icon

Mám zobrať na dovolenku jedno alebo obidve deti?

2. aug 2024

Mám dve deti 4 a 6. Rodičia plánujú ist na dovolenku a rozmyslam sa k ním pripojiť (ich hotel je už ale vybookovany, takze by sme bývali asi 0,5km od nich). Netrúfam si ist sama s oboma (sú to narocne deti, čo neobsedia 2 minuty, takze by to s oboma pre mna nebola vôbec dovolenka), rodičia budú mat aj vlastný program, za nimi budem musieť taktiez letieť sama s detmi. Na druhej strane je mi luto jedno nezobrat, aj keď doteraz som uvažovala nad tým, zobrať to staršie, lebo s ním sa už ako tak dá dohodnúť a nemusela by som riesit neustale konflikty medzi nimi. Pozerala som si ceny letenky/ubytovanie, nebolo by to oveľa drahsie, keby zoberiem oboch, len mám predtým rešpekt. Ako by ste tuto situaciu riešili vy? Ešte plánujeme mimo toho aj jednu dovolenku s mužom, takze by nezostali bez mora.

dominikamacakova
3. aug 2024

@lucylaw písala, že mladšie do škôlky a potom po škôlke môže ísť na zmrzlinu 😅

ina2405
3. aug 2024

Radšej žiadna dovolenka tento rok, než zobrať iba jedno. Teda, mne by to bolo moc ľúto. Napíšem ti z opačného konca. Ja mám už jedno dieťa dospelé a chce s nami stále chodiť na dovolenku. Nenechala by som ho doma, lebo je to moc drahé. Radšej ušetrím peniaze a pôjdeme ďalší rok všetci.

muchotrafka298
3. aug 2024

Stoji vobec tvoja mama o to, aby si jej robila na dovolenke animatorku a vyplnala cas? Ci to nie je len tvoj napad, ako ospravedlnit to, ze sa jej tam chces nacpat s jednym z tvojich deti a druhe nechat doma. Toto je fakt napad roka. Starsie bude pri mori s mladsie moze ist do skolky, fakt bohovske 🙈

oskvarka
3. aug 2024

Ja som bravala staršie deti na plaváreň sáme lebo som sa im chcela tam venovať samostatne bez mladších ale len vtedy keď mali mali krúžok nech nepocítia že som ich odstrcila lebo tiež milujú plaváreň ako samozrejme sú situácie kedy sme si aj deti s mužom rozdelili a on bol "len" s deťmi doma a mi sme mali program, ktorý som ja usúdila že so 4 deťmi nedám ale väčšinou bolo zdôvodnenie ešte k tomu nejaké...buď to nebolo pre malých vhodné alebo boli prechladnutý a tak...a aj tak bolo plaču...chápem aj teba aj keď s mojej strany čo mám 4 deti a nie sú zrovna Tichá voda je ísť s dvoma na dovolenku pohoda 😂ale viem sa vcítiť že pre teba to tak byť nemusí okrem toho moji dvaja mali by si miestami aJ vážili že majú sami dvaja pohodicku ..teraz boli starší na stanovacku. A malý nie...zase bolo plaču to je jasné ale tak to je normálne ..neviem si to predstaviť zobrať na takýto výlet len jedno dieťa..hlavne aj ten vek mladšiemu by si chýbala asi veľmi ..súdim podľa môjho 4 rocