icon

Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?

elem23
27. jan 2025

Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem

ravehami
28. jan 2025

@elem23 dieta v tabore prec od rodicov je ok? Manzel na vylete je ok? Deti u babiek na letne prazdniny su ok? Matka mimo domova - not ok?:D

enmery
28. jan 2025

@evkatk Preboha, traumu?Deti majú ostať s ich vlastným otcom! Budú mať traumu z otca???Vy tu niektoré idete do takých extrémov, až sa chytám za hlavu. Chodia do školy a škôlky. V noci spia. Som nevedela, ze íst do školy a byť s otcom je spôsobovanie traumy. Cez víkend si dajú výlet, návštevu, aktivity, upevnia vzťah otec a deti a mamka ja už doma.

dankabg
28. jan 2025

@enmery zbytočne sa snažis, niektoré ženy by k sebe tie deti najradšej prilepili so sekundovým lepidlom.

terezkaarthuramax
28. jan 2025

@evkatk nesuhlasila som s kamaratmi ktori isli od rocneho dietata na dovolenku.. ale myslim ze niektore tvoje slova su prehnane. V mojich komentaroch mi islo o to, ci tie deti nebudu smutne.. ale keď sa nad tym teraz zamyslim, deti sa musia naucit byt aj bez rodicov... Kebyze sa stane s rodičom nieco vazne.. odomna sa mama ani nepohla a raz som.sa zobudíla a vedla mna miesto mamy brat.. druhého brata som pocula hovorit"moc dobre to s nou nevyzera" mama skoncila v nemocnici a ja som bola vtedy prvykrat bez nej a bola som v soku. Kvoli takymto situáciám ktore su necakane no stavaju sa by som deti predsa len nechala s ockom alebo starkymi... V mojich prispevkoch mi išlo o to aby detom nebolo ľúto ze ich nechali doma. Len sa mi zhorsuje zdravie a je pre mna tazke sa vyjadrit lebo zabudam slova a tak.

sara07
28. jan 2025

@luizina ja už nežurujem ale čast okolia to berie ako keby fakt som tam sjeta na mol mixnuta neviem čím obehavala cely bar aj medvedov horách ... fakt keby si šli zatancovat do baru tak čo, zase ruku na srdce niektoré služobky a tembilding su tak že sa prudko mlči priam čo bolo ale to je v poriadku, to si muž potreboval upustit paru, alebo no čo už to su chlapi to je v poriadku

sara07
28. jan 2025

@terezkaarthuramax boha ako ty z toho robíš tragédiu
nechaj žiť
za komančov išli do jasli deti od 6 mesiacov a nik sa nepytal ani matiek ani deti či je to v poriadku , šerble mali odlačené ešte ráno tie deti .. potom zaviedli 3 ročnu matersku aby ludi zabavili a ukludnili
môj stryko ostal doma s opaterou na ryžovom odvare ked došlo mlieko 3 mesačny
a ty tu ideš moralizovať ako - zrovna ty

sara07
28. jan 2025

@terezkaarthuramax a mimochodom ako dospelák je normálny rodič, super chlap a rozhodne nie tak toxicky a manipulativny ako ty

enmery
28. jan 2025

@sara07 No Terezka je špeciálna. Nemusíš jej tak nakladať. Ma svoje choroby a žila celý život iba takto. Ona proste iné nepozná. Jediné, čo nechápem, že to tu riešia, akoby tie 2 deti išla autorka nechať zavreté v byte samé 5 dní. Pritom môžu ísť na výlet od pondelka do piatku, čiže deti budú mať školu, po škole s ockom sa poučiť a už bude večer a čas ísť spať. Fakt som presvedčená, že tieto extremistky sú presne tie svokry, ktoré potom nedajú deťom pokoj v manželstve, vyrábajú mamičkárov. Moja kamoška chodí 2 krát ročne na víkend len s manželom a deti sú s babkou a dedkom. Ona ide aj na teambuilding. Je to aj o psychohygiene. Chalani nie sú nijak poznačenpoznačení, lebo inak sa im venuje a chodia po dovolenkách a výletoch a po svete spolu.

