icon

Kde je čisté more v Európe?

11. apr 2025

Skúsenosti ? Pvýkrát plánujem dovolenku.

Strana
z2
andrejka2424
12. apr 2025

Podľa tej mapy vyzerá Cyprus veľmi dobre, na Krétu-kam ideme toto leto je ten sever čierny,ale na východe tam ideme my- na východ od Agios Nikolaos je tiež modrá farba-čiže ok.

orisker
12. apr 2025

@andrejka2424 ,
svoj koment som nemyslel nijako v zlom, viem, že na letnú dovolenku sa tam určite nevyberie veľa ľudí.
🙂
Malo to byť skôr také ľútostivé povzdychnutie nad faktom, že vďaka veľkému počtu turistov sa čistota morí v Európe skokovo zhoršuje. Žiaľ.
A dovolím si tu malý odklon od dovolenkovej témy - chodím sa potápať. A ten, kto pri potápaní zažil viditeľnosť a rozhľad na tridsaťmetrovú vzdialenosť, mi len potvrdí, že v Európe už takéto niečo nemožno nájsť. Žiaľ.
To je všetko, môžte začať kameňovať.

sense
12. apr 2025

Sardinia

andrejka2424
12. apr 2025

@orisker Prečo by ťa mali ukameňovať? Veď to bolo len moje suché skonštatovanie, že na leto si vyberám iné miesta- kde si vyhrejem kosti a more je teplé a čo najčistejšie podľa možností . To, že sú moria znečistené je naozaj smutný fakt. ☹ Verím, že Island musí byť nádherný. Ani som netušila, že sa tam chodí aj potápať.

karolinahricova
12. apr 2025

určite Sardinia, Sicilia, Malta, vychodne Grecko, Cyprus

nelka_99
12. apr 2025

Polignano a Mare, Otranto najkrajšie pláže aké som ja videla a určite aj celkovo ostrovy či už Talianske ako Sardínia alebo Capri alebo Grécke ktoré sú tiež krásne a určite aj iné destinácie kde som nebola.

tilly
12. apr 2025

V Kalábrii je krásne, čisté more. Aj costa blanca sever. U nás v denii je krásna pláž s čistým.morom. aj modrú vlajku má.

frflos_nespokojny
12. apr 2025

@andrejka2424 ciernu horu mame prejdenu od budvy az po Ulcinj a zaciatok albanska

andrejka2424
12. apr 2025

@frflos_nespokojny Všade kameň/štrk a bez pozvolného vstupu,či je to niekde aj lepšie?

frflos_nespokojny
12. apr 2025

@andrejka2424 zalezi co myslis pozvolny vstup 🙂
kde sme boli bolo super, akurat ulcinj az zaciatok albanska bol uz piesok. v ulcinje bol mega pozvolny vstup a nicim vynimocne nebolo, ked si bola aj sto metrov od pevniny a voda po pas, ale bol to taky tmavy piesok a pofukoval tam vetrik.

andrejka2424
12. apr 2025

@frflos_nespokojny Áno,tomu hovorím pozvoĺný vstup 😄

frflos_nespokojny
12. apr 2025

@andrejka2424 pre mna je to na nervy. 😉

karolinahricova
13. apr 2025

@tilly Áno na tú som zabudla, za mňa tiež TOP.

kikuska63
15. apr 2025

Ak máte vyšší budget tak odporúčam Paxos v Grécku. Preprava loďou z Corfu, tyrkysové more, ostrov malinký, prístavné mesto taká väčšia dedinka. Kľud, pokoj len nevýhoda ubytovania pri prístave, že tam chodia denne výletníci z Corfu na pár hodín a vtedy je tam plnka. Ubytovanie odporúčam Paco's Resort Holiday Flats, 5 min od pláže. Je to fakt nádherné miesto, len bohužiaľ takúto dovolenku si nemôže dovoliť každý. Poprípade Corfu, ale tam si treba dať pozor na lokalitu, lebo v jednej dedinke mi prišlo more smradľavé a kúsok vedľa už bolo nádherné. A z Corfu viete ísť na výlet na Paxos cca 2-4 hodinky a Antipaxos (tam zastavuje loď len na kúpanie sa z lode). Ak plánujete aktívnejšiu dovolenku s požičaním auta, tak odporúčam grécke ostrovy. Viete sa každý deň kúpať na inom mieste a vidieť krásne prírodné scenérie.

nelabe
22. apr 2025

Vždy je čistejšie more na ostrove ako na poloostrove .

Strana
z2