Kontrola režimu OP v lyžiarskych strediskách
Ahojte. Prosím Vás v lyžiarsky strediskách niekto kontroluje režim OP? Akým spôsobom to prebieha? A kde? Má niekto skúsenosť? Ďakujem
@matkahelka ja ani netusim,komu to patri.Proste som bola v najblizsej moznej,aby som to nesirila dalej
@alenah31 Rovnako je to v Nemecku. Kontrola pri kúpe/vstupe a náhodné kontroly. S tým, že aplikáciou v mobile zoskenujú kód a k tomu je potrebné preukázať sa občianskym/pasom. Niekde navyše vyžadujú aj test. Ak sa niekto prešmykne napr. na cudzí kód, bez milosti vyhadzov. Plus polícia sa začala veľmi rázne zaoberať falošnými potvrdeniami. Takže v rámci Európy bude pre neočkovaných/neprekonaných veľmi ťažké niekde si užiť zimnú dovolenku. Asi je to tak dobre.
@matkahelka ak by som tp vedela v tom momente,urcite to poriesim,ale ozaj som mala ine starosti so smrtou ocina
@poly1 kedy si prekonala covid? su pripady, kedy pcr zachyti pozitivitu aj tyzdne po prekonani. moj muz mal aj mesiac po covide pozitivny pcr. takze, ak by si mala pcr pozitiv teraz, ziskas covid pass
@poly1 Nie je na tom nič smiešne. Ľudia fakt nie sú schopní pochopiť, že sa riešia rôzne stratégie a berú do úvahy rôzne okolnosti? Takže rozdiel je napríklad v tom, že práca je doležitejšia ako zábava. Ak zabránime polovici ľudí ísť do práce, spôsobí to ekonomike väčšie škody ako keď zabránime polovici ľudí ísť lyžovať (nie len spúšťať sa po svahu, ale aj stáť v radoch na vleky, jedlo, pitie). Či na teba bude mať rovnaký dopad ak ti zakážu ísť do práce ako keď ti teraz nedovolia ísť do lyžiarskeho strediska?
@matkahelka nie,zisl to bolo davnejsie
úplne jednoduché riešenie, daj sa zaočkovať
jednoducho sa tak nadstavili pravidlá a niektoré fakt neobídeš. nepoviem, e by som nejak dodržiavala napríklad zákaz vychádzania ale tak toto sú veci, ktoré buď splníš tie ich parametre alebo proste nie. zaočkovaná som, no aj tak nemám potrebu neviem kam chodiť
@henriettak ja sa tiez nepotrebujem flakat kade-tade.Dokonca ani obchody s handrami mi nechybaju,ale ta lyzovacka hej
@draik to treba vysvetliť tým prevádzkarom. A našla som tam aj skúsenosť zo Skalky pri Kremnici - nejaká bežkárska trať. A Donovaly detto:
https://www.tvnoviny.sk/domace/2046766_na-slove...
@poly1 inak kukni si podmienky každého strediska zvlášť - skoro vštky to tam majú uvedené, napr. tu:
https://kubinska.sk/bezpecna-lyzovacka-na-kubin...

@dmk_1 nezavadzaj. ziadne 2 roky sa neomiela, co treba robit po pozit.ag teste, pretoze este v zime pri plosnom testovani stacil pozit. ag test, este aj vo februari, ked sme boli my pozitivni, tak stacil ag test, vyslovene bolo odporucane na pcr uz neist, aby sa znizil kontakt a mobilita. zmenilo sa to na jar.