Kam sa vybrať na dovolenku v zime?
Kam sa chystáte cez zimu?
@alkoholik Ak si môžeš dovoliť 5 x dovolenku po 2 týždne,tak určite so ženou nie ste normálni zamestnanci,ako my ostatní,ktorí máme iba 25 dní dovolenky na celý rok.
1000 euro/osobu vás to stojí aj s all inclusive službami a stravovaním,ako si to kupujeme my cez cestovku?
Zanzibar je nádherná exotická krajina. Mňa by napríklad už nikto nedostal do Chorvátska, kde nenažraní prenajímatelia predávajú stále drahšie a drahšie ubytovanie,a pritom kvalita služieb o ničom. Boli sme tam 10x, ale nech si to nechajú,už nikdy viac.
@jaja20 Tak áno, ale zase Zanzibar za 10.000-15.000€? To je pravda, že za tú cenu radšej niekde inde. No a aj 2-3 dovolenky (teda podľa ceny a koľko ľudí ide) sú tiež veľa (ak sa ide s deťmi). My sme boli tento rok na jednej cez cestovku v Turecku a nechali sme tam nehorázne peniaze. Čo sa týka Chorvátska, tak je pravda, že do hotela (opäť s deťmi) by som tam nešla. Tie hotely tam svoja viac, ako napr. Turecko. Chorvátsko jedine lepší apartmán a niečo si navariť, ísť sa niekde najesť. Čo sa ale týka mora, prechádzok atď., tak super.
My chodíme na 2 max 4 dovolenky v roku ale na dlhsie vacsinou 15 dni. Kvoli 7 dnom odmietam balit 5 clennu rodinu. Teraz ideme na 19 dní Egypt ako každý november.
@alkoholik kto má flexibilnú prácu, tak si to môže dovoliť kupovať si dovolenky, keď je akcia. Za 1000€ na osobu som bola naposledy na týždeň niekde akurát tak na Kube a to bolo približne pred 10. rokmi. Teraz som rada, ak mám týždeň za 2000 na osobu.
Pri nejakej lyžovačke priam nemožné, tam len lístky na vlek pre 4 člennú rodinu ma vyjdú cez 400€ na deň! , prenocovanie mimo zimných prázdnin minimálne dalších 300-400 a to sme ešte nejedli a nezaplatili cestu…
@drobcek8 Ani náhodou vás Zanzibar nebude stáť toľko,len netreba kupovať od Saturu,ale od inej cestovky, ktorá tam tiež lieta z BA.
Teda aspoň my lietame výlučne odtiaľ a podporujeme našu ekonomiku kupovanim zájazdov od našich cestoviek.
A ešte k tomu Chorvátsku - ja odmietam na dovolenkách variť,idem si tam oddýchnuť,a nie stáť za sporákom a chodiť každý deň nakupovať jedlo na raňajky atď.
Ani pláže tam nie sú krásne pieskové a more je pre nás studené.
Ale samozrejme, každý nech si ide tam,kde mu to vyhovuje. My sme priviedli na svet jedno dieťa, aby sme si ako rodina mohli dovoliť všetko,nie sa v niektorých veciach obmedzovať.
Za 2 tyzdne na Maledivy
@drobcek8 no musíš vedieť hľadať a mat trocha šťastie 😄. Ale samozrejme zalezi co od toho ocakavas. Maldivy ta môžu vyjsť 5000 v rezorte pre dvoch alebo 2500 na lokalnom ostrove. Ide len o preferencie. Niekto musí mať pohodlie tak uvažuje nad drahým rezortom. Niekomu ide o potápanie, vie sa trocha obmedziť a fungovať na lokalnom ostrove kde je všetko lacnejšie. My sme tento rok boli v Turecku za 450 eur na plných 5 dni AIl Inkl. pre 2 osoby komplet let, transfer, letisko odlet z Piešťan v odletovej hale co bola úplná pecka všetky nápoje za freee. Od kávy cez originál Coca cola cez Slovensku cestovku. A tento rok mal Satur akciu do Ománu za 2700 e pre 2+2 (2 deti kazde za 1e). Len treba mať naozaj šťastie a nejak dlho nevahat...

@drobcek8 Financne to davame tak ze si to kupim po svojej osi.( Letenky,ubytko,transfer,vylety). Preto si mozeme dovolit ist aj 5x za rok. Lebo ma stoji dovolenka napr 1000€ osoba 2 tyzdne v exotike. A kupujeme dovolenky aj rok vopred alebo ked je lacna letenka. Napr teraz bola akcia za 350€ z Vienna do Kuala Lumpur na buduci rok. A co sa tyka Zanzibaru nikdy viac. Boli sme 1 x po vlastnej osi a hroza + teraz zvysili poplatky pri vstupe povinne poistenie + viza. Su omnoho krajsie miesta na svete.