Je potrebný súhlas manžela na cestu do Egypta?
Zdravím.Ak idem do Egypta s maloletými deťmi bez manžela,nie sme rozvedení, normálne sme rodina,len nejde s nami na dovolenku,potrebujem jeho súhlas cez hranice?
@anonym_autor vniektorych krajinach je potrebny suhlas druheho rodica ak cestuje iba jeden rodic.
Treba si zistit ako sa k tomu stavia konkretna krajina. Ja ked som isla v ramci eu (mimo schengen), tak som mala kopu papierov a nikto nic nechcel (co ma aj trochu nahnevalo, lebo znamena to, ze moj manzel by mohol deti len tak zobrat a odist s nimi ktovie kam a nikto by ho nezastavil).
@anonym_autor myslím ze v muslimskych krajinách áno ale zisti bud v CK alebo n a ambasáde
Načo ? Veď ste manželia.
@simik22 načo takéto rady, keď evidentne nič o tom nevieš? Dokonca aj niektoré krajiny EU vyžadujú súhlas druhého rodiča, ak dieťa cestuje iba s jedným. A to aj v prípade ak sú rodičia manželia. Colná kontrola, polícia či hotel v cudzine netuší, kto je a kto nie je v manželstve.
Autorka - ministerstvo zahraničných vecí v prípade Egypta odporúča mať súhlas druhého rodiča. Samozrejme v angličtine a overené notárom.
@anonym_autor ja som teraz suhlas pri dovolenke v egypte mala mala zijeme spolu no niesme manzelia. Nepytal nikto
Minuky rok som nemala na cypre a pytali papiere v kosiciach na letisku pri navrate. Tam nikto nic ani na cypre nimto nic neriesil
ja by som si ho pre istotu zobrala.
Vždy, vždy sa treba poistiť pre prípad núdze - stačí prečítať na stránke MZV podmienky na vstup do krajiny

Načo ? Veď ste manželia.