icon

Kontrola režimu OP v lyžiarskych strediskách

poly1
16. dec 2021

Ahojte. Prosím Vás v lyžiarsky strediskách niekto kontroluje režim OP? Akým spôsobom to prebieha? A kde? Má niekto skúsenosť? Ďakujem

matkahelka
16. dec 2021

@dmk_1 nezavadzaj. ziadne 2 roky sa neomiela, co treba robit po pozit.ag teste, pretoze este v zime pri plosnom testovani stacil pozit. ag test, este aj vo februari, ked sme boli my pozitivni, tak stacil ag test, vyslovene bolo odporucane na pcr uz neist, aby sa znizil kontakt a mobilita. zmenilo sa to na jar.

ibrunova
16. dec 2021

@poly1 a skúšala si stiahnuť potvrdenie o prekonaní s qr kódom do green passu?

mondolina
16. dec 2021

@poly1
a kedy si mala prekonaný covid?

poly1
autor
16. dec 2021

@matkahelka ja ani netusim,komu to patri.Proste som bola v najblizsej moznej,aby som to nesirila dalej

annm81
16. dec 2021

@alenah31 Rovnako je to v Nemecku. Kontrola pri kúpe/vstupe a náhodné kontroly. S tým, že aplikáciou v mobile zoskenujú kód a k tomu je potrebné preukázať sa občianskym/pasom. Niekde navyše vyžadujú aj test. Ak sa niekto prešmykne napr. na cudzí kód, bez milosti vyhadzov. Plus polícia sa začala veľmi rázne zaoberať falošnými potvrdeniami. Takže v rámci Európy bude pre neočkovaných/neprekonaných veľmi ťažké niekde si užiť zimnú dovolenku. Asi je to tak dobre.

poly1
autor
16. dec 2021

@matkahelka ak by som tp vedela v tom momente,urcite to poriesim,ale ozaj som mala ine starosti so smrtou ocina

poly1
autor
16. dec 2021

@annm81 preco by nemohol byt aj rezim OTP?

annm81
16. dec 2021

@poly1 Pretože to vytvára tlak na neočkovaných, aby sa šli zaočkovať.

poly1
autor
16. dec 2021

@annm81 vies,do prace mozem byt testovana,kdr som v kontakte s milion ludmi,ale uz vonku na svahu nemozem pouzit test.Smiesne

3009
16. dec 2021

@poly1 a čo ti bráni ísť na PCR test? Namiesto toho tu stoneš ako nemôžeš lyžovať. Všetko je strašné, len ty si lenivá-ani čítať ani počúvať len nadávať, typické slovenské.

mondolina
16. dec 2021

@poly1
a kedy si mala prekonaný covid?

poly1
autor
16. dec 2021

@3009 nemam dovod ist na test,pretoze mi je na nic

poly1
autor
16. dec 2021

@3009 kto nadava?Si to precitaj a neurazaj ma.Ja ta neurazam.Naci mi bude test?

matkahelka
16. dec 2021

@poly1 kedy si prekonala covid? su pripady, kedy pcr zachyti pozitivitu aj tyzdne po prekonani. moj muz mal aj mesiac po covide pozitivny pcr. takze, ak by si mala pcr pozitiv teraz, ziskas covid pass

annm81
16. dec 2021

@poly1 Nie je na tom nič smiešne. Ľudia fakt nie sú schopní pochopiť, že sa riešia rôzne stratégie a berú do úvahy rôzne okolnosti? Takže rozdiel je napríklad v tom, že práca je doležitejšia ako zábava. Ak zabránime polovici ľudí ísť do práce, spôsobí to ekonomike väčšie škody ako keď zabránime polovici ľudí ísť lyžovať (nie len spúšťať sa po svahu, ale aj stáť v radoch na vleky, jedlo, pitie). Či na teba bude mať rovnaký dopad ak ti zakážu ísť do práce ako keď ti teraz nedovolia ísť do lyžiarskeho strediska?

poly1
autor
16. dec 2021

@matkahelka nie,zisl to bolo davnejsie

poly1
autor
16. dec 2021

@annm81 ak som negativna,tak potom o com je to?Zdravi ludia nemozu ist do prirody,hm

annm81
16. dec 2021

@poly1 Ako som vravela, je to o tlaku zaočkovať sa. Pretože očkovanie stojí štát menej financií aj menej času aj menej práce ako neustále testovanie. Testovanie je fajn ako doplnok, ale problém len na extrémne krátku dobu odďaľuje, nie rieši.

domiklik
16. dec 2021

@poly1 tak teoreticky by si sa ešte mohla dat zaočkovať johnsonom, ak tým ešte ockuju... neviem kedy ideš lyžovať...

mondolina
16. dec 2021

@poly1
stále nepíšeš kedy si bola prekonaná, lebo ak viac ako pol rok tak je to bezpredmetné

janulabb
16. dec 2021

úplne jednoduché riešenie, daj sa zaočkovať

henriettak
16. dec 2021

jednoducho sa tak nadstavili pravidlá a niektoré fakt neobídeš. nepoviem, e by som nejak dodržiavala napríklad zákaz vychádzania ale tak toto sú veci, ktoré buď splníš tie ich parametre alebo proste nie. zaočkovaná som, no aj tak nemám potrebu neviem kam chodiť

poly1
autor
16. dec 2021

@mondolina to viem,ze to plati 180 dni a ja do toho spadam.Islo mi hlavne o lyzovacku,nic ine

poly1
autor
16. dec 2021

@henriettak ja sa tiez nepotrebujem flakat kade-tade.Dokonca ani obchody s handrami mi nechybaju,ale ta lyzovacka hej

ndrag
16. dec 2021

@poly1 stale sa da skialpovat mimo stediska ;).

poly1
autor
16. dec 2021

@ndrag fuu,zase az taky dobry lyziar nie som.To by som si netrufla,ale ako tip je dobry😉

draik
16. dec 2021

@alenah31
@ivkazba
Režim OP sa vzťahuje na vleky/lanovky, nie na zjazdovky.

ibrunova
16. dec 2021

@poly1 ešte raz sa pýtam, skúšala si si stiahnuť qr kód, si si istá, že sa to naozaj nedá? nemáš v aplikácii zdravotnej poisťovne potvrdenie o prekonaní?

alenah31
16. dec 2021

@draik to treba vysvetliť tým prevádzkarom. A našla som tam aj skúsenosť zo Skalky pri Kremnici - nejaká bežkárska trať. A Donovaly detto:
https://www.tvnoviny.sk/domace/2046766_na-slove...

alenah31
16. dec 2021

@poly1 inak kukni si podmienky každého strediska zvlášť - skoro vštky to tam majú uvedené, napr. tu:
https://kubinska.sk/bezpecna-lyzovacka-na-kubin...