icon

Mám ísť do Tatier so svokrou a mamou?

dasenka352014
20. júl 2015

Ahojte, máme 2 a pol mesačné bábätko a v auguste chceme ísť na dovolenku do Tatier. Len neviem či to zvládneme aj s malým, hlavne ako budeme využívať wellness a ako s ním budeme chodiť na raňajky a večere. Zvládneme to sami? Alebo máme vziať svokru aj moju mamu? Vziať iba jednu mi príde sebecké a jednu to tak určite zarmúti...tak buď obe alebo žiadna...lenže problém je v tom, že som zo svokry vždy nervózna...je o dosť staršia- skoro vo veku mojej babky a vždy mi hovorí že malý už bude chcieť jesť, teraz bude chcieť spať pričom ešte nemá žiadne príznaky hladu i únavy...myslí si že ho pozná lepšie ako ja. Keď mi dáva rady moja mama a sú zbytočné tak jej oponujem, poviem si svoje a ideme ďalej. Lenže svokre si nedovolím nič povedať a tak som len ticho a hnev držím v sebe, Potom si po nociach premietam scenáre toho čo všetko by som jej najradšej povedala. Tiež ako starším osobám im bude treba všetko vysvetľovať, že ako funguje wellness, lanovky, hotelová karta atď. Všade ich bude treba brať so sebou....Je to ako mať ďalšie dve deti so sebou. Akurát by nám mohli malého strážiť počas wellnessu a jedenia, to je asi jediná pomoc. Myslím, že by som si psychicky neoddýchla. S manželom sme na vážkach či ich brať alebo nie.... Dajte rady..

Strana
z2
dasenka352014
autor
20. júl 2015

@katarina_04 asi tak...ja chcem niekedy manzelovi tak pekne vysvetlit ako sa citim pri jeho rodicoch, co ma trapi aby ich trocha brzdil, pripadne sa ma zastal v takej situacii ked maju reci ale on vzdy ze ved oni su stari, ber ich s rezervou, jednym uchom dnu a druhym von ako to robi on. Lenze to sa neda ignorovat svokrovcov! Rodicov mojho manzela, starych rodicov nasho syna ked do vsetkeho kecaju... on sa zväcsa hra s mobilom, ani ich nepocuva....

aventka
20. júl 2015

Cim skor sa zmieris, ze prvorady nie je oddych ci nejaky wellnes, ale Tvoje dieta tým lepšie. 🙂

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@baska1 kojim....saunu nechcem ale virivka ci bazen myslis ze ma nejaky vplyv na kojenie? trocha sa bojim ze mu narusim rezim, ale maly je velmi dobry, odzaciatku si sam nastavil rezim, v noci dost dobre spi a spanok vonku a celkovo pobyt na vzduchu miluje..... vylety s Manducou chcem robit doobeda ked ma taky lahsi asi hodinovy spanok a prechadzky s kocikom tak ako doma- poobede....

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@aventka to mi je jasne ze to nie je prvorade, ale vycerpana a podrazdena matka nie je dobrou matkou....proste citim ze potrebujem niekam vypadnut

katarina_04
20. júl 2015

@dasenka352014 počuj nemáme náhodou toho istého chlapa doma??? 😀 presne ako hovoríš, prídeme k nim na návštevu a on mobil a ja počúvam tie kecy ...najviac sa vytočím keď rypnú do deciek, že nech u nich zostanú spať....vtedy idem vybuchnúť...vôbec im nedôverujem a čím ďalej tým viac mi dávajú dôvody aby som im nedôverovala.... vždy sa niečo stane...

