icon

Koľko stojí deň dovolenky v Chorvátsku?

5. júl 2024

Ahoojte. Kolko cca miniete na dovolenke v Chorvatsku? Ubytovanie bez stravy.
Robím prieskum, lebo vraj to tam dosť zdraželo a všetci mi vravia že to pekne "ZAPLATÍM". Že to je uz ovela drahsie ako na SK....
Ideme 2 dosplí a 4,5r dieťa.
Ďakujem za skúsenosti.

Strana
z2
nisia
5. júl 2024

Bola som v juni na 19 dni v Zadare letecky 2 osoby, a na osobu nas to stalo 1020 €, chodili sme pesi pripadne Bolt alebo Bus, byvali sme sme asi 1 km od mora a varili sme takmer kazdy den. Boli sme v restike 3-4 x a ceny nooo ako kde pizza 10-16 € nejake normalne jedlo to iste. Mozno mam aj nejake fotky z cennikov. Kava od 1,20-2 € americano nase Lungo to maju lacnejsie ako na slovensku a pivo 3-5 €.

Ak chces posli mi sukromnu spravu pohladam cenniky.

babulkomale
5. júl 2024

@btus a kolko vas je?

btus
5. júl 2024
bublinka1426
5. júl 2024

@mamina7070 vyprazany syr polotovar a pecene zemiaky 10,50 ...nekup to. 👽

bublinka1426
5. júl 2024

@heleninamama ono naozaj ako pises, ak si ma clovek oddychnut nema robit veci co robi v bezny zivot, preto tiez som zastanca all inclu.

sulejmanka
5. júl 2024

V HR sme teraz. A áno je drahota. Nič som nenašla lacnejšie ako v SR. Obed pre 2 dospelých a 3 deti cca 100e. Len Coca cola v restike takmer 4€. Náklady na 13 noci 1200 ubytovanie, benzín a diaľničné poplatky 400€, boli sme zatiaľ 3x v resrike spolu 300€, raz v meste sa pomotalť 200€ plus na každý deň 100€. Atrakcie neplatíme, máme vlastný motorový čln.

janarad
6. júl 2024

My ideme tiež do HR a co vien ceny pri lizne ako u nás.a to bývam v Ba

gabu_lienka
6. júl 2024

Boli sme v chorvatsku v juni, vsetko bolo drahsie ako u nas. Mali sme v hoteli polpenziu, za obed sme dali cca 40-60€ (2 dospeli, deti male a jedaci taki, ze ich ani neratam..) Bez stravy by som ratala minimalne 100€ na den, ak planujete varit tak samozrejme menej.

anna19620
6. júl 2024

V utorok sme sa vrátili z chorvátska. Ceny približne ako u nás. Drahšie jedine v malých obchodoch. V reštauráciách tiež približne ako u nás. Jedine pivo je drahšie. Štyria dospelý a jedno dieťa za obed sme zaplatili 106 eur. Mali sme 2 grilované ryby s prílohou, ryžu a bravčový steak, grilovaný tuniakovy steak s prílohou, kuracie nugety s hranolkami. K tomu 2 piva minerálka džús. A porcie také ze sme ledva zjedli. Záleží určite kde si a akú restiku si vyberieš. My preferujeme ich rodinné reštaurácie (konoby). Zmrzlina v Nine 2 eura, v Zadare 2,50 ale veľkosťou ako u nás trojitá. Za mňa úplne v pohode všetko.

lauri40
6. júl 2024

V prvom rade, ktorá lokalita, ostrovy a sever Chorvátska je drahší, čím južnejšie tým lacnejšie, ďalej či si chcete sami variť, alebo chodiť po reštauráciách. V reštike bežne zaplatíš ako u nás niekde na kolibe.

