icon

Mallorca 2013

kikina84
26. nov 2012

aké máte skusenosti s letnými pobytmi na Mallorce? kde sú tie najkrajšie miesta a čomu sa tam treba vyhnúť? Boli ste spokojný s cestovkami ? dakujem 🙂

kikina84
autor
30. jan 2013

my budeme v oblasti cala millor..su od tohto strediska dostupne vzdialene miesta ktore ste menovala? cca v km...pripadne doprava,ak nebudeme mat auto..dakujem

livi01
30. jan 2013

Hmmm... tie miesta asi nie sú moct dostupné bez auta... (okrem Palmy a Palma Aquarium). Aspoň ja by som tam neišla s MHD. MHD vynikajúco spája skoro všetky rekreačné strediská a rekr. strediská s mestami Palma, Inca a Manacor; ale spoje s ostatnými dedinami je ďalšia vec. Napr. segra vlani chcela ísť z dediny kde žijem do najbližšieho rekreačného strediska, no po dvoch hodinách čakania si napokon musela zavolať taxík a v turistickej informačnej kancelárii jej povedali, že tá linka bola kôli kríze jednoducho zrušená. Aj keď na letáku s cestovným poriadkom bola, v skutočnosti už ale nebola... Takže k MHD linkám medzi dedinkami asi toľko... Ale linky medzi rekr. strediskami fungujú super, toho sa nemusíš báť. A aj bez toho aby si si prenajala auto máš veľa možností. Toto je link na medzimestskú mapu MHD: http://www.tib.org/documents/10286/4d5b0dc0-8c1.... Viac info nájdeš na tejto stránke: http://www.tib.org/en/web/ctm/autobus/seccio/400. Je tam priama linka na severnú časť ostrova, odporúčam hlavne Alcudia – staré mesto, pláž na Playa de Muro je tiež krásna. Určite nevynechaj Palmu (katedrála, staré mesto, hrad Bellver...). Z Palmy (Plaza de Espaňa) môžeš ísť vlakom do mestečka Soller, ktoré je v Serra de Tramuntana (Serra de Tramuntana bola vyhlásená za svetové dedičstvo UNESCO) http://www.trendesoller.com/en/cms.php. Ak ideš s deťmi tak môžete naštíviť Palma Aquarium, Marineland, alebo Safari, http://palmaaquarium.com/eng/, http://www.marineland.es/marineland/mallorca/in..., http://www.safari-zoo.com/safari-zoo/index.php/en. Z Cala Millor je prima linka aj na Cales de Mallorca http://www.mca-hotels.com/guia3.php?idIdiomaCap.... O miestnych festivaloch a trhoch sa môžeš spýtať v turistickej informačnej kancelárii...

horana
31. jan 2013

Prosim ked sa mozem spytat vyznajucich sa na Mallorce, kde je tam nejaky dobry obchod s muslami? Chceli by sme tam zakupit nejake darceky a mame pribuzneho ktory zbiera musle, vieme ze nejaka super pekna by potesila.... Alebo este aj nejake dalsie typy co moze sluzit ako suvenyr, nejaka miestna specialita - aka? Neviem co je typycke, ci vino, syry?...

dakota14
31. jan 2013

Ahojte my sa tento rok chystáme na Mallorcu do strediska El Arenal máte niekto skúsenosti ideme do hotela Mediodia

pempusik
1. feb 2013

@dakota14 tu su nejake recenzie, snad pomozu 🙂
http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g262...

dakota14
1. feb 2013

recenzie som už počítala kadejaké všelijaké ale chcela som len osobnú skúsenosť tak snáď sa niekto ozve

martynnka
Autor odpoveď zmazal
emogeon
4. feb 2013

@dakota14 to stredisko je dost russne pokial vyhladavas take miesta...
@martynnka my tiez nechodime cez cestovku, rezervujeme auto iked na letisku su pozicovne najdrahsie, ak by to nebolo daleko od letiska tak este taxikom

martynnka
4. feb 2013

@emogeon dakujem 🙂 a do akeho hotela chodite? vies mi povedat, co vas potom ta cesta z letiska do hotela stoji?

emogeon
4. feb 2013

@martynnka nie je zac.... taxikom malokedy lebo to len na naozaj male vzdialenosti od letiska, vacsinou vyuzijeme auto, na mallorce sme taxikom nesli tak neviem ti presne povedat a kam sa chystate? uz mate vybrate miesto ?

