Je lepšie ísť do Izraela v júni alebo v septembri?

elenajezova
18. apr 2018

Prosím vás, kto ste boli v Izraeli. Je lepšie ísť na zájazd v júni alebo v septembri? Ako je to s kúpaním v Mŕtvom mori? Je tam dosť teplá voda už na konci júna, alebo až v septembri? A aké tam býva celkovo počasie v júni a aké v septembri? Ďakujem.

stormie
18. apr 2018

bola som v oktobri a teplo strasne, voda este viac takze v juni by som tam urcite nesla a co sa tyka kupania, nemozes sa tam valat vo vode cely den koli vysoke koncentracii vody a moja citliva koza to nedavala ani par minut, doslova so z tej vody musela utiect a rovno pod sprchu

veverickav
18. apr 2018

Ja som bola v oktobri 2x , vzdy sme sa skoro upiekli. Skor by som uprednostnila september ale pozor na sviatky-- vtedy byva vsetko zatvorene. Mrtve more je na pusti, da sa tam v podstate kupat vzdy. Avsak na kupanie v stredozemnom mori by som zase odporucala ten september.

melody5
18. apr 2018

Určite september. Ale ako dievčatá spomínali, pozri ich kalendár, my sme boli na Rosh Hashanah - ich Nový rok v Jeruzaleme - a v istých dňoch nepremáva verejná doprava, okrem palestínskych prevádzoch nie je nič otvorené a ani z bankomatov sa tuším nedalo vybrať. To isté aj v iné sviatky. Ale asi záleží aj, kde sa chystáte, možno je to v rezortoch iné.

ja_bb
18. apr 2018

My sme boli prelom juna/jula a teplucko. (Mali sme to ale ako vylet, neboli sme tam na pobyte) . Ale ako pise @stormie, to je tak na vyskusanie,ze ozaj sa vznasas :D chvilu vydrzis a rychlo umyt, su rovno par metrov od mora 🙂 Aspon tam,kde sme boli my.

majkeel
19. apr 2018

Boli sme v polke decembra (zaciatok zimy, zima v Izraeli je dec-febr).
V Cervenom mori (Taba) sa v pohode dalo prijemne kupat, potapat, akurat tak trocha sviezejsia voda, ziadna tepla polievka. Hotelove vonkajsie bazeny boli uz studene na kupanie. V mrtvom mori sa dalo kupat v pohode (no kupat, skor levitovat), voda v pohode na kupanie. 🙂
Pri cervenom mori bolo asi 26 stupnov, slnecno, ako u nas v lete, ale ziaden upek. V Jeruzaleme bolo cez den 22-26 stupnov, v noci okolo 16-18. Mrtve more zase teplo okolo 26-28, v noci tak 16 stupnov (na pusti je v noci chladnejsie).
Cize ak zaciatkom zimy sa da v Izr. hocikde kupat, tak jun/september musi byt doslova upek.
Idealne su asi oktober-november, marec-april.

viera77
19. apr 2018

Bola som v Izraeli a pri Mrtvom mori koncom mája, uz neskutocne horucavy...takze za mna urcite jesenne obdobie....no myslim, ze sa to da porovnat s Egyptom, v lete doslova "grilovačka".

janinah
19. apr 2018

Boli sme v septembri,v strede, paráda.Mne však mrtve more stačilo na dve hodiny,vyskúšať a dosť,potom bazény dookola.Celú dovolenku by som tam určite netrčala.Ale počasie super.

elenajezova
autor
20. apr 2018

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne.

fadama
3. nov 2019

@elenajezova bola si tam teda ? ako bolo? aj my sa chystame buduci rok.

mirage
3. nov 2019

@fadama aj ja pozeram letenky, sli by sme vo februari. Citam vela diskusii, ze je to draha a nadherna krajina, leteli by sme do Tel Avivu a potom na vylet do Jeruzalema.

fadama
3. nov 2019

@mirage my pozerame zajazd na 4 dni v oktobri. Kde su tie diskusie ? nasla som len tuto. My z Ba do Eilat-u

mirage
3. nov 2019

@fadama na FB je skupina Cestovatelska poradna, tam si daj vyhladat Eilat, Izrael atd

fadama
4. nov 2019

@mirage DAKUJEM. 😘