katika82
7. júl 2024

No ja si myslím že záleží hlavne na každom individuálne. Za seba poviem že my by sme All inclusive nevyužili, nie sme naučení toľko jesť. Nevravím ale,že sa na to nedá zvyknúť 🤣. Ale my čo za tie roky chodíme mojou jedinou podmienkou je ubytovanie hneď pri pláži Max 50m, to že za 30 minut zvrtnem rýchlu polievku a niečo ľahké k tomu má vôbec na dovolenke nezaťažuje. Človek aj tak nevydrží od rána do večera na tom slnku,a polhodinka pri hrncoch ma isto nezabije. A viem že to čo uvarim máme radi a zje sa to. A viem, že na tom teple človeku ale že vôbec nechutí jesť. My sa okolo deviatej naraňajkujeme a ideme na pláž, tam vezmem nejaké ovocie melón hrozno a nejake pečivo čo ráno kúpim v pekárni štrúdle, rožky a pod., Okolo tretej idem urobiť obed a od štvrtej sme zasa do večera na pláži. Pomedzi to syn ak chce kúpi si palacinky, kukuricu prípadne trojuholník pizze. Večer keď tak niečo ugrilujeme, ale málokedy sme ešte večer hladní, skôr zasa nejaké ovocie, korbáčiky, my s manželom vínko, prechádzka po meste zmrzlina niečo domáce čo ponúkajú miestne ženičky. Prvé roky som naozaj viac potravín brala z domu, ale keď v jeden rok som kúpila na Slovensku v Lidli salámu a prišli sme do Chorvátska a v Lidli bol akurát slovenský týždeň a tá saláma bola o euro lacnejšia povedala som si že stačilo 🙈🤣. Z domu vezmem len to čo viem že tu nekúpim napríklad bryndzu tu robím domácu, prípadne viem že je tu určite drahšie maslo. Za mňa Lidl,Kaufland ceny ako u nás,dokonca sezónne veci ovocie a zelenina lacnejšia ako u nás. Takže potraviny mám tak do jednej menšej bedničky, aj to viac miesta zaberá jeden môj oblubeny menší hrnček a ponorný mixér. Veľmi záleží aj od vybavenia apartmánov. V niektorých kuchyniach je naozaj všetko ako doma ešte aj šľahač na koláč 🤣, niektoré sú skromnejšie. Ale ak komunikujete s domácim pri rezervácii ubytovania určite vám rád odpovie aj o vybavení kuchyne. Takže keď to zhrniem ja do rozpočtu vždy počítam iba ubytovanie , cestu a ako sa povie medzi ruky na atrakcie nákupy suvenírov a vyjedačky počas dňa a prenájom člnu. Variť by som varila aj doma takže stravu vôbec nepočítam. Vyhladavam vždy radšej také kľudnejšie miesta menšie dedinky, kde nieje preplnené. Boli sme napríklad Žabotic 4 roky po sebe, Rohožnica, Svätý Filip a teraz už 3 rok Pakoštane. Ceny vnímam o niečo drahšie ako pred 10 rokmi keď sme boli prvý krát, ale teraz palacinka 3-4 eura, langoše 4 eura, kukurica 3 eura, trojuholník pizze 2,5 eur podotýkam že to je mega trojuholník, pizza od 8-14 eur, zmrzlina 1,80-2 eura. Ako keď to porovnam choďte na Jánošíkove dní, Vychodná, Tatry a zistíte že Chorvátsko je v pohode. Áno ak sa niekto stravuje každý deň v reštaurácii a má deti do 12 rokov ktoré bývajú veľa krát zdarma určite sa mu oplatí rezort s All inclusive, lebo v reštauráciách nechá veľa, Ale ak chce ísť niekto k moru a nemať pocit že ďalšie 4 roky nepôjde lebo bude zasa šetriť tak si myslím že vlastná strava je tá lepšia varianta. Naozaj záleží podľa mňa od detí, aki sú papkaci, aj to koľko detí máte. Je rozdiel kúpiť každý deň palacinku 1 dieťaťu a 3 deťom. Sestra má 2 chalanov a oni napríklad All inclusive naozaj využili lebo deti boli pod chvíľou hladné. Tiež by som nechcela ísť na dovolenku kde by som dieťaťu hovorila iba nemôžeš, nechoď, nerob. Ja keď som si napríklad len tak v cestovke pozrela koľko by nás vyšlo 7 dní v rezorte All inclusive, syn má 14 takže ako dospelý, vyšlo by ma to minimálne raz tak draho ako teraz na 10 dní, tak to radsej pôjdem 2x za rok za menej ako 1x na 7 dní a drahšie. Pri malých deťoch do 12 rokov by to možno vyšlo cca rovnako.

