Lyžovačka v Rakúsku. Poraďte kam aj s dieťaťom?
Chcela by som poprosiť niektorú mamičku-nemamičku, ktorá má skúsenosti s lyžovačkou v Rakúsku, či by nám nevedela poradiť. Chceli by sme ísť koncom februára na lyžovačku. Máme však niekoľko podmienok. Aby bola dobrá cena, svah vhodný aj pre dieťa, ktoré by sme chceli "strčiť" do lyžiarskej školy, polpenzia a úplne super by bolo, aby tam boli aj nejaké aktivity, samozrejme okrem státia pod svahom, ktoré by sme mohli vykonávať s maličkým synom, ktorý bude mať 1 rok napr. bazén. Nevylučujeme ani Slovensko, ale vraj lepšie ceny a služby sú v Rakúsku. Chceli by sme ísť takto prvýkrát a rada by som bola, keby nám to vyšlo čo najlepšie. Ďakujem pekne za pomoc.
,
@trixi Neviem co povazujes na Molltaler-i za vhodne pre deti:
- ubytovanie zvacsa +-20km od ladovca, t.j. denne dochadzanie 30+ minut skibusom od ubytka
- cesta podzemnym natrieskanym vlacikom kde za 8 minut prekonas relativne velky vyskovy rozdiel, detske uska sa podakuju
- na samotnom ladovci som si nevsimol nic specialne pripravene pre deti (skolka, detsky areal)
- ladovcove stredisko uprostred horskeho masivu velmi zavisle na pocasi, v pripade zleho pocasia nemas nahradny program
- iste, ak vyjde pocasie je tam krasne, ale myslim ze rodina s malymi detmi by sa presne tomuto stredisku mala vyhnut.
vedel by niekto poradit nejake stredisko v rakusku na lyzovanie koncom marca / zaciatok aprila s cca 2 rocnym dietatom, ktore este nelyzuje? Predstavovala by som si nejaky "detsky svet" na snehu (nie lyziarske skoly). Nemate niekto skusenost? dakujem
Zdravím, my lyžujeme od roku 1999 každý rok v Rakúsku min 1 celý týždeň. Odskúšali sme viac stredísk.
S malým synom sme boli na lyžovačke v BKK, keď mal tri mesiace. Ubytovanie sme vyhľadávali cez www.bkk.at, resp.www.bergfex.at. Kým boli deti malé brali sme app.
Od 3 rokov sme bývali v 4**** čo vychádzal cenovo a so službami lepšie ako gasthausy a app. V cene ubytka bola aj lyžiarska škôlka a all inclusiv - t.z,nápoje a koláče poobede, večera švédske stoly (nemuseli sme riešiť ráno objednanie, čo večer budú večerať), detské kútiky. Ďalšíe roky ubytko v inom hoteli - cez deň lyžovačka, poobede deti zvládali ešte bicyklovanie a rôzne iné aktivity, samozrejme boli v obidvoch hoteloch bazény - to sme bývali 14km od vlekov (BKK a Sant Oswald). 1 - 2 dni (cestou domov) lyžujeme v Turacher Hohe - super stredisko. Môžem povedať, že v roku 2000 v BKK sme bolo do 30 Slovákov, ktorí sme sa zoznámili tam. Dnes aj tu je kopu Slovákov
Lyžiarsku škôlku doporučujem - od 9.30 - 13.00 (rodičia si zalyžujú, viac razy sme deti stretli na svahu, syn rozpráva len po slovensky, inštruktor len po nemecky. Nebola žiadna bariéra. Zvládol to bravúrne a každé ráno sa tešil . 3 roky za sebou som hľadala ubytko vrátane takéhoto benefitu. V piatok vždy majú jednotlivé družstvá preteky, to boli pre deti super zážitky. Deti delia podľa veku. V jednom kurze je do 12 detí, ale inštruktor to zvláda. Deti jazdia kabínkami, nástup im pomáhajú vlekári.
Boli sme viac razy v landale v bkk, ale ceny sú oproti začiatkom, keď otvorili tento rezort vysoké (jediná výhoda je ubytovanie priamo na svahu), katschberg je ešte drahší
Pred 2 rokmi sme boli Obertauern, a Speireck vrelo odporúčam. Katschberg je preplnený ľuďmi.
Momentálne o 2 týždne odchádzame na Molltaler , len pre info rakúske cestovky ponúkajú ubytovanie vrátane polpenzie deti do 11 rokov grátis.
Zdielam vyšší názor na Kaprun - stredisko len o ladovci. Lepšie na lyžovanie Kitsteinhorn.
