icon

Kde parkovať vo Viedni blízko centra?

devilka1
8. aug 2019

ahojte 🙂 tie čo chodite do Viedne do centra...mate nejake overene parkovisko a vedeli by ste mi povedať aj adresu kde zaručene blizko centra urcite zaparkujem ?? ideme 1.krát a nechcem straviť pol dna s hladaním parkovania 🙂 ak mate nejaku adresku ktorú si dám do navigacie a dovedie ma na parking budem rada 🙂 Ďakujem🙂

jennni
2. feb 2023

Ahojte, chceli by sme ísť na klzisko pri Rathaus. Vedeli by ste nám poradiť ktoré parkovisko? Ak som to pozerala dobre, tak cena MHD je 3e, takže ak by sme boli 5 a išli z nejakého vzdialeného parkoviska, dali by sme na MHD tam a spať 30eur plus parkovny dom. Takže ak by bolo nejaké parkovne za 35eur na deň, oplatilo by sa nám aj to. Chceme ísť v piatok poobede. Prosím pekne, vedeli by ste nám poradiť? Neboli sme vo Viedni pár rokov.

lusyyy36
2. feb 2023

@jennni 17e na deň píšu.

jennni
2. feb 2023

@lusyyy36 áno, to som našla aj ja, a nevieš, autom sa tam v pohode dostaneme? Netreba nám tu nálepku kvôli tej ekologickej zóne? Neviem, ako to funguje, také niečo som niekde čítala.

vroni
2. feb 2023

@jennni, cez deň 12 euro, 17 na 24 hodín. Dostanete sa v pohode a žiadnu nálepku (okrem dialnicnej) nepotrebujete. Jediný pozor si dajte na adresu, táto garaz NIE JE ta pred radnicou ale v ulickach za parlamentom. Od radnice kusok, v pešej vzdialenosti, ale ta priamo pred radnicou je taka dobre vyznačená a lákavá.... A draha, hodina stoji 5 euro, nedajte sa zviesť.

jennni
2. feb 2023

@vroni veľmi ďakujem za tipy a rady ❤️

sonula44
24. apr 2023

@vroni
@jennni
Ahojte dievčatá neviete mi prosím poradiť s parkovaním vo Viedni prosiiiim
Idem sama s dcérou na plavecke preteky teraz piatok sem : Stadthallenbad Wien
Hütteldorfer Strasse 2
1150 Vienna
A uz mam brucha bolenie... potrebujem byt na bazéne cca 6.45 ... a do cca 15.00
Ideálne niekde blízko bazéna na pešo. A zaparkovať aj keď na celý deň. .
Ďakujem krásne za každú radu

vroni
24. apr 2023

@sonula44, te pic, Stadthalle...... Auto len do garáže. Vonku je platené parkovanie a aj to maximálne tri hodiny. Najbližšie máš Märzparkgarage. Nie je úplne lacná, stojí 16,80 na celý deň, ale je to cca 150 m, rovno za nosom

sonula44
24. apr 2023

@vroni si poklad🥰❤

sonula44
24. apr 2023

@vroni a ako to funguje vezmem si lístok a zaplatím si hneď celý deň.. a mam pokoj ... pytam sa ako tatar ze 🙈 ? ... no fakt som nervózna hlavne s toho ze tam mame byt na istú hod. Aby som mala všetko dopredu pripravené nech tam nestresujem .

vroni
25. apr 2023

@sonula44, nie, normálne vojdes autom do garáže, zoberieš si lístok (inak ta to nepusti dnu) a keď pôjdeš naspäť, strcis ho do pokladne a zaplatíš. Dennú cenu ráta automaticky, keď stojíte viac než sedem hodín. Hlavne lístok nenechávaj v aute, niektoré garáže sa aj cez deň zamykajú, v tom prípade funguje lístok ako kľúč. Neviem, aky si typ šoféra, ja sa v garáži vždy stratím a táto je dosť velka, zapamätaj si, kde stojíš 😉

sonula44
25. apr 2023

@vroni ďakujem kraasne za cenné rady❤ šoférujem veľa, veľa ale v rámci SR .Posero 😛som .
Mimo SR . Hlavne to ze časovo mam stanovené.
Aj v piatok ťahám zase z Viedne do Dolného Kubina na inú súťaž tam do nedele odtiaľ do Piešťan a potom pondelok už do NR domov🤪
Snáď to zvládnem .🥰

