Kam na Silvestra so 7 mesačným dieťaťom?
Kam by ste išli(ak by ste vôbec išli) na silvestra so sedem mesačným dieťaťom?
Hlavne čo najdalej od ohňostrojov. Viac by som neriešila. My máme našťastie doma kľud. S manželom si cinkneme o polnoci a pôjdeme skontrolovať detičky ako krásne odfukujú. Krásny Silvester 😉
Bóóóže, baby, niektoré ste fakt hrozné, človek aby sa tu bál niečo opýtať, lebo hneď ho tu zadupú do zeme! Myslím, že sedemmesačné dieťa nie je novorodenec, aby muselo byť len doma, dokonca si myslím, že práve na Silvestra, keď ľudia blbnú s delobuchmi už od skorého popoludnia, je lepšie vypadnúť niekam, kde je ticho a pokoj a kde sa bábo bude môcť v pohode vyspať. My žijeme na dedine a na Silvestra sme zatiaľ s malým nikde neboli, ale ak by som žila v meste a mala možnosť vypadnúť na Silvestra na chatu do prírody, tak neváham!
Ukamenujte ma tu, my sme boli s 2tyzdennou dcerkou na chate na silvestra s partiou 😀 Mali sme vlastnu izbu, mala mala vlastny kocik a maminku a bola spokojna. Nic jej nechybalo a ja som vypla. A boli sme s nou viackrat na chate a aj s mladsou. Aspon moje to zvladali super. Nevidim na tom nic zleho, aby sa rodicia isli trochu socializovat.
pokial by som nemala moznost ist niekde na chatu mimo civilizacie, tak by som ostala doma. A paradoxne, mojmu dietatu nevadia ani delobuchy. A to pritom sa za beznych okolnosti budi na kazde suchnutie.
my sme boli na týždňovej lyžovačke vrátane silvestra s najmenšou, keď mala 4 mesiace, prechádzka so spánkom bola na svahu, my dve sme si robili taký kľudnejší režim, manžel sa venoval starším, učil ich lyžovať, v penzióne bolo na silvestra na môj vkus trošku rušno, ale ani doma by to nebolo lepšie. a na nový rok bol už zasa kľud...každý si najlepšie rozumie sám, ale pripadalo by mi trošku nefér povedať starším deťom, viete čo, máte súrodenca, tak už budeme len doma sediť a prestaneme robiť to, čo doteraz. materstvo nie je choroba
Mam dieta a koniec? Zbal prenosnu postielku a sup niekam na hory, moznosti je kopec. My sme boli na dovci (sice len tu na sr) ked mala mala 4 mesiace. Nebol ziaden problem, dokonca sme do 1 sedeli v restike a mala si vedla v kociari kludne spala. Pokial nie je velmi hakliva na zmeny tak ma jedno ci spi doma alebo niekde inde. Pokial je spokojna a nic jej nechyba aspon bude mat nejaku zmenu.
no moj mal pol roka a neboli sme nikde... 😀 a teraz zase nide .... treba aj nečo vytrpieť oli detičkam 🙂
Môj malý bude mať rok tak nevieme sa doma rozhodnúť, nič sme totiž ešte nevymysleli, ak pôjdeme niekam von tak ho dáme k mame, alebo k sestre 🙂 Ľubko totiž veľmi dobre v noci spinká tak nemám z toho žiadne stresy 😎 pohoda ... čiže môj typ je, pokiaľ má výborný spánok, tak ho nechať spinkať u príbuzných, však ide len o jedinú noc 😉
kedysi sme silvester oslavovali ale po case este aj ked sme nemali babatko tak nas to akosi preslo a radsej sme si spravili prijemny vecer doma pri filmoch.. teraz ked babatko uz mame tak mam aspon vyhovorku ze nikam nemusim ist 🙂 🙂 🙂 ale s priatelom sa presunieme k mamine na stredne Slovensko a "oslavime" ho s nou aby ani ona nebola sama.. no uz teraz viem ako to dopadne... spolocna vecera a vsetci zaspia este pred 22 hodinou :D :D :D takze ja sa tesim ze sa vyspim 🙂 🙂 🙂
ja by som sla tam kde je relativne klud a ziadne delobuchy, nastastie u nas sa nic take nedeje, takze pekne doma a ked nas to zlomi tak pojdeme spat aj pred polnocou, ....rozhodnutie je na kazdej nas a pre tie "spravne matky" asi len tolko to ze sa stanete matkou neznamena ze prestanete byt zenou, partnerkou, kamaratkou a hlavne clovekom s vlastnymi potrebami a zaujmami....dieta nie je choroba ani prostriedok obmedzujuci zivot....