Slabši je aj Dachstein Schladming (4 strediská) poznám len z letných dovoleniek, jpre deti je super vyžitie v medzi staniciach.
@lauraa
to si zle pozrela, nas dovolenka vychádzala do 950 EUR vrátane ubytka, stravy a skipassu a ako som spomínala aj lyžiarskej škôlky za týždeň (bývali sme 14km od lyžiarskeho strediska BKK a Sant Osvald)
teraz ideme na 3 noci - 2dospelý, dve deti 8 a 11 rokov - ubytko vratane polpenzie v 4**** hoteli bez skipasov za 308€ (cez cestovku) - nekupovala som to cez last minute, v case 3.3.- 6.3, to ešte nie sú zvýhodnené ceny. Mala som aj ponuky app, hotelov a gasthausov na priamo, všetko vychádzalo drahšie.
@bkk
950 € boli 2 dospelý a dieťa do 6 rokov v roku 2008 - 2010, každý rok iný hotel mal akciu, chodili sme v marci.
V roku 2000 sme platili v BKK v gastahause za týždeň 7 noci, 7 dňovy skipass a PP spolu so vstupom do kúpeľov každý deň 52€ za osobu, dnes to vychádza cca 65€ (vstupy do kúpeľov sú obmedzené), len 6dňový skipass v tom istom termíne.
Doporučujem zadať viac oblastí a z ponúk vyberať, nespoliehať sa na jednu oblasť a hlavne, že app, resp gasthaus vychádza lacnejšie.
Každý región sa snaží niečo ponúknuť pre deti.
My sme chceli zmeniť BKK od roku 2007 ale ponúkané akcie nás presvedčili a zostali sme tam ešte niekoľko rokov kvôli deťom. Boli sme 4 rodiny, 9 deti v rôznych vekových kategóriách.
V roku 2014 Obertauern so Speirekom nás vyšiel cenovo výhodnejšie ako sme dostali ponuky z Nassfeldu a BKK .
Ešte sledujeme na bergfexte počet km, z toho čiernych zjazdoviek, počet kabíniek, sedačiek, kotiev a lanoviek. Pred tromi rokmi sme boli lyžovať v januári na 3 dni a bola zima -18C, celý čas sme využívali len kabínky, syn to zvládal s menšími problémami. V marci bolo počasie opäť super do -5C až na jeden deň keď napadlo 50cm snehu, vtedy sme opäť využívali len kabínky. V takýchto poveternostných podmienkach si vyberáme Sankt Osvald. Dané stredisko 120km dokážeme prelyžovať za pol dňa aj s deťmi (v roku 2013 najmladšie 5 rokov 2 krát po 8rokov a staršie deti, ktoré nechávame samé lyžovať a na čas sa dohodneme kde sa stretneme).
Uvedomujem si že som napísala veľa informácií, ale chodíme pravidelne do Rakúska v zime a v lete na dovolenky a s pobytom na Slovensku sa to nedá porovnať. Chceme za zaplatené služby dostať aj kvalitné služby. Do roku 2012 sme chodili 2 rodiny z BB a 2 z DK. Lyžiarske strediská u nás máme v dosahu.
Od roku 2013 sa k nám pridali ďalší kamaráti bez detí, čiže už to nie je jednoduché nájsť ubytovacie zariadenie pre cca 18 ľudí aby spĺňalo všetky naše požiadavky a zároveň bolo cenovo výhodné, nie sme podnikatelia a do skupiny sa dostali aj aktívní športovo žijúci dôchodcovia.
Potrebujem poradit. Hladam stredisko v Rakúsku, kde sa da lyžovať uz v polke decembra, somarske Lúčky ani aktivity pre deti nepotrebujeme, ubytovanie priamo na svahu, nie dochádzanie autom a uz vôbec nie desiatky kilometrov a taktiež co najmenej Čechov a Slovákov
kamoska chodi do hotela Alpenhof 😎
@bkk ahoj, mozes mi sem hodil link cestovky cez ktorú sa chystáte isť lyžovať? Koľko km napr od Bratislavy? Dik
@kvietocek7 - link www.hofer-reisen.at
od BA - my z BB mame 540km do Badu za 7hod, Oertauern a Molltaler o nieco 50km viac

@evaviki ahha,tak sorry nejak mi to uslo, uz tolko o tom hladam,zhanam info 😖 . A kde ste boli tak vies mi poradit nejaky dobry apartman?teda nieco aj za rozumnu cenu-nie velky nadstandart?dik