icon

Kréta 2015

lavyrle
10. dec 2014

Ahojte cestovatelky 🙂
po intenzivnom dumani, preluskani snad vsetkych recenzii sveta som sa rozhodla (muzik to nechal vylucne na mne), ze v lete 2015 vyrazime na Kretu. Nikdy sme tu neboli. Boli sme na Rhodose v Lindos Princess kde bolo uzasne a bola to asi nasa naj dovolenka 🙂 mame tri deticky, cize cela dovca je orientovana najma na ne. Minuly rok to bolo Turecko, uzasne sluzby, hotel, plaz avsak ja chcem aj vidiet krajinu, precestovat autom zakutia 🙂 myslim, ze na Krete je vela toho co sa da vidiet.
prosim radte - my budeme byvat v hoteli Mikri Poli (bol niekto???? ), juhozapad. Co si nenechat ujst? Dobre som vybrala destinaciu?
Z toho co citam je jasne, ze pojdeme na vylet lodou na ostrov Chrissi a nenechame si ujst plaz Elafonisi 😵

adriazab
Autor odpoveď zmazal
baumka
8. jan 2016

@katinka69 podľa mňa by bolo dobré zistiť,či hneď po príchode do hotela tým ranným letom je možné využívať služby hotela,teda AI,keď už budete čakať na izbu.A hlavne a dôležitejšie je,či v deň odchodu môžete aj po odovzdaní izby od tej 12:00 tieto služby využívať až do odletu,teda hlavne stravovanie. A ešte by ma možno zaujímala letecká spoločnosť,ktorou sa letí v obidvoch prípadoch. Ak by to bolo ok,tak potom by som brala ten doplatený odlet,lebo odchod z hotela ráno okolo 2- 3h nie každému vyhovuje.

viktoriasz
19. mar 2016

@nemezys ahoj pozeram,ze ste si vybrali dovolenku v CArolina Mare..aj ja to mam teraz do pondelka rezervovane...ale vsade teraz citam,ze Kreta je veterna...tak mam z toho obavy..uz som si konecne myslela,ze po 5dnoch hladania som nasla tip-top dovolenku..a teraz riesim tuto dilemu..🙂 ty si co o tom myslis? 🙂

viktoriasz
19. mar 2016

@nasatina ahoj citam,ze idete do Carolina MAre...ja to mam teraz tiez rezervovane do pondelka...avsak vsade teraz citam,ze tam byva veterno...Ideme s dvomi detmi, tak preto to riesim..inac by som to nie...

nemezys
19. mar 2016

@viktoriasz to neriesim vietor.aj v tunise fukalo a aspon nebolo pri mori take horko

viktoriasz
19. mar 2016

@nemezys tak nebudem ani ja..🙂 ja si tiez myslim,ze je to len dobre..ze nie je tak horuco..ale mozno su aj velke vlny z toho...ty tiez s detickami ides?

nemezys
19. mar 2016

@viktoriasz ano mam 6r.syna.my sme neni plavci takze ani velke vlny nam nevadia. Aky termin ste vybrali?my sa uz nevieme dockat

viktoriasz
19. mar 2016

aj ja sa uz neviem dockat..najradsej by som isla uz hned teraz...🙂 mame zarezervovane od 20.7.

nemezys
19. mar 2016

@viktoriasz my ideme od 9 do 20.7.

summerlili
19. mar 2016

@viktoriasz My to isté miesto od 27.7. (streda). 🙂

viktoriasz
19. mar 2016

@summerlili tak sa tam mozno teda vidime...aj dnes som stretla kamosky a ked som im povedala,ze idem na Kretu, hned ma zrusili,ze je tam veterno..ze to je inak veterno ako ked v chorvatsku zafuka..ze je to ostrov a ze je to ine a plus este ten piesok,ze tam moze fukat...tak dufam,ze som nevybrala zle...take mam z toho obavy...

lavyrle
autor
4. apr 2016

Dievcata, mozete byt kludne. Vobec tam nefukalo 🙂 Kreta bola jednou z top dovoleniek a to sme pochodili uz kadeco. Nadherne more, priroda, prijemni ludia, vyborne sluzby - fakt TOP 🙂 boli sme v Mikri Poli, s tromi detmi. Vyborne.
@viktoriasz
@summerlili
@nemezys

oli_
11. apr 2016
Používateľ oli_ je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od oli_.

