Kam chodíte k moru na Vianoce?
My sme boli s deťmi celý december v Thajsku, veľmi sa im páčilo nájsť si darčeky pod palmou na pláži ☺️
A len doplním, že tento rok sme chceli ísť na Floridu, ale prehodnotili sme to a pojdem až budúci. Začíname šetriť 🤩
@missdiva dik za tip na skandinaviu... Uz mi napadlo, ze by sme mohli niekam vypadnut po vianociach, ale tiez som rozmyslala, ze do tepla.. a tu taky skvely tip na sneh a zimu... Si mi dala riadneho chrobaka do hlavy
@guiseppinka island bol uzasny, finsko tiez, na polarnom kruhu ma dom oficialny santa a je tam viac sobov ako ludi 😅, vsade sauny, tiez sa mi pacili vian.trhy vo svedsku ale aj alpy su uzasne v zime ak rada lyzujes, rakusko, svajciarsko, belgicke vianocne trhy.
@missdiva v at zijem😀 len este blizsie k rovine ako alpam. Ale asi skusim posondovat daco u nas... Predsa len, u nas toho snehu vela nie je...
Ja by som brala také Vianoce a la klip k Last Christmas 😄 v Košiciach sú Vianoce za posledné roky na blate 🙄 toho roku pravdepodobne pôjdeme do Tatier
More ma nelaka, ale viem si predstavit, ze by som vianoce travila v New Yorku🙂
@guiseppinka velmi sa mi pacila vyhliadka 5 Fingers pri Hallstatte
@queen_mary uplny suhlas v NY su jedny z najkrajsich vianoc, klzisko pod rockefellerovym centrom je moja srdcovka 😍 a plaza mestu dodava vianocny pocit akoby si sa ocitla vo filme s kevinom.
@zardanka pisala som vyssie, za mna na vianoce je naj krajina finsko. Aj rusko sa mi pacilo cez vianoce 🤣 ale to ti teraz neodporucam.
@onedaynick to ako ked sa clovek opyta ako varite ryzu a budu tu pisat recepty so zemiakmi 🤦♀️
@onedaynick ludia ziju aj podla istych tradicii a cyklov v roku,ktore ich udrziavaju .sme tak jednoducho naprogramovani. To nie je moj vymysel, to hovoria psychologovia,sociologovia.Vianoce su pevny bod pre vacsinu ludia v nasej kulture.ak doteraz slavila Vianoce a teraz zacne chodit do exotiky,nieco sa prirodzene narusi.jedine ze by tie Vianoce slavila tam,ale pochybujem ze v takych destinaciach je to mozne..na hotelovej izbe a tak,hm..samozrejme,co som napisala nie je ziadna magia ani extrem.nemozme sa potom ale cudovat ze ludia nevedia co z roztopase,su rozlietani,nepokojni,neuzemneni,stale sa za niecim pachtia a aj tak nenachadzaju pokoj
@omama40 čo má akože toto spoločne s mojou otázkou?
Inak este by som mozno skusila thajsko? Na koh samui je velka svk komunita, robia tam aj klasicke stedre vecere a udrziavaju zvyky 🙂 ze to moze byt taky zaujimavy mix 🙂
@omama40 a co takto prijat inakost? Roznorodost? Ked sa niekto pyta, kam ist, poradit mu? Co je zle na tom, ked niekto chce ist inde na Vianoce? Ci zhori v pekle?
@omama40 ver, že nič sa v našich životoch nenaruší, keď trávime Silvestra vždy v teple pri mori. A že ľudia sú z toho nervózni a nenachádzajú pokoj? Ver, že pri mori nájdem neskutočný pokoj. Ten skôr nenachádzajú ľudia ak majú takéto negatívne pohľady na život ako ty a majú potrebu ľuďom hovoriť, kedy majú či nemajú chodiť na dovolenky.
@zafir01 za posledne roky je leto az do konca decembra/zaciatku januara, teda konkretne Fuerteventura, sucho, ziadny dazd, na slnku hic, vecer chladnejsie (17-19ºC), najma ak vecer fuka, treba mikinu, ocean ma okolo 20-22ºC. Vseobecne vychodne ostrovy su teplejsie ako zapadne. U nas je najvacsia zima niekedy vo februari, kedy je cez deñ cca 20-22ºC v tieni, a ak zaprsi, tak to oslavujeme (ale nezaprsi, je to kazdym rokom horsie). Tie teploty su relativne, lebo kedze sme blizko rovnika, ak mas 22º v tieni, na slnku je pocitovo cez 30
@lienk12 áno, bol veľký. Kým v Eilate a pri mŕtvom mori bolo okolo 25 stupňov cez deň, v Jeruzaleme 13. Čiže v Eilate sme chodili letne oblečení a v Jeruzaleme termo pančuchy a kožená bunda. Ešte treba počítať s tým, že je skoro tma, tak ako u nás a večer je už chladnejšie číze aj v Eilate sme sa kúpali len cez deň 11-15 hod kedy bolo najteplejšie. Voda aj v Eilate aj v mŕtvom mori bola tepla. My sme mali itinerár taký, že sme prileteli do Eilatu, tam sme požicali auto a rovno sme vyrazili k mŕtvemu moru, tam sme strávili prvé 2 noci, potom Jeruzalem 2 noci, odtiaľ naspäť cez púšť (tiež úžasný zážitok) a 3 noci Eilat a domov
@heni79 poprosim ospravedlnenie
@onedaynick 😂
@heni79 😍
Ja som raz bola na Kube, v Havane, bolo super.
@heni79 no u nas je motivácia jasná. V zime majú deti tiež prázdniny, a manžel 3 týždne voľná, a celkovo takmer žiadnu prácu. Vianoce sú o rodine, no prežili sme si aj také vianoce, kde som štedrý večer a ďalšie noci strávila na stoličke v nemocnici na JIS vedľa svojho 4 týždňového syna, a muž zo starším 6 ročným synom boli sami doma.
Takže hlavne, aby sme mi s mužom a deťmi boli spolu. S ostatnými sa intenzívne stretávame podla potreby aj počas roka.
A teda posledné roky sa chodíme v lete skôr schladiť napríklad do Álp na turistiku a bicykle, alebo aj niekde na Oravu u nás. A síce boli sme aj pri mori, aké uznali sme, že u nás nám je v lete na záhrade tiež super, gril, bazén, dom pod horou.... Tak skôr v zime nás to láka viac do tepla, a nezazivat väčšinou ublateno upršané Vianoce.
Je to o tom vnútornom nastavení človeka. To je, ako keď mi kamoška hovorí, že keď ideme v sobotu na výlet, či stíham upratať lebo veď upratuje sa v sobotu.
Navyše niektoré destinácie majú hlavnú sezónu priamo cez našu zimu.
Autorka sa pyta, kam chodite k moru na Vianoce a 80% z vas pise, ze nechodi k moru. Niekedy mi pride, ze ste uz uplne mimo na tom konikovi. Ze uz pisete len aby ste pisali bez ohladu na to, ci mate relevantnu odpoved na otazku.
Bola som na Vianoce v Thajsku. Ale vianocny duch skor kalendarovy ako skutocny 🙂 Spalena pri umelom stromceku som jedla homara :D

Zanzibar