icon

Kam do Poľska alebo Maďarska s 20-mesačným dieťaťom?

3. aug 2025

Ahojte
Chceli by sme ist s 20m syncekom na 5 az 7dni niekam do Polska, pripadne Madarska, nie vsak daleko od hranic. Maly nie je velmi fanusikom cestovania autom a tak ideal by bolo nieco max do 2hodin od KE. Mame radi prirodu, maly samozrejme rozne preliezky pre male deti, zvieratka. Poradte kde ste boli spokojne vy. Kludne aj konkretne ubytovanie. Potrebujeme urcite minimalne 2 izby aby ked vecer maly spi, sme este mohli fungovat. Najradsej mame penziony so zahradou kde sa maly vie vysantit ked prave nie sme mimo byvania.
Vdaka vopred za tipy!

biba_18
3. aug 2025

takému malému dieťaťu je najlepšie doma, nebude si z toho nič pamatať, takže tam nejdete kvôli nemu…

marca12
3. aug 2025
@biba_18

takému malému dieťaťu je najlepšie doma, nebude si z toho nič pamatať, takže tam nejdete kvôli nemu…

@biba_18 🤦‍♀️

biba_18
3. aug 2025
@marca12

@biba_18 🤦‍♀️

@marca12 áno?

anonym_b722b4
3. aug 2025
@biba_18

@biba_18 tak ty seď doma do jeho 18stky 🫩🫩🫩🫩 úplne cenná rada 🙂
@anonym_autor záleží odkiaľ si , my sme z KE , ideme na konci augusta do Rezesova na welness s malou , teraz bude mať rok. Je to síce kúsok ďalej ale verím že to bude stať za to. V zime by som odporúčala určite Zakopane. Je tam nádherne. Skús popozerať nejaké detské bazény, ihriska. Konkrétne ti zatiaľ neviem poradiť lebo ideme prísť krát s dcérou a zatiaľ to nemám obkukane. Záleží aj aký máte cenový limit . Počula som aj o hoteli Kasprovi, vraj dobre , ale zaozaj záleží okial konkrétne si 🙂

autor
3. aug 2025
@biba_18

@biba_18 Odcitujte mi prosim kde presne pisem, ze tam chceme ist vyhradne kvoli dietatu? Lebo podla mna "s 20m dietatom" to nevyjadruje. Dufam, ze mate krajsiu nedelu po tomto uplne zbytocnom komentari.

malaopicka
3. aug 2025
@biba_18

@biba_18 dieťaťu je najlepšie s jeho rodičmi, kdekoľvek to je. Keď sa spolu zabávajú a robia si spomienky. Možno si to dieťa celé nepamätá, ale pamätajú si to jeho rodičia, ktorí mu budú o tom rozprávať a hlavne sa dieťa učí sociálnym interakciám, spoznáva nové veci, učí sa žiť v novom prostredí. Tiezo názory ako “ máš decko, seď doma”…..čo sme v 18 storočí?
A okrem toho, 20 mesačne dieťa je už veľké, preboha.

taktotedanie
3. aug 2025
@biba_18

@marca12 áno?

@biba_18 ano ano stotoznujem sa s tvojim nazorom v tomto 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 tiez som to chcela napisat, kvoli dietatu takto rodicia nechodia
A este ked pocujem, ze s rocnym ci dvojeocnym dietatom sa trepu do egypta a dubaja a do chorvatska ci do mexika 🤦🏻‍♀️ ze aby dieta malo zazitky, ake?

biba_18
3. aug 2025

netuším čo ste sa tak do mňa pustili. áno, pre dieťa je zbytočné. áno, chcete tam ísť vy a pokiaľ nie ste total dobrodružné povahy tiež to pre vás bude náročnejšie ako u babky na dedine. môj koment je zjavne zbytočný - ale nemusel by byť kebyže si nemyslíte že ste stredobod vesmíru - stačilo by sa zamyslieť a rozmýšľať čo by bolo vhodné AJ pre dieťa 🤷‍♀️
a už aj ten príspevok @anonym_autor - ty máš tiež krajšiu nedeľu po svojom komentári? lebo ja som na teba nijak neútočila na rozdiel od teba… 🧐
takže nereflektujte do druhých vaše myšlienky milé žienky ☺️ pretože ja si nemyslím že dieťa má sedieť do 18 rokov doma, alebo že by nemalo učiť sociálnym interakciám, spoznávať nové veci a učiť sa žiť v novom prostredí - ale že toto v dvoch rokoch ešte nedokáže. to je všetko…

