Je letenka s chybným priezviskom neplatná?
Ahojte,potrebujem sa poradit.Za tyzden odlietame na dovolenku a prisli sme si do CK pre letenky a pre pokyny k odletu.Ideme letiet prvy krat v zivote.Pani v cestovke nas len odbijala,vsetko si mame precitat v pokynoch.Az dnes nam povedala cez aku cestovku letime a cez aku spolocnost.A povedala ako jediny ze ideme cez RAYNER co je najhorsia splocnost a ze sa s tym nestretla a neriesila.Nevedela vysvetlit ze preco a proste nic nevedela poradit a vysvetlit.A co ma najviac nahnevalo na letenke mam chybu v priezvisku a ona ze to uz sa neda zmenit,a ze to je v pohode ze tam moze byt chyba.Pytali sme sa znameho co robi v inej cestovke ze to ma nepustia so zlym priezviskom ze okamzite mi to maju opravit.Tak chceme stornovat zajazd.Je to pravda ze s chybou ma nepustia?
problem,ze na letenke mi zmenili trochu priezvisko.A pani ze to nevadi.
Mne ked sme sli na Kubu spravila cestovka zle viza, ze som zo Slovinska, nie zo Slovenska. V spanielcine je to dost rozdiel, Eslovenia a Eslovaquia. Pani v cestovke to len prepisala podobnym perom 🤦♀️ Cely let som trpla, ci ma na Kube neotocia naspat. Nedajboze niekde nezavru do vazania 😀 3 dost prisne kontroly a nikto si noc nevsimol.
@amelie2017 dam ruku do ohña, ze ta cestovka bola v Spain.....oni su celkovo otrasni v zemepise, ved pre nich je to vsetko vychodna Europa a hotovo
@tenerifka jasne, ze v Spanielsku 😀
Tak to si narazila na riadne neochotnu zamestnankynu @siska266. Kazdopadne zavolaj na infolinku, oni ti to zmenit musia, ked sa oni pochybili. Mozno by neriesili tu chybu ale lepsie je, ked to budes mat na poriadku ako sa bat, ze ta nepustia.
Dneska sme išli to riešiť do cestovky znova. Pani zase vravela, že to nevadí ak je chyba na letenke, že akceptujú 3 chyby. Mail mi vytlačila v ktorom si písala s pani s tou Seneca cestovkou a že keby niečo tým sa mám obhajovať. Lenže v tom maily bolo písané že my na zmluve máme chybu, a že kvôli tomu je to zlé tam. A ale my nemáme na zmluve chybu vôbec ešte som jej to tam ukazovala. Tak potom som už ja osobne písala tej pani nech mi vystaví proste nejaké potvrdenie niečo a nech si pozrie tú zmluvu, že my sme chybu nespravili. Ešte idem s ňou volať.
@siska266 tak ju bombarduj stále ak ťa náhodou nebudú kontaktovať alebo zavolaj priamo tam, aby o tebe vedeli a dorieš to s nimi, keď hentam je taká neochota
A kam letzte? My lietame uz 10 rokov straaaaasne vela, takmer kazdy mesiac sedime v nejakom lietadle. Co sa tyka Ryanair, tak je sice nizkonakladovka ale uplne v pohode. Su horsie airlines. Neboj sa.
Co sa tyka preklepu, jedno pismenko je ok, ak to nie je zaciatocne pismeno. My na boarding pass naproxen's. bene nemavame krstne mena, kedze sa nam tam uz ani nezmestia🙈
Check in.Kto ho robil? Tyzden dopredu? To sa da? 🙄
@tenerifka nevieš sa prosím opýtať dcéry, či sa dá stornovať v Ryanair letenka ? Nemôžem letieť pre rizikové tehotenstvo a v čase objednávania letenky som ešte nebola tehotná...
@siska266 ja by som sa s ňou už absolútne nebavila a volala na centrálu, resp rozprávala s niekým vedúcim. Takéto jednanie je otras. A popravde sa trocha čudujem ak letíte prvýkrát v živote prečo ste si vybrali práve túto spoločnosť a nešli radšej niekam kde bežné lietajú chartre. Minule sa tu sťažovala jedna pani že išli do Maroca, a že bolo hrozné lebo tam išli v zlom období. Tak ak idem niekam prvýkrát a tu so takéto peniaze tak si to sakra dobre preverím kam idem a ako.
