Kde v Chorvátsku zažiť nádherný západ slnka?
Dcéra vždy túžila vidieť more a keď sa dostala do nemocnice tak som jej vravievala, nech poslúcha lekárov a sestričky, nech sa rýchlo uzdraví a potom pôjdeme k moru a spolu si pozrieme západ slnka.
Teraz nastal čas splniť jej toto prianie. Mám v pláne dovolenku v Chorvátsku, ďalej by som sa bála ísť. Miesto skadiaľ by sme v prípade potreby vedeli prísť rýchlo domov.
Kde v Chorvátsku sa vám najviac páčil západ slnka?
@matkahelka nikde inde ako v Hr som nebola? Aha, ty vies 😂 Ty ma poznas? Ja zasnem.
@jaja20 Ja s vami plne súhlasím.Človek si ide na dovolenku oddýchnuť a nie ešte vyvárať.Dosť mám toho počas celého roka.Ja by som uvítala keby aj mne niekto niečo chutné navaril.Sa fakt smejem že ešte jeden kufor na potraviny.By ma rachlo.To čo chodia rodiny s 12 timi kuframi??🤣🤣🤣Môj chlap súhlasí iba All Inclusive😊
Treba respektovat, ze nie kazdy chce alebo moze ist na AI dovolenku. Vyskusali sme viac krat obe moznosti a kazda ma plusy a minusy. AI je vyhodne z toho pohladu, ze clovek nemusi varit ci utracat v restauraciach, ktore v poslednych rokoch (nielen v Chorvatsku) podrazeli. Na druhej strane sa potom vacsinu casu zdrzuje na hoteli a nespoznava tak okolie. Pri individualnej strave su vacsie moznosti cestovania po okoli, prisposobenie sa dietnym potrebam (bezlepkova ci bezmliecna strava... atd). Je na kazdeho uvazeni, co si vyberie.
@kp7333 super napisane. Pre mna napr najnudnejsia dovolenka bola v Turecku all inclusive. Ledva sme cakali kedy pojdeme domov. Crevne problemy sme mali. Turci totalne otravni ked sme sli niekam na trhy. Naopak super bolo v HR, autom sme chodili na vylety, aj na ine plaze. Skusali restiky. Ale tu ma zhejtuju ze som nikde okrem HR nebola tak neviem.
@11bodka11 Žena,a ty sa fakt nehanbíš robiť tu zo seba takú cestovateľku,a pritom si bola v Chorvátsku naposledy v roku 2012? 🤦
Veď v skupine si už "známa firma", stále len vypytuješ,kde radíme ísť,aby tam bolo živo,my ti x-krát poradíme, posielame linky na ubytovanie,a vždy sa to skončí tak, že nikde nejdete,lebo mužovi sa to zdá drahé 😄
Klameš,až sa ti spod prstov práši. V žiadnom apartmáne,kde vám vymieňali uteráky,ste neboli,o tom ti len pred časom písala jedna žienka, kde vám odporúča ísť. Jasné, že na dovolenke nevaríš, lebo nikam nechodíte. Veď sú o tom jasné dôkazy v konverzácii v skupine Chorvátsko - naša dovolenka.
Tak sa už konečne uvedom,na čo sa tu hráš? Trocha sebareflexie by ti neuškodilo!
@gabrielabydzo veď keď si chces oddýchnuť pri All inclusive tak si tak oddýchni, lenže to neaplikuj na všetkých ľudí 😉 to je všetko.. btw my berieme jedlo len na cestu, tam kam ideme sú vždy dostupné obchody a služby, normálne nakúpime to čo máme radi.. predstav si že napr v takom zadare je Kaufland, Lidl aj spar, normálne nakúpime čo potrebujeme.. a stojí to rovnako ako u nás.. žiadnych 12kufrov jedla sme nikdy nebrali.. toto sú predstavy ľudí čo nevedia cestovať inak iba tak že sa spoliehajú na cestovky.. nie každého to však láka..
