icon

Let lietadlom s ročným dieťaťom

maminkincecusik
17. feb 2015

Ahoj, ženy chcela by som poprosiť o vaše rady , postrehy , odporúčania ohľadom letu lietadlom s dieťaťom okolo roka. Dakujem veľmi proste na co si dať pozor, akú let. Spoločnosť vybrať , sedenie dieťaťa, ako to cele"prežiť" dakujem vopred😉😘

Strana
z2
tenerifka
19. feb 2015

@yanni My to ovocie zo svedskych stolov jeme, aj zuby si umyvame vo vode z vodovodu, a este nikdy sme neochoreli klop klop, a to sme boli aj na miestach, kde ta pred vycestovani strasia vsetkym moznym. V Indonezii nas hrozne dostipali komare, no ani to dengue ci malariu sme z nich nedostali, co uz s nami 😀

angelos
19. feb 2015

My lietame s detmi kazdy rok..dcera mala pol roka,ked letela prvykrat.Nikdy sme ziadne problemy nemali(klopem-klopem).Ani sa nikdy inym cestujucim s detmi nic nestalo.A mame uz nalietaneho vcelku dost.Deti do 2 rokov sme mavali na kolenach,potom uz mali svoje sedadlo.My chodime zatial na max.3hodinove lety.

tenerifka
19. feb 2015

@dkethe Nie vzdy tomu tak musi byt, ja nijako nepocitujem "prepad standardu", naopak, s detmi si to cestovanie uzivame, aj ked uz musime platit ako za 4 dospele osoby....no to uz je na kazdom, ako si to zariadi

radlinka
19. feb 2015

S malym dietatom by som volila viac europsku destinaciu (v ramci dovolenky). Lietame od 6 mesiacov na kratke europske vzdialenosti pravidelne. Cim je dieta mensie, tym je spokojnesie....pred letom alebo na palube vypije mlieko, pripadne vodicku, aj pocas letu, vzdy je dobre mat pri sebe dudlik, mojmu synovi to velmi pomahalo a nezalahlo v uskach, tak si tahal celu cestu az po pristatie a pekne kazdy len prespinkal. Horsie to bolo po roku ked uz zacal liezt a chodit, tak to bolo hrozne vymyslanie. Brali sme hracky, knizky a ine blbosti, aby sa zabavil aj tak pobehoval v ulicke, liezol po zemi, lebo dieta je stale aktivne a bavi ho nove prostredie. 🙂

Riesila by som lety priame a nie s prestupom. Uz ked mam cakat na trapnu kontrolu dlhsie ako pol hodinu a prejst vsetkymi koridormi a poschodiami tak ma ide slak-trafit este so spiacim dietatom. Nie vsade su vytahy, najviac ma vzdy sklamu velke letiska, kde je tento proces dlhodoby a chodby nekonecne. Kocik obcas dostaneme az v hale kde sa vyzdvihuju kufre - to len tusim na malinkych letiskach vyhadzuju kociky priamo pri lietadle, , zavisi od spolocnosti. Treba vyskusat a potom si clovek nazbiera svoje skusenosti, kazde dieta reaguje inak a kazdy sme iny v zvladani cestovnych situacii. 🙂

V lete (aj v zime...je to jedno) by som sla urcite na dovolenku letecky, preprava je rychla, priama, jednoducha. V porovnani s pozemskou dopravou - ako auto a vlak je to neporovnatelne. Autobus nepripada do uvahy na tak dlhe vzdialenosti. Cestujeme aj vela autom do hor, ale je to od zivot. Vzdy si poviem ze uz v zivote nikdy, alebo raz do roka staci a idem zase lietadlom. 🙂

tenerifka
19. feb 2015

@yanni Decka zachrnia hocikde, problem je len zobudit ich a oznamit, ze sa ideme presuvat....len kto ma problem zaspat som ja.....pri poslednom 11-hodinovom lete som si dala tabletku na spanie-nejaky oblbovak-a houby som z toho zaspala, len som z toho bola stale strasne smadna, no otras, preto neznasam lietat v noci, na druhy den som uplne mimo prevadzku

milan_branik
9. mar 2015

@lennkka17 vsetko sa da len to netreba tlacit do extremov.........

viera
12. mar 2015

Ahoj,moja skusenost s letom s 11mes.dietatom....Isli sme do Grecka na ostrov Zakynthos, let bol cca 2.5hod.Dalo sa to zniest.Neviem si predstavit letiet dlhsie s dietatom🙂))...Dolezite je aka bude dlzka letu...Kedy budete letiet -cez den, noc?...Podla toho sa zariadis...Dalej ak leti prvy krat...Moze byt zdeseny/a/ z letu/, cize pri vzlete moze jakat🙂, priam sialene revat, tak isto aj pri pristavani....Nastastie moj to nerobil...On sa najprv zlakol pri vzlietavani ,ked sme sa mali akoze zapasat a vtedy trosku spustil ale ukludnila som ho...Dal si povedat🙂...Pri pristavani bol ok...Upchavali sa mu usi...To ho tiez znervoznovalo...Tolko moj postreh...