horana
4. feb 2013

Ono je skoda sediet na jednej plazi pred hotelom, prenajmite si auto, najlepsie uz dopredu, napr. cez goldcar.es alebo pod. na celu dobu pobytu, pristavia vam ho na letisku, tam aj odovzdate na konci, za tyzden sa v pohode zmestite do 200,- a ste slobodni - mozte obiehat plaze, je z coho vyberat: http://www.elephant10.com/straende_mallorca

liz_lemon
4. feb 2013

@horana moja rec 🙂 tiez sme mali vzdy na Malorke auto prenajate, a ostrov sme presli cely, je to perfektne, absolutna sloboda, kam clovek pojde, a co uvidi, neda sa to porovnat s fakultativnymi vyletmi, tie su maximalna otrava, aspon pre mna, vzdy sklamanie, ze sme nevideli nieco co som chcela, ale zato sme boli niekde, kde som ani nechcela ist (napr. v Barcelone sme neboli v parku Guell, za to na nejakom stadione sme stravili aspon hodinu)

dakota14
4. feb 2013

@emogeon nevyhľadávam také stredisko sme mladí bez detí tak dúfam že nebude vadiť čítala som všelijaké recenzie aj že sa tam páči ľuďom s deťmi aj starším ono je to asi tak ako 100 ľudí 100 chutí ta uvidíme na hotel som nič zlé nenašla, ale ak mi vieš poradiť čítala som aj o kradnutí na pláži, sú tam nejaké možnosti jedenia priamo na pláži nejaký hot dog alebo také dačo čítala som aj to že sú tam neni toalety hotel máme kúsok nebude to problém ale predsa a ak môžeš dať nejaké rady v španielsku sme ešte nikdy neboli tak nemám šajn čo od nich očakávať 😀

fra
4. feb 2013

@martynnka my si obyčajne prenajmeme auto na cely pobyt, bud rovno na letisku alebo dá sa aj objednať auto vopred od nejakej lacnejšej kancelarie ktora sidli mimo letiska s tym že ti ho pristavia na letisko v dohodnutom čase ... take veci ako autosedačky su tam samozrejmostou... alebo ak mate nejaky konkretny hotel, skuste sa tam informovať, či neposkytuje hotel dovoz na letisko občas to poskytuju

emogeon
4. feb 2013

@dakota14 pri tych recenziach je to vazne rozne.. ja sa snazim si z nich vycucnut vzdy co potrebujem... najlepsie na plaz nenosit ziadne cennosti a nemusis riesit kradeze.. ak ta zaujima konretne nieco ta sa pytaj kludne...

dakota14
4. feb 2013

cennosti na pláž nechcem nosiť ale také bežné náradie dovolenkára ako je foťák by som si tam rada zobrala alebo kameru mám aj zrkadlovku aj obyčajný malý foťáčik tak dumám čo mám brať na tie výlety by mi bodla zrkadlovka kedže som fotograf na pláži stačí aj malý foťák ale čo v hoteli jednu recenziu som našla aj takú že upratovačky kradnú samozrejme všetko zamknem do kufra myslela som že v špenieli sa tomu vyhýbajú ale ono je to asi všade 😖

martynnka
5. feb 2013

@emogeon este neviem kam, len viem, ze velmi chceme na mallorcu 🙂 sme vsak limitovani peniazmi, musime sa zmestit do +-900 EUR za dvoch ludi, tak snad sa nieco podari, musim najst nejaky vhodny hotel, no co som pozerala letenky s ryanairom, tak to vychadza cca 400 EUR pre dvoch koncom juna, co je dost, no... Dost sa tu spomina to Cala Millor, tak skusim tam hotely pozriet...

@fra a vedela by si mi dat tip na nejaku taku kancelariu, kde si to mozem vopred rezervovat? 😉

Velmi vam dakujem za vsetky rady 🙂

fra
5. feb 2013

@martynnka my sme tu možnosť zial vtedy nevyužili (tak ti to nemožem odporučat z vlastnej skusenosti), pozrela som na nete ake su tie auta lacne tak som si povedala, že si auto vybavime až po prilete na letisko ... problem bol v tom, že sme nevedeli že tie lacnejšie kancelarie nemaju sidlo na letisku, ale v meste a že auta tam na požiadanie len pristavia a už v sobotu večer ked sme prileteli boli zavrete ... tak sme museli využit niektoru z tych ktore boli na letisku a boli tym padom aj o kus drahšie... nakoniec sme mali auto cez Hertz, je to z tych drahších, ale maju nejaku zmluvu s ryanairom o zlave a dobre bolo aj to že píšu konečné ceny, neučtuju si žiadne dodatočné poplatky ako niektore z ostatnych požičovní na ktore sme narazili pri našich inych letoch ... treba si overiť vopred hlavne aku chcu zabezpeku, niektorym stačí iba karta a jej číslo, niektoré si chcu rezervovať cca 200€ na učte (ak im vratiš v pohode auto tie peniaze samozrejme ihned odrezervuju) ale na Sardinii sme sa stretli aj s takou požičovnou, ktora chcela tu zabezpeku v hotovosti 😕 ... to je asi na dopisovanie si vopred s konkretnou požičovnou, aby ste neboli potom nepríjemne prekvapení....
.
skus nejake cestovatelske weby

chavierka
5. feb 2013

Boli ste niekto cez túto cestovku, resp. v týchto hoteloch oblastiach, ktorú doporučujete s 2 - ročným dieťaťom?
http://www.fifo.sk/letne-dovolenky/mallorca/

