icon

Je potrebný súhlas manžela na cestu do Egypta?

12. júl 2025

Zdravím.Ak idem do Egypta s maloletými deťmi bez manžela,nie sme rozvedení, normálne sme rodina,len nejde s nami na dovolenku,potrebujem jeho súhlas cez hranice?

simik22
12. júl 2025

Načo ? Veď ste manželia.

slavomira236
12. júl 2025

@anonym_autor vniektorych krajinach je potrebny suhlas druheho rodica ak cestuje iba jeden rodic.

hanaxxx
12. júl 2025

Treba si zistit ako sa k tomu stavia konkretna krajina. Ja ked som isla v ramci eu (mimo schengen), tak som mala kopu papierov a nikto nic nechcel (co ma aj trochu nahnevalo, lebo znamena to, ze moj manzel by mohol deti len tak zobrat a odist s nimi ktovie kam a nikto by ho nezastavil).

kulumulu123
12. júl 2025

@anonym_autor myslím ze v muslimskych krajinách áno ale zisti bud v CK alebo n a ambasáde

melanta
13. júl 2025
@simik22

Načo ? Veď ste manželia.

@simik22 načo takéto rady, keď evidentne nič o tom nevieš? Dokonca aj niektoré krajiny EU vyžadujú súhlas druhého rodiča, ak dieťa cestuje iba s jedným. A to aj v prípade ak sú rodičia manželia. Colná kontrola, polícia či hotel v cudzine netuší, kto je a kto nie je v manželstve.

melanta
13. júl 2025

Autorka - ministerstvo zahraničných vecí v prípade Egypta odporúča mať súhlas druhého rodiča. Samozrejme v angličtine a overené notárom.

https://www.mzv.sk/web/kahira/cestovanie/cestov...

slavomira236
13. júl 2025

@anonym_autor ja som teraz suhlas pri dovolenke v egypte mala mala zijeme spolu no niesme manzelia. Nepytal nikto
Minuky rok som nemala na cypre a pytali papiere v kosiciach na letisku pri navrate. Tam nikto nic ani na cypre nimto nic neriesil

btus
13. júl 2025

ja by som si ho pre istotu zobrala.

cacianka
13. júl 2025

Vždy, vždy sa treba poistiť pre prípad núdze - stačí prečítať na stránke MZV podmienky na vstup do krajiny