Mallorca 2013
aké máte skusenosti s letnými pobytmi na Mallorce? kde sú tie najkrajšie miesta a čomu sa tam treba vyhnúť? Boli ste spokojný s cestovkami ? dakujem 🙂
@livi01 a prosim ta nevies ako je to na vychodnej strane napr. to Cala Millor, ci tam fuka viac alebo menej ako na Severe? Ak teda v San Picafort fuka viac ako v Acludii tak radsej pojdeme do Acludie alebo teda do Cala Millor-ale tam nemam tucha ci fuka..nas minuly rok tak vyfukalo 🙄 v Grecku ze tento rok chcem len kludne more 🙂
@pepa1 my sme boli v Porto Cristo, chodili sme sa kupať do roznych zatočín vychodneho pobrežia a tam nefukalo vobec... tam je vačšina zatok velmi hlboko zarezanych do pobrežia, takže aj keby na mori boli vlny, v tych zatokach nebudú... na druhej strane možno prave v tom Porto Cristo nebola uplne dokonale čista voda, prave kvoli tomu že to bolo tak hlboko a bol tam prístav... ale ine zatočiny boli priezračné, na ktorych neležalo mesto
@horana no sa calobra je nadherna plaz ale teda neviem ci naozaj vhodna na kupanie, je to skor plaz na opalovanie, plus musis ratat so 100vkami turistov ☹ na malom mieste.....
neviem ake mas velke deti ale nie je tam moc co robit.....
hned od tej plaze (asi 10 minut peso) je pristavisko turistickych lodi, na ktore sa v sezone plavia z puerto de soller (katamarany, asi kazde 2 ci 3 hodiny).... preto je tam naozaj veeeeeeeeeeeeela ludi a vela ludi sa aj premelie.....
my osobne sme absolvovali celu turisticku trasu "torrent de pareirs" co je vlastne turistika po povodi rieky co usti v sa calobra (sa calobra je vlastne ustie rieky : torrent de pareirs). celu trasu absolvujes v koryte rieky, v nadhernom kanone, na mallorke jedna z najkrajsich tras, akuratne nie je vhodna pre deti ☹ dieta by malo mat aspon 10 rokov, lebo inak na mnohych miestach nezlezie a neprelezie tie velke balvany v koryte..... 🙂
a od toho parkoviska co baby pisali, je to tak maximalne 10-15 minut, volne miesto najdes, ludia sa tam zastavia, porobia fotky a idu prec, vacsina turistov tam pride lodou, pofoti sa a za 2 hodinky ide prec....
Boze baby tak ja neviem, zase je to tak na pol ci sa ta Calobra "oplati" ci nie, my budeme byvat uplne od veci na opacnej strane ostrova, tak stale vaham ci ju potom zaradit do programu...ozaj a preco vlastne nie je vhodna na kupanie? Lebo na tych vygooglenych fotkach je aj pomerne dost ludi vzdy aj vo vode, napr. http://letsgotomallorca.files.wordpress.com/201...
Ta turisticka trasa kanonom to by sme s detmi asi este nedali, ale mozno aspon kusok nakuknut v opacnom smere, teda od Calobry smerom do kanonu, okolo takeho nejakeho tam rozliateho jazierka alebo co tam je na tych fotkach, neviem...
@pepa1 tak ono to neni az take ze dlho ale neni to tak ako niekde inde ze ides a hup zrazu hlbka bo aj tak som uz bola pri mori ze ides ides a zrasu som hupla po krk vody toto je tak skor postupne ,,,a vlny su tam neni vobec ani vecer ani rano ,,,vobec...
