Je lacná dovolenka pre rodinu pod 1000 eur reálna?
Ženy, je reálne dostať sa na týždňovú letnú dovolenku pod 1000€ pre nenáročnú 4-člennú rodinu? Stačilo by, aby táto suma zahŕňala ubytko a dopravu. Myslela som, že so všetkými tými first moment zľavami a pribratím starých rodičov by to bolo reálne, ale asi som sa kruto mýlila. Všade píšu, že deti do 3 rokov (niekde do 12 rokov) zadarmo, ale je to len asi len odžub, v skutočnosti to celé naúčtujú rodičom. Chce sa mi plakať. Alebo neviem...
Ak chceš napíš viem poradiť cestovku cez ktorú sme boli a boli sme spokojný
Za tisícku chodíme na predĺžený víkend na Slovensku, neviem si predstaviť zmestiť do toho zahraničie pri mori. Treba ešte k tomu prirátať pohonné hmoty, poistenie a samozrejme stravu. Snáď nebudete len na cestovinách a paštekách, ale pôjdete aj do reštík, na zmrzlinu a pod. Plus nejaký výlet a pod. A dovolenka, kde musím tráviť pol dňa v kuchyni nie je pre mňa dovolenka. Na dovolenku chodíme aj kvôli miestnej gastronómii
Nás minulý rok vyšla dovolenka 1400 eur. 8 noci ,cesta, potraviny. Bolo nás 6. Apartmán rovno pri mori. Boli sme aj na výlete v reštaurácii sme jedli aj keď nie často keďže moje deti nepatria k tým ktoré radi sedia. Radšej v mori sa kupali.
@baskustek MHD, Uber alebo taxi, záleží od destinácie a toho, či máme batožinu, ale teraz na 99% chodíme každý s malým batohom ako príručná. Aj na 2 týždne, aj mimo kontinentu iba tak naľahko. Zvyčajne vyberám lety tak počas dňa, ani nie moc skoro ani neskoro. A ešte sa vyhýbam takým letiskám, ktoré sú úplne od ruky (napr. BVA paris, CRL Brusel, NRN Düsseldorf)
Teraz ideme na víkend do Paríža traja. Cesta 124€, garzonka 100€ na 2 noci - v centre - ale to som našla už minulý rok a takmer nikdy nie je voľna - musela som viackrát pozerať, kým sa mi podarilo zarezervovať). Ďalší výlet, čo by som dala za podstatne menej 1000€ na týždeň
Ozývam sa s upgradeom. 🙂 Podarilo sa nám zohnať Chorvátsko za 250€/osoba/týždeň ubytko+cesta v sezóne. Pravdepodobne do toho ideme a už teraz sa tešíme. Nie je to síce luxus, ale je to krásny 3i apartmán s terasou a záhradou blízko mora. Pre tie, čo majú strach o naše stravovanie - nebojte, nebudeme len na cestovinách (aj keď za moje deti neručím). :D A dokonca aj na výlety sa chystáme. 🙂 Ďakujem všetkým za tipy!!! 🙂
Ja som napríklad kupovala zájazd už pred mesiacom a pol cez first minute a 1000 nás vyšlo pre dvoch už so zľavami. Letenky sa dajú nájsť pohode okolo 100 eur na osobu aj na sezónu ale treba cihat na stránkach spoločnosti a hneď kupovať. Ja som bola na Malorke za 30 eur ale to už bolo dávnejšie. Minulý rok sa dalo nájsť korfu za 100. Ale rátaj s tým ze ďalšie peniaze minies tam a budeš si varit
Chorvátsko je naša❤️kam idete?
@avanka Do Vodíc. ❤️
to je to najhorsie z HR 🙄
@matkahelka Nám sa tam naposledy páčilo. Teraz máme v pláne aj nejaké výlety po okolí. Uvidíme, ako sa bude páčiť deťom, ale oni tiež nie sú náročné. Stačí im voda a nové prostredie.
ja som narazala prave na deti, pre mna vodice nie su miesto na dovolenku s malymi detmi. je to velke, rusne, hlucne, v mori su studene prudy. pre mna osobne su vodice jedno z najhorsich miest vramci HR. ale kolko ludi, tolko chuti... krasnu dovolenku!
@matkahelka Snáď to bude fajn. Máme obľúbenú pláž, ktorá je veľmi príjemná s pozvoľným vstupom a dokonca sme tam nevideli jediného ježka. Ľudí bolo tak akurát (boli sme koncom sezóny), more teplé a krásne priezračné, výber z množstva výletov... Mestečko mi prišlo skôr malé, obehli sme ho veľmi rýchlo. Chorvátsko je však moja ❤️. Máme radi kamenné uličky a historické budovy. Za mňa neporovnateľná atmosféra s napr. takým cenovo podobným Lignanom. Snáď sa nám raz podarí obzrieť toho v HR viac. 🙂 V každom prípade ďakujeme. 🙂
No určite sa nájde, daj termín a či si ochotná ísť vlastnou dopravou do hr a variť si sami a určite napr. cez booking nájdeme nejakú alternatívnu 😉.
Tam sme neboli, my volíme len Dalmaciu,Podgora, Brač, teraz ideme druhý krát na Pelješac..to je najkrajší polostrov v Chorvátsku. Za nás.
Ale keď viete, do čoho idete. Každý má svoje obľúbené miesto, to, že nám sa nepáči primosten,ktorý tu ospevuje 98 percent ľudí, ktorí chodia do Chorvátska, neznamená, že sa tam nebude páčiť vám. Niekto hľadá ihriská pre deti, vyžitie a niekto absolútny pokoj, kľud.
Prajem krásnu dovolenku
@avanka Presne, koľko ľudí, toľko chutí. Určite radi vyskúšame aj iné miesta, momentálne nám však najviac vyhovuje toto. Ďakujeme. 🙂 Tiež želáme krásnu dovolenku.

Ja neviem, ale podľa mňa nereálne. My sme pozerali ubytko sa severe Talianska, pešo k pláži zvládnuteľné pre dieťa a všetko okolo 900-1000€ na týždeň. A to nemáš cestu, neješ…