Let s dvoma deťmi bez muža na Floridu?
Dobrý den,
Momentálne som s 2 deťmi sama na Slovensku, muz mal cez sviatky prísť za nami. Pracovne sa však nemôže uvoľniť na tak dlho. Ma tam aj rodicov. Samozrejme každý očakáva že prídeme tým pádom ja s deťmi. Syn ma 13 mesiacov práve sa učí chodiť a dcéra 3 roky. Let by bol na Floridu s prestupom. Pravdupovediac neviem si to predstaviť. Viem že obidve deti by som mala na rukách minimálne 14 hodín plus doklady a príručná batozina pre dve deti tiež niečo váži. Išli by ste do toho? Samozrejme let naspäť by ma čakal tiež samu. Možno ak by ste mali nejaké rady ? Nechcem to okamžite zavrhnúť ale príde mi to ako samovražedná úloha 😅
Rieš s mužom to, aby ste žili spolu, ako rodina, nie on ako single a ty ako slobodná matka s 2 deťmi. Prečo jeho rodičia sú so synom na inom kontinente a žena s deťmi nie? Toto by mňa trápilo, že deti nežijú s otcom. Nie či zvládnem nejaký let.
@melanta presne moja reč.
@melanta žeby tam žili preto ze sú Američania ? 😀 a prepáč ale v roku 2024 riešiť kto a ako spolu zije je dobre mimo..
Deti sa nedajú vychovávať ani objať cez obrazovku.
Budeš čakať kým dieťa zahlási, že ocko ani nemusí prísť, stačí nech pošle darčeky?
Co ma rok 2024 s tym ci rodina zije spolu alebo nie? Deti otca potrebuju a je jedno v ktorom roku zijeme
Nesla by som. Dlhe lety s prestupmi boli pre mna samu bezdetnu narocne a nie este s 2 krpcami.
Nie, mimo je matka, ktorá považuje za mimo riešiť to, že deti žijú na Slovensku a otec na inom kontinente. Dobrá milujúca matka by toto veru riešila, aby deti nežili bez otca. Dobrá milujúca matka nebude písať, že je mimo riešiť to, že rodina žije oddelenie.
Takze muži vojaci piloti lodná špedícia a milión ďalších povolaní nemôže mat ženy deti lebo ich nenalodi na cargo loď alebo nezoberú na misiu do Afganistanu ?x.. nebuďme smiešne,, môj manžel pracuje ako architekt vodných stavieb - priehrady elektrárne zavlažovacie systémy a vodne diela su na miestach od pralesov po rokliny a musí dozerať aj na mieste podľa jednotlivých fáz výstavby, to že mu zamestnávateľ umožní robiť z Európy je znak toho že je dobrý v com robi ale ked sa realizujú jednotlivé fázy výstavby musí byt na mieste.. by ma zaujimalo kam by sme sa dopracovali keby každý sedel o 17:00 v papucach pred telkou. To že som sem dala otázku ako cestovať s dvoma deťmi už aj ľutujem čakala som skôr reálne skúsenosti .
Pre rodinu sa treba aj niecoho vzdat. Nieco zmenit
Naozaj je spravne aby rodina zila spolu. @melanta ma pravdu
Ale je to tvoj zivot rob ako uznas za vhodne
@autorka: samozrejme ze su specializacie co nemozu doma 365 dni do roka sediet na zadku pri zene a detoch. Len mi potom pride zvlastne (a asi smutne), ked je Tvoj muz american, pracujuci po celom svete, s takou skvelou specifickou poziciou a pracovnou naplnou, evidentne odbornik, a teda aj vyborne zaplateny... ( A toto vsetko nemyslim ironicky) - ze ked ma na Slovensku zenu s dvomi malymi detmi a chce ju poslat na takyto let, nie je ochotny si kupit tu hlupu letenku aj pre seba a pomoct s cestovanim, lebo sa mu to "neoplati", a to Ti "radsej v tej cene kupi darcek".
A to nemyslim nijako utocne voci Tebe, naozaj mi to pride velmi smutne, ze taky uspesny chlap, ak by chcel travit Vianoce s rodinou, ale nie je ochotny zo svojej strany pre to urobit to, co by mohol, a s tym cestovanim Ti pomoct.
A dala som Ti aj realny tip do temy, vziat niekoho z rodiny/znamych (kludne studentku) na vylet za vypomoc pocas cesty. Hoci si i tak myslim ze je to o drzku.
@colsami môj muz ma 31 rokov a zarába 130000$ ročne z čoho spláca študentskú pozicku 175 000 $ a mame hypo 260000 na 12 rokov. Dochodkove zdravotne odvody si platí tak isto sam. Ja viem že každý si mysli že Amerika = Wonderland, a nevieme čo s peniazmi. Navrhla som mu to polozartoovne a tak mi aj odpovedal. Chcela som pocut reálne skúsenosti žien ktoré takto cestujú rady vychytávky. Niekto tu radil asistenčnú službu- AirPort assistance servis (googlila som) veľmi dobrá rada inak - cena cca 250€ prevedú vás kontrolou nečakáte boardujete s asistenciou a nahlasujete 48 hodín pred odletom takze asi toľko k tomu
@colsami letenka je strasne draha. Sice ta do Mexika ale oba staty su v amerike.