https://www.youtube.com/watch?v=b9xaIr2FHUQpozri toto videjko my sme boli tu presne v tomto hotely .krasa odporucam vsetko ako prezentuju na videjku krasny hotel a cisto ,,neveim ja osobne som bola spokojna,,,
krasna voda priezracna ani za jeden den sme nezazili ze by bola voda spinava alebo by boli vyplavene riasy nicc uplne na milin percent spokojnost ,,tak ze ako som uz pisala rozmyslame nad navratom opat priamo tam ,,
@horana jaska ze sa oplati je to nadherne miesto akuratne vela ludi 🙂 no vhodna, myslela som ze su aj krajsie miesta na kupanie, lebo lebo toto je len taky maly "pasik mora"
jaska z opacnej strany sa da ist tiez 🙂 aspon kusok nakuknut, urcite budete nadseni, je to fakt pekne 🙂
ked pojdete autom tak sa urcite po ceste zastavte pri "embassament de cuber" su tam miesta na piknik, ta nadrz sa da obist dokola, ideal pre deti 🙂
a ked lodou (sa calobra) tak jedine z puerto de soller 🙂 popri pobreziu, krasne scenerie 🙂
a co marineland? bol tam niekto? mi sme boli v marinelande na costa brave a bolo tam super..
@kikina84 my sme boli aj v marinelande, krasne predstavenie, nie je to moc velke, treba naplanovat tak aby ste pocas dna videli vsetky predstavenia 🙂 co nie je problem, treba prist rano, za doobedie (resp. do 14/15:00 vsetko stihnete), da sa vyjst na parkovisko, prejst sa po marine, ist sa okupat a znova sa vratit.... jediny problem je ked my sme boli, predstavenie delfinov bolo okolo 11:00 a nasa mala vtedy mala 2 roky a uz bola dost utahana, chcela spat, nebavilo ju tam sediet. taktiez treba si sadnut do tiena pri delfinoch lebo sa tam upeciete 🙂
nezabudnite sa popytat v informacnom centre na zlavu zo vstupneho, je to 4€ na osobu, dostanete taky kupon. my sme ho ziskali v carrefoure , ale vraj sa daju ziskat na roznych miestach (to bolo pred 2 rokmi)
http://www.tib.org/portal/web/ctm/
su to linky "400"
http://www.tib.org/portal/web/ctm/autobus/secci...
ale pre istotu pozrite aj ine cisla (myslim na mape, v tom linku co som vam poslala)
@horana co sa tyka Sa Calobra, musis mat vhodnu obuv, inak su tie kamene fakt neprijemne. Urcite by som tam neisla vo flip flopoch. A ked je more kludne s kupanim nie je problem. Neviem kedy sa chystas na Mallorcu, ale len pre info, v prvu julovu nedelu sa tam kazdy rok organizuje koncert. Je tam vynikajuce echo a kombinacia hudby a idylickej krajiny je nieco co stoji za to vidiet. Uz len cesta tam je zazitok a okrem toho mozes navstivit Lluc, vodne nadrze Gorg Blau a Cuber. Alebo si mozes vybrat trasu: Valldemosa (podla mna najkrajsia dedina ostrova), Deia, Soller, Puerto de Soller a odtial lodou do Sa Calobra. Alebo mozes ist z Palmy vlakom do Puerto de Soller a odtial vyletnou lodou do Sa Calobra. Alebo Sa Calobra, Lluc, Pollensa, Cap de Formentor. Na Formentore je tiez nadherna plaz, takze tej trase by som radsej venovala cely den a vyletu do Serra de Tramuntana dalsi... 🙂 Je jedno kam sa nakoniec vyberies, jedno je iste, neolutujes 😉 S kapacitou parkoviska by nemal byt problem, lebo ludia sa tam nezvyknu zdrzat cely den a vzdy ked niekto prichadza iny odchadza... a na cenu sa uz nepamatam.