vroni
25. apr 2023

@sonula44, tak ta asi nepoteším, garáž bude úplne v pohode, ale ist v piatok o tretej z Viedne je brutálne. Bez preháňania, rátaj ze zo Stadthalle do ba budeš potrebovať tak tri hodiny. Celkom vážne 🤬🤬🤬

sonula44
25. apr 2023

@vroni no pane bože ☹ ratala som 2 hod . to som bola veľký optimista 😂 😝

gabrielkaa
25. apr 2023

Nechce sa mi citat všetky príspevky tak neviem či ti už baby spomenuli garáž na Karlsplatz. To máš úplne v centre s odtiaľ je všetko blízko. Historická Viedeň aj nakúpené možnosti. Hodina tam je 2,5€ a s ich kartou dokonca menej.

vroni
25. apr 2023

@sonula44, veru bola. Musíš ist von po obchvate a ten je plný aj cez týždeň, v piatok je to božie dopustenie. Ak sa za hodinu vystrikujes z mesta, tak si dieťa šťasteny.

sonula44
27. apr 2023

@vroni zajtra podám hlásenie 😆😆
Ako to dopadlo.🥰

vroni
28. apr 2023

@sonula44, budem na teba myslieť 🤣

sonula44
28. apr 2023

@vroni nooooo dnes sa nám dariloooo🥰🥰🥰
Vo všetkom... rano úplne pohodicka .. ďakujem si poklad garáž bola úplne TOP !!!!!! Aj keď 21eur
Ale neni nad pohodlie a bez stresu ....
Dcéra odplavala 3 disciplíny, dala 2 krásne osobné rekordy a 2 strieborné medaile ...🥳
A ďalšia Topka bola ze z garáže sme odchádzali 15.00 ... a 17.15 sme boli doma v NR 😛😋😛
Momentálne som už na ceste do DK .....
Ďakujem ti krásne.

vroni
28. apr 2023

@sonula44, perfektne, gratulujem. Aj keď cene nerozumiem, ale čo už... Perfektne ste prešli.

jennni
2. mar 2024

@vroni alebo niekto,kto vie poradiť, kde by sa dalo zaparkovať zadarmo niekde blízko Rathausplatz? 🙏🏻 Prosím pekne, poradíte?🙏🏻❤️

vroni
2. mar 2024

@jennni, zadarmo zabudni. V nedeľu sa za statie vonku neplatí, ale prejazdis asi 30 l benzínu než to jedno voľné miesto nájdeš. Za radnicou je garáž za 8 euro na deň. Musíš to dať do navigácie, inak ta to potiahne ku garáži pred radnicou a tá stojí veľa. Potom phladam aj adresu, teraz padám...

gabrielkaa
2. mar 2024

@vroni ano sobotu aj nedeľu sa neplatí. Problém je však nájsť miesto a človek si musí dať pozor aby nezaparkoval na mieste pre rezidentov, lebo pokuta istá .

vroni
2. mar 2024

@gabrielkaa, ja viem, ja som zdejsi 🤣🤣🤣 A ulíc, kde sa platí aj v sobotu stále pribúda.

jennni
2. mar 2024

@vroni @gabrielkaa my by sme išli aj do tej garáže.. ale všade sama obchádzka.. policajti, neviete či sa deje? Nevieme, ako sa tam dostať. 😭

vroni
2. mar 2024

@jennni, povolené protestné zhromaždenia palestínčanov. Robia chaos po celom meste

lusyyy36
2. mar 2024

Škoda, že som to skôr necitala....a ty skôr nepisala by som ti moje miesto prenechala 😃 som šla o 15 z prace. A áno, aj ja som si vsimla veľa policajtov, ale žiadne protest ani zhromazdenia ani nič ine . Neviem co bolo

katusskaa
2. mar 2024

my sme boli tento tyzden, parkli sme v Park and Ride Erdberg, 1030 Wien, Franzosengraben 2. Vytahom sa dostanes hned na zastavku metra, na Stefansplatz to bolo tusim len 5 zastavok, parkovali sme za 4,30 dokopy od cca 10tej rana do 7ej vecer....

gabrielkaa
2. mar 2024

@vroni fakt? Aj soboty ? Som nevedela, som bola v tom, že víkendy free. V akých bz. To platí?

vroni
3. mar 2024

@gabrielkaa, áno, veľká časť prvého, myslím, že skoro celý a potom niektoré ulice v 2., 10. a 15 (teda o ktorých viem). Dokonca 15. má výnimku a v okolí Stadthalle sa platí aj v nedeľu. Krúžia tam policajti vtedy ako supy.