Ahojte.. Ak môžem, tak toto som spísala o Kréte na mojom dovolenkovom blogu. Možno niekomu pomôže takéto zhrnutie, čo sa tam dá robiť, vidieť, kam treba ísť na výlet atď.: http://www.dovolenka-pri-mori.sk/bajna-kreta-opradena-legendami-a-mytmi/
Dúfam, že sa bude páčiť a príjemné čítanie!

giugia
22. apr 2016

@yidaky ...ahoj...mohla by si mi prosím napísať či je tento hotel vhodný pre malinke deti 2 a 5 rokov...práve hľadám niečo na leto...Každý rok sme chodili do turecka a tento rok bude asi zmena, len hľadám vhodný hotel na úrovni ☺a tento sa mi celkom pozdáva. ...tak ma zaujimaju všetku +aj-....

yidaky
22. apr 2016

@giugia Ahoj...ťažko sa to porovnáva s Tureckom 😉 . Aj my sme predtým roky chodili do Turecka, tak sme nevedeli čo očakávať. Celkovo môžem skonštatovať, že dovolenka bola v pohode. Hotel a areál bol čistý. Ten areál bol inak krásny. Celé to bolo koncipované ako krétska dedinka, kadejaké "zákutíčka", stromy. My sme boli ubytovaní ďalej od mora v tej druhej hlavnej budove. Čiže sme prechádzali nad komunikáciu po mostíku. Inak premávka bola malá....k moru to bolo (7-10 min.) už si to nepamätám. Aj sme najprv chceli vymeniť izbu, aby sme boli bližšie k moru, ale nakoniec sme sa na to vykašlali. Mali sme blízko druhú hlavnú reštauráciu, kde sa podávali raňajky a obedy, aj bazény boli po celom areáli. Aj ten detský bazén s tobogánom, také malé ihrisko je situované blízko tej druhej /vzdialenejšej/ budovy, kde sme boli ubytovaní. Izbu sme mali veľkú. Boli sme aj s ďalšou našou rodinou a tí boli ubytovaní v tej spodnej hl. budove. Izby mali menšie, ale bližšie zase k moru. No nám to nevadilo. Páčili sa nám tie prechádzky. Na stromoch dozrievali figy, takže sme sa "pásli" ako kobylky 😀 . More bolo super, piesok, vlny asi ako v Turecku. Vietor sme nemali. Je tam niekoľko bazénov, tak kade tade medzi bungalovmi. Pre detičky tam bol jeden taký malý okrúhly, vidieť aj na fotkách, je vedľa toho slimákového /špirálového/ a ešte ten, kde je ten detský tobogán. No zakrytý strieškou nie je ani jeden. Čo sa týka stravy, tak neviem poradiť pre 2 dieťatko. Či tam bol nejaký diétny bufet. Inak taká klasika. Nebol problém s výberom. My sme mali deti vo veku 4-8r. a v pohode bolo z čoho vyberať. Určite aj pre 2.ročné...kura, ryža, jogurty...v podstate to isté ako v Turecku, len v menšom. Nebolo to ani korenené, ani výrazne slané. Boli sme uprostred sezóny a nečakali sme ani na stôl, ani v radoch na jedlo.... akurát AI. nebol taký ako v Turecku. Počas dňa sa podávali len v 2. baroch snacky /nejaké sendviče, koláčiky/. Inak v tom hornom /cez komunikáciu/ sú aj palacinky a zmrzka....No úplne v pohode, veď ani doma nejeme viac a častejšie.... 5-10 min. od hotela je malý prístav, uličky s nočným životom....Celkovo môžem skonštatovať, že dovolenka bola super, ale s Tureckom sa to nedá asi porovnať 🙂 . To zariadenie bolo trochu staršie, aj na bazénoch bolo vidieť, že majú čo to za sebou, ale tento hotel patrí určite medzi tie naj na Kréte. Bol tam aj detský klub, ale neviem ohodnotiť, naše deti tam neboli...kľudne sa ešte pýtaj....negatívum nemám žiadne.