Plaz Calo des Marmols nepoznam, ale na nete pisu, ze je najlepsie ist lodou, lebo je to 5km dlha tura z Cap de ses Salines, alebo z Cala s‘Almuina. Cesta vedie medzi malymi utesmi a cez sukromny pozemok Rafal des Porcs a je nutne si vyziadat povolenie (za ktore sa plati) a navyse sa tam da velmi lahko stratit, lebo tam nie su ziadne znacky. O tom ako sa tam dostat lodou ti neviem nic povedat, ale v tur. info. kanc. ti urcite poradia. 🙂
@pepa1 Fra ma pravdu, cim je zatoka viac zarezana do pobrezia, tym je aj viac chranena od vln. Na severe zvycajne trochu fuka, ale vlny nie su velke, priblizne ako na fotkach od mina1834. A ak si vypoziciate auto, tak je jedno v ktorej casti sa ubytujete. Ja by som si urcite prenajala auto a navstivila by som co najviac miest. 🙂
@livi01 jeeej ty zijes na Malorce 😵 😵 len ticho zavidim 😵
My sme tam s priatelom pre 5 rokmi pracovali 3 roky v Cala dor,Cala egos aj Porto petro, stale ma to tam laka ale momentalne mam 3rocneho syna + boh vie ci by sme si nasli pracu a nejake ubytko+ este skolka pre maleho lebo ked my sme pracovali vrestauraciach tak 12hodin denne ale viem ze v hoteloch pracovali 8hod, denne ,len ci sa to tam oplati po finacnej stranke vtedy sa nam veru velmi oplatilo ale teraz ked len v TV davaju aka je v Spanielsku kriza tak neviem ale cez leto urcite tam musi byt vela turistov.
kde zijes ty v akej oblasti, si spokojna?
@pepa1 jéj v can picaforte aj v celej badia alcudia skoro vobec vlny nie sú v lete je to jazero.... Ak chceš byť trochu mimo civilazácie, odporúčam hotel niekde v son baule. Blízko je prírodná rezervácia son real aj s krásnou nudaplážou, žiadne hotely, krčmy len more, pláž a borovice.
Prvý krát som sa minulý rok kúpala 29.5. A posledný 2.11 naj obdobie je podla mna oktober- v 2012 boli aj 30 tky teploty, ku koncu okolo 23.
@livi01 mozem sa spytat vy sa nachadzate momentalne na Mallorce? ak ano mozem sa spytat ako to podla Vas vyzera s pocasim na najblizsie tyzdne? mi sme tam pravidelne chodili na pobrezie,no po minule roky nepamatam ze by boli taketo chladne obdobia v tomto mesiaci..chystame sa tam v polke juna a myslim ze nebude dostatocna teplota,,teraz je slabych 23 stupnov,a predpovede nevyzeraju moc ruzovo ani podla meteorologov..bojim sa ze bude prsat a more sudene 😒 dakujem za info
@kikina84 je prijemne teplucko. 😉 Ziadny hic, ale ani nizke teploty. Vcera rano bolo krasne, slniecko palilo a aj ked sa poobede zamracilo bolo okolo 26 stupnov. Dnes je opat krasne a podla predpovede pocasia to tak ostane aj v najblizsich dnoch. Teploty sice este nie su velmi vysoke, ale slniecko uz pali poriadne. Ja by som sa nizkych teplot a studeneho mora v juni neobavala 😉

@livi01 : Dakujem moc za informacie, ked je to tak kratko z toho parkoviska urcite vyskusame. Lebo ono ludia napisu aj plno bludov na nete a potom aby sa v tom clovek vyznal. Skratka citala som uz cestopis kde niekto pisal ze z toho parkingu je to pol hodina (popravde sa mi to hned nezdalo ked som pozerala priblizenu mapu cez google ze by to bolo tak daleko), a potom v tom cestopise bolo ze tam prisli a bol tam tien a neprijemne kamene na nohy, tak som bola v rozpakoch ci sa to voebc oplati, ale podla toho co pises, asi to riskneme, nakolko fotky sa mi pacia, aj ked je to nie je typicka plaz, ale kvoli atmoske......a inak ako to tam cez leto je s parkoviskom, nie je problem s jeho kapacitou, prip. ake su tam priblizne ceny nevies prosim nahodou?
A prosim Ta, ked mozem este jednu poslednu otazocku, ked som pozerala rozne zastrcene plaze, vyskocila mi jedna krasna, teda aspon podla fotiek na nete, len je tam cez teren dost narocny pristup, aspon podla tych info by som to s detmi a tej palave asi neriskovala. Ide o plaz Calo des marmols. Nevies prosim poradit ci nepremava nieco ako vodne taxi na nu, nieco v style ze mensia lodka neberie par pasazierov a odvezie tam, pozrieme, chvilu sa pokupat a naspat a ked nieco take je, ze prip. kam do ktorej dedinky ci pristavu, kde sa na to ist pytat odkial by to bolo najlacnejsie?