loknicka
12. mar 2015

@maminkincecusik ma sme leteli ked mala dcerka 10 mesiacov - cyprus. letenky sme si kupovali sami a leteli sme z polska. mala to zvladala uplne v pohode a tam mi prespala cely let. naspat spala asi polovicu letu a inak bola v pohode. maminky mi radili dat kvapky na ukludnenie ale nechcela som ju oblbovat nech si to prezije prirodzene po svojom. na letisku som nic nemusela ochutnavat ani vylievat. len vodu z termosky mi testovali. ale na to maju oni nejaky pristroj. do lietadla som brala vsetky potrebne hygienicke potreby a taktiez na prezlecenie a papanie. nezabudni na deku. v lietadle je zima a nie kazda spolocnost ma toto vo vybave lietadla.

civoktaz
14. sep 2022

@dkethe cio napísané 14.09.2022 18:02

po dnešnom "zážitku" s 2 deťmi vo veku cca 1 rok a 3 roky hovorím - preboha - NIE! lietaniu s takými malými deťmi - zjavne rodičia nezvládali výchovu a starostlivosť o ne, a keďže väčšina cestujúcich vstávala na let o 2,30 ráno tak o zábavu malo postarané minimálne 100 ľudí v lietadle - štvornožkovali, revali - myslím tým extrémny hluk - vykrikovanie, nie plač(to by bolo ešte dobré), behali po celom lietadle, a vrchol všetkého bol, keď cca ročný chlapec začal hrýzť sedadlá....

úprimne - do dnešného rána som bola presvedčená že malé deti milujem - zrejme prehodnotím svoj postoj, aj ke´d chybu robili rodičia, a špeciálne otec ktorý tam bol viacmenej "do počtu" a o deti sa staral minimálne.tie deti boli otrasné od prvej sekundy čo vstupili na palubu, až po čakanie na batožinu, za mňa tatko neschopný s nezáujmom o deti a mama to nezvláda...ja by som takého chlapa nechcela ani keby zarábal miliony.

yanni
15. sep 2022

@civoktaz co ocakavas od rocneho dietata, ktore bolo pravdepopodobne vytrhnute zo spanku uprostred noci? A asi aj na taketo cestovanie este nebolo zvyknute? Pises, ze deti nemas. Tak si pockaj a potom napis. Necestuj s deti minimalne do 18tsky, lebo aj väcsie deti vedia narobit "bordel". A nie je to len vychovou. My s detmi lietame prakticky od pocatia a NIKDy nebol problem. Len najmladsia raz plakala (ano bolo to uprostred noci) a nik sa nestazoval, krivo nepozeral, "letusiak" sa dokonca sam ponukol a s prechadzal sa s nou po lietadle (letela som sama, uprostred noci, deti mali 3,5 roka a mladsia 3 mesiace). My pouzivame napr. aj v lietadle detske sedacky a takto deti nemaju sancu behat a vyskakovat. Posledny, nie dlhy let (4 hodiny cisty let) mame za sebov minulu nedelu (teraz maju 7 a 3 roky).

civoktaz
19. sep 2022

nikto nepovedal že deti nemám....omyl-.- mám aj s letmi v detskom veku aj vo vyššom...bez takého besnenia....a cestovali sme aj v noci,a neotváraj si ústa ke´d si to nezažila

dkethe
19. sep 2022

@civoktaz 😂😂 diky ze si ma oznacila, a mohla som si tak precitat moj prispevok z cias ked som bola bezdetna

Odvtedy som bola s detmi na 3 leteckych dovolenkach, prvy krat dokonca s batolatom a uplna pohoda.

Pekny priklad toho, ze naozaj sa netreba vyjadrovat ku vsetkemu, kor ked absentuju vlastne skusenosti 😆

pataja
13. mar 2023

@yanni zaujalo ma, že píšeš ze zvyknete do lietadla brat aj sedačky pre deti...to ste asi ale museli tým pádom zaplatiť za sedadlo vsak? My budeme letieť s dieťaťom.do 2rokov, čiže infant bude"zdarma" na kolenách. Ak si brala sedačky, ako ste ich uchytil na sedadlá?