chavierka
5. feb 2013

@kikina84 aký termín máte zajednaný? aj mne sato tam pozdáva, hned by som išla

kikina84
autor
5. feb 2013

@chavierka ideme 14.6 na 8 dni 🙂 ..Ja som vybrala ten najskorsi termin,lebo v španielsku sme boli v polke augusta a bolo 40 stupnov v tieni.. a to sa ozaj nedalo ani nikam chodit pomali..ja som myslela ze zomrem..ten jun je super je tam okolo tych 28/30 stupnov a to je ideal pre nas,,aj pobehame aspom kade co..nebudu obrovske horucavy 🙂

kikina84
autor
5. feb 2013

@chavierka co sa tyka cestovky boli sme s nimi uz 3 krat a teraz bude stvrty..nevieme si ju vynachvalit..urcite by som s inou cestovkou nesla a neriskovala..radsej doplatim o 200e viac a viem kam idem a ze tam bude to co potrebujem..FIFO ma malo zajazdov v ponuke no maju ten najlepsi vyber a neponukaju nic kde boli ludia nespokojny v minulosti v inych cestovkach napr..Tuto destinaciu konkretne mam uz aj preklepnutu ,,dost som si o nej zistovala a je tam naozaj krasne..aj ludia tunak na MK mi to tam odporucali..Poznam ludi ktory cestuju s FIFO aj 10 a viac rokov kazdy rok a su maxi spokojny,nemenili by taktiez..ak chcete mozem Vam poslat foto z dovolenky v slanielku co sme boli s FIFO..naozaj super bolo a hlavne krasne..V spanielku sme aj zili nejaky cas ..pobrezie mame viac menej poobzerane a nenatrafili sme na miesto kde by bolo zle,špinavo,alebo škarede more..More maju krasne naozaj a aj prostredie je perfektne ..urcite neolutujete 🙂 drzim palce s vyberom 🙂

monikajaco
5. feb 2013

ja som bola cez tiptravel a bolo uzsne velmi sme boli spoko a Mallorca je nadherna len netreba setrit na dovolenke ... cestovka bola tiez dobra ...nepametam si oblast pretoze to bolo uz par rokov dozadu a odvtedy sme uz boli na kopec miestach ....

micsli
5. feb 2013

My sme boli minuli rok Dospela osoba vysla cez 800 eur,dieta do 14 rokov do 180 a infant tusim okolo 50,mali smeAl inkl.Na plaz sme chodili po tzv.pesej zone,more ciste s krádežou sme sa nestretli,plaze super boli sme asi 2 hodky od Palmy,kde sme chceli sme sa dostali ich bus.Bolo super isla by som aj hned,podotykam boli sme v prelome jul august na 15 dni s rok a pol dietatom.

martynnka
28. feb 2013

baby, poradte, ake je pocasie na mallorce zaciatkom juna? stacilo by, keby nebolo prilis horuce, ale dalo sa pritom kupat... 🙂 vdaka 🙂 idem akurat na taky termin rezervovat dovolenku, tak si chcem byt ista, ze to bude ok... 🙂

petulig
28. feb 2013

@micsli v akom hoteli ste boli ? Ja patram po niečom s all incľ a vhodne pre deti kde su aj nejake preliezky bazény ...

micsli
28. feb 2013

V hoteli Mariant bol tam aj bazen ktory sme my vobec nevyuzivali,cez cestu bol parcik s preliezkami ktore patrili k hotelu ale tiez sme tam moc nechodili,kedze pri mori sa prplal cely den v piesku,ale inak tam bolo dost rodin s malymi detmi.Strava bola all incl.boli sme na 100%spokojnyA najviac sa mi pacilo,ze tam boli prevazne slovaci,dokonca aj jedna recepcna bola slovacka.Nedaleko na vlaciku sme boli na safari ,detom sa velmi pacilo.Keby bola v lete dobra ponuka nevaham ani min.Ale kazdy ma nieake ine naroky,ale my sme boli spokojny.

kikina84
autor
28. feb 2013

my ideme do hotela morito..maly hotelik,bol tam niekto? recenzie naneho boli celkom dobre..vdaka 🙂

kikina84
autor
28. feb 2013

@martynnka mi ideme v polke juna..byva tam cca okolo 28 stupnov..aspom po minule roky bolo..🙂

martynnka
28. feb 2013

@petulig aj my sme hladali presne nieco take... Nakoniec sme po dokladnon zvazeni vybrali tento hotel:

http://www.tui-reisecenter.sk/termin/?hmi=BTS,V...

Je to skvele pre deti, s atrakciami, programom, ihriskom, detskym bazenom, smykalkami a hlavne blizko k dvom peknym plazam. Pozerala som recenzie aj cez tripadvisor a vyzera to fajn 🙂 Dnes som to rezervovala prave cez Tui Reise a ta cena bola super v porovnani s kvalitou. Cez slovenske cestovky som nic take nenasla... Dufam, ze ten link bude fungovat 🙂