Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?
Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem
@evkatk ty si ten typ ženy, u ktorej je dôležitá len maternica...
@misiak7777 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-a-rozpad-manzelstva-ako-dalej/#post-88718207
Tento typ svokry to je. Ale ja aj tak dúfam, že je to irónia od tej baby. Nechce sa mi veriť, že niekto tak mimo reálne vychováva niekomu budúceho partnera.
@lapersefona jasne ze chybalo.
@enmery takáto žena si robí z dieťaťa centrum jej identity a bezpečia...a určite nikomu nevychováva partnera, vychováva si spoločníka na dôchodok, cítiaceho vinu za každé individuálne rozhodnutie. V mene lásky sa nezamýšla či odovzdáva dieťaťu to najlepšie alebo skôr generačné traumy.
Išla by som keby som vedela ze aj oni majú program z mužom alebo ze sa vrátim a ideme všetci na víkend niekam si to vynahradiť
Ale neznamená ze keď si manželka a matka už nemôžeš nič, len chod šup ❤️
Preboha, niektoré názory.... To je ináč tak typické na tejto stránke: ak ja už musím ísť do práce, lebo štát mi preplatí byť doma "len" do troch rokov dieťaťa a šéf už tiež nie je mega nadšený, tak sa tu v septembri hemží príspevkami, ako niektoré decká nezvládajú adaptáciu v škôlke, pokakajú sa, popišajú sa a čo si to dovoľuje riaditeľka dieťa vylúčiť a čo máme preboha teraz robiť, ale tam už nikto nenapíše, no zostaň doma, nepracuj, lebo dieťa má evidentne traumu a nie je pripravené. Keď napíše žena, že má miernu dilemu, či sa nevrátiť skôr do práce od dvojročného, tak nieeeeeee, my sa nemáme čo inšpirovať zahraničím, u nás je to tak, a ja by som nemohla, ja by som to dieťaťu neurobila. O rok to už dieťaťu s kľudným svedomím urobím, ale predtým nieeee, lebo trauma. Čo tam po jeho traume o rok. Ak pôjdeš skôr robiť, lebo napríklad musíš a manžel ťa vystrieda na materskej, tak je to v priadku, no trauma pre deti. Ale keď nebudeš trčať osmičky, dvanástky v práci, ale pôjdeš na tri dni s kamoškami na wellnes a dieťa bude rovnako s otcom!!! tak už je to pre ne trauma.
O čo také ináč tie deti prídu, ak sa nezúčastnia? Nemôžu matke sedieť na kolenách, kým si ona dá nejaké drinky s kamoškami v bare, či jej podávať uterák vo wellnese 18 plus, alebo o túru vo vysokohorskom prostredí?
@oblecenie99 Jake drinky v bare a wellnes 18+? A čo ty nevieš, že slušná žena nechodí do krciem a už vôbec si nesrkne alkohol? A byť polonahá s cudzími ľuďmi, nedajbože chlapmi vo wellness, kde sa pravidelne dejú orgie? 😂 No fuj, že ťa hanba nefackuje! 😄
@enmery áno, čítala som tú tému.. pre mňa sú desivé takto posadnuté ženy
@misiak7777 no lebo ony vždy tvrdia, že chcú len to najlepšie pre tie deti, celý život im obetovali a bla bla. No na keru p❤️ču to robili? Im je jedno, že tým deťom zničili život, však ony vedia najlepšie, čo je pre ich ratolesti dobre, čo tam po Tom, že im ničia vzťahy a manželstva.
A to všetko zo sebectva a strachu.
Bože pevne verím, že keď mi dcéra dospeje, neprepne mi a nebudem ju citovo vydierať a manipulovať ňou.
@terezkaarthuramax pretože nebola zvyknutá , po troche najskôr kočikvat ,potom dve hodinky potom poobede potom viac, potom den potom noc
ked si dieta pomaličky zvyká tak nemá problém ostat u babky a tiež má ovela lahší nástup do škôlky
alebo ak náhodou sa niečo stane tak to dieta zvlada lepšie ako ked sa šupne ..
mne osobne vadí ako odsudzuješ a stále máš potrebu rôznym spôsobom vyvolavat pocit viny
@evkatk na čase trocha zmenit zvyky ako ste to mali v rodine,
sadni si a reálne si pozri svojich rodičov ako sú na tom a skus kriticky ich porovnat s niekým kto si vyhradil aj čas pre seba , o čom sa rozprávaju medzi sebou , o čom sa rozpravajú s tebou , či sa dokažu porozpravat o filme alebo knihe alebo len točite čo deti a čo deti ...
ty sa vieš s partnerom len tak porozpravat alebo ist do divadla na koncert, máš pocit že existuje aj partnersky život alebo len zvyk s povinostou podmienenou ,
to že to takto bolo ,a bola si tak vychovaná predsa neznamená že svojim slobodným rozhodnutím nemôžeš zmeníť
a mat vyčitky že sedíš u kaderničky hodinu ? tak to ma ako dostalo
niekedy ja fajn nechat aj deti slobodne dýchat , urobit vlastné rozhodnutia a "vyžrat" si chyby
Jednoducho zo strany matky je voči deťom neférové ísť na dovolenku si užívať a nedopriať ju svojim deťom. Predsa dovolenka má byť pre celú rodinu spoločne. Pre deti je to najlepšie, čo im môžme dopriať. Ak by som odišla si užívať sama, nemohla by som si viac seba samu vážiť.
Nerozumiem, čo je to typ ženy, u ktorej je dôležitá maternica. Možno preto, že som o ňu prišla, veľmi mladá, nemala som ani 30.