kacusik69
14. mar 2023

@pataja do lietadla smu ist len sedacky certifikovane na pouzitie v lietadle, a musi byt zaplatene zvlast miesto… dieta je priputane pasmi sedacky a sedacka o sedadlo v lietadle

yanni
14. mar 2023

@pataja Ano, pre dieta do dvoch rokov sa muselo normalne zaplatit. Nad 2 roky je to uz tak ci tak jedno, plati sa aj bez sedaciek. Ano a stale berieme sedacky. Najmladsie deti maju uz 4 a 7 rokov a sedia v sedackach. Pokym boli vo vajci, nebol problem. Vajce v lietadle sa moze dokonca pouzivat aj ked dietatu uz presahuje hlava (v aute samozrejme nie). Takze vajcia v lietadle sme mali tak do ca. 2,5 roka. Potom Kiddy a starsia dcera ma Takata Maxi. Tieto väcsie sedacky su uz vyhoda, ze perfektne pasuju a mozme ich pouzivat aj v aute, taxiku, autobuse. Vsetky sedacky musia mat bud stempel alebo nalepku "For use in aircraft". Letusky to aj kontroluju. Sedacky musis mat take, co sa daju pripevnit dvojbodovym pasom. Aj vajce (inak ho nemas ako pripevnit). Pri tych väcsich uz nie je problem (akurat pri reboarderoch, tam tiez nie je kazdy vhodny plus certifikat).

rk123
14. mar 2023

@pataja my sme brali sedacku aj bez zaplatenia miesta, opytali sme sa ci nie je volne miesto na sedacku. raz nebolo a sedacka isla do batozinoveho, raz bolo. tak ako pisu vyssie autosedacka musi byt certifikovana na pouzitie v lietadle (je to na nej napisane/oznacene). ak chces mat ale sedadlo garantovane, musis kupit normalnu letenku

tiezjedna
14. mar 2023

@civoktaz to nie je chyba detí, ale rodicov. My s deťmi lietame cca od ich pol roka a nikdy sa podobná scéna neudiala.

Autorka, na dlhé lety odporúčam biznis, ak si to môžete dovoliť. Krátke sa dajú v pohode zvládnuť, berte ideálne predný rad sedačiek alebo exity, kde je viac miesta.

pataja
14. mar 2023

@yanni pre 4 a 7 ročne bravate sedačky? Prečo? Mate potom na to nejaké vozíky? Ako to nosíte? Chápem, že je fajn to hneď využiť v taxíku alebo aute ktoré si prenajmeme ale nechápem význam v lietadle. Diky za odp.

tiezjedna
14. mar 2023

@pataja možno skôr na využitie pri preprave na mieste...

yanni
14. mar 2023

@pataja ked nechapes vyznam v lietadle, tak si o tom nieco nastuduj. Clankov na nete je dost. Ide rovnako o bezpecnost ako aj v aute. A ako bonus k tej bezpecnosti este aj pohodlie.

yanni
14. mar 2023

@tiezjedna nie, ide hlavne o bezpecnost, nie o vyuzitie na mieste. Na mieste mas viac moznosti ako sa dostat k sedacke. Tu ide v prvom rade o bezpecnost.

pataja
14. mar 2023

@tiezjedna my vždy objednávame auto vopred a nahlasime žiadosť o sedačky...ale chápem, niekoho kto chce mať svoje no v lietadle sa s tým " otravovat"...pozriem @yanni co mate za sedačky, možno zistim dôvody brat to do lietadla...hmm

pataja
14. mar 2023

@yanni idem googlit 😉

pataja
14. mar 2023

@yanni ja/ my (pracujem v cest.ruchu) tiež lietame často aj na dlhé lety, aj exotika, ale fakt som ešte nevidela tak staré deti v sedackach, preto som prekvapená a chcela som počuť dovody

pataja
14. mar 2023

Co chvíľu absolvujeme len s naším 15m...keďže letenku pre nho už nie je možné zohnať, čiže zvlášť sedadlo ( autosedacku) mat nebude, uvažujem ako mu spraviť let co najpohodlnejšie. Bude to dlhší let, určite bude aj spať, neviem si predstavit ako bude spať na nás, keď bude pripútaný pásom, obputavat ho nechcem...s tak malým dieťaťom som ešte neletela, nase staršie deti mali vždy už samostatné sedadlo. Rozmýšľam nad nejakým nosičom...tie ktoré klokankujete/satkujete mali ste takto pri sebe aj vaše deti počas letu? A aj takto staré?

yanni
14. mar 2023

@pataja Aky dlhy let?

tiezjedna
14. mar 2023

@pataja niektoré letecké spoločnosti majú integrované postieľky, ale väčšinou len tie, ktoré lietajú dlhšie lety

yanni
14. mar 2023

@tiezjedna do postielky sa uz 15 mesacny pravdepodobne nezmesti a tiez jej tam mimo spanku (ak vobec) nebude chciet byt. To je fakt len pre babätka. A este, treba ju objednat dopredu aby pridelili patricne miesto, kedze tie postielky su len pri predncvh radoch pripevnene na stene.

tiezjedna
14. mar 2023

@yanni viem, viem, ja len, že som to videla pri dlhých letoch pravidelne.

yanni
14. mar 2023

@tiezjedna ano. Mali sme. od narodenia do ca. roka. Ale tie postieky su naozaj kratke. A len cisto na spanie. Ked nespali, boli vo vajci.

Strana
z2