icon

Kam na prvú rodinnú dovolenku pri mori?

6. jan 2026

Ahojte. Plánujeme ísť prvýkrát k moru letecky s dcérou (8 rokov). Kam by ste nám odporučili? Radi by sme asi cez CK šli, nech to máme bez starosti, len vôbec nevieme kam. Sme si istí, že Chorvátsko a Bulharsko nie, ale inak tapame. Ja preferujem Španielsko, muž Tunis a dcéra chce Egypt (spolužiačka bola minulý rok). Mám ale vnútorné obavy z Egypta aj kvôli strave aj celkovo, hygiena, ale možno mám len predsudky. Hľadáme niečo, kde budú aj nejaké aktivity pre dcéru, aj niečo k videniu.

Strana
z2
anonym_0bb238
6. jan 2026

išla by som skor severný cyprus a grecke ostrovy
my sme bolo cez leto na Korfu sever a parada
tento rok ideme bud španielsko alebo Mallorka

krasneleto
6. jan 2026

@anonym_autor nieco mam pocestovane... egypt, tunis, turecko za mna nie.. v egypte je sialene teplo uz v maji a nie to v lete... aktualne som vyberala dovolenku pre mna, partnera a dceru 10 rocnu... spanielsko, za tu cenu, stary hotel, nic ma neoslovilo. potom sardinina, ale to mi prislo tichsie a pokojnejsie, skor dovolenka bez dietata... rozhodovali sme sa medzi greckom a cyprusom- juznym , grecka cast... nakoniec sme zvolili cyprus , grecko bol mega komplex, cyprus sa mi viac pozdavalo apartmanovo studiove ubytovanie pri hlavnej budove... 5 km od hotela obrovsky akvapark, takisto lunapark... 1,5 km do hlavneho mesta

krasneleto
6. jan 2026

idem cez hydrotour, ma program leto- slovenskí animatori, cena do 15/1 ultra first minute... my sme trochu v lete limitovaní, nakolko mam v praci celozavodnu, cize uplne nemozem ist kedykolvek

biba_18
6. jan 2026

ja by som šla do turecka, španielska, rhodos, kréta, cyprus

ivicatolic
6. jan 2026

@anonym_autor zaspomínam.... naša prvá dovolenka, takisto sme nevedeli kam, poradila pani z cestovky, ktorá tam bola xy krát, že more neskutočne čisté.... mala pravdu, nádherné more, izby štandard, čisté, my nie sme nároční... hotel les princess mahdia Tunis. Ďalší rok sme bolí Egypt a čistá hrôza, špina a smrad, ale miesto si nepamätám, a to ma 5 *, a ešte som zažila faraónovu pomstu, viezli má do nemocnice, infúzie, ledva som prišla domov

biba_18
6. jan 2026

@ivicatolic my sme boli ani nie s 3-ročnym v egypte a potom ešte raz pár rokov neskôr a všetko ok, aj hotely boli super ani faraonovu pomstu sme nikto nemali - takže asi záleží 😏

maca1984
6. jan 2026

Keby si rozmýšľala o Egypte, páči sa. Reálne skúsenosti, fotky. https://www.modrykonik.sk/group/12245/

autor
6. jan 2026
@ivicatolic

@anonym_autor zaspomínam.... naša prvá dovolenka, takisto sme nevedeli kam, poradila pani z cestovky, ktorá tam bola xy krát, že more neskutočne čisté.... mala pravdu, nádherné more, izby štandard, čisté, my nie sme nároční... hotel les princess mahdia Tunis. Ďalší rok sme bolí Egypt a čistá hrôza, špina a smrad, ale miesto si nepamätám, a to ma 5 *, a ešte som zažila faraónovu pomstu, viezli má do nemocnice, infúzie, ledva som prišla domov

@ivicatolic presne toho sa v Egypte bojím. Ideme pozrieť ten Tunis.
Grécko nás nejako nenadchlo, neviem, ale ani sme nad ním neuvažovali, ani nás tam neťahá
Minulý rok odtiaľ susedia utekali, boli na Santorini. Ale skúsime popozerať .

autor
6. jan 2026
@biba_18

@ivicatolic my sme boli ani nie s 3-ročnym v egypte a potom ešte raz pár rokov neskôr a všetko ok, aj hotely boli super ani faraonovu pomstu sme nikto nemali - takže asi záleží 😏

