Kontrola režimu OP v lyžiarskych strediskách

poly1
16. dec 2021

Ahojte. Prosím Vás v lyžiarsky strediskách niekto kontroluje režim OP? Akým spôsobom to prebieha? A kde? Má niekto skúsenosť? Ďakujem

alenah31
16. dec 2021

@poly1 pri kúpe ski lístka (ski pasu) sa musíš preukázať, dostaneš jednorazový náramok. Pri nastupovaní na vlek ho musíš vždy ukázať a 3-4 ľudia sú aj na svahu a kontrolujú aj námatkovo - normálne ťa pri lyžovaní zastavia a skontrolujú.

poly1
autor
16. dec 2021

@alenah31 kde konkrétne si bola, prosím?Pri pokladni mi je to jasné, ale pri lyžovaní kto to kontroluje? Policajti?

oliali
16. dec 2021

@poly1 neviem ako na slovensku ale v rakusku si proste bez covid passu nekupis ski pas… ani ta neubytuju a ani sa nenajes v restike … na svahu to uz nikto nekontroloval, kedze ski pas je podmieneny tym ockovanim… predpokladam ze nejak podobne to bude riesene aj na svk? Ak ma niekto cerstvu skusenost, urcite poradi

ivkazba
16. dec 2021

@poly1 na svahu môžu kontrolovať policajti ale aj pracovníci ski centra, ktoré zjazdovku prevádzkuje. Veď ak si OP, tak netreba mať žiadne obavy a môže ti byť jedno, či kontrolujú alebo nie.

alenah31
16. dec 2021

@poly1 zamestnanci strediska to kontrolujú a aj polícia, sú to všetko súkromné zariadenia takže si môžu určiť aj iný spôsob kontroly než aký im nariadil štát - a čo viem tak všade. Na FB je súkr. skupina fanatikov zimných športov - tam si píšu skúsenosti nielen zo SVK, ale aj z IT a AT a už sú tam príspevky aj pár zväčša chlapov, ktorý sa sťažovali, že ich vypoklonkovali (niektorých aj s krikom a doprovodom) nielen zo svahu, ale museli opustiť stredisko.

ibrunova
16. dec 2021

rovno pri pokladni ti dajú pásku na ruku, bez toho nemôžeš na vlek.

poly1
autor
16. dec 2021

@ibrunova to znamená, že ukážem papier o prekonaní a dostanem pásku?

alenah31
16. dec 2021

@poly1 qr kód - naskenujú si to a skontrolujú v systéme.

poly1
autor
16. dec 2021

@alenah31 Ja mám iba papier od lekára o prekonaní

alenah31
16. dec 2021

@poly1 to ti je zrejme nanič. Akceptuje sa len potvrdenie s qr kódom vydaným v papierovej forme ak nemáš mobil alebo v telefóne. Ak si mala koronu, musela si na PCR test - následne po pozitívnom výsledku ti vydajú potvrdenie - keďže Dr. vydávajú potvrdenia za peniaze už to neakceptujú nikde. Od 17.11.2021 sa za prekonanú osobu považuje iba osoba pozitívne testovaná na PCR - žiadny AG test, žiadny papier od Dr. - takých si vyrobím doma 20.

poly1
autor
16. dec 2021

@alenah31 nebola som na PCR teste, iba AG

alenah31
16. dec 2021

@poly1 bohužiaľ - nevedia ťa skontrolovať - nemusia ťa pustiť a asi ani nepustia - vyhodiť sa nenechajú.

poly1
autor
16. dec 2021

@alenah31 tak to je paráda

alenah31
16. dec 2021

@poly1 že v Tatrách to majú na tých búdkach kde kupuješ lístok na vlek aj napísané - potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní s qr kódom. To isté Kubínska Hola a Valča. Asi to bude všade - netuším.

poly1
autor
16. dec 2021

@alenah31 Ďakujem za info

ivkazba
16. dec 2021

@poly1 potvrdením o prekonaní covidu je len PCR test, ak si mala iba pozitívny AG test, tak nie si braná ako prekonaná, čiže po AG teste bolo potrebné prihlásiť sa ešte na PCR test. Toto veľa ľudí žiaľ nevie a ešte horšie je, že dokonca ani veľa lekárov to nevie,

poly1
autor
16. dec 2021

@ivkazba ved prave,ze toto mi mala povedat lekarka,ked som jej oznamila,ze som pozitivna.Nie,ona mi miesto toho kazala,aky vitamin si mam kupit.A to bola cela liecba,nic viac,nic menej.To znamena,ze vlastne vobec nie som prekonana???!!!!To co je toto za bordel??????Ty vole,uz som vytocena.Ospravedlnujem sa......