reisi
7. júl 2024

Zalezi od lokality a aky mas zivotny styl. My jeme draho doma a jeme tak i v Chorvatsku ak sa chces najest lacnejsie najdes. Zalezi ci mate intolerancie, ako chces stolovat …ci jete ryby a morske plody alebo skor mäso, pizzu a cestoviny… niekto si dopraje jedlo, iny zase nieco ine…niekto nakupuje v stankoch hovadinky iny nie…

cherrystone
7. júl 2024

tak isto ako na sk. nestravujeme sa vsak v restauraciach (nemam to rada, stravovanie v restauracnych zariadeniach je moja nocna mora, kedze mam intoleranciu). takze jeme tak ako doma. varime si rychle lahke obedy, polievky, suche vecere. zavisi teda od toho, ci ste dovolenkari, ktori si vyslovene uzivaju miestne jedlo a vyhladavaju pohostenie alebo idete na dovolenku za ucelom uzivat si krajinu a more, ale nie jedlo.

tara
7. júl 2024

My sme minulý rok minuli na stravu 300 eur, cesta, apartmán všetko dokopy cca 2000 eur. Boli sme 8 noci. Teraz ideme na 11 nocí, tak rátam na stravu 500 eur. Mali sme so sebou cca na 2 dní. Manžel chodil ráno na pečivo, z pláže sme sa vždy zastavili kúpiť niečo na obed. Ryžu, cestoviny a nejaké konzervy sme mali z domu. K tomu sme kupovali už len zemiaky, zeleninu, maslo, šunku, syr, mäso.....No a večera v reštike, alebo čo ostalo z obeda. Ceny mi prišli tak ako u nás, dokonca niečo lacnejšie. Napr. 1kg chladené gnocchi za 2,29 eur. Jeden deň som ich urobila na sladko, iný deň s bolognese omáčkou. Takže ceny boli ok. Boli sme v Selciach.

fatima30
14. júl 2024

@jesenzima fíha to ste kde boli za tak malo a na koľko dní?dakujem

jesenzima
14. júl 2024

@fatima30 boli sme pri omiši, 5 minút autom od mesta ...ešte bolo lacno 😃tento rok sme už ale pod 600€ ubytko nenašli...

lauricka
14. júl 2024

Slovensko samotné je pre nás drahé, tak neviem, či treba toľko riešiť. Sme chudobní. A koľko miniete, to závisí čisto od vás. Veď v supermarketoch máte podobne ceny a restiky tiež také aj také. Ako tu.

fatima30
14. júl 2024

@jesenzima tam sme boli je tam krásne ,my sme boli tento rok za 800 pri Pule

adusik8
15. júl 2024

My sme boli v Pule na týždeň, varili sme si sami 2+3 deti, a teda neviem či sme reálne my na stravu minuli aspoň 150€...mali sme apartmán 4 dospelí, 3 deti a stál nejak 600€

11bodka11
15. júl 2024

My sme piatok prisli z HR. Na 7 dni sme boli. Ubytko 840eur. Cesta 200 eur(nafta, myto, dialnicna). Tam sme minuli 1000 eur na restiky suveniry, deti si hracky pokupili,zmrzka,kava,drinky. 2 deti plusx2 dospeli

beronsche
15. júl 2024

Odvčera som v nádhernom HR.. ceny ako minulý rok. 🙃
Lidl veľmi porovnateľné ceny, dosť toho aj lacnejšie.
Letovisko - veľká zmrzlina 2e, pivo v bare 4e, mojito 7e, pizza od 9e, lasagne, hamburger, rizoto cca 15e, ryby/ morské potvory 12-24e...