Matka, ktorá zodpovedne pristupuje k potrebám svojich detí, dopraje im všetko na úkor seba, len aby mali maximum, čo im môže dať, je posadnutá s diagnózou? Čím sú potom matky, pre ktoré sú prednejšie kamarátky, s ktorými si užívajú na úkor svojjich detí, matky, ktoré na ihrisku svoje deti voľne pustia a ťukajú celý čas do telefónu a spamätajú sa, až keď dieťa nie je v dohľade? Potom splašene behajú po okolí, kričia,...
Žena - otrok? Žiadna práca a činnosť v prospech svojich detí, ktoré miluje, nemôže byť otroctvom a žiadna matka nemôže uvažovať nad tým, že je to obeta z jej strany. Ak sa jej zdá, že je to otroctvo, že prednejšie sú jej potreby, odpočinok, načo potom mala deti?
@sara07 absolutne o mne nehovoris pravdu.kde niekoho sudim
@evkatk Nedopriať si deťom dovolenku? Ale to by som nedopriala, ani keď na žiadnu nejdem. Či tam som, alebo nie som, je z pohľadu detí jedno, lebo oni na tú dovolenku, na ktorú ísť nemali, lebo na ňu proste neboli pozvané, ani nejdú. Takisto radšej nepôjde jedna žena - matka na vianočný večietok či teambuilding v práci? V čom je rozdiel? Ja som bežne, dvakrát do roka mávala pracovné semináre, aj trojdňové, či školenia. Keď to bolo náhodou v peknom hoteli s wellnesom v cene, mala som si ten wellness oželieť, aj keď by prepadla cena, lebo deti tam nemôžu byť so mnou? Sedieť na izbe a kukať do steny, lebo chúďa deti, či vlastne tam vôbec neísť, čo tam po práci, či kariére (nebodaj)?
Veď sa pôjde ako rodina, spolu. Aj viackrát, ak sú na to financie. A opakujem, ja s kamoškami a s nikým mimo rodiny dobrovoľne nechodím, lebo mňa znervózňuje to, že by som sa už musela prispôsobiť aj iným, mne by to ako oddych teda neprišiel, ale zas chápem ženy, ktoré to majú opak.
@dankabg nie v ziadnej nie som.
@terezkaarthuramax
@dankabg Myslela @evkatk.
Hej, ja som jej akurát chcela napísať, nech si založí sektu a ide žiť do lesa.
@evkatk nikto tu nepíše, že nedopraje dovolenku detom...ani autorka nepise zd by išla len ona na dovolenku , a detí na žiadnu...ja chodím bwzne aj sama, aj muz s kamarátmi, ale naseho syna nema co mrzieť, lebo ideme aj s nim...v lete sme boli 3x, a cez rok ešte vikendove pobyty.. syn mal aj tábor....tak ako doprajeme sebe, tak doprajeme niekoľkonásobne jemu...na jeseň som bola 4 dní na welnesse s kamoškou....normálne to syn prežil, a ešte sa aj tesil na to, čo mu z výletu donesiem...
A úplne extrém co pises, že máš výčitky keď ideš dva krat za rok ku kadernícke, žiadne kozmetiky, kávičku a pod.. smutný život nas, keď svoje potreby úplne odsúva...aj matka, otec majú právo na svoj voľný čas, koníčky, kamarátov a pod...
Prepac autorka ak som sa ta niecim dotkla ako pise @sara07
Pokial neratam hospitalizacie mojej mamy a ked som.ja bola na vyber mandli som v detstve nikdy bez mamy nikde nebola.. dobrovolne to prvykrát bolo asi v 16 rokovh ked sme so skolou boli na tri dni v Tatrach. A este som bola ako nastrocna s bratom v Ba. Na tri dni.
More ani neviem co je nikdy som tam nebola. Nebyt školskych vyletov a toho ze som musela chodit do Blavy kvoli zdravotnym problemom. By som cele detstvo bola len doma.a ako nastrocnu ma brat braval na rozne podujatia. To je cele moje cestovanie za detskych cias.
@terezkaarthuramax Máš ísť s kým k moru teraz, keď si dospelá?
@enmery ani nemam.
Jasne ze chod. Ja to robím pravidelne, lebo mňa bavia úplne ine veci a typ dovolenky ako moje dieťa, takže každoročne mame dospelacku dovolenku v horách a detskú dovolenku s kúpaním, atrakciami a pohodou. Tak isto mava dcéra ako svoju “dovolenku” detsky tábor kde sa teší
Pretože viem ze pre dieťa by bolo driapanie sa po horách peklo a pre mňa sú zas hory a šport vášeň, žiť bez toho si neviem predstaviť, ani by som si kvasením na pláži neoddychla, nebaví ma to, k moru idem iba koli dcére.
Ale aj chapem ze niektoré maminy ako @11bodka11 @terezkaarthuramax trápi svedomie ked sú bez deti. Proste to je taký typ človeka co sa v aktivitách s detmi našiel a bez nich si to vôbec nevedia predstaviť ani užiť, lebo by nonstop mysleli na deti
Ja som tiez jednu takúto poznávaciu dovolenku so znamymi odmietla, lebo som vedela ze tam by dcéra tiez chcela ist a mne by to proste “svedomie nedalo”
Podľa mňa je úplne ok ist bez deti ale rovnako je aj ok byt stále s detmi. Hlavne aby to celej rodine vyhovovalo, to je podstatne
@terezkaarthuramax však to máš to isté len v ružovom 😂😂 podstata je tá istá , podsuvanie 😂

@dankabg A bude smutné.