Kempovanie v Chorvátsku
Ahojte, tie čo ste takto boli na dovolenke, boli ste spokojné? Chceme vyskúšať iné, kempujeme na Slovensku pri riekach, ale trochu sa obávam teploty tam, keďže dovtedy sme bez klímy nevedeli prežiť a takisto to, že to bude niekde kde bude pochopiteľne viac stanov či tam nie je nadmerný nočný hluk...dcéra bude mať 6rokov tak tam si myslím, že to už bude v pohode
Bola som pred 100 rokmi. V tom stane bola sauna.
@ivanis267 v sezone a najma pri mori (na juhu) by som stanoval/karavanoval (bez klimy) jedine na tienovej parcele (tien z juhu a juhozapadu/zapadu). Niekedy sa to da postudovat (a objednat parcelu) podla svetovych stran, map google a foto z daneho kempu. Niektore kempy v HR maju mnozstvo tienovych parcel (borovicove lesiky), ale v sezone mozu mensie kempy byt uplne obsadene a vo vacsich sa volne parcely nablind mozu najst, ale dalej od mora. V niektorych sa v sezone da ist len na tyzdenne pobyty (nie na 2-3-4 noci).
Bolo v stane teplo, ale v noci sa dalo vydržať.
V jednom kempe sme žiaľ.mali chrobáky, čo štípali, tak sme cez deň mali stan vkuse zavretý.
Ale prežili sme to v pohode aj s menšími deťmi.
@ivanis267 Záleží od kempu, polohy... V Chorvátsku sú pekné, kvalitné kempy. Vyberala by som 3-4 hviezdičkové. Pod to by som nešla. Boli sme v Mon Perin. Našli sme miesto priamo pri mori. Romantika, pekný pokojný kemp. Len poslednú noc prišla taká búrka, že som myslela, že nás odnesie. Dnes v zásade ani nejde o to kde kempuješ. Letá sú už veľmi nevyspytateľné a stále viac je väčšie riziko kempovať počas leta. 🫤
@ivanis267 my sme prišli pár dní naspäť s pakuštanu kemp. Pred tým sme pozerali recenzie a veľmi si to ľudia chválili. Ubytovat nás mali okolo druhej no o pol piatej neboli domčeky ešte nachystané, takže sme dosť dlho čakali. Za mňa ubytovanie jedna veľká katastrofa. Nedalo sa spať. Hrozné teplo, v kufroch na posteli všade sme mali škorpióny, pavúky. Ale napr more, pláž a jedlo (mali sme plnú penziu) bolo veľmi dobré. Ešte záleží či to zvládnete bez elektriny, my sme si priplatili 130 eur a presťahovali sa do domčeku kde bolo svetlo a zástrčky na kábel. Odišli sme o deň skôr, ta noc bola hrozná fakt je tam neskutočne teplo, ľudia mali otvorené dvere a okná aby sa ako tak vyspali. A ešte jedna vec boli tam detské tábory, deti ešte o druhej ráno po kempe kričali, takže aj toto bolo jedno mínus.
chodievame do kempov, ale len na severe, Istria .
4 hviezdickove.
full vybava. socialky cistia kazdy hodinu. program, pre deti aj dospelakov. ale ceny su vyššie.
kempy teraz su uplne inde ako pred 10 -20 rokmi. je to mesto v meste.
zije si svoj nezavisly zivot
parcely byvaju velke, v tieni aj na slnku.
my vzdy vyberame tien max polotien. nikdy nie slnko. v stane teplo nebyva. mame zatemneny, pod stromami
aj v kempe plati nocny klud. hlavne nevyberaj miesto vedla restiky a ani socialnych zariadeni (vela ludi sa premelie)
Ďakujem vám za tipy 🙂
@ivanis267 mozem ta ukludnit, ze 6r dieta by malo zvladnut stan. Moj mladsi mal na prvej stanovacke 6 tyzdnov a bol v pohode....

My sme boli pred par rokmi v kempe v Pakostane, je ich tam viac a vsetky su fajn. Aspon za mna