icon

Kréta 2015

lavyrle
10. dec 2014

Ahojte cestovatelky 🙂
po intenzivnom dumani, preluskani snad vsetkych recenzii sveta som sa rozhodla (muzik to nechal vylucne na mne), ze v lete 2015 vyrazime na Kretu. Nikdy sme tu neboli. Boli sme na Rhodose v Lindos Princess kde bolo uzasne a bola to asi nasa naj dovolenka 🙂 mame tri deticky, cize cela dovca je orientovana najma na ne. Minuly rok to bolo Turecko, uzasne sluzby, hotel, plaz avsak ja chcem aj vidiet krajinu, precestovat autom zakutia 🙂 myslim, ze na Krete je vela toho co sa da vidiet.
prosim radte - my budeme byvat v hoteli Mikri Poli (bol niekto???? ), juhozapad. Co si nenechat ujst? Dobre som vybrala destinaciu?
Z toho co citam je jasne, ze pojdeme na vylet lodou na ostrov Chrissi a nenechame si ujst plaz Elafonisi 😵

sandri
7. jan 2015

@lavyrle Chrissi je nadherny piesocnaty ostrov s krasnym morom - fakt ako tie gycove filmy ked ukazuju 🙂 Spinalonga je ostrov, na ktorom je postavena pevnost, kam v minulosti vozili malomocnych, aby nenakazili ostatnych - tam sa nekupe, je to prehliadka pamiatky.
A ktory je blizsi? No, podla google maps je to chrissi - ten je na rovnakej strane ostrova ako budete vy. Spinalonga je na opacnej strane, cize najprv busom na opacnu stranu a odtial lodou.

lavyrle
autor
7. jan 2015

@sandri do kelu, uz to vidim, ze na Kretu nejdeme poslednykrat 😵 dakujem velmi pekne za trpezlive odpovede 😅

sandri
7. jan 2015

@lavyrle rado sa stalo, ja mam pochodenu hlavne zapadnu cast, na vychodnej som bola len raz pred par rokmi, urcite sa tam da vidiet aj viac ako som ti napisala 😉 je to krasny ostrov, ale skutocne velmi velky 🙂

petronela81
20. jan 2015

@lavyrle Mikri Poli najkrajšie spomienky, fotky su slabe oproti realite🙂)) super dovolenka

lavyrle
autor
21. jan 2015

@petronela81 😵 😵 😵 😵 😵 fakt? Tesim sa velmi. Mozes napisat aj nejake podrobnosti? Co trebars treba vidiet v blizkosti?

petronela81
21. jan 2015

@lavyrle Ahoj, ja som nebola na žiadnom výlete, lebo som bola s malým babatkom, ale manžel bol na ostrove Chrissis - vyjadril sa Kuba dva, čo sa týka okola - krasne šnorchlovanie a dokonca aj za kopcom je to parada, popravde nechýbali nam tobogani, super animátori. My sme bývali v druhom rade, takže blízke všade, treba sa pripravit ze treba trosku kondičku pri tomto hoteli - stavaný do kopca, na ostrove chrissis s animátormi detičky hladali poklad, čo sa týka jedla, neskutočný výber, trosku sa to opakovalo, ale dalo sa v pohode🙂)))) veľmi radi by sme sa tam zase vrátili, ale chceme ist niekam inak , len este neviem kam porad🙂)))