energit
15. júl 2024

Moje malé skúsenosti ako dovolenku v Chorvátsku zbytočne nepredrazit .
Ak ste autom hladaj ubytovanie ďalej od mora cca do desať km ušetris pár stoviek eur ,vetcinou sú to dedinky s pekným ubytovaním a domáci sú radi že niekoho majú ,bývajú veľmi pohostinní ,a okrem iného sa dá u nich kúpiť veľmi kvalitný olivový domáci olej za polovičnu cenu oproti mestu alebo pláži
Kúpa potravín zásadne markety ,Lidl Studenac plošine Kaufland ,malé markety sú neskutočne predražené ,z domu si určite vezmite kozmetiku opaľovacie krémy a iné ,v Chorvátsku strašné drahé ,stravovanie vonku ...treba sa trochu prejsť a porovnávať ceny ,min rok som našiel krásnu reštauráciu kde mal tri druhy menu ,a za tri osoby niečo cez 30 euro polievka hlavné ,dezerzt a fakt veľké porcie ,pivo to isté vsade okolo 3 ,na pláži trochu vzadu bufet krásna terasa ,výhľad na more obsluha top 1,90 ,,chce to len v kľude sa popozerať nevbehnut hneď do prvej a ešte k toľko diskutované cene zmrzliny ťa sa hýbala niečo okolo dvoch eur mala ale aká mala u nich je mala ako u nás pomali veľká plus mala verte že sa to ledva zedlo ,ak ste mobilný treba si povedať viac pláži tie hlavné sú brutál preplnené ,ja vždy prvý deň pozrem aj tri ,a vždy som našiel takú kde bolo akurát ľudí ,a aj ceny boli úplne v pohode ,min rok Biograd na moru chceli za požičanie skútra na 20 min 90 eur hodina 250 😱 našiel som pláž kde mu to borec dal na pol hodinu za 40 euro kedysi sa ovocie zelenina dala kúpiť najlacnejšie večer keď dopredavaju teraz ceny neklesali ale večer sa dalo zjednávať pri vetcom nákupe ,užite dovolenku všetko dobré

ulicnalucka
19. júl 2024

AHOJ, ja ti mozem z min roka povedať, boli sme dva x uz v tom istom app, posl. dva augustove tyzdne, TUCEPI, v app za 110 eur na noc, 1 min od mora, nad morom hned restiky, bariky obchodiky, nas rozpcet bol 150 eur na den, nevarila som , asi iba raz , polievku ich fajnu sackovu, a daake kuracie mäsko, a raz plejskavicu, vsetko z ich marketu, rano iba kavicka a ranajky z pekarničky, viac ako 4000 nas to stalo, aj s ubytkom a cestou hore doleale milujem to tam a nasu restiku pri mori, plus samozrejme padaky, lodka , vodny bycikel atd.... prajem peknu dovolenku

btus
18. aug 2024

@zuzanockamt no, boli sme teraz v Chorvátsku, dva dni strava v rešt, ináč na apartmáne, minuli sme na stravu 250E aj s reštauráciou. A to sme si neodtŕhali od úst. 🙂

natalka13
16. dec 2024

Tolko kolko na slovensku. Aj tu vies ist do restiky za 30e osoba, ale najes sa aj za 10.

snowflakenel
16. dec 2024

My xhodime pravidelne, ranajky si xhystame sami, obedy a vecere chodime von.
Je to trochu drahsie ale nic, co by nas zas zruinovalo. Ak idem na dovolenku, stravu nejak neratam do rozpoctu,,lebo aj doma.varime.a.musime.jest.
A.zas.tie porcie.su tam velke, aj chlap mal problem dojest.
Ked xhces ovocie, chod na trh popoludni,,au nizsie.ceny ako rano.
Niektore potravimy.lacnejsie ako u nas.

Strana
z2