lapersefona
28. jan 2025

@majkamasar ti nechybalo trojrocne?

natalka13
28. jan 2025

@evkatk dufam ze tvoje nechodili do skolky a uz vobec nie svp ci lyziarsky zajazd, s babkou na vylet k jazeru nebodaj k moru tiez nie este by mali traumu🙈 a ani s muzom vlastne nikam bez teba🤦🏼‍♀️

terezkaarthuramax
28. jan 2025

@sara07 pisem ze sa mi nepacilo ked kamarati odisli od rocneho. Nie o autorke. A ako som.uz spominala moja neter u nas nevydržala bez mamy ani jednu noc. Preto som podotkla ze detom by mohlo byt smutno..ale som za to aby sa naucili aj bez rodicov chvilku byt.. ja som to okúsila náhle lebo mama mala zdravotne problrmy a mnohokrat bola v nemocnici

tinqua
28. jan 2025

@elzena2 To, že sa dokážem odhodlať ísť, neznamená, že mi na deťoch menej záleží, alebo že necítim zodpovednosť....znamená to len, že si dovolím dôverovať ľuďom čo vychovali a v zdraví doviedli mňa a môjho muža do dospelosti, myslieť aj na svoje potreby a potreby nášho vzťahu a neutápam sa v špirále katastrofických scenárov....tvoja prítomnosť nie je magický štít proti všetkým problémom. Ak si dovolíš trošku povoliť, dovolíš aj im, aby sa učili samostatnosti a aby cítili, že dôveruješ im aj ľuďom okolo seba. Nebuď väzňom vo vlastnej hlave ...to že sa im niečo môže stať nie je realita, ale len tvoja vlastná obava a snaha o udržanie falošného pocitu kontroly nad tým, čo sa nedá ovplyvniť ...a toto celé pramení viac z teba samej než zo skutočných potrieb tvojich detí...všeobecne následné správanie detí ako tu vyššie spomínajú smútok a podobne je vo veľkej miere odrazom smutnej mamy, resp. jej emócií

evkatk
28. jan 2025

Moje deti chodili do jaslí od 5 mesiacov, do škôlky, atď., ale to bolo len na niekoľko hodín a bolo to pravidelné, takže si boli vedomé toho, že sa pre ne príde. Ak išli na viac dní so školou, bol pre ne pripravený bohatý program na celý deň a predsa boli starší. Dovolenka je niečo iné. Je to dlhodobý pobyt, my sme chodili na 2 - týždne. Dlhodobá odlúčenosť hoc aj na 1 týždeň je pre malé dieťa veľa. Dovolenku sme nikdy nebrali ako čas na oddych, relaxáciu,... Jeden rodič nemôže oddychovať ani relaxovať. Ja som vstávala o 5.00 a spať šla o 2.00, kým deti neboli samostatné, t.j. do cca do 12- ich rokov najmladšieho, ktoré sa už dokázalo samo dostať s MHD do vzdialenej školy, na krúžky do hudobnej školy, na tréningy, atď. Dovtedy som ako robot robila,vozila, roznášala deti, potom učila sa s nimi, aby domov nosili iba jednotky. Iná známka sa u nás neuznávala ako prejav hlúpeho. Čas pre seba som považovala za svätokrádež. V našej rodine deti boli na prvom mieste a akákoľvek aktivita bez nich neprichádzala do úvahy. Radosť z dovolenky predstavovala radosť detí, že si niečo užijú spoločne s rodičmi a to dlhší čas, nielen počas víkendového zhonu na chalupe, kde bolo treba aj niečo urobiť. Veď my, rodičia žijeme výlučne pre deti, nie pre seba. A to nás povedie do konca života. Mala som rodičov v susedstve, ktorý sa veľa venovali mojim deťom, v prípade potreby brávali ich aj na noc, atď. No nikdy by som ich pomoc nezneužila na to, aby som drahocenný čas strávila len pre seba niekde na káve, u kozmetičky,,, Jedine som 2 x do roka strácala čas u kaderníčky a to som mala z toho výčitky, že som sebecky pre seba ukradla čas od detí, ktoré počas dňa boli doma iba popoludní. Dovolenka má byť pre celú rodinu na jej stmelenie, spoločné zážitky a radosť detí z dovolenky.