dasenka352014
autor
20. júl 2015

aby deti ostali u nich spat? to je nic! svokra uz parkrat zabila ze nech u nich spime my alebo dokonca ze manzel!!!!!! napr. na Stedry vecer- ze ostane spat tu, nie???? a to byvame v jednom meste! a to nehovorim ze podmienky na spanie u nich su zalostne, to by sme museli s manzelom spat kazdy v inej izbe..... proste tam este pupocna snura nebola prestrihnuta :/

blackcrystal
20. júl 2015

@dasenka352014 ja by som vzala iba svoju mamu (presne preto,ze jej mozem povedat, co sa mi nepaci a viem, ze ona to respektuje a nebude z toho ziadna hadka a mozem sa spolahnut, ze o dietatko bude postarane podla mojich predstav). Ved svokre nemusis nic vysvetlovat a ak sa svokra bezne nestretava s tvojou mamou ani nemusi vediet, ze ste niekoho dalsieho vzali s vami na opatrovanie (pripadne ak sa stretavaju povies svojej mame, ze nech je pred nou o vylete ticho, lebo si ju tam nechcela).
Sama len s muzom a dietatkom by som nesla, nakolko je este take malicke, museli by ste sa striedat vo wellnesse a to by som sa ja osobne citila opustene, nie ako na dovolenke, kde si chcem uzit zabavne spolocne chvile s rodinou.

slniecko192
20. júl 2015

@dasenka352014 Presne to poznám aj ja, manželovi sa snažím pekne vysvetliť, že mohol by sa ma niekedy zastať, ak jeho mama - moja svokra, robí, alebo dáva malému niečo čo mu mi inak doma vôbec nedávame, alebo nedovolíme. Manžel mi tiež povie jedným uchom dnu druhým von, a že to nemám brať tak tragicky, keď má nejaké poznámky. Manžel bol totiž vychovaný, že doma to všetko riadila svokra, on aj so svojím otcom boli pod jej velením, nič sa doma neudialo, pokiaľ to ona neodsúhlasila, no a ani teraz jej nikdy nič nepovie. Niekedy sa mi podarí vystreliť, ale tak len zmením tón hlasu, a poviem niečo ráznejšie, ked už ma vytočí do vývrtky, a potom sa kus stiahne, ale nikdy som jej nevynadala to by som sa zase neodvážila.

horana
20. júl 2015

@dasenka352014 Ma to dosah urcite, my sme tak uspavali dieta na zahrade v kocari bola vysielacka keby sa zobudilo a v dome na 2. poschodi to bolo pocut, to ma pomerne slusny dosah. Bezne to baby aj tu na MK hovorili napr. v Turecku na hoteli pouzivaju take co si sami donesu z domu a maju potom na izbe, a dokonca vonku dalej od hotela sedia v bare. Mozno by sa to dalo aj pozicat niekde, alebo zohnat z 2. ruky cez bazar, ked sme to nepotrebovali tiez sme to strelili za symbolicku cenu.

A svokre ja neviem, ale mohla by pochopit ze s miminom pomoze zene vlastna mame lepsie, mozno jej povedat ze kym je uplne malicke uprednostnila by si radsej vlastnu mamu mozno aj vzhladom na vek ze aj nejake tura a blablabla ale ze hned ked podrastie budete bravat aj ju (a potom ju len obcas zobrat na kratsie, niekam na kupko na 1 den alebo tak..), podla mna keby ste jej to uprimne vysvetlili ze by pochopila..

mariannah81
20. júl 2015

@dasenka352014 choďte sami, ste rodinka, určite to zvládnete.
A k tej svorke, z vlastnej skúsenosti ti poviem, ak budeš ticho a budeš to v sebe dusiť, bude to časom ešte horšie. Ona s tým sama neprestane a bude sa ti potom starať do všetkého. Skús jej slušne, kľudným povedať, že hladný nie je, spať nechce ...