@terezkaarthuramax a mysli si niekto, ze je lacna? Ja som len predpokladala, ze ak moj muz zije na druhom kontinente bez malych deti a zeny, bez svojej rodiny, kvoli urcitej praci, tak ta praca musi byt za taku dan vyborne ohodnotena - dost na to, aby som si letenku na vianoce s rodinou mohla dovolit.
Ale to je jedno, proste kazdy ma ine priority a iny zivotny styl v tomto, ine zavazky, ine moznosti. A o tom je predsa vzdy diskusia, kazdy moze mat iny nazor na vec.
Z jedným by som letela,alw z dvoma tak maličkými nie. Ale napríklad ja chcem letieť sama z deťmi na dovolenku, len dcérka má už 10 skoro a maly bude mať 3 budúci rok je to iné. Ale toto asi nie nemôže ísť s vami niekto? Babka svokra
@colsami autorka pisala ze maju nejake dlhy..
@melanta vidno, že si pichla do osieho hniezda. I keď to nebola téma, tiež nerozumiem, prečo keď odchadza niekde pracovne na dlhšie nejdú s nim všetci, deti sú maličké, do školy ešte nechodia, dvom dospelým sa ľahšie cestuje s malými deťmi a tie môžu vyrastať s otcom. Niekomu ale očividne vyhovuje žiť oddelene, kde sa manželia len sem-tam navštívia. Hlavne nech sú peniaze, čo tam po vzťahoch.
Och toľko hodín nie.Nepoviem, že do 2,5 hodinky
@terezkaarthuramax ja som si to vsimla, ale ved tie dlhy si clovek berie dobrovolne 🤦 k takej hypoteke ani pozicke Ta nikto nenuti. Mame skoro podobne vysoku hypoteku a zvladame to z normalnych slovenskych platov (normalnych! nic extra) a este aj rodina pospolu... Nevadi, ak nechapes proste co tym myslim - zbytocne sa tu dotahovat o slovickach... Pointa ostava, ze jednoducho aby bol muz odpeceny na inom kontinentne kvoli praci a zil "bez" zeny a deti, tak chapem ze niekto tu dan plati preto, ze ten prijem v rodine to vykompenzuje a preto sa tak zit niekomu "vyplati". A podotkla som, ze ak takto clovek zije a nema (ci nechce dat) na letenku k rodine navyse, pride mi to smutne. To je cele.
Vôbec.. nešla by som ..je to strašne dlho...deti sú malé... milión čabrachov okolo.. to by bolo pre mňa tak na guľku do hlavy...ja mám najmladšiu 15 mesačnú a už len natrepať ju do auta je pre mňa samú výzva.. nehovorím byť s ňou v obchode... takže toto by som neabsolvovala, keby mi za to aj zaplatili 🙈
Ja by som isla, popytaj sa na letisku na pomoc pri prestupe. To znamena skus sa ooytat ci ti poskytnu asistenta. Prirucnu batozinu neries, 1batoh a jeden batoh na kocik na pripnutie. Kvoli prestupy kocik co sa zmesti na palubu alebo si popytaj prestup. Ak sa vam da financne, let business triedou. Ak nei, tak Ked ma maly 13mesiacov bude mat na palube narok na kosik - tam ho das spinkat a tam byva aj viac miesta na nohy, takze tam budes s dcerkou mat viac miesta. Oznam stewardom ze letis sama s dvoma detmi, nech vam donesu prvym jedlo a podobne. Zober pre starsiu tablet, nejaku zabavu. Naplanuj si nocny let aj za cenu drahsieho, aby ti deti spali, pre istotu zober nositko, ja som v nom uspala aj 3 rocneho syna.. ja som to zvladla, nie je to take hrozne, len musis vymysliet tie veci (to znamena obmedzit na minimum prirucnu batozinu) a vybrat spravny let 🙂
Autorka, my sme vyše 2 rokov v Stockholme. Muž často ide na pár dní mimo, Island, severná aj južná Amerika, Ázia. Ale v Stochholme, ktorý je základným táborom, sme spolu. Takže to, že tvoj muž často chodí pracovne preč, tak nemôžete byť spolu, je výhovorka. Tam, kde žije, kde má domov, by ste mohli žiť spolu. A nech chodí pracovne preč, ale základňu by mal doma pri vás a z každej cesty by sa vrátil k vám. Ja lietam zo Stockholmu minimálne raz mesačne do Viedne a idem do Bratislavy za rodičmi a bratom. Muž chodí poväčšine 2x mesačne na víkend, aby sa stretol na Slovensku so synom z prvého manželstva. Áno, švédsko a USA je rozdiel v dĺžke letu. Ale ak zo Švédska vie lietať 2x mesačne, tak je obyčajná výhovorka, že vy sa neviete po polroku stretnúť kvôli deťom na Vianoce. Nerozumiem tej sebeckosti urobiť si deti s vedomím, že rodičia nechcú žiť spolu na jednom kontinente.
