icon

Kde je čisté more v Európe?

11. apr 2025

Skúsenosti ? Pvýkrát plánujem dovolenku.

Strana
z2
didamt
11. apr 2025

v Chorvátsku

nelca0510
11. apr 2025

Taliansko - Stredozemné more

didamt
11. apr 2025

@nelca0510 a prečo odpovedáš mne

maca1984
11. apr 2025

Čo si predstavuješ pod čistým morom ?
Odpadky ľudia hádžu asi všade, to sa občas proste nájde.
Keď je príliv môže vyplaviť riasy, medúzy,mušle..
V It sa mi more vôbec nepáčilo, v Chorvátsku len na jednom mieste ( z tých miest kde sme boli.
Ak prižmúrim oko, tak na dvoch miestach), v Bulharsku na jednom mieste, avšak po prílive bolo toľko rias, že som ich aj z plaviek vyťahovala.

belllinka
11. apr 2025

Nemyslim, ze sa to da pausalizovat na cele krajiny. Ked pojde do HR na nejaku masovkovu plaz, tak tam bude mutna voda, ako na jazere niekde v Senci.
@didamt

didamt
11. apr 2025

@belllinka autorka nekonkretizovala, otázka znela jasne....kde v Europe. My napríklad roky rokúce chodíme do HR, každý rok inam a nikdy sme mútnu vodu ako na jazere teda nemali

sasa1310
11. apr 2025

Grécko, Španielsko, juh Talianska napr.

lin_a
11. apr 2025

v IT zapadne pobrezie a juzne oblasti, Sardinia
vacsina greckych ostrovov
vacsina chorvatskeho pobrezia, pretoze kameniste dno cisti vodu

vikusjk
11. apr 2025

Mallorca

biba_18
11. apr 2025

také krásne more ako na cypre som nezažila…

oceanahory
11. apr 2025

Neviem...ja by som to nevedela nejako pausalizovat na more resp. krajinu. Vsade som sa stretla s mega spinavymi plazami a aj s krasnou azurovou vodou. 🤷

andrejka2424
11. apr 2025

Mne sa páčilo more na Cypre a na Zakynthose. Po búrke a a pod. aj tam mohlo horšie vyzerať ,ale my sme mali naozaj čistučké. Najšpinavejšie na severe Talianska. Prvé 2 foto je Cyprus a druhé 2 Zakynthos.

elenajezova
11. apr 2025

Na Santorini

liliana8
11. apr 2025

@andrejka2424 a kde na Cypre to bolo?

lin_a
11. apr 2025

@liliana8 na fotkach ayia napa a capo greco, ja tiez vrelo odporucam tuto oblast 👌🏻

andrejka2424
11. apr 2025

@liliana8 My sme sa kúpali najmä v Ayia Napa-Nissi -foto 2 a Vathia Gonia,ale pekná bola aj Konnos beach -foto 3to ale nie je v AN a tá druhá foto je z výletu-morské jaskyne. V Protarase sú podĺa foto tiež podobne pekné pláže. Je možné ,že aj tam raz vyskúšame, ale v Ayia Napa ma to úplne dostalo-ako celok.Pláže,atmosféra,ruch nočného mesta, kde sme sa túlali každý večer, aj pokojná promenáda pri mori.Tam nie je žiadny obchod,ani reštika,len chodník a počuješ iba šum mora. Foto 1Pre mňa dokonalé.

frflos_nespokojny
11. apr 2025

krasne ciste more je chorvatsko, cierna hora, monako

andrejka2424
11. apr 2025

@frflos_nespokojny V Čiernej Hore sme kedysi boli-v Sutomore.Naučila som sa tam plávať.Takú ĺadovú a hneď pri brehu hlbokú vodu som nezažila snád nikde inde .Aj vo Fr-Nice-na anjelskej pláži sme boli, ale s červenou vlajkou sme sa veĺa nenakúpali.Ale bolo tam čo vidieť ,na spoznávačku super.

slavomira236
11. apr 2025

Urcite juzny cyprus

marca12
11. apr 2025

@sasa1310 Praveze sever Talinska ma najviac plazi s modrou vlajkou

rebekanr
11. apr 2025

My keď sme boli na Cypre na Ayia Napa-Nissi beach, tak sme boli sklamaní . Nie že by to nebolo pekne , ale všetci tu pláž tak ospevoval, že my sme čakali viac. Také iste pláže boli aj na gréckych ostrovoch, v Chorvatsku…

sulavikova
11. apr 2025

Korzika, Kalábria

dadadada1
11. apr 2025

Sardínia

livih
11. apr 2025

Ako to tu čítam, chcelo by to dovolenku 😀

andrejka2424
11. apr 2025

@livih Ja už na ňu čakám ako na spasenie.Mám asi 4 nové plavky,troje plážové šaty a už očami posúvam dni na kalendári 😄

orisker
11. apr 2025

Na Islande.
Inde v Európe už nie je čisté more.
A vo vymenovaných destináciách určite nie.

nikushka8
11. apr 2025

Sardinia, Mallorca, Španielsko, Kefalonia.
Treba popozerat

andrejka2424
12. apr 2025

@orisker Áno, je super, že na Islande je čistá, určite pri plánovaní prvej dovolenky je to skvelý tip.Najmä tá ĺadová voda 14 st.v sezóne láka na šantenie vo vode.Potom pri tomto pravidle to naozaj občas platí-Nájdi more,kde sa nikto nechce kúpať a je vysoko pravdepodobné, že bude čistejšie, ako tam,kde sa státisíce ĺudí premelie a opakovane sa tam vracajú kvôli moru.

luliu
12. apr 2025

@slavomira236 určite aj severný Cyprus

Strana
z2