@biba_18 a kde ste boli prosím? Cez akú ck?

biba_18
6. jan 2026

@anonym_autor to bolo pred 100 tokmi, moje dieťa má 25 rokov. ale chodili sme cez kartago a fischer a hydrotour, proste cez také tie veľké zavedené cestovky…

autor
6. jan 2026
@biba_18

@anonym_autor to bolo pred 100 tokmi, moje dieťa má 25 rokov. ale chodili sme cez kartago a fischer a hydrotour, proste cez také tie veľké zavedené cestovky…

@biba_18 ok, ďakujem. 🙂

anonym_9eb804
6. jan 2026

Určite Tunis.Chodime pravidelne ale najlepšie vždy začiatkom septembra.Krasne číre more a biele plaze . Oblasť Mahdia.Platila som za troch 1800e na 12 noci all inclusive.

anonym_2e89f4
6. jan 2026

Ja som si zamilovala Spanielsko, Kalabriu. Alebo sa nám páčilo aj na Malte. Taliansko je fajn v júni,júli. V auguste majú v ita prázdniny. Grécko sme boli s deťmi aj bez, ale už by sme nešli. Egypt - v júli a auguste určite nie.

janinah
6. jan 2026

Na prvykrat grecke ostrovy napr.Rodos,Zakyntos alebo španielsko pozri nieco medzi alicante a valenciou.my sme boli vo Villayojosa. To v pripade ak chcete byt len pri mori.Mozno 1 vylet do okolia.viac netreba.nie je to poznavačka.Egypt s detmi by som nešla.

anonym_abbfee
6. jan 2026

Boli sme 2krat Tunis,tento rok ideme do Turecka.Prvy krat bolo super,len plaz bola dalej trosku,no 2hy krat sme boli v inej oblasti,no tam fucalo ako blaznive,more riadne rozblaznene,ani poriadne vecerne akcie,jedine co sme super vychytali bola disko priamo na plazi,ale to bolo len v sobotu.Bol tam hotel a okolo bungalovi tak vecerne akcie boli ozaj dalej od hotela,no v tom prvom to bolo super,tam sme vecer sadli a vystupenie bolo priamo pri hoteli a len pre ludi z toho hotela.
Ale tesim sa do Turecka,deti sa vyblaznia na toboganoch.

slavomira236
6. jan 2026

@anonym_autor tiez som sa egyptu bala a nebolo coho. Boli sme prvy krat jun a ideme zas koniec juna. Co sa tyka jedla mne v egypte chutilo viac ako v turecku. Ked chcete pekne more chodte juzny cyprus ak dobre sluzby severny

slavomira236
6. jan 2026
@anonym_abbfee

Boli sme 2krat Tunis,tento rok ideme do Turecka.Prvy krat bolo super,len plaz bola dalej trosku,no 2hy krat sme boli v inej oblasti,no tam fucalo ako blaznive,more riadne rozblaznene,ani poriadne vecerne akcie,jedine co sme super vychytali bola disko priamo na plazi,ale to bolo len v sobotu.Bol tam hotel a okolo bungalovi tak vecerne akcie boli ozaj dalej od hotela,no v tom prvom to bolo super,tam sme vecer sadli a vystupenie bolo priamo pri hoteli a len pre ludi z toho hotela.
Ale tesim sa do Turecka,deti sa vyblaznia na toboganoch.

@anonym_abbfee v ktorych hoteloch ste boli v tunise? My ideme prvy krat koniec augusta mahdia.

anonym_abbfee
6. jan 2026
@slavomira236

@anonym_abbfee v ktorych hoteloch ste boli v tunise? My ideme prvy krat koniec augusta mahdia.

