icon

Má niekto zaplatenú dovolenku na jún?

lussyaweiss
29. mar 2020

Chcela by som sa opytat ci ma niekto zaplatenu dovolenku na jun a ako k Vam pristupuju cestovne agentury ci cakate do terminu alebo stornujete.

lussyaweiss
autor
29. mar 2020

@mirage nemusi mat krystalovu gulu ale nestrasi kazdeho covidom ako kazde media...nic ine nerobi kazdy len paniku ... kazdy riesi kolko zomrelo kolko sa nakazilo ... tych rodin mi je luto ale co nepisu viac otom kolko tisicok ludi to prezilo a vyliecilo sa ... uz mi to pride ako keby sa sutazilo kto bude mat najvecsi pocet ... a boli horsie virusy ako je tento a viacej ludi zomrelo a co vy viete co vsetko je este tu len na to neprisli...

lussyaweiss
autor
29. mar 2020

@simulienka255 urcite to nebude ako doteraz... ale nechcem si ani ja kazit leto dopredu... nechavam to na prirodu ☺️

lussyaweiss
autor
29. mar 2020

@kittykat22 tak ti drzim palce nech ti to dobre dopadne ... potom sa aspon ozvy ako si dopadla ☺️ a co ti na to odpisali 🙏

zuzubb007
29. mar 2020

@lussyaweiss no dúfajme že to začne všetko aj skôr fungovať najradšej by som bola keby aj o tyzden

janinah
29. mar 2020

Sami optimisti su tu.ja to vidim o dost horsie..a toho roku by som neletela ani keby zadarmo nukali.

tenerifka
29. mar 2020

Nie je nic iste, a hlavne to nezavisi od nas. Ide o celu Europu v globale, lebo ak sa bude dat cestovat, je jedno kolko pripadov je na Sk a kolk v Tal., bude sa to sirit dalej po svete. Kazda krajina zaujima iny postoj a ine opatrenia a niko nateraz nevie, co je spravne. Ked skonci v Spain vynimocny stav, zacne sa to zase nekontrolovatelne sirit, ved doteraz neochorelo ani 1%populacie, logika nepusti

lussyaweiss
autor
29. mar 2020

Prepacte ale tu je tema kto ma zaplatenu dovolenku a ako postupuje ... nie podobne komentare ze ja by som necestovala atd ... kazdeho je to individualna vec... a ked sa nebude dat teraz dovolenkova sezona je az do oktobra... tak dlho opatrenia trvat nebudu... aj to ze zacnete chodit do prace mozte kazdeho ohrozovat... si predstavte ze by ste pol roka alebo rok nesli vobec do prace ..

barbijessi
30. mar 2020

@heidy222 aj my z viedne

kalutara
30. mar 2020

@lussyaweiss my máme na začiatok júna a zatiaľ čakáme, čo bude... informovali sme sa medzitým, tak vraj by nám mali refundovať sumu, ktorý sme uhradili, zatiaľ len 1. splátku... otázne je, či od nás budú priebežne požadovať ďalšie splátky?? Podľa mňa všetko závisí od aktuálnych okolností...

lussyaweiss
autor
Autor odpoveď zmazal
lussyaweiss
autor
31. mar 2020

@kalutara ja som platila minuly tyzden... a posledna splatka ma caka v maji ... tiez som zvedava ako sa to vivinie ale ako som vcera citala pan premier chce nieco spravit aby v cestovnom ruchu a co sa tyka hotelov neprisli o pracu... cize si myslim ze nejake rozumne riesenie snad najde ...

maminkasisa
31. mar 2020

@lussyaweiss vcera bolo povedane, ze vrchol pandemie u nas bude v polovici jula, tak predpokladam, ze v juni budu este opatrenia

lussyaweiss
autor
31. mar 2020

@maminkasisa oni uz hovoria ako sa im zachce jeden co bol v Afrike ked bol sars tak podla jeho statistik je ze v maji uz budeme v beznom zivote ako sme boli doteraz ... kazdy povie ine ... a v inych krajinach mali vrchol pandemie hned po mesiaci logicky si nemyslim ze mi po 4 mesiacoch maly stat... ved uz ani zo zahranicia ludi od zajtra nebudu uz prevazat...no uvidi sa..

kalutara
31. mar 2020

@lussyaweiss všetko ukáže len čas... jediné, čo má štve je fakt, že prvýkrát v živote sme si povedali, že pôjdeme už začiatkom júna (doteraz sme uprednostňovali september), a nakoniec nám to nemusí vyjsť ☹ my sa s tým už vlastne aj stotožňujeme, že nám to nevyjde 😕

katka0123
31. mar 2020

@lussyaweiss zrusila som.

