ze pre 4 ludi aj letenky niekam k moru tazko kupis do 1000e.
Jedine teda cesta autom a nejaky apartman.
@namornicka hej, bude tam super. Ľudia tam chodia surfovať. Marocke kúpele, jedlo, krokodília farma a presne v tomto momente už takto večer je tam pocitovo stále 25 stupňov. Takže podľa mňa naj mimo sezóny ist, keď človek hľadá dobrý pomer cena/kvalita
@stanislavicenka môžem sa opýtať kde ste boli ubytovaní? tiež zvažujem sardíniu
@ana82 boli sme ubytovani v Alghere, v byte domacich. Vsetko vybavenie sme mali. Kusok od mora
@ana82 sardinia super, len letenky su este drahe. Do alghera sa dostanete taxikom za 25 eur. Ubytovat sa da pri plazi. V alghere je siroka pieskova plaz, tiahne sa az do druheho mestecka- da sa prejst peso, mozete sa opalovat a kupat kazdy den na inom mieste. Pripadne prenajat auto
@stanislavicenka na pláž ste chodili v Alghere alebo do okolia? My sme boli pred rokmi tiež tam, ale bývali sme v Stintine. Na pláže sme chodili rôzne, La Pelosa, alebo potom taká s bielymi kamienkami tam bola, názov si nepamätám.
Je to realne, ale vo vlastnej rezii, nie cestovka. Uz 2 roky po sebe sme tak boli. Ubytovanie 7 nocí 400€ na Istrii, vlastna doprava s poplatkami cca 200€, stravu sme si riesili sami. Tych 300-400€ (2 + 3deti). Tento rok ideme do rovnakej destinacie. Pozeraj booking ;)
@mk1111111111 ďakujem pekne silno o tom uvazujem prvy júlový týždeň, rozmýšľam, že cosi reservujem na booking a budem čihat na letenky😀
My sme boli minulý rok v Chorvátsku na 10 dní autom, ostrov Vir, ubytovanie plus cesta 940 €. Boli sme 2 rodiny, druhá rodinka sa dokonca vošla do 900 € (my sme nemali ani SK diaľničnú a máme benzínové auto). Išli sme v termíne 10.7.2023-20.7.2023, z Trenčína, bez stravy, so psami. Ubytovanie sme našli cez hrvatska.sk a rezervovali až niekedy v máji. Ak ti netreba ísť lietadlom a nepotrebuješ ani žiadny nóbl hotel tak odporúčam ísť takto 🙂
@ana82 daj si v vyhladavat, plaz maria pia, na mape pozri smer od Alghero na Ferthiliu, my sme boli priamo na plazi v hotely. Je tam vela restauracii aj na plazi
Bez cestovky v pohode dáš ubytko plus cesta dokonca letecky Bulharsko napr. Je tu skupina,kedy aj dievčatá, čo tam majú apartmány a naozaj to prenajímajú za rozumné ceny. 4 ľudí do 1000 eur cesta plus ubytko dasurocte, len Chorvátsko autom, my inak dávame aj Bulharsko autom v pohode.
Ďakujem vám všetkým za tipy, mnohé ešte prelustrujem a snáď niečo vyšpekukujem. 🙂 Nezavrhujem žiadnu možnosť. Pôvodne som plánovala cestu busom, teraz však pozerám, že niektoré letenky sú lacnejšie ako ten autobus. Keby sa mi však podarí presvedčiť muža na auto, bolo by to uuuuplne najideálnejšie. Ubytko nám stačí apartmán, dokonca nám to asi aj viac vyhovuje. Deti budú mať v lete 7 a 2.Skrátka, potrebujeme len niekam na pár dní vypadnúť, nepotrpíme si na luxus, máme radi objavovanie nových miest, pre deti sme chceli vodu. Máme za sebou ťažký rok, ďalšie náročné mesiace pred nami... Taká odmena pre všetkých. 🙂
Chceš Slovensko alebo zahraničie?
Ano,mimo sezonu,bez cestovky,kupit lacne letnky,pozicat auto a airbnb.maroko,kanare v zime...
Za 1000 euro sa nedostanete nikde zo vsetkym, realne autom Taliansko, Chorvatsko 1500 eur, ak letecky treba ratat od 3000
Teraz ešte, keď chce dať počas letných prázdnin na letenky do 130€ na osobu, ma viacero možnosti Taliansko, Španielsko a určite aj ďalšie, podľa dátumov ….

@bluka2 Ak sa pýtaš mňa, ideálne BA, ale v pohode je aj Viedeň a Budapešť. Ďakujem aj za pomoc, túto funkciu nepoznám.