@slavomira236 v monastire,ja si presne nazov uz nepämetam,ale prvy bol asi 20min od Monastiru teda od letiska a druhy bol az 2hod.transfer od Monastiru zase v inej oblasti a ta bola teda veterna.

anonym_9eb804
6. jan 2026
@slavomira236

@slavomira236 a do akého hotela idete?za mňa je v mahdii naj september

slavomira236
6. jan 2026
@anonym_9eb804

@slavomira236 a do akého hotela idete?za mňa je v mahdii naj september

@anonym_9eb804 deti si vybrali mahdia beach & aquapark

anonym_9eb804
6. jan 2026
@slavomira236

@anonym_9eb804 deti si vybrali mahdia beach & aquapark

@slavomira236 mierim iba na to aby to nebolo preplnené ale za mňa mahdia super radi sa tam vraciame

slavomira236
6. jan 2026
@anonym_9eb804

@slavomira236 mierim iba na to aby to nebolo preplnené ale za mňa mahdia super radi sa tam vraciame

@anonym_9eb804 ideme prelom august september. Velmi sa tesim na mahdiu a jej plaz tak snad to bude vsetko ok a nebudem sklamana . Ale raz som ju chcela zazit. Mam rada biely jemny piesok ten mi vyhovoval na cypre juznom a tu bude este bonus muslicky snad budu...

anonym_9eb804
6. jan 2026
@slavomira236

@anonym_9eb804 ideme prelom august september. Velmi sa tesim na mahdiu a jej plaz tak snad to bude vsetko ok a nebudem sklamana . Ale raz som ju chcela zazit. Mam rada biely jemny piesok ten mi vyhovoval na cypre juznom a tu bude este bonus muslicky snad budu...

@slavomira236 my chodíme pravidelne ale na to more sa nechytá nič úplne azúrová voda,piesok tiež pekný.Na Tunis sa veľa ľudí sťažuje,že bordel a špina ale to sú proste také krajiny a s tým nič neurobíte.Ja to tam mam rada.

rencicimoncici
7. jan 2026

Naša prvá s deťmi bola Bulharsko a bolo super, potom Grécko a zase Bulharsko. Minulý rok Djerba. Úprimne z týchto destinácií by som sa vrátila do Bulharska🙂 No každá krajina má niečo do seba. Inak asi by som doporučila Grécko keď už nechcete Bulharsko.

nelka93
7. jan 2026

Bola som v z Grécku, v Tunisku, taliansku, Španielsku a aj v exotike a za mna najlepšie je grecko. Tunisko je lacne, ale treba vyberať 5 hviezdickove rezorty. A nie je to Tunis, ale Tunisko, Tunis je hlavne mesto a tam chodi len málo ľudí na dovcu a 90% nepozna ze je to Tunisko.

adonish
7. jan 2026

@anonym_autor s detmi sme boli zatial v Grecku (Kreta, Kefalonia) a v Turecku (oblast Lara). Tentorok ideme opat do Turecka, oblast Belek.
Nam sa v Grecku pacilo (zelen, more). V Tunisku som bola na sluzobnej ceste (pracovala som v cestovnej agenture, cize sme obzerali hotely, plaze atd), su tam krasne plaze (oblasti Sousse a Mahdia), treba zodpovedne vyberat hotel (nie je 5* ako 5*), len mimo arealu hotela povacsine spina a bordel 😔

slavomirarebecca
7. jan 2026

My sme boli v Egypte na prelome júna a júla v Egypte Marsa Alam . Deti 19 a 10 . Bolo úžasne . Ja by som tam aj ostala 😀. Chceme ísť zase. Hotel royal brayka.

slavomirarebecca
7. jan 2026

Mám tam 2 x Egypt 🤦.

hori
7. jan 2026

Zo všetkých dovoleniek, kde som s deťmi bola, sa mi najviac páčilo na Malorke.

princezna_bosorka
7. jan 2026
@adonish

@anonym_autor s detmi sme boli zatial v Grecku (Kreta, Kefalonia) a v Turecku (oblast Lara). Tentorok ideme opat do Turecka, oblast Belek.
Nam sa v Grecku pacilo (zelen, more). V Tunisku som bola na sluzobnej ceste (pracovala som v cestovnej agenture, cize sme obzerali hotely, plaze atd), su tam krasne plaze (oblasti Sousse a Mahdia), treba zodpovedne vyberat hotel (nie je 5* ako 5*), len mimo arealu hotela povacsine spina a bordel 😔

@anonym_autor vsade najdes vsetko. Bud sa musite dohodnut a vybrat jednu destinaciu (alebo jedno kriterium, podla ktoreho pojdete) alebo si musite hodit mincou...

Strana
z2