Má zmysel využiť na Bali all inclusive?
Dobry vecer,
Chystame sa na bali s takmer 2 rocnym dietatom, pozerali sme cez cestovky rozne ponuky, aj sme sa boli pytat.
A odporucili mi vziat iba ranajky alebo pol penziu.
All inclusive sa vraj neoplati stoji to +1000eur co by nebol problem, ale vraj je to zbytocne, kedze sa tam da najest za par eur.
Vie mi niekto napisat skusenosti?
Dakujem
Ja som v indoneziia na bali stravil vela casu a zalezi na tom kolko vyprazanych nudli dokazes tolerovat....inak sa tam za par supiv nenajes. Objavili krasy devizoveho turizmu. Ale suhladim ze All in za 1k je hlavne s dietatom vyhodeny peniaz. Rataj s tym ze k uctu v lokalnej restike patri aj pridruzena cena - odvoz a dovoz v taxi
@martinmmartin takze z toho mi vychadza co? Priplatit si all inclusive?
ee, furt nie. Aj keby si tu istu cenu minula, zazitok to bude oto lepsi ako furt bufetovat. Ide ale o vas komfort....
@martinmmartin planujeme vylety ale zas kazdy den ist niekam a hladat nieco co mi bude chutit, a dalsia vec co bude chutit dietatu…
lokalna strava je (budem sa ruhat) na aziu dost monotonna ,vyprazane nudle, vyprazana ryza, vyprazane kura, vyprazany banan obliate sladkou sojovkou.
Zozenies ale aj westernizovane jedlo , ale za "priplatok"
Ubytovanie budete mat ake? Vladtna villa? hotel?
My sme na Bali boli, sice bez dietata a podla mna to all inclusive sa neoplati, je to fakt drahe, faktom ale je, ze ta strava naozaj je jemne monotonna ako pise Martin 🙂 my sme jedli casto v nasom zariadeni ale aj kade tade mimo. Stravu sme mali polpenziu.
@martinmmartin hotel
Skus sa nakontaktovat na Sarku.
Je aj na fb-help by Sarah
Ona tam zije,vyzna sa.
Odpovie ti na vsetko
Osobne som tam nebola,ale aj z inych dovoleniek vifim ze all in je zbytocnost.
Je to fajn,pokial chces sedet v hoteli a kupst sa.
Ak chces poznavat krajinu jedlo ,nieco vidiet....v tom pripade stacia ranajky,prip.polpenzia
Ono v lete v tom teple ani cloveku tak strasne jest nechuti..
All in je ale dobra koli napojom,kt.su zvycajne drahe..
Treba zistit dostupnost a ceny za napoje ..
My chodíme často do hotelov bez AI, pretože máme radi fine dining a hotely, ktoré ponúkajú fine dining, neponúkajú AI. Ale napríklad v Karibiku kľudne idem jesť mimo rezortov, aj teraz vo februári ideme do Karibiku, kde nebudeme mať AI a teším sa na chodenie po okolí. Ale v Ázii vonku nejem resp. vyhýbam sa tomu. Ázia je za mňa jeden obrovský humus, mne tí ázijci proste vadia, takže kľudne si zaplať AI, ja som na Bali mala vždy AI.
Ja som bola na Bali a celkovo v Indonezii mesiac, stravovali sme sa v roznych restauraciach a presla som tam viacerymi druhmi zaludocnych problemov. Indonezska strava je velmi chutna, ale s 2-rocnym dietatom by som s bala jest v restauraciach. Alebo vyhladavat nejake podla vybornych recenzii, fakt neviem, je to riziko pre dieta.
Kam na Bali? K moru alebo aj Ubud? Urcite by som nebrala AI, v Ubud je zazitok ist len tak po ulickach a dat si nieco v kaviarñach, trebars aj v strede ryzovych poli. S tak malym dietatom som nebola, ale boli tam turisti aj s mensimi detickamk, videla som aj uplne mini australske novorodeniatko. My sme mali len rañajky, ale vo vasom pripade by som zobrala polpenziu, cez deñ si date hocico niekde na vylete, alebo pri plazi.
Ak idete do tych velkych hotelov v Nusa dua, tak to bude dost masovka, poriadne vyber stredisko a hotel, nez to objednas, Bali nie je o plazi, ale hlavne o vnutrozemi a spoznavani. Doporucujem miestneho sprievodcu aj s autom, je to za babku a bude vas vozit aj s vykladom cely deñ, kam budete chciet
@tenerifka no presne tam sa chystame 😃
Tak tam asi len AI, lebo naokolo bude vsetko na podobny styl.....
Najesť za pár eur 😀 a 2 ročným dieťaťom dobre zasmiala som sa vieš aké pikantne jedlo je tam? Aj to nepikantne som prosila a spravili mi pikantne haha.
Na bali stačí mať zarezervovane len raňajky. Jedlo je tam veľmi lacné a zdravé. Chodíme tam pravidelne. Niekedy bez ranajok, ktoré sú na každom kroku a za pár drobných.
Krásny pobyt Vám prajem.
Stačia iba raňajky. Je tam lacno a hlavne na výber v reštauráciach na každom kroku.
Môj súkromný názor a trošku mimo hlavnej témy:
na Bali, do Indonézie, Thajska... (vlastne kdekoľvek na opačný koniec zemegule alebo kde sú pravdepodobné dve medzipristátia) by som ja osobne s dieťaťom, ktoré nemá ani dva roky neletel.
S ohľadom na ostatných cestujúcich a s ohľadom na dieťa samotné.
To je všetko, môžete začať kameňovať.
🙂
@orisker súhlasím
@orisker uz sme leteli aj 11h vkuse, a ziaden problem.
Urcite nebudem doma sediet, len preto ze dieta je male a cestujucim by sa to nahodou nepacilo.
Jednoznačne majú pravdu. Všeobecne pre väčšiu časť Ázie platí, že buď vôbec nerobia all inn, alebo je to veľká bieda. Na Bali je také množstvo stravovacích možností za lacné peniaze, že to nemá zmysel. Ale môžem sa opýtať, prečo s tak malým dieťaťom chcete ísť práve na Bali? To nie je práve oddychová plážový dovolenka. Chodí sa tam najmä spoznávať a cestovať po krajine. A ešte ďalšia vec- odliv tam býva aj niekoľko dní po sebe, a to tak veľký , že sa nebudete v mori môcť kúpať.

ahoj, nebola som na bali s dietatom, ale nebola som v takejto krajine ani na all inclusive. je to podla mna uplne zbytocne, da sa tam v pohode a pestro a chutne najest kdekolvek vonku