Radia jej tu ľudia,že si má niekoho zobrať so sebou-študentku.Ale tá študentka tiež predsa potrebuje letenku nie???Aj jej sestra.A navyše cudzí človek na Vianoce s nimi akože kto by sa obetoval a šiel na Vianoce k cudzím ľuďom?
Manžel by mal priletieť a spravíte si Vianoce hoci aj 28.12. hoci len na 2 dni sa uvoľní z práce.Deti nemajú šajnu aký je deň.Ty zostaň doma so svojou rodinou a s manželom si to vynahradíte v inom termíne.
A inak capiny ako zachod a podobne to vyriesis, steward postrazi alebo vezmes mladsieho a starsia vydrzi 2 minuty. Je to uplne rovnake jak ked si v obchodaku a chces ist na zachod. Vsetci sa tych letov boja, ale uprimne.. ak mas muza dlhodobo v zahranici tak ich musis naucit lietat a asi sa budes musiet odhodlat aj sama. S tymi prtatami je to naopak jednoduchsie, lebo maju kosik kde mozu spat.
A čo sa cestovania týka, ja som väčšinu dovoleniek, keď bola dcéra malá, absolvovala sama, bez muža. mala niečo cez rok, keď sme leteli prvý krát, iba my dve. A nemala ani 3 roky, keď som s ňou letela do Karibiku, čiže dlhší let. Ty máš deti dve, to je náročnejšie, ale chce ísť s tebou sestra, tak prečo nie. Ty máš len výhovorky, prečo nie. Nenapísala si nič, z čoho by bolo cítiť aspoň štipku náznaku, že nejako to chceš vyriešiť.
@ketrin1984 to sú aké bludy, čo píšeš?
akože kto by sa obetoval a šiel na Vianoce k cudzím ľuďom - jej sestra nie je cudzí človek a pre jej sestru jej muž, čiže švagor predsa nie je cudzí človek
Ty zostaň doma so svojou rodinou a s manželom si to vynahradíte v inom termíne - s akou rodinou? Má deti a muža. To je jej primárna rodina.
Ahoj. Ja som letela pred par rokmi 3x do Anglicka pocas jedneho roka , sama a dcera 14 mesiacov a syn 3 roky !!! tam aj naspat.... nalozena ako kocovnik, plus bugyna.
Nie je to rivnaka cesta ako na Floridu, nemala som prestup ale bol to veru zazitok.... Ludia sa fest po mne pozerali, ale zvladĺa som to bravúrne. Chlapi sa mi sami ponukali na pomoc , napr batozina po schodoch do lietadla . Bugynu ti odoberu az priamo pri lietadle tak az po schodiky lietadla som si malu odviezla aj tasky mi bugyna odviezla , v tomto je to fajn. Syncek si vsetko odcupital a neboli problemy. Ja deti od narodenia sama vychovavam, vsade chodia somnou a nikdy ani raz mi nerevali v obchode ci lietadle. Raz sa mi dcera asi 2roc stratila v anglicku v potravinach, to bol riadny stres ale o chvilku sa nasla, chcela sa hrat somnou na schovavacku🙂. uz som tam aj SBS kontaktovala aby ju vyhlasili... Ked sme sa inokedy vracali z anglicka lietadlo malo 2h meskanie a museli sme sediet na sedadlach a cakat, to bola dost haluz decka zabavit ale prezili sme... Ja som sa aj do Kolumbie raz sama vybrala na 5tyzdnov , mam rada adrenalin. Ak sa rozhodnes ist na tu Floridu, vsetko treba mat perfektne naplanovane, i ked s detmi sa moze hocico vyskytnut. Ver mi ale keby si bola v nudzi, ludia okolo ti vzdy radi pomozu, zvladnes to.
Jasné že ano!!! neraz som tak šla s dvoma ale tvoje sú veľmi malíčke...je to na zváženie hlavne kvôli ich veku. Lebo ak sa niečo popripade skomplikuje bude to náročné. Takze ak nezvyknes lietat samostatne, ten stres asi pre teba nebude.

@sasa1310 suhlasim s tebou v plnej miery, leteli sme s muzom 2 x s malymi detmi dlhe lety a bolo to velmi narocne, uz len napriklad s tym, ze starsia sa nechcela pri pristavani priputat a vrieskala na cele lietadlo…co odporucam su nocne lety, kedy deti spia.