icon

Kde sa oplatí zastaviť cestou do Chorvátska?

clarissa96
4. feb 2025

Ahojte. Dávnejšie som bookla dovolenku na 10 dni v Chorvátsku, asi hodinku pod zadarom. No ale mame tam priestor ešte predtým niekde stráviť 2, 3 noci po ceste. Ubytovanie už nie je voľne ani pred ani po, tak to nič. Ideme v zostave moji rodičia, ja s manželom, 7 r dieťa. Mate nejaké nápady ? Ja neviem či postojna či ljubljana, či niekde úplne inde ? V zahrebe sme boli..

bolarazjedna
4. feb 2025

Pri Balatone? Keszthely je napr veľmi pekné miesto

simca06022011
4. feb 2025

Niekde inde v chrovatsku napriklad... alebo v madarsku ten balaton (tam je vela vyber, ale otazne co tam... Tihany, Balatonfured, aebo na druhej strane aj Siofor, kupelny Heviz.. kopa tam toho je ale neviem, poznam to tam, netuzim tam po ceste k moru nocovat.
keby ste sli juznejsie tak iste je super skocit do bosny, srbska, ciernej hory, ale to treba s jednou zastavkou na prespatie urobit tu cestu, to sa neoplati taktko kuskovat, ked vas ide tolko.

katkaseiner
4. feb 2025

ja odporucam Plitvice, vyspite sa, date okruh, znova sa vyspite a vyrazite na cestu (ci uz cestou do Chorvatska alebo na ceste domov). My sme tak boli vlani, cestu k Trogiru odsoferoval manzel, naspat sme isli cez Zadar tou starou cestou vo vrchoch, serpentinach smer Plitvice, tam sme sa vyspali, rano sme dali okruh - my sme sa stihli este vratit aj do zadaru a cestou pozriet tu zatoku kde sa natacal Winetou, pretoze den predtym sme isli v hnusnej burke. Tak naspat zo Zadaru sme este vecer dosli do Plitvic, vyspali sa a rano sme isli domov. Cesta domov bola velmi super, v podstate sme mali pred dovolenkarmi naskok niekolko hodin takze cesty boli fakt kludne.

clarissa96
autor
4. feb 2025

@simca06022011 Maďarsko moc asi nie, to celkom poznáme. Jj preto píšem v ako ideme zložení, že by to prejavilo každého 🙂

clarissa96
autor
4. feb 2025

@katkaseiner ďakujem, aj to som premýšľala, že keď je čas, možno by to malo zmysel sa tam ísť pozrieť.

veso23
4. feb 2025

Plitvice sú fajn ale vie tam byt hrozne veľa ľudí určite treba lístky dopredu. Za mňa Slovinsko je parádne Postojna sa myslím tiež bude každej generácii páčiť ide sa tam vláčikom nie je to náročné ale veľmi zážitkové. Tiež sú tam ale masy treba lístky dopredu. V Ljubljanu sa tiez da zastaviť je tam na kopci hrad majú parádne terasy popri rieke žiadne auta v centre. Aj Slovinské pobrežie hoci malé ale milé ak ste viac na hory Slovinské Alpy alebo jazero Bled. Za mňa Slovinsko je top

katkaklocka
10. feb 2025

Za nás jednoznačne Karlovac, boli sme minule leto. Pre 7-rocne dieťa Aquatica (vygooglite, parádne rybky), aj sa tam príjemné schladíte. Samotné mestečko veľmi pekné, milé a malé, veľký park, dobrá zmrzlina. Prespali sme tu 1 noc, na druhý deň sme pozreli Múzeum N. Tesla a cestou do Zadaru sme sa ešte zastavili na kraji Karlovacu: Muzej Domovinskog rata (jedno z najlepších vojenských múzeí, aké som videla)- expozícia je vo vnútri aj vonku tanky, stíhačky atď. Ešte je tam aj hrad, ale ten sme nestihli.