yidaky
22. apr 2016

@giugia Ešte ma napadlo, na izbe je aj káva, čaj, kanvica, chladnička, trezor. Uteráky menené každý deň, postele v pohode...nemali sme žiadne "vyležance"

giugia
22. apr 2016

@yidaky ....no to je aká dokonalá odpoveď 😉super si ma dala do obrazu....ešte sa opýtam bar na izbe bol doplnany , aspoň voda.ako to tam vlastne fungovalo s pitnou vodou....boli fľašky ....či len pri bare do pohára. .....Potom koľko trval transfer Z letiska.... vstup do mora bol taký hrubozrny piesok....cez akú cestovku si bola

yidaky
22. apr 2016

Boli sme cez Satur. Transfer asi 30-40 min. A ten bar dopĺňaný nebol. No tou vodou si nie som istá. Stále sme mali fľaše vody na izbe. A určite sme si ich nedopĺňali pri bare cez deň. A ani sme ich toľko nekupovali...tak fakt neviem 😒. Inak sa čapovala cez deň pri bare do pohárov. No my sme si čapovali aj do fľaše. Veľa pijeme, tak sa nám nechcelo stále behať čapovať. Áno na vstupe bol hrubozrnný piesok a v mori boli niekde aj veľké kamene, ale boli vidieť, tak sa dalo tomu vyhnúť. Inak aj v hoteli bol obchod /drahší/, ale pár minút od hotela potraviny, lekárne....

giugia
22. apr 2016

@yidaky ... no ja tiež potrebujem pitný režim. ...inak konečná 😂dočítala som sa niekde ,že pláž ...na jednej strane je piesok a že kamene sú na druhej....tak to asi tak neni....ale deti v pohode do vody na boso....

yidaky
22. apr 2016

pláž je piesková, ale naozaj na jednej strane pláže sú skaly, ale to je úplne na kraji...je to aj kade tade na fotkách a skôr to dopĺňa kolorit a je to tam veľmi pekné...jasné úplne naboso behali bez problémov. Inak taká poznámočka...večerať sa dalo vo viacerých ala cart reštauráciách, nie len v jednej ako býva zvykom...my sme nevyužili, dozvedeli sme sa to v posledný večer...

giugia
22. apr 2016

@yidaky ....ďakujem za info....dobre vedieť a to vám delegátka nepovedala😬to je skoda....ak má ešte niečo napadne napíšem 😉a tento rok máš niečo vyhliadnute....

yidaky
24. apr 2016

@giugia Tento rok Rodos Lindos Princess, ale keby sa dalo ideme do Turecka 😉 ...

giugia
24. apr 2016

@yidaky Ahoj. ...pozerala som aj Rodos. ..zrovna princes....keby nebol tak ďaleko od letiska 😬 a ešte je to aj nočný let...pozerala som aj calypso (faliraky)...A esperides faliraky ...je tam dobre vyzitie pre deti...Tie sú 30min od letiska.....kamoškA čo ma cestovku mi odporúčala princes adriana ....se super...len neni tam nič moc pre deti. ...Turecko...hmmm....tento rok bol na rade wings royal lara....tak som sa tešila. ...kupovať budem až tak O mesiac ,tak som zvedavá aka destinácia nakoniec vyhrá ☺

yidaky
24. apr 2016

V tom Royal Wings Lara sme boli. Boli sme asi v 3 z tej hotelovej siete, ale tento sa nám najviac páčil. Bol perfektný, pre deti úžasný aj atmosféra, všetko...v kľudnejších časoch fakt odporúčam 😉 . Ten Princes Andriana sme mali tiež vybratý, ale pôsobil na nás tak nejako chladno, bez atmošky....v podstate sme sa rozhodovali medzi Andriana a Lindos Princess, ale ideme so 4 deťmi, tak sme vybrali LP.

giugia
24. apr 2016

@yidaky. .. určite LP je lepší pre deti....cez koho idete ....kedy....ja chcem ísť koniec júna. ..inokedy sa mi neda😬 váham stále medzi kreta a rodos 😃

lubu
24. máj 2016

Ahoj kocky....My tento rok sa chystame v auguste na Ktetu hotel Mikri poli...spokojnost...nespokojnost??? Minuly rok???

summerlili
25. máj 2016

@yidaky prepáč, nezachytila som názov hotela. Hľadala som aj diskusie a nič. ĎAKUJEM.

yidaky
31. máj 2016

Teraz neviem, ktorý myslíš, ale bavili sme sa tu o Lindos Princess na Rodose a Creta Maris na Kréte 😉

yidaky
31. máj 2016

@summerlili Teraz neviem, ktorý myslíš, ale bavili sme sa tu o Lindos Princess na Rodose a Creta Maris na Kréte 😉

yidaky
31. máj 2016

@giugia My máme 3 školopovinné deti, tak chodíme cez sezónu....a veru neviem poradiť či Rodos či Krétu 😀 asi to bude podobné? či už ste sa rozhodli?