..keď máš peniaze choď..je jedno kam..závisí od dieťaťa..my sme peniaze nemali...tak sme boli doma a bolo nám dobre aj tak... 🙂
Nikam, ved aj doma sa da byt na silvestra v kruhu rodiny podla mna... ved ono je este take malinke... vy by ste ho vzali na neaku rusnu party? No ja urcite nie, ved ak o rok bude silvestra a pojdete potom... to jje moj nazor, 😉
Dietatku bude dobre tam kde vam. Takze podla toho co sa vam chce. Ked doma, bude dobre doma. Ked niekde mimo, tiez bude babo rado.
My sme pri prvom babu boli aj radi za zmenu stereotypu, predtym sme vzdy oslavovali mimo domu a vtedy - po rokoch, sme to zalomili spolu s mimcom okolo 22h, dobre sa vyspali az do rana a pochvalovali si 😵 .
Teraz uz je tento maly vacsi, uz chce zazit ohnostroje a bytie dlho hore, a druhe sa musi prisposobovat oslavam, ale teda nevidi jej to tiez v najmensom 😉 Ono vzdy sa to da nejak prisposobit.
ešte volny Silvester 2013 na Liptove - chalupa v Liptovskom Jáne.
vybavením vhodná aj pre rodinu s deťmi.
www.syparne.sk, mobil 0903 189946
Napríklad náš Tomáško spí dobre len doma v postieľke, inde je s jeho zaspávaním a spaním kríž, takže my sme tento rok určite doma. Ale to neznamená, že sa pre nás skončil život. Prídu k nám rodičia z oboch strán, možno aj švagriná (neviem, ale minulý rok bola a bolo super), pripravíme si jedlo, čosi si ulejeme a ak nám bude aspoň tak, ako minulý rok, tak to bude super 🙂 Takže môj tip - ak sa nedá ísť s bábom nikam, tak aj doma môže byť veselo 🙂
So 7 mesačným dieťaťom určite nikde. Dieťatko potrebuje svoj kľud, domáce prostredie a kvalitný spánok. Ak chcete, zavolajte si domov rodinu alebo kamošov, resp. môžete zavolať k dieťatku niekoho na opatrovanie. Ale to by som tiež neriskovala, lebo ohňostroj ho môže zobudiť a môže byť vyľakané, plačlivé a vtedy je najlepšia mamina náruč. Urob si ako chceš, ale s tak malinkým dieťatkom určite doma. Však ste sa dosť nachodili doteraz a môžete zase chodiť, keď bude dieťatko väčšie. Ja mám 4 ročnú a 9 mesačnú, a teda už 5 rokov sme nikde neboli. A žeby mi to nejako chýbalo, to nemožem povedať 😉
my sme boli minuly silvester s kamosmi na chate..bolo super, boli sme tam 5 dni..maly nemal problem, ani sa nezobudil 😉 tento rok sme doma, ja by som s malymi detmi volila bud chatu, alebo ostat doma..pripadne k rodicom, alebo tam kde to poznaju a nemaju problem tam zaspat 🙂
vanga223 Uloha matky je na cely zivot, ale ani nadobudnutim dietata (akoukolvek formou, nielen porodom) ta osoba zenskeho pohlavia neprestava byt clokekom. Takze ano obetovat sa pre dieta treba, ale zas netreba mu obetovat cely svoj zivot.
A pre ostatne:
Babenky zite normalny zivot aj s dietatom. Suhlasim so vsetkymi cesovatelkami, timi co daju dieta k starym rodicom a pojdu vypnut aj s tymi co ostanu na gauci. Vy viete najlepsie co vam a vasim detom najviac vyhovuje. Len stastna matka ma stasne dieta. A ak stastie matky zavisi od ucasti na silvestrovskej zabave a o dieta je v tom case postarane, nic sa nedeje. Nestava sa tym z nej horsi druh maminy.
urcite na nejaku chatu alebo do nejakeho penzionika... citala som tu par odpovedi fakt len par lebo pri niektorych mamickach by som nechcela byt ich dieta 😀 hrozne... urob dietatu normalne jeho rezim spiaci,zapni si babyfon a zabav sa 😉

ak je moznost ist na chatu a rady by ste isli , tak nie je co vahat....my sme partia mladych ludi s malymi deckami a chodime na chaty od malinka..deti nemaju ziaden problem sa aklimatizovat, su stastne ,cele dni vonku na snehu , potom robia ohen v krbe, spolu jedia za stolom v kuchyni a spolu sa hraju alebo pozeraju dvd po veceri, daju hygienu a idu spat....nasa mala mala pol roka ked sme s nou isli , syn mal 3,5 takze boli uplne v pohode....je to vyslovene o tom, ako si predstavuju Silvestra rodicia...ked chcu stravit vecer doma pred tv , tiez v tom nevidim ziadne problem....kazdy to preziva po svojom...takze urcite sa chaty nebojte , stastni rodicia = stastne deti ..a to kdekolvek