Ktorý mesiac je najlepšie navštíviť Chorvátsko?
Žienky- dovolenkárky
Vaše skúsenosti s teplotou vody, kedy ste boli spokojné a naopak sklamané? Ktorý mesiac je vhodnejší?
Ostrov Krk, Rab, Pag
Ďakujem
@daniela2202 HR ma krasne, ciste more, ale... ked je na mori burka, vlny... tak v ktoromkolvek mesiaci sa voda "premiesa" alebo vychladne vo vacsine letovisk. Vynimkou su len ostrovmi/polostrovmi zatienene velmi pomaly sa zvazujuce plaze, kde to slnko staci dohrievat. Ja by som doporucil koniec juna a prve 3 tyzdne jula. Ano, aj kvoli davom v auguste.
V júni je voda ľadová a v júli a auguste studená. Určite nečakaj teplé more, ako napr. v Turecku
Ono zalezi aj na ktorej strane ostrova si, ak v nejakej zatoke tak tam bide more skor teple. Boli sme na Nine na prelome jul/august, voda tepla ale je tam aj dlho plytka, jeden den poobede trocha sprchlo. Na Pagu sme boli v kusok od mesta Pag takze v zatoke, zaciatok jula 1-2 dni chladnejsie a aj voda bola citit.
@yanni no ono je to celkom aj pravda, ja som citila riadny rozdiel nedzi zaciatkom jula a prelome. Aj cesty/dialnice masaker, plaze plnsie, dokonca zmrzlina zdrazela 😂
Najviac sa oplati prelom augusta/september - ubytovanie je uz lacnejsie, plaze vyprazdnene, stale teplo a more vyhriate, sestte sa dokonca stalo ze detom zmzlinu davali zadarmo, ale to je pre tych co nemaju skolopovinne deti
september
@yanni niečo na tom je, pretože okrem Slovákov a Čechov sa navalia do CRO aj Nemci, a to húfne 👍
@belllinka ľadové more som v Chorvátsku nikdy nezažila ani v júni a už vôbec nie v júli, či auguste. Dokonca ani v októbri.
@daniela2202 my trávime v Chorvátsku takmer polovicu roka. Veľa času z toho na mori. Za mňa na normálnu dovolenku je ideálny začiatok septembra, ak sa vám dá. Menej ľudí, počasie viac než krásne, more teplé, ceny nižšie👍
@belllinka to nie je pravda. Nemecko ma 16 spolkovych republik a prazdniny maju pstupne a zacinaju sa im uz v juni. V auguste uz maju len posledne 2 republiky (Bavorsko a Baden-Württemberg). Tak ako Slovaci objavili Chorvatsko, objavili ho aj Nemci. Ak mate nieco proti inym narodom, ostante doma. A ak sa vam nepaci, Chorvatsko ma aj krasne oblasti, kde to este nie je zaplavene turistami. Len treba vediet, kam ist. Apropo voda. Voda ja na moj vkus ladova a plaze samy kamen.
Boli sme na konci augusta na Krku minulý rok, na mňa bola voda príliš teplá.. naše deti (2roky a 4roky) sa v nej úžasne vyblaznili, vôbec im nebola studená. Bola to krásna dovolenka a zopakovala by som si ju okamžite. Láska na prvý pohľad ❤️
Prelom júl august 23 az 24, ladovna, dva roky do zadu, takú som ešte nezazila. Pokiaľ nemáš plytku zátoku, lagunu tak je more chladné.
@nelca84 Nemecko ma 85 milionov obyvatelov. Samozrejme su v lete vsade a vela, kedze maju, ako väcsina europskych krajin, prazdniny a tiez si zasluzia, ako aj Slovaci, dovolenky. Nemci nie su hufne len v Chorvatsku. Najdes ich vsade. Je ich plne Taliansko (hlavne campy na Jadrane), Juh Spanielska, Karibik atd. Si myslis, ze Choratsko je len pre Slovakov? Chorvatsku sa v lete vyhybam, lebo neznasam plno Slovakov (a aj Nemcov) na jednej kope. Kamoska ma v Chorvatsku dom, daleko od tu spominanych turistickych miest. Tam najdes viac-menej len domacich. Uplny relax daleko od masovky.
@daniela2202 prelom augusta/septembra
@daniela2202 chodíme len v septembri (zaciatok, stred mesiaca) a na sever (Istria). Niekto tou lokalitou a terminom opovrhuje, no voda stale velmi dobrá kde je plytsia (kde hlbsia studena ako asi vsade) a teploty sme mali 27-30 vzdy. Pre nas idealne.
@nelca84 ja s tym nemam problem. Len to sa da povedat ja takto: nechod v juli, tam je z 20tich aut na parkovisku 10 slovenskych/ceskych. Nemas to jedno, kto tam s tebou dovolenkuje. Tak ako ten Nemec je aj slovak prijemny ale aj neohrabany hulvat. Tak si vyber. Chorvatsko je taka nijaka destinacia. Nejak tam chodia vsetci. Su aj krajsie kuty sveta.
@jaond19 👍😊
Pre mna je more v chorvatsku max po clenky. Este som tam teplu vodu ne,azila. Chodili sme, potom dom tam odmietala s detmi chodit a sediet a pozerst na more. Po 10rokovh som tomu dala sancu, zasa som mala len clenky namocene, dcera len ns nafukovacke. Viac uz nepojdeme. Radsej taliansko.
mne je more stále studené, ale zvykneme chodiť prvé dva júlové alebo poslený augustový kvôli horúčavám, raz sme boli na prelome júla a augusta a na mňa bolo tak strašne horúco, že som si to vôbec neužila
Do Chorvátska jedine september. Mna idú zabiť aj tie hrozné teploty, boli sme párkrát klasika júl, august, ale ja som ani nos nevytrcila z klimatizovaneho apartmánu medzi 11-15. To radšej rozdycham tu studensiu vodu v septembri a užijem si celý deň, lebo sa dá existovať. Toto leto sme boli v septembri a naj dovolenka, menej ľudí, počasie tak akurát, videli sme celý ostrov, lebo sa dalo fungovať a každý deň sme sa kúpali inde.

@daniela2202 neodporucam august, kedy je Chorvatsko plne Nemcov, kedze maju vtedy prazdniny