Kréta 2015
Ahojte cestovatelky 🙂
po intenzivnom dumani, preluskani snad vsetkych recenzii sveta som sa rozhodla (muzik to nechal vylucne na mne), ze v lete 2015 vyrazime na Kretu. Nikdy sme tu neboli. Boli sme na Rhodose v Lindos Princess kde bolo uzasne a bola to asi nasa naj dovolenka 🙂 mame tri deticky, cize cela dovca je orientovana najma na ne. Minuly rok to bolo Turecko, uzasne sluzby, hotel, plaz avsak ja chcem aj vidiet krajinu, precestovat autom zakutia 🙂 myslim, ze na Krete je vela toho co sa da vidiet.
prosim radte - my budeme byvat v hoteli Mikri Poli (bol niekto???? ), juhozapad. Co si nenechat ujst? Dobre som vybrala destinaciu?
Z toho co citam je jasne, ze pojdeme na vylet lodou na ostrov Chrissi a nenechame si ujst plaz Elafonisi 😵
@katinka69 vidis aj baby tu napisu ze na prelome juna/jula je studene more. leto r.2015 bolo ale horuce, takze aj v chorvatsku bola voda teplejsia, ale kde mas istotu ze tak bude aj teraz? ono v grecku este nebude voda zohriata... my sme sli v juli nepamatam presny termin, ale okolo 9 vari to bolo. a cez ruefu sa leti z BA ci vieden?? no, ked ides so slovakmi, zas mas moznost ze tam bude mat malý parťákov Slovákov. ale ak chceš ušetriť, vezmi rakúsku.
@ena70 Praveze vlny sme nemali. Dva dni fukalo teda riadne Prudky narazovy vietor. Ostatne dni fukalo ale dalo sa to v pohode. Hotel sa volal Porto Bellisario ale neviem si spomenut ako sa vola ta dedina. Obchody daleko od hotela ale ta plaz.... nikde nikto sem tam cloviecik. Nadhera. Hotel trojhviezdickovy ale na urovni. Jedlo vynikajuce ako vsade na Krete 🙂 Ak si este na juhu nebola a sever mas pochodeny tak si to pozri. My sme si povedali ze uz na juh nepojdeme. Sever sa nam paci viac. Minuly rok sme boli v stredisku Bali blizko Rethymna.
baby a aké hotely odporúčate? na kréte alebo celkovo čo máte zlezené? kde je dobre ? aby tam boli aj športové aktivity pre puberťáka, dáky minigolf biliard a samozrejme all inclusive... ale turecko a arabské krajiny nie
@ena70 tak nakoniec ta ruefa 🙂 v sature nam este douctovali vyhlad na more na dalsiu osobu, takze rozdiel sa vysplhal az na 100 eur 🙂 Ako citam, more je aj v juni prijemne a snad nebude tolko ludi vsade, aj ked ten hotel sa nesmierne tesim. Naozaj som ti vdacna ze vsetky infosky, veeeeelmiiiii si mi pomohla 🙂
@katinka69 juuuj normalne ti závidím, ale v dobrom 🙂 isto budeš spokojná!! my sme boli nadmieru, ten hotel je ozaj dobrý. a potom keď sa večer chcete prejsť, tak vyjdite z hotela smerom akoby ste šli na pláž, dajte sa naľavo a tam je taká menšia promenáda, tak tam ešte len uvidíš luxus hotely 🙂 🙂 hneď vedľa je taký že každá izba má bazén...je čo popozerať...ako fakt budete sa mať skvele. a tobogány sú tam riadne, a ešte aj deckám dávajú kolesá na ktoré si sadnú a na nich sa vozia dole v tých toboganoch. keby ťa niečo napadlo pred odletom, kľudne pýtaj 🙂 cestovná kancelária ena70 je tu pre teba 😀 😀
@katinka69 ani sa ťa zbaviť nechcem 🙂 lebo si zrejme podobná ako ja 🙂...budem musieť vyhrabať nejaké foto...my sme nemali výhľad na more...my sme mali práveže takú izbu najprv sme ju chceli vymeniť že nič moc, lebo sme boli na prízemí, a vedľa nás boli animátori, tak občas večer vystrájali, rehotali sa, kričali, tak som im pekne po anglicky vyčistila žalúdok, aj tak to boli blbé poľky a upozornila na to nejakého managera hotela. potom ti poviem aj ktorý 🙂 ak tam ešte robí 🙂.. tak ten potom keď ma videl tak sa pýtal či je to už ok. tak potom bolo 🙂. chceli sme izbu vymeniť, že niekam vyššie ale my sme mali z izby rovno výbeh na ten anglický trávnik 🙂 a v kúpelni bolo okno, čo je super, aspoň to odvetrávalo von. a velká izba. v klasických hotelových kupelkach je málokde okno. toto boli vari 4 izby, také čo spojovali jednotlivé časti hotela. veď uvidíš sama. ale inak sú izby rovnaké. potom sa nám už nechcelo so všetkými rozloženými vecami zas sťahovať. poľkám som vynadala a bol pokoj 😀 😀 😀
@ena70 ok kamosky 😎 😉 dobre si urobila s tymi polkami, ja sa tiez vzdy ozvem, ked sa mi nieco nepaci, neznasam ked ludia frlfu a nic neurobia, ako take ovce 😀.