autor
3. aug 2025
@biba_18

netuším čo ste sa tak do mňa pustili. áno, pre dieťa je zbytočné. áno, chcete tam ísť vy a pokiaľ nie ste total dobrodružné povahy tiež to pre vás bude náročnejšie ako u babky na dedine. môj koment je zjavne zbytočný - ale nemusel by byť kebyže si nemyslíte že ste stredobod vesmíru - stačilo by sa zamyslieť a rozmýšľať čo by bolo vhodné AJ pre dieťa 🤷‍♀️
a už aj ten príspevok @anonym_autor - ty máš tiež krajšiu nedeľu po svojom komentári? lebo ja som na teba nijak neútočila na rozdiel od teba… 🧐
takže nereflektujte do druhých vaše myšlienky milé žienky ☺️ pretože ja si nemyslím že dieťa má sedieť do 18 rokov doma, alebo že by nemalo učiť sociálnym interakciám, spoznávať nové veci a učiť sa žiť v novom prostredí - ale že toto v dvoch rokoch ešte nedokáže. to je všetko…

@biba_18 Otazka totizto neznela ci si ludia na fore myslia, ci je takato dovolenka pre dieta vhodna, ale pytala som sa na tipy. Takze ano, Vasa reakcia bola uplne zbytocna. A nie, nemam krajsiu nedelu, lebo presne kvoli osobam ako ste vy sa tu postuju otazky anonymne, lebo niektore zeny na MK travia cele dni aby chrlili zlc na kazdu otazku. Chcete povedat, ze vy ste s detmi z Ke nikdy nohy nevystrcili? Btw nepytala som sa na Egypt, Dubaj, Chorvatsko ani Mexiko, ale na vzdialenost rovnaku ako ked ide rodina na nas Liptov.

biba_18
3. aug 2025

@anonym_autor už som to písala a znovu ideš svoje - nereflektuj svoje myslenie do iných - pretože mojim úmyslom nebolo nikoho hejtiť - a ani som to nerobila. je to nepochopiteľné pre teba?? 🤷‍♀️ mne je to jedno fakt či niekam pôjdete, ja som proste poradila aby ste to zvážili… a keď nepôjdete, tiež mi to bude jedno 🤷‍♀️☺️
a že nečítaš čo iní píšu dokazujú tvoje otázky - pretože som na ne “odpovedala” o príspevok vyššie … a ešte ti aj odpoviem na iné otázky, áno, aj v maďarsku aj v poľsku majú pohotovostné lekárne, áno, zmenáreň využívam tú v auparku, áno, niektoré banky účtujú poplatky za platby kartou v inej mene - a nie, diskusie neslúžia iba tomu kto sa pýta, môžu pomôcť aj iným…
užite si pobyt ☺️

zuzikak
3. aug 2025

nemam presny tip kde aj s ubytovanim ale na tvojom mieste by som skusila vyhladavat cez booking nejake miesto pri jazere Balaton. Urcite na Balatone budu aj preliezky, da sa najst sukromne ubytko so zahradkou plus je leto, takze by ste sa snad aj okupali (i ked pri tomto pocasi clovek nikdy nevie). Ale prostredie tam byva pekne. Ak idete autom, skuste Budapest (viem, je to viac ako 2 hodky ale mozno by bolo schodne cestovat v case obedneho spanku ? ) - je tam tropikarium, dino park, Zoo. V Polsku som vela citala, ze pre deti je vhodne okolo Krakowa.

jarulka88
3. aug 2025
@biba_18

@biba_18 Prepacte,ale ked maju dieta,im uz zivot skoncil? Nemusia nic chciet? Asi nemate deti... Je super trochu vypadnut z domaceho prostredia a stereotypu na materskej/rodicovskej. A i ked si to dieta pamatat nebude,rodicia budu a verte ci nie,dieta sa kazdou vychadzkou,vyletom, a vlastne vsetkym,stale uci nieco nove.

jarulka88
3. aug 2025

@anonym_autor V PL mate toho milion a vsetko je kusok od hranic. Zakopane, Bialka Tatranska, Chocholowskie termy. Poliaci su vsade velmi baby friendly,takze ak si vyberiete akykolvek hotel,urcite tam bude nieco pre deti. Oproti nam su v tomto velmi vpred. V Zakopanom napr. mate tych atrakcii viac,nielen kupanie, ale napriklad Papugarnia, Mysacie mestecko, obrovsky detsky kutik priamo v meste, lanovky, kontaktna zoo (dokonca 2) apod.

biba_18
3. aug 2025

@jarulka88 ok, budem sama seba citovať: “ pretože ja si nemyslím že dieťa má sedieť do 18 rokov doma, alebo že by nemalo učiť sociálnym interakciám, spoznávať nové veci a učiť sa žiť v novom prostredí”, koniec citátu. takže neviem, ako mám odpovedať na tvoju otázku keďže už bola zodpovedaná 🤷‍♀️