poly1
autor
16. dec 2021

@ivkazba vobec si nezalyzujem?Kvoli nejakemu cirkusu,co sa tu deje?To je neskutocne

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poly1
autor
16. dec 2021

@viestta ako myslis.....nesedim na TV cely den,usetrite ma,prosim

alenah31
16. dec 2021

@ivkazba ja dokonca musím týchto ľudí u nás posielať na testy každý týždeň (tá povinnosť zamestnávateľa) - a pritom viem, že pozitívni boli☹

alenah31
16. dec 2021

@poly1 myslím, že nikto tu nesedí pred TV celý deň - ale však to na mňa vyskakuje odvšadiaľ a chcem mať tiež všeobecný rozhľad čo sa deje.

matabb73
16. dec 2021

@poly1 na nete sa dajú nájsť všetky informácie. Antigénový test nie je tak spoľahlivý, aby platil ako potvrdenie, že si prekonala covid. Môže ti ukázať pozitivitu aj keď máš iný vírus. Preto je potrebné ísť na PCR test a ten potom slúži ako dôkaz, že že si covid prekonala. Stále sa môžeš dať zaočkovať a zalyžuješ si.

matkahelka
16. dec 2021

@poly1 asi 2 tyz.dozadu bola na markize reportaz, ze to opat zmenili. nie je nutny pcr, uznava sa aj antigen, ale len z MOM, ktora patri pod nejaku nemocnicu. ale musi to byt prepojene na nczi, aby si z toho mala qr kod - potvrdenie od lekara sa neuznava ako relevantny doklad o prekonani.
a aktualne covid pass kontroluju pri kupe ski passu a pri vstupe do lanoviek.

ivkazba
16. dec 2021

@poly1 kvoli nejakému cirkusu? Nuž zdravotníci pracujúci na covid oddeleniach si zrejme nemyslia, že toto je nejaký cirkus. Ako sorry, ja napríklad TV nesledujem vôbec a keď tak, tak sledujeme Netflix. Napriek tomu viem, že prekonaný je ten, kto má v covid passe QR kód. Proste ak sa nezaujímaš o to, čo sa deje v spoločnosti, teda o ten podľa teba cirkus, tak žiaľ, nezalyžuješ si. A pritom si sa tomu mohla vyhnúť, keby si sa nechala testovať.

poly1
autor
16. dec 2021

@matabb73 ja som si bola ista,ze mam Covid,pretoze moj ocino bol v tom case pozitivny a zomrel.Bola som hned na AG tiez mi vyslo.Mala som so sebou co robit v tej situacii,mna vobec nezaujimalo a ani nenapadlo,ze mam googlit,ci ist,ci neist na PCR test

poly1
autor
16. dec 2021

@matkahelka bola som v MOM-ke

dmk_1
16. dec 2021

@ivkazba vela ludi sa skor na to vykasle. Ak vyjde pozitivny ag,tak je info, co treba robit. Ak by aj dakyk zazrakom info nebolo,uz dva roky sa omiela dookola,co treba robit po pozitivnom ag. Vsade tie iste otazky,mala som pozitiv, co teraz atd... Neverim, ze sa stale dakto najde, co nevie,co ma potom robit.
@poly1 lekarka ma liecit, nie instruovat 300 ludi na den, ze ag nie je pcr. Clovek nemusi mat tv, ja nemam tiez,nepozeram spravy, ale internety su toho plne,vsade,kam sa clovek pohne,vidi, ze to kontroluju... Chudak zdravotnik, ten si zalyzuje? Ten nedostane ani dovolenku, ked treba nieco surne vybavit - nedajboze si oddychnut kvoli tomu "cirkusu".. boze, slovac

matkahelka
16. dec 2021

@poly1 ktora patri pod nemocnicu? to je dolezite. nesmie to byt sukromny prevadzkovatel. tak to definovali v tej reportazi v spravach. a musi byt prepojena na nczi, aby si z toho mala qr kod.
urcite bolo jednoduchsie ist na pcr.

alenah31
16. dec 2021

@poly1 tak tam choď (zisti si ale či daná MOM spadá pod nemocnicu) a žiadaj si potvrdenie o prekonaní s qr kódom - nič iné ti skrátka na neuznajú.