lulik01
29. jan 2015

Ahoj, my sme boli toto leto v Mikri Poli, deti maju 2 a 4 roky. Boli sme s nimi uz viac krat pri mori a toto bola nasa najlepsia dovolenka. Minuly rok nam v inom hoteli nechceli ist ani do mora, lebo bolo strme a bazen bol fakt nenormalne studeny. V Mikri Poli bolo uzasne teple more (boli sme 2.9.-12.9.), s dlhym pozvolnym vstupom a jemnuckym pieskom. Deti sa na plazi skutocne vyhrali. My sme ale mali 7 dni take vlny, ze bola cervena zastava a nedalo sa kupat v mori a vzdy hodinu poobede poprchalo, ale to sa neda ovplyvnit a hlavne my sme boli predtym na Juznej Krete 5x a nikdy sme nemali vlny, nikdy ani kvapka nepadla, proste nam tento rok az tak nevyslo pocasie. Ale je tam vela bazenov, teplota vody je dobra, takze deti si uzili skutocnu letnu dovolenku. Ja som si aj oddychla, kedze sa im velmi pacila detska diskoteka a starsej aj divadelny program, takze som mohla vecer dve hodinky posediet v amfiku a konecne oddychovat. Co sa tyka ubytovania, bolo krasne a cistucke, detom hned doniesli zabrany na postel. Vacsina izieb je robena tak, ze bud je prva rodicovska izba a potom sa cez deti prechadza do kupelne, alebo je prva obyvacia izba s postelami pre deti a potom rodicovska, takze v podstate sa stale chodi cez deti, ale nevadilo nam to. Ubytovany sme boli v druhom rade, takze vsade blizko. Co sa tyka stravy, bol tam nenormalny vyber, na ranajky boli vzdy aj palacinky a sisky, vecedr tiez byvali palacinky alebo ine maskrty, cez obed to s kolacmi bolo slabsie, ozaj len take zelatinove. Nam vyhovovalo aj to, ze sa dalo zobrat ovocie z jedalne do sacku, iba tanier sa nedal zobrat. A ano pri bazenoch capovali do umelych poharov, ale nam to s detmi vobec nevadilo. A bola tam aj taka ta nadoba s vodou. A este co sa tyka transferu z letiska, v doobednych hodinach cesta trvala skoro 2:45 hodiny, mali sme jednu prestavku v takej taverne, niekto to v nejakej recenzii kritizoval, ale ta prestavka trvala asi 10 minut, vyuzili sme ju na wc a islo sa dalej. Detom ta cesta vobec nevadila. Cesta sme bola rano o 4, boli prazdnejsie cesty, trvala tak 1:45 hod.. My sa tam chceme tento rok vratit, dufam ze bude volny last minute, lebo mam statnice a netrufam si kupit zajazd v predstihu. Moja dcera povedala, ze uz budeme chodit len do Mikri Poli, tak sa jej pacilo.

summerlili
5. feb 2015

@sandri Náhodou pochodený juhozápad Grécka, konkrétne Peloponéz nemáš ?
Ideme sem: https://www.hydrotour.sk/katalog-leto-2015/grec..., pamiatok okolo veľa na videnie, tak by som rada mala odporučenie kam a ako a s kým 🙂. 🙂
Vopred ďakujem !

sandri
5. feb 2015

@summerlili ahoj peloponez vobec. Len Kreta a Kos.

katka2402
27. apr 2015

Ahojte maminy, my zvazujeme dovolenku na Krete hotel Mikri Poli. Mame dve deti 3 r. a 1,5 r. Myslite, ze je to vhodne pre tak male deti? A hlavne dost co citam, udajne je tam veterno...
Dalsia info,ktora ma zarazila, ze je to teren nevhodny pre fyzicky hendikepovanych. Tak potom neviem, ci tam prejde kocik? 😲. Ale snad to maju osetrene ked je to baby-friendly 🙂. Dakujem za kazdu reakciu

alenanr
28. apr 2015

Kréta je fajn, su tam dobre rezorty pre deti, ale aj vtedy ak chces trosku turistiku, su tam paradne hory.
co s tyka historie, to je citit upne vsade, oplati sa ist si cuchnut do mesta.
https://grecko.vacanza.sk/kreta 😵
grecko je grecko

lulik01
29. apr 2015

@katka2402 Ahoj, Mikri Poli je super, boli sme tam minuly rok. Neviem ci si citala moj prispevok, je to treti nad tvojou otazkou.

katka2402
29. apr 2015

@lulik01 Dakujem, nevsimla som si to 🙂. Presne toto ma zaujimalo. 🙂

lulik01
6. máj 2015

@katka2402 nemas zac. Este ma napadlo k tej otazke na kocik. S mokrymi slapkami sa to do kopca trochu smykalo, kedze su tam tie macacie hlavy vsade, ale zas hotel je plny kocikov, takze zvladnut sa to da.

katka2402
6. máj 2015

@lulik01 Dakujem,velmi sa mi to tam pozdava,no zbytok rodiny skor hlasuje za Sardiniu,tak uvidime,kde nakoniec skoncime.Kazdopadne dakujem za infosky 😃

lulik01
6. máj 2015

@katka2402 Sardinia a Sicilia to je moj sen, len cakam ked budu deti trosku vacsie aby som si mohla pozriet viac z krajiny, nateraz nam s nimi vyhovuje ostat len v hoteli.

hasleerka
6. jún 2015

Kocky najde sa tu niektora co poradi vo vybere...ja nemam v plane prejst ostrov...chcem len krasnu pieskovu plaz a hotel s dobrymi sluzbami...pripadne vecer vybehnut niekam do mesta pozrier...

lavyrle
autor
17. jún 2015

@katka2402 Sardinia je podla mna skor pre rodiny s uz velkymi detmi 🙂

horana
17. jún 2015

@lavyrle Sardinia je prave super aj pre male deticky, napr. oblast okolo Olbie/San Teodoro je uplne plytucka, bez vln, dobre pristupna...mozu sa clapuskat kolko sa raci 😵
http://www.keepcalmandtravel.com/wp-content/upl...
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/...
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/...

