Kto sa chystá na dovolenku po sezóne?
Ahojte, nájde sa tu niekto kto sa ešte chystá na dovolenku? My ideme až koncom septembra a príde mi to že už je neskoro. Na dovolenku k moru ideme prvý krát dokedy som už dospelá a vydatá. Ako dieťa som bola ale nič si z toho moc nepamätám keďže som mala len 8 rokov a to sme boli len v Chorvátsku. Zaujímalo by mam ci niesom sama kto sa chystá tak neskôr po sezóne a či sa aj tešíte už 🙂
@anonym_autor Ako po sezóne? Veď v každej krajine je sezóna v inom čase a hlavne sezóna na čo? More, pamiatky, aktívny oddych, turistiku?
Áno, aj my sa ešte chystáme na jednu dovolenku. Ešte sme nevybrali termín a áno len destináciu. 🙂
@anonym_autor Ako po sezóne? Veď v každej krajine je sezóna v inom čase a hlavne sezóna na čo? More, pamiatky, aktívny oddych, turistiku?
Áno, aj my sa ešte chystáme na jednu dovolenku. Ešte sme nevybrali termín a áno len destináciu. 🙂
@abbey1 veď píše, že ide k moru, čiže primárne sa chcú asi kúpať a nie riešiť turistiku a pamiatky.
Autorka, hlavnú info si nenapísala, že kam idete.
@anonym_autor ja napriklad vobec nechodim v juli a v auguste - vsade plno ludi, najma s malymi detmi, kedze potrebuju vykryt prazdniny, vsetko drahsie, preplnene… nie, dakujem. Cestujem hocikedy zvysnych 10 mesiacov v roku, nerozumiem, preco by si musela ist v top sezone (ak ta teda netlacia prazdniny alebo povinna dovolenka v praci).
@abbey1 veď píše, že ide k moru, čiže primárne sa chcú asi kúpať a nie riešiť turistiku a pamiatky.
@belllinka Keď sa ide k moru, musí človek ležať 7 dní na pláži? A hlavne je rozdiel sezóna v Chorvátsku, na Cypre, v Egypte, v Karibiku.
Áno, koniec septembra na čisto kúpanie v Chorvátsku je za mňa neskoro. Ale všetko záleží na tom, kam idú a čo plánujú.
My nechodíme jún-júl-august respektíve veeelmi zriedkavo, skôr ideme do Talianska ale to neberiem ako dovolenku, mame tam prázdninový dom čiže bežné nazivanie len je to v inom štáte.
Plánujeme ísť v novembri bud do Ománu alebo Thajska. Ešte sme sa nerozhodli úplne
@belllinka ja chodim k moru a nie primarne kvoli kupaniu, aj taki ludia su 🙂
Ja chodim standardne oktober - november do tepla alebo cez zimu/skora jar
Posledné 4 dovolenky boli mimo 7-8 mesiaca a boli najlepšie, netlačíš sa s inými ľudmi, neodpadávaš od horúčavy aj ceny sú prijateľnejšie a užívaš si dobré počasie a veľa svetla na rozdiel od Slovenska.
@belllinka Keď sa ide k moru, musí človek ležať 7 dní na pláži? A hlavne je rozdiel sezóna v Chorvátsku, na Cypre, v Egypte, v Karibiku.
Áno, koniec septembra na čisto kúpanie v Chorvátsku je za mňa neskoro. Ale všetko záleží na tom, kam idú a čo plánujú.
@abbey1 nemusi lezat na plazi, moze aj plavat, potapat sa a padleboardovat. A keby sa isla vyvazat po pamiatkach tak napise, ze ide na poznavacku alebo na turistiku.
Autorka, tak kam to teda ides a co planujete? 🙂
@abbey1 Lebo je to trápne, keď sa tu o dovolenke pri mori vždy píše iba ako o nonstop ležaní na pláži. My sme vo vode skoro stále a určite sme viac v pohybe, ako niekto, kto sa odvezie autom k nejakému kostolu, vystúpi, poprechádza sa, dá si zmrzlinu, ale hneď sa to berie ako super aktívne trávenie času na dovolenke a "neleží sa iba na pláži".
@abbey1 Lebo je to trápne, keď sa tu o dovolenke pri mori vždy píše iba ako o nonstop ležaní na pláži. My sme vo vode skoro stále a určite sme viac v pohybe, ako niekto, kto sa odvezie autom k nejakému kostolu, vystúpi, poprechádza sa, dá si zmrzlinu, ale hneď sa to berie ako super aktívne trávenie času na dovolenke a "neleží sa iba na pláži".