Klima bola taka divna, fukala len nad oknom a dost hucala, ale uz si velmi nepamatam, asi to nebol az taky problem hehe.
Tak si predstav, ze nakoniec ideme cez tu ruefu, dokonca z viedne a o 300 eur menej....zevraj im hotelier zvysil cenu na odlet z BA, tak mi ponukli alternativu z viedne za 1660 😀 parada.
Tak vy teda vyberate cyprus? Mna moc nelaka, predsa to je uz strajchnute tureckom, aj ked chvalia. Kazdopadne grecko to istiiiiii 😀 😎
@katinka69 presne moja rec 😀 som ti pisala ze sme si velmi podobne 😀 😀 ludia frflu a nic preto. stretla som tak na dovolenke susedu frflala na hotel a nepytala si na recepciu vymenit pristelku. no preto lebo nevie ani ceknut anglicky hoci aj dceru mala sebou dospelu co vedela. radsej drzali huby...nechapem. my sme hned pytali a vsetko v poho 🙂... Uz si raz pisala ze idete cez ruefu...a to slovensku ci rakusku? hotelier zvysil cenu na odlet z BA?? to co je za blbost?? a na kolko dni idete?? idete dvaja ci traja? Este sme nic nevybrali, mne sa teraz nechce na to cumiet, muz nadava a vybera a nevie co. Lavírujeme medzi Rhodosom, Kretou, Korfu a Cyprom. Mna aj ten Cyprus laka, uz par ludi tam bolo, krasne plaze, biely piesok, teplucko....no uvidim. Mozno zajtra cosi vyberieme ... teraz su tusim zlavy do 31.1. vsak? ty si mala aku zlavu?
@ena70 tusim som pisala, ze idem iba ja so 6 rocnym synom, cize musime platit ako dve dospele osoby. Je tu slovenska ruefa ale spolupracuju s rakuskymi cestovkami, ved ruefa je vlastne tiez rakuska. Cena aj v sature vychdzala celkovo okolo 1950 eur, cize ta ponuka co nam dali s odletom z viedne je uplne super 🙂.
No to mas co vyberat 😀..ale mas aspon vyhodu, ze si uz vselikde bola a vies porovnavat, no myslim si, ze aj ked clovek ide na tie iste miesta, kde bol spokojny, tak si urcite oddychne, ved o to hlavne ide 🙂
@katinka69 aha...jasnee...my chodíme tak na 11-12 dní. raz sme boli na 8dní a bolo to hroozne krátko 🙂 v Lyttose sme boli 12 dní, v Apollonii dokonca 2 týždne, lebo odlet z BA už bol vypredaný na 11-12dní, a z KE sme letieť nechceli, to je od nás ďaleko, tak sme vzali dva týždňové pobyty s odletom z BA -aj tak sa to dá poriešiť, a bolo supeeer...sme sa tam vtedy ušampusovali a udrinkovali 🙂
Dievcata potrebujem radu, mali sme casy odletov z viedne o 9.20 a spat z heraklionu o 6.40 od 22.6....ponukli mi alternativu odlet z viedne 3,45 a spat z heraklionu o 21.20 od 24.6., no je to o 160 eur drahsie, ale zas mam takmer dva dni cele navyse...co odporucate? 😀 dakujem

Vidim ze tu uz vsetko bolo zodpovedane 😀 Kym ja dopisem 😀