Rovnako oblast La Pelosa Stintino
http://www.keepcalmandtravel.com/wp-content/upl...
http://q-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/62...

je tam vzdy kopec deticiek

yidaky
18. jún 2015

@hasleerka My sme si vybrali hotel Creta Maris. Pláž by mala byť piesková, mesto 15-20min. prechádzkou. No skúsenosti nemám, ideme na Krétu prvýkrát 😉

hasleerka
18. jún 2015

@yidaky no my sme sa nakoniec rozhodli pre turecko ... ale určite sa prosím ozvi, budem mať recenziu k budúcemu roku ...

yidaky
18. jún 2015

Ok 😉 . Inak my sme boli 3 roky po sebe v Turecku. Keby bolo na mne, šla by som aj teraz...prajem príjemnú dovolenku a dám potom samozrejme info. No ideme až v auguste....

zanas
13. júl 2015

ahojte, prebehla som cca historiu, ale aj tak by som Vas poprosila, aky viete odporucit iny hotel ako Mikri Poli? Ten je zial nad nas rozpocet ... idealne aby bola aspon nejaka smykacka a hojdacka v ramci hotela.
Dakujem 🙂

tyli
3. aug 2015

@alenanr
@sandri
Ahojte, viete mi prosim poradit ktore stredisko je ake? Vyberam zosttredisk Hersonissos a Stalis. Mame radi strediska, kde je moznost vecer ist von sadnut do nejakej taverny, s 7 rocnym synom aby bolo kam ist. Hladame dovolenky kde su moznosti aj nejakej zabavy, kam ist na vylet. Neradi lezime na plazi a na izbe travime minimum casu. Cize hladame zivsie stredisko s tavernami, obchodikmi a zabavou pre deti, no zase nechceme diskotekove stredisko plne opitych mladych ludi. Minuly rok sme boli na Zakynthose a stredisko Tsilivi bolo to prave, napriklad Laganas to uz bol des.

tyli
3. aug 2015

@malabiba
@aknaj
Mozem aj vas poprosit o nazor? Vid prispevok vyssie. Ake su strediska Stalis a Hersonissos?

tyli
3. aug 2015

@lucka3010 velmi prosim o radu , pozri prosim prispevok odo mna vyssie. Rozhodujeme sa kam ist, do akeho strediska s dietatom 7 rokov. Pozeram strediska Stalis a Hersonissos. Mame radi malebne a zive strediska , kde je kam vecer ist, no nie take tie diskoteka vedla diskoteky a kopec opitych.

tyli
3. aug 2015

@ena70 citam , ze ste boli v stredisku Hersonissos. Ako hodnotis toto stredisko prosim? Je to stredisko vhodne na dovolenku s 7 rocnym dietatom? Hladam zive stredisko, no nie zase tie typu diskoteka na diskoteke a opiti mladi ludia. Skor stredisko plne tavernien a aby bolo kam s dietatom. Nelezime vela pri mori, max 3 dni z 10 dni, radi chodime po vyletoch a do okolitych miest. Trochu spoznat krajinu a ich kulturu. Nuz a vecer aby nebpla nuda ☺

livka88
3. aug 2015

My sme boli dva roky dozadu cela rodina a teda aj male deti v Hersonissos hotel Glaros Beach a ja odporúčam ;) mallým súrodencom sa pacilo, hotel má vlastnú pláž, je v menšej uličke takže nie je počuť ruch z hlavnej cesty..je tam kopu obchodov, kaviarní a reštaurácií..my sme mali požičané autá a prešli sme aj okolie..raz sme využili ponuku cestovky a šli sme na ostrov Chrysi ale to sa nám nepáčilo, bolo neskutocne teplo a ešte aj prilis fúkalo, drobci nariekali, že majú stále piesok v očiach a, že ich páli pod nohami 🙂)

aknaj
3. aug 2015

@tyli
Ahoj, stredisko Stalis vôbec nepoznám, tam sme neboli.
Ale Hersonissos je dosť živé stredisko. Ja tam myslím veľa hotelov, obchodíkov a taverien. Pláž neviem aká je, ubytovaní sme tam neboli, len na výlete, alebo len ako zastávka po ostrove.

tyli
3. aug 2015

@livka88
@aknaj dakujem vam 😃