icon

Kam ísť s deťmi v Lisabone?

etela_1
12. máj 2024

Mamičky, Prosím tie, ktoré ste boli s deťmi v Lisabone, alebo tie , ktoré to tam poznáte, kam sa tam oplatí vziať deti? Viem o tom, že je tam oceanárium, ale čo ešte je také dych berúce 🙂 kam sa deti môžu ozaj v Lisabone tešiť. Vek detí 10 rokov. Ďakujem

grace55
12. máj 2024

@etela_1 Neďaleko Oceánaria je pavilón vedy. Je to super, pre všetky vekové kategórie, interaktívne, zábavné. Kidzania- mestečko povolani, v obchodnom centre Dolce Víta, naše obľúbené miesto, ale trosku ťažšie dostupné, ale určite stojí za to. Nové múzeum Quake, interaktívne približuje veľké zemetrasenie z 1812 tuším. Okrem toho veľa parkov, štadióny...

personality
12. máj 2024

Zoo, je tam lanovka.

muchotrafka298
12. máj 2024

No tak ja som bola uz vo viacerych oceanariach a teda toto nie je ziadne "dychberuce". Je tam par velkych akvarii a tym to konci. Tlaci sa pri nich enormne vela ludi, takze sa Ti moze stat, ze bud nic neuvidis alebo budes 20 minut cakat, aby si nieco vobec videla a tlacit sa z davom.

Je tam aj vyssie spominana lanovka, kusok odtial, ale to je fakt ze nic moc, proste ta to odveze par minut pri mori, ziadny extra vyhlad a spravia ti tam otrasne fotky a tym to konci.Za mna skoda penazi.

To oceanarium ponuka aj sledovanie delfinov, to je ale zvlast za poplatok:
https://www.oceanario.pt/en/activities/nature-e...

grace55
12. máj 2024

@etela_1 ešte mi napadlo, v ZOO bývajú show s lachtanmi a delfínmi. V štvrti Belem je aj Aquarium, staršie ale fajn, observatórium s programami pre deti a múzeum námorníctva. Moje ale strašne bavila ta Kidzania, nevadí, ak nevedia jazyk, staci trocha angličtiny.

tomasisa
12. máj 2024

@etela_1 podla mna by sa detom mohla pacit jazda na elektricke alebo z lanovky myslim od nakupneho centra Vasco de Gama ide..krasne vyhlady...

ctahka
12. máj 2024

Moje deti si najviac užili Kidzaniu,ale aj Museo de ciencia e viva. Po pamiatkach sme veľmi nechodili,boli na ne vždy obrovské rady,ale tower belem púšťali rodiny s deťmi prednostne,tak to sme dali a je tam pekná promenáda na prechádzku. Tak určite choďte aj do pekárne kde robia pastel de belem...My sme si požičali aj auto a boli sme v Sintre a na Cabo da roca, či vo Fatime. Joooj,hned by som sa vrátila, užite si to!🙂

lucik194
12. máj 2024

lanovku urcite vynechat, nicim zaujimava cesta popri plazi.

muchotrafka298
12. máj 2024

@lucik194 tiez si to myslim. Nic tam nie je vidiet, len more a chodnik. A tie administrativne budovy vedla.Za mna skoda penazi.