@belllinka Čo riešiš? Ty si začala mne vypisovať? Ja som položila otázku autorke.
ja nechodim cez nasu sezonu, rozumej jul , august , presne kvoli mnozstvu ludi , ideme koniec septembra turecko a december asi thajsko , a teda dufam , ze ten september uz nebude tak preplnene a zaroven nie az tak teplo ako tam byva v lete.
my ideme v októbri. Do Grécka. Primárne liezť, turistika, ak sa zadarí aj kúpanie. My chodíme ak sa dá iba mimo sezónu. Ale my nemáme radi kúpanie v moria ani vylihovanie na pláži. Za mňa zabitý čas. Takže my - lezenie, turistika, poznávačky. My neznášame horúčavy, pobyb pri mori max 2 dni. A ako písali vyššie- všetko drahé v lete, všade veľa ľudí, hluk.
Chodíme vždy “mimo sezóny”, ak teda rátame, že sezóna sup naše letné prázdniny. Nie je to ani čudné ani trápne, ani divné, ani som sa nad tým nikdy nezamyslala. Tu sú letá už teplé (až na toto príšerne leto, ktoré ani nebolo), nemusíme sa riadiť prazdninami detí, všade je menej Slovákov a celkovo turistov, lepšie ceny, stabilnejšie počasie napríklad v septembri (na niektoré destinácie samozrejme)….vidim samé výhody.
@anonym_autor zasadne tak chodievam ale do tepla k moru , oddychovať
Ideme v druhej polovici septembra do Egypta.
Radi tak chodíme.
Muž sa neuškvarí, ja sa ešte vyhrejem, menší dav, väčší kľud 😄
Ideme v Októbri do Kataru. Ale asi si myslela v rámci Európy. To jedine Cyprus. Tam este v septembri ok
Aj my este ideme 13.9.do Chorvatska na oredlzeny vikend.
@belllinka áno ideme k moru žiadna turistika nehrozí 😁 no my ideme najprv do Bulharska na týždeň a potom v polke októbra na týždeň do Tuniska sme si to rozdelili 🙂 len sa bojím aby v Bulharsku bolo ešte teplo a aj sa okúpať v mori
Ideme v druhej polovici septembra do Egypta.
Radi tak chodíme.
Muž sa neuškvarí, ja sa ešte vyhrejem, menší dav, väčší kľud 😄
@maca1984 aj ja som skôr za predĺženie si leta
Ideme v Októbri do Kataru. Ale asi si myslela v rámci Európy. To jedine Cyprus. Tam este v septembri ok
@martinka13 do ktorého hotela idete?
Ideme 12.septembra na Sardíniu, ale je to už naša tretia tohtoročná dovolenka pri mori. Každý rok si tým predlžujeme leto. Stále je horúcejšie počasie, takže sa netreba báť dovolenky mimo sezóny.
V Tunisku budete mať určite dobré počasia, Bulharskom na konci septembra som si už nie istá.
@martinka13 do ktorého hotela idete?
@oliverceky Hilton Salwa Beach Resort
@anonym_autor Dosť záleží kam idete a neboj sa bude Vám dobre .My sne boli raz mimo sezóny v Grécku a nam chýbal ten ruch,nežilo to tak ako počas sezóny. Ake inak výborne.september je ešte fajn.
Ideme 12.septembra na Sardíniu, ale je to už naša tretia tohtoročná dovolenka pri mori. Každý rok si tým predlžujeme leto. Stále je horúcejšie počasie, takže sa netreba báť dovolenky mimo sezóny.
V Tunisku budete mať určite dobré počasia, Bulharskom na konci septembra som si už nie istá.
@jaja20 ved toto sa bojím aj ja 🙈 ale zase stále sa pocasie mení a je nevyspytateľné čiže dúfam že to Bulharsko vynde😬
Ja, až v zime. Nikdy nechodím cez prázdniny, lebo všade milión deti
@jaja20 Bulharsko už nie, na kúpanie už nie je dobrá tepla voda

áno, 15.9. do 25.9. pred 2 rokmi 1.-12.10. úplne v pohode, aspoň mi slnečná energia vydrží cez jesenné sychravé dni