Keňa s deťmi
Ahojte, mam zlozenie 8,5,2 a zvazujem Kenu v rezorte v novembri alebo decembri. Odporucate alebo radsej nie? Ake ockovania by boli nutne a nevyhnutne? Isli by sme len na nejaky fakultativny vylet z hotela.
@beata_k sú tam ooobrovské vlny, pre 2r nič moc
@gabriela_obzerova ja len k tomu ockovaniu, do afriky urcite malariu a zltu zimnicu treba, tych chorob je urcite viac, treba si to presne zistit v ambulancii tropickych chorob ci ako sa to presne vola a hlavne sa dat dost s predstihom zaockovat, nie dva dni pred cestou.
@dkethe s deťmi sa kúpal na južnom póle 😉
@pharma amundsena 😀😀 na takej vysokej nohe zijes a dala by si do pusy amundsen? Wow
@pharma mas uplnu pravdu. My co sme vyrastali na V36tke toho veru vela nevieme. :( Len nechapem, preco tu s takymi robotnickami plytvas svojim drahocennym casom. Ale teda, do duse milionara nevidim 😀
Ja sa chystám do Keni s deťmi, ale teda nie do rezortu... Do rezortu môžeš ísť aj niekde bližšie, veď sa veľmi nelíšia
@bluka2 chceme ist v decembri a potrebujem vzduch cca 30 a vodu 27-28. Blizsie sa v takom obdobi velmi neda. Napada ma blizsi Dubaj, ale tam pojdeme o rok s kamaratmi, to nie.
@gabriela_obzerova Dubaj nie je ideal na plaze ak hladas hlavne tie, tam je vela zazitkovych veci, maju super aquaparky, atlantis, snowboardovanie v pusti, najvyssia budova, lyzovanie, akvaria...
@gabriela_obzerova v tvojom vekovom zlozeni deti a poziadavkou len lezat s kokosom v ruke by som sla na maldivy. vyskladaj si to bez cestovky a vyjde to celkom lacno.
Ale teda ja by som sla aj s detmi do Kene ale na safari, nie do rezortu.
@gabriela_obzerova ja Dubaja by som s deťmi veru určite nešla, majú tam často problém s kvalitou vzduchu. Akože tie hodnoty niekedy len že wtf (ospravedlňujem sa)
Pridaj sa este na fb do tour de svet, tam davaju tipy na ubytko aj letenky, vyjde to castokrat aj o polku menej, ked ides bez cestovky
Alebo este mi napadlo, na koh samui a na bali je apr slovensko ceskych komunit. Na kih samui ma ubytko napr dorota nvotova. Cize ked sa s nimi skontaktujes a booknes ubytko( zvacsa apartman alebo taky bungalovik), booknem letenky zvlast a oni ti pomozu potom uz aj s odvozom z/na letisko. A urcite to vyjde lacnejsie ako cez cextovku. A deti si tam mozno aj kamosov najdu🙂
@bluka2 este som nebola v Dubaji, lebo sa mi nepaci kombinacia mora a mrakodrapov. Ale teda mame viacero znamych, ktori tam v tejto dobe kupili apartmany a planuju tam cestovat velmi casto. Asi nemaju tu Tvoju appku 🙂 Tiez prvykrat pocujem o tych hodnotach. Bohvie, ci sa im tie investicie oplatia, asi to tam uz lepsie nebude, skor naopak.
@gabriela_obzerova hej, väčšina ľudí nemá ani šajnu. Ani ja by som nemala, keby som si tu appku nestíhala kvôli Číne. A potom sa začala o tému zaujímať
@gabriela_obzerova a čo zanzibar? Mexiko alebo niečo podobne
@nelka93 Mexiko je uz podstatne drahsie, co som pozerala par ponuk, ale ten Zanzibar idem pozriet
@bluka2 mozes napisat blizsie o tom, co planujes v Keni? Predpokladam, ze safari...len ja mam zafixovane, ze safari (ci uz Keña alebo Tanzania), je zalezitostou cca 2000-3000 na osobu na 3 dni(bez letenky), aj co som pozerala rozne stranky...co je pre nas 4 dost. A k tomu uzivat pocas celeho pobytu antimalarika (maju kopec vedlajsich ucinkov) a pred cestou sa musiet zaockovat proti zltej zimnici
@tenerifka služobnú cestu 😀 a potom spontánne podľa toho, aké (ne)náročné to bude, ale už som bola raz v Naoirobi a giraffe house a "detský domov malých sloníkov (elephant sanctuary? Práve si nespomínam na názov presne) boli úžasné. A karen blixen house bolo miesto, že ak raz svadbu (haha), tak ju chcem presne tam
@tenerifka nahodou tiez planujem safari, bohuzial tiez nas to pre 4vychadza ako pises :(. Ockovat sa nejdeme, to teraz musis len ak prichadzas z krajiny kde je vyskyt toho, co nasa nie je. Ani antimalarika nejdeme brat. Ani do indie sme nebrali ale urcite nakupim miestne repelenty a ak sa da spavat v sietke pokial by si bola blizko vody.

@beata_k tam strasne fuci a je tam ladove more. Nic pre deti.