@paulakolla spytam sa, ale ona robila na checkine a boarding na Fuerteventure, nie na rezervaciach niekde v centrale Dubline.Ak si.mala uz vtedy uzatvorene poistenie, skor by som to riesila cez poistovñu
@tenerifka nepoistila som sa 😔
@paulakolla nie, neda sa stornovat
ono znamy tak u ryanair poplietol ze dal krstne svoje priezvisko a priezvisko krstne, a to uz mu nepreslo, pri vstupe do lietadla to oznacili za chybu a uprava na mieste poplatok 50eur, takze to najhorsie by sa vam stalo.
a tak aj keby tak podla mna ta pokuta nie je taka zla ako stornovat dovolenku. treba tam skusit este zavolat a podla mna to pojde opravit
@22patricia22 Volala som s tou pani nie z agentúry ale už z cestovky Seneca a ma ubezpečovala, že keď letíme RYANER že oni akceptujú 3 chyby na letenke. Že keď sa stane takýto prípad oni už to neopravujú. Proste že je to bežné, že to neriešia.
@pininka1 Práveže letíme prvý krát a nevieme čo kde a ani aká cestovka by mala byť naj a podobne, veď odkiaľ to máme vedieť že do ktorej máme ísť a s ktorou cestovkou cestovať. Teraz vieme až kam už nikdy nevstúpime. Každá cestovka si háji a ponúka všetko len to naj aby nachytali klientov. Aby predali a hotovo.A na internete tiež jedny si chvália tú druhý zase nadávajú tak komu veriť teraz?
Určite tam zavolať a povedať že máte chybu oni to napravia za malý poplatok.Mne zmenili písmenko a už bol problem.A záleží či ja to bolo chýba.Ak tej z cestovky musí to opraviť!Ale určite by som nerusila dovolenku
stara tema, ale pre buducnost - Ryanair akceptuje 3 pismena, ale zalezi od viacerych faktorov - v pripade -kova a -ekova je to bezpredmetne
ak sa omylom prehodi meno a priezvisko, je to akceptovane
poplatok za zmenu mena sa na letisku plati v sume cca 160 eur, 50 eurovy poplatok za zmenu mena neexistuje ani nikdy neexistoval, pri boardingu sa poplatok 50 eur plati jedine v pripade nedodrzania podmienok tykajucich sa prirucnej batoziny ale urcite nie pri zmene mena...
Zmeny mena typu Katarina/Katka a pod. su na posudeni spolocnosti - hoci je to to iste meno (pre nas), v zahranici na to hladiet nemusia (stava sa to samozrejme aj so zahr. menami - James/Jimmy a podobne) - pri chybe viac ako tri znaky je teda aj v tomto pripade mozne ze sa uctuje zmena mena, ak to tak spolocnost potvrdi (zo skusenosti vacsinou povolia bez poplatku)
Je vsak niekolko typov nezrovnalosti ake sa oproti cestovnemu dokladu mozu vyskytnut a kazde su riesene individualne
Casto sa riesia pripady automatickeho doplnania formularov bez kontroly, kde sa moze stat ze sa napr. priezvisko nedoplni cele ale len jeho cast ktoru realne clovek natuka kym mu vyskoci “navrh” na doplnenie... dalsia kategoria su doklady na stare meno, letenka na nove meno - opat sa riesi individualne, casto staci sobasny list (NIE VZDY!!!), alebo ked niekto nejakym sposobom vyplni meno aj priezvisko rovnako, napr. Jana Jana. Dokonca su niekedy prehliadace take inteligentne, ze “prekladaju” a tak sa moze stat ze namiesto Juraja Tabaka leti Tobacco - VZDY si proste treba kontrolovat po sebe
V pripade autorky otazky jedno pismenko navyse naozaj nehra ziadnu rolu... takze verim ze dovolenku ste si uzili
Ahojte. Nechcem vytvárať novú tému (pokiaľ to nie je nutné) ide o to že som zabudla na letenke uviesť jedno meno. Totiž dotyčná má všade v dokladoch 2 krstné mená a ja som uviedla len jedno 😫🤦🏻♀️ kúpené cez pelikan, Ryanairom letíme a až v auguste... Poraďte ako to riešiť... Nechce sa mi platiť neviem koľko ešte 10€ by som dala... Nemôžem sa robiť že nič ? Čo sa stane keď na letisku na to prídu? 😱
@abcmajacba je to krstne menoß Ak ano, nemusis nic robit. Staci prve krstne meno v poradi. Ja mam dve, deti po tri a NIKDY (okrem oficialnych dokumentov) nie j potrebne vypisat vsetky. PS. Lietame neskutocne vela.
@yanni ďakujem veľmi pekne 😍👏👍

@siska266 zalezi ako velmi sa pomylili v priezvisku dovolene su max 3preklepy s tym ze to nesmie byt zaciatocne pismeno a pocet preklepov nemoze byt viac ako 50%dlzky priezviska (takze 3 preklepy pri min 7pismenkovom priezvisku)