lenkaaa25
29. jan 2025

@elem23 Ja osobne by som to bez detí nedala...

terezkaarthuramax
29. jan 2025

@evkatk dobre si to.napisala ale zarazilo ma ze museli.len jednotky.nosit😱 nemôže byť nikto stale perfektny. Neocakavat od deti dokonalost. Nerobi to dobre na psychiku.
Ocenit si ich snahu hoci dostanu trebars dvojku

.

enmery
29. jan 2025

@evkatk "Veď my, rodičia, žijeme výlučne pre deti a nie pre seba."🫡😆 Budúci partneri, kolegovia a hlavne psychiatri a psychológovia SK vám ďakujú za skvelú prácu. Až dúfam, že si týmito komentármi robíš iba srandu. Len to čítať nerobí dobre, nieto keď tak jedno dieťa musí žiť.

optame
29. jan 2025

@elem23 jasne,ze je to ok. Oddychni si ❤️

natalka13
29. jan 2025

@evkatk chudak zena a chudak deti.
Inak ako ironia dobre.

natalka13
29. jan 2025

@terezkaarthuramax ved od rodicov tu vyzadujes perfektnost, preco nie od deti?

silvinka511
29. jan 2025

@elem23 my sa tak s manželom snažíme robiť aspoň každý druhý rok, že najprv si užijeme dovolenku s deťmi a potom vybehneme na týždeň ešte sami dvaja - na ozajstný oddych. A keby som mala možnosť ísť s kamoškami a manžel by s tým absolútne nemal problém, tak by som neváhala ani sekundu.

tiezjedna
29. jan 2025

@evkatk nehnevaj sa, ale ty si zrelá na diagnózu s týmto prístupom...

natalka13
29. jan 2025

fakt na hlavu chlap moze ist na matersku dovolenku, ale postrazit deti 3 a 7 rocne par dni nemoze, to musi matka🙈 byt doma.

flafly
29. jan 2025

Ak s tým muž nemá problém išla by som. Úprimne sj sme sa už o tom bavili s dievčatami že pôjdeme dakde na víkend len ženy. Aj môj muž chodí na futbal do zahraničia alebo do tatier na výstupy s chalanmi. Nevidím v tom problém.

flafly
29. jan 2025

@evkatk cudný postoj úprimne. Môj život sa neskončil príchodom deti, aj ja mám potreby, ambície, svoju životnú cestu. A ta by sa nemala točiť len o tom čo deti..musí byt aj o tom, čo napĺňa mňa…volá sa to rovnováha 😉

petik22
29. jan 2025

za mňa - ísť na trip bez detí je neskutočne osviežujúce, dobiješ baterky... ja som bola min. rok so sestrou na 5dní, tento rok na 4 dni, ale s mojím štastím sa vždy niečo poserká. napr. tento rok obe deti ochoreli na chrípku :(

frzeiovn
29. jan 2025

Ja by som si tiež šla oddýchnuť, a mám tri deti, vždy som bola pri nich keď boli malí, nikde sme bez nich nechodili, okrem 1x za rok na ples🙂 a ak manžel to zvládne tak choď, nech sa on stará teraz, ja v tom nevidím problém, pokiaľ to "nezanedbávaš" pravidelne, aj matka má nárok na oddych....👍

lucopeda
29. jan 2025

@elem23 jasne ze som sla, fcera nemala ani 2 roky. Perfektna psychohygiena to bola. Urcite chod.

lucia245
29. jan 2025

@elem23 jasné, chod🙂

zuzana76
29. jan 2025

@elem23 ja som bola aj s manzelom a niekolkokrat, deti boli u starcyh rodicov

dankabg
29. jan 2025

no akurat teraz na mňa vyskočila téma :" svokra mi rozbíja manželstvo" no čim to asi tak môže byť...toto je už chorobné lipnutie na deťoch. Neviem čo so životom tak sa upnem na decko, bezo mňa ani na krok lebo čo ak ho unesú mimozemšťania...