Kde je čisté more v Európe?
Skúsenosti ? Pvýkrát plánujem dovolenku.
Taliansko - Stredozemné more
Čo si predstavuješ pod čistým morom ?
Odpadky ľudia hádžu asi všade, to sa občas proste nájde.
Keď je príliv môže vyplaviť riasy, medúzy,mušle..
V It sa mi more vôbec nepáčilo, v Chorvátsku len na jednom mieste ( z tých miest kde sme boli.
Ak prižmúrim oko, tak na dvoch miestach), v Bulharsku na jednom mieste, avšak po prílive bolo toľko rias, že som ich aj z plaviek vyťahovala.
Grécko, Španielsko, juh Talianska napr.
v IT zapadne pobrezie a juzne oblasti, Sardinia
vacsina greckych ostrovov
vacsina chorvatskeho pobrezia, pretoze kameniste dno cisti vodu
Mallorca
také krásne more ako na cypre som nezažila…
Neviem...ja by som to nevedela nejako pausalizovat na more resp. krajinu. Vsade som sa stretla s mega spinavymi plazami a aj s krasnou azurovou vodou. 🤷
Na Santorini
@andrejka2424 a kde na Cypre to bolo?
@liliana8 My sme sa kúpali najmä v Ayia Napa-Nissi -foto 2 a Vathia Gonia,ale pekná bola aj Konnos beach -foto 3to ale nie je v AN a tá druhá foto je z výletu-morské jaskyne. V Protarase sú podĺa foto tiež podobne pekné pláže. Je možné ,že aj tam raz vyskúšame, ale v Ayia Napa ma to úplne dostalo-ako celok.Pláže,atmosféra,ruch nočného mesta, kde sme sa túlali každý večer, aj pokojná promenáda pri mori.Tam nie je žiadny obchod,ani reštika,len chodník a počuješ iba šum mora. Foto 1Pre mňa dokonalé.
krasne ciste more je chorvatsko, cierna hora, monako
@frflos_nespokojny V Čiernej Hore sme kedysi boli-v Sutomore.Naučila som sa tam plávať.Takú ĺadovú a hneď pri brehu hlbokú vodu som nezažila snád nikde inde .Aj vo Fr-Nice-na anjelskej pláži sme boli, ale s červenou vlajkou sme sa veĺa nenakúpali.Ale bolo tam čo vidieť ,na spoznávačku super.
Urcite juzny cyprus
My keď sme boli na Cypre na Ayia Napa-Nissi beach, tak sme boli sklamaní . Nie že by to nebolo pekne , ale všetci tu pláž tak ospevoval, že my sme čakali viac. Také iste pláže boli aj na gréckych ostrovoch, v Chorvatsku…
Korzika, Kalábria
Sardínia
Ako to tu čítam, chcelo by to dovolenku 😀
@livih Ja už na ňu čakám ako na spasenie.Mám asi 4 nové plavky,troje plážové šaty a už očami posúvam dni na kalendári 😄
Na Islande.
Inde v Európe už nie je čisté more.
A vo vymenovaných destináciách určite nie.
Sardinia, Mallorca, Španielsko, Kefalonia.
Treba popozerat
@orisker Áno, je super, že na Islande je čistá, určite pri plánovaní prvej dovolenky je to skvelý tip.Najmä tá ĺadová voda 14 st.v sezóne láka na šantenie vo vode.Potom pri tomto pravidle to naozaj občas platí-Nájdi more,kde sa nikto nechce kúpať a je vysoko pravdepodobné, že bude čistejšie, ako tam,kde sa státisíce ĺudí premelie a opakovane sa tam vracajú kvôli moru.
@slavomira236 určite aj severný Cyprus

v Chorvátsku