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@slniecko192 moja svokra zas nic neriadila, u nich je silny patriarchat...ale pre nu boli deti vsetkym, prestala byt zenou, manzelkou, bola iba matkou.....a teraz chce byt matkou asi mojmu! mam 27 ale svokrovci sa ku mne spravaju ako ku retardovanej, neschopnej 14- rocnej hlupani....a vsetko sa ma pytaju 3x, napr. svokra sa ma tak asi raz ta 2 tyzdne spyta vzdy pri prebalovani ci sa uz nepouzivaju pudre....ako viem ze starsi ludia zabudaju ale unavuje ma to zakazdym vysvetlovat a obhajovat cokolvek co robim.

katarina_04
20. júl 2015

@dasenka352014 no ja mám niekedy pocit, že to robia schválne a chcú ma vytočiť do nepríčetnosti.... Minule svokra zadrela môjmu mužovi, že ešte že mám teba aspoň ty ma zoberieš niekam - a to má ešte ďalších dvoch synov a muž.... vtedy som myslela, že podám o rozvod....a to nie je všetko....mohla by som tu písať litánie...

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@mariannah81 vies on casom tak o 7 minut maly aj je hladny, ale ja to chcem sama rozpoznat a dat mu papat....ved ked lezi pekne spokojny, neplace tak mu nebudem davat jest len preto ze tak asi o 10 minut bude hladny....prsnik mu davam na jeho poziadanie, nie podla hodiniek ci ineho.... proste ma nenecha sa ucit na malom spoznavat sa navzajom ale ide mi hovorit co kedy bude nasledovat...

katrinka8
20. júl 2015

@dasenka352014 - ahoj, my sme boli s detičkami v Tatranskej Lomnici v hoteli Slovan - je to zrekonštruovaný hotel, je Baby friendly 😉 Pri viacdňových pobytoch tam dostaneš aj nejaké karty, kde máš napr. zadarmo vlaky v Tatrách a nejaké zľavy napr. na lanovky a pod. Postieľku na izbu dostaneš, ostatné je Ti ale zatiaľ na nič, keďže bábätko je ešte maličké (ale inak je tam super menu pri raňajkách aj pre detičky, pečú tam napr. čerstvé lievance či palacinky, to deti zbožňujú, nesmierne milí tí páni čo to pečú, ďalej sú k dispozícii detské riady na jedenie, na izbu na požiadnie nočník či redukcia na WC, detský kútik, animačný program, bazén, sauna, majú aj pár zvieratiek živých...)
Čo sa Tvojej otázky týka, ja by som nebrala ani mamu, ani svokru. S takým malým bábätkom sa cestuje dobre, naozaj ešte dosť prespinká, tak by som sa s manželom prestriedala. Ja by som sa radšej dohodla s nejakými kamarátmi či rodinou a šla spolu. Boli by ste vlastne sami a napr. v prípade, že by ste potrebovali napr. spoločnosť známych, šli by ste s nimi, prípadne by ste mohli napr. ísť na nejakú dobu do wellnes, kým oni by Vám bábo napr. povozili spiace v kočíku alebo postrážili. Ja by som radšej teda volila kamošov či súrodencov či už s deťmi alebo bez 😉

zan33
20. júl 2015

Ani mamu, ani svokru 🙂 My sme mali rovnaku dilemu kvoli lyzovacke v AT a nakoniec sme isli sami a bolo super. Vsetko sme zvladli, na svahu sme sa striedali a inak sme boli spolu. Ak chces dovolenku a oddych, tak ani jednu 🙂 Dovody ti tu uz iste popisali 🙂 ps: napis IP kam sa chystate, prinajhorsom vam ho postrazim ja 🙂

bubelko
20. júl 2015

@dasenka352014 my sme boli uz na par dovolenkach tak, ze bola s nami bud len svokra (aj toto leto), alebo sme boli tak, ze bol aj moj otec, jeho priatelka a moj synovec a svokra. tiez to bolo super.
bola som dokonca so sestrou, jej synom, ja s detmi a svokra - svokra nosila stravu a ja mladsieho syna po tatrach. a da sa vzdy dohodnut co a ako 😉

Strana
z2