@jana_eyre_2 Gabika narážala primárne na to, že dovolenku chcú tráviť bez nakupovania a vyvárania,a nie behať každé ráno pre pečivo, salámu atď... a na obed a večeru detto. Má pravdu, že ženy sa narobia v domácnosti za celý rok toľko, že si chcú aspoň dovolenku užiť bez roboty. To nemá absolútne nič spoločné s tým, že by nevedela cestovať a preto sa spolieha na cestovku.
Cestovky robia rôzne zájazdy, aj iba s raňajkami alebo dokonca bez stravy.
😉
@11bodka11 Pre vás očividne nič iné, lebo si tam napísala,že okrem Chorvátska si nemôžete finančne dovoliť nič. To sú tvoje vlastné slová.
Lamentovala si, že ste boli pri mori naposledy v roku 2012 ešte za slobodna,tak čo sa tu hráš na scestovanu? A vaše deti že ešte ani nevideli more.
@jaja20 ja chodím na nákup raz za týždeň, či doma alebo na dovolenke a určite nekupujem denne salámu 😉 a nikde som ani slovom nenaznačila že "nevie cestovať" píšem ze necestujú inak ako cez cestovky.. či ty ten All inclusive snáď riešiš po vlastnej réžii? Asi nie že.. to, že ty dovolenku bez All inclusive nevieš riešiť inak ako denným nakupovanim a vyvaranim neznamena, že to tak musí robiť nutne každý.. ja som si vyskúšala každý typ dovolenky a jednoducho mi ten váš štýl nevyhovuje, len ma štve ak sem niekto napíše "dovolenka má byť taká a taka, človek má robiť to a to" alebo sa posmešne vyjadrovať o vlaceni 12tich kufrov jedla.. no nie, dovolenky sú o tom že každý si ich urobí tak ako chce a nie že bude ostatnym písať ako by ich dovolenky mali vyzerať, lebo sa vám také nepáčia..
Kazdemu vyhovuje nieco ine. Prosim, budme tolerantni, nema zmysel sa tu o tom sporit (taka pekna tema to zo zaciatku bola), ci dokonca niekoho znevazovat.
@jana_eyre_2 Prečítaj si po sebe vetu: "Toto sú predstavy ľudí,čo nevedia cestovať inak,iba tak,že sa spoliehajú na cestovky"
My sme tiež roky cestovali tvojím spôsobom,takže to viem porovnať. Nikde som nepísala,že autorke alebo niekomu inému silou mocou vnucujem all inclusive,len som poznamenala,že Chorvátsko už dávno nie je lacná destinácia a za tú sumu sa vie dostať aj na inú dovolenku,kde samozrejme tiež uvidia krásny západ slnka nad morom.
Autorke som taktiež poradila,nech nezabudne na dobré poistenia ( vrátane auta ),keď je jej dcéra chorá. A pevne dúfam,že jej deti už majú aspoň OP,keď nemajú pasy,lebo inak sa cez hranice nedostanú. Lebo mi to príde trochu divné,že dcére radila,aby " poslúchala lekárov a sestričky ". Myslím,že adolescent nad 15 rokov už určite aj sám vie,že musí lekárov rešpektovať,keď sa chce uzdraviť.
Vy možno na dovolenke každý deň nevyvárate,ale ona podľa vlastných slov bude musieť.
@jaja20 nerozumiem prečo sem znova obracias príspevok na seba a na to čo už všetko si autorke poradila.. debata sa vyvíja, odbaca od témy každým ďalším príspevkom a ja som reagovala na slová Gabriely, čo sa týka varenia a nie autorky a jej potrieb..
no a okrem iného - áno, príde mi ako presviedčanie o svojej pravde ak človek chce toľkými prispevkami dokola spochybniť rozhodnutia iných ako nesprávne..