mysicka70
31. mar 2020

@lussyaweiss my sme mali len zalohu a vcera muy posielal stornovaci formular,neviem kolko nam vratia,ale ponukali mu nahradne treminy,zatial sme sa rozhodli ze tento rok mame dovolenku na dvore, vlani sme kupili velky bazen,takze budeme mat Bahamy doma😝ved naco riskovat

lussyaweiss
autor
31. mar 2020

@mysicka70 mi si dame posunut termin... ale tiez toto leto staviame bazen a podobne ... manzel uz na tom maka ... aby aspon moja mala, mala kde sa vyblaznit cez leto ked mozno do tabora nepojde ...

maty112
1. apr 2020

my mame ist na konci juna, zaplatili sme 1 zalohu, a vcera som pisala do kancelarie ze ci treba uhradit aj druhu zalohu ktoru sme mali zaplatit tento tyzden, a ako to vlastne bude dalej..pani povedala ze jednoznacne by sme mali zaplatit tu zalohu, v pripade storna je to 30% z ceny..ale ze zatial sami nevedia co bude ako bude, ze rokuju s ostatnymi cestovkami..tak ja neviem...nechcem prist o peniaze🙁

jullietka
1. apr 2020

My mame zaplatenu na 1.8 eo Chorvatska cez cestovku,uvidime co bude,mala to byt nasa 1 dovolenka k moru,ideme cela manzelova rodina,teda chceli by sme 😁😁kupovali sme ju hned na novy rok ked este nebolo ani chyru o korone,da sa stornovat s nejakym poplatkom...a kedze som tehotna a v case kupi som este nebola tak by nam poistenie malo pokryt cast storna... Tak uvidime ako to budr dovtedy,ked sa bude dat cestovat urcite pojdeme

maminkasisa
1. apr 2020

@maty112 a ty zaplatis, aj ked pravdepodobne nikam nepojdete, ked uz teraz vravia, ze deti do konca roka nepojdu do skoly a vrchol pandemie by mal byt v polovici jula? A co ma povedat pani v cestovke? Ved aj im ide o pracu?

maty112
1. apr 2020

@maminkasisa ano ale co mam robit? nezaplatit a potom to budu nejako vymahat alebo co? praveze neviem co mam urobit🙁

maminkasisa
1. apr 2020

Neviem, spominala si niekde kde cestujete? My ideme stornovat, mame zaplatenu zalohu. Mali sme ist zaciatkom jula do Turecka

jullietka
2. apr 2020

Inak ako zareagovali vase cestovky?manzel vcera volal,tak bud si to presunieme nabuduci rok aby sme neprisli o peniaze lebo keby ze zrusime oni nemaju peniaze na vratenie...vysvetlila to tak ze proste teraz netocia peniaze zajazdy sa nekupuju a zalohy su zaplatene v hoteloch a nemaju ziadne peniaze na vratenie

lussyaweiss
autor
2. apr 2020

@jullietka a vy ste mali zaplatenu len zalohu alebo plnu sumu?

kittykat22
2. apr 2020

Baby tak ja mam tiez info. Hotel - rezervovali sme priamo - nam dal moznost posunut termin alebo spravit storno. Problem je, ze ak spravime storno, zalohu nam nevratia - ktora bola 50% zajazdu, ak posunieme tak je tam velky doplatok - uz teraz to bola velmi draha dovolenka. Ja neviem co ideme robit.

lussyaweiss
autor
2. apr 2020

@kittykat22 a ked ti takto odpovedaju ta krajina hranice uzavrete nema?? Ako sa tam mas potom dostat?

lussyaweiss
autor
2. apr 2020

@kittykat22 kam si to inac mala ist?

jullietka
2. apr 2020

@lussyaweiss plnu sumu. Kupovali sme ako first moment a bola tam dost zlava ked sme zaplatili plnu sumu

kittykat22
2. apr 2020

@lussyaweiss mali sme to v juli. Presunieme to na leto - ale skratime dovolenku o urcity pocet dni aby nam to fin. vyslo. keby to neslo, tak to budeme posuvat znova 🙄 je tam velmi vysoky depozit - nechceme nechat tie peniaze prepadnut. Mam Grecko.

jaja20
2. apr 2020

Ja som zaplatila v decembri takmer 3 tisicky za Kapverdy,mame letiet 22.juna. Kontaktovala som agenturu,ze dovolenku urcite nechceme zrusit,tak nam dali moznosti zmeny terminu alebo destinacie,prenesenie celej financnej ciastky na poukaz alebo cakat,aka bude situacia v case nasho planovaneho odchodu. Lebo ak nie je cestovka schopna zabezpecit klientom sluzby v takom rozsahu,ako boli dojednane a zaplatene,musi im vratit plnu sumu bez stornopoplatkov. Klientov riesia postupne,podla terminu odletov,takze momentalne cakame...Ale ako som uz viackrat pisala,ak bude mozne ist,tak urcite pojdeme.