@11bodka11 Sama priznávaš,že v Chorvátsku ste boli naposledy v roku 2012.
Ale tu si vehementne vypisovala,napríklad,že " aj tu nám upratujú a dávajú každý deň čisté uteráky ". To je klamstvo,lebo vy ste v tom apartmáne vôbec neboli a zrejme ani nepôjdete,lebo sa celkovo do 1500 euro nezmestíte,ako sme ti už písali v skupine a tvoj muž za dovolenku viac nechce dať. Alebo že na dovolenkách nikdy nevaríš,čiže teda chodíte do reštaurácií,ale určite nie v Chorvátsku,o ktorom je v tejto téme reč.
Nečudujem sa,že ste mali v Turecku črevné problémy,bohvie,v akom slabom hoteli ste boli,keď je tvoj muž taký škrob,že rodine nedopraje ani raz za 10 rokov dovolenku...
A v Grécku ste kde boli? Vo vnútrozemí? Lebo keď ste neboli 12 rokov pri mori,tak to tiež nesedí... Čiže ďalšie klamstvo...
@jana_eyre_2 Argumenty nepustia. Aj keď sa ti to nepáči.
Autorka nemá skúsenosti s cestovaním do zahraničia,preto som jej napísala aj tie ostatné veci,lebo to nie je len tak,že - pome pozrieť západ slnka do Chorvátska.
Inšpirácií sme jej tiež ponúkli dosť,tak už si musí len sama vybrať,čo sa jej bude páčiť najviac.
@jaja20 argumenty k čomu prosím ťa?
@jana_eyre_2 Napríklad to, že keď sa na dovolenke stravujete sami, jednoducho treba ísť do nejakého obchodu a nakúpiť potraviny a potom samozrejme aj variť. Nie každý má na to, aby sa chodili stravovať do reštaurácií,to je tu jasne vidno.
Btw, keď ty chodíš na nákup doma aj na dovolenke len raz za týždeň,ani si nechcem predstaviť to tvrdé pečivo 😝
@jaja20 pri mori sme neboli 10 rokov. To znamena ze sme nikdy neboli v Turecku a Grecku? Zeby sme tam boli predtym? V Turecku sme boli v 5* hoteli ako vsetci Slovaci. A moj muz je skrob?. Co ma tie peniaze ukradnut alebo si vziat pozicku? A predstav si ze sme stavali dom, potom mali babatko, potom bol covid, potom druhe dieta. Cize nebol ani len priestor niekam ist.
@jaja20 keď ťa to zaujíma, pečivo si na dovolenke dopekam a doma pečiem, alebo vyťahujem z mrazáku..
Tie argumenty co spomínaš, fakt neviem či sa len tváris že nerozumieš o čom píšem alebo to robíš schválne.. môžem aj x krát napísať že vôbec nemusí ísť o to že niekto na niečo nemá (u nás ten problém nie je) ale že mu to tak vyhovuje.. fakt je smutné že nevies pochopiť ak niekto nezdieľa tvoj pohľad na trávenie voľného času a je troška smiešne že si tu svoju pravdu musíš dokazovať na modrom koníku (mám dojem že ak niekto presviedča dokola ostatných ako mu je super, že tam bude nejaký zadrhel)..
ale keď ti to urobí radosť ok - máš pravdu, iba tvoj štýl dovolenky je ten najlepší, ty si užívas život.. všetci ostatní čo to majú inak, jednoducho nevedia ako úžasný život si žije ten, čo chodieva na dovolenky tvojho štýlu.. 🤷🏻♀️ a ja si teraz budem užívať svoj čas tak ako uznam za vhodné, lebo si myslím že táto debata doslova o ničom nikam nevedie.. 😉

@11bodka11 Veď práve, že ani náhodou nemôžeš porovnávať obyčajný apartmán v penzióne s hotelom,kde ti každý deň upratujú, vymieňajú uteráky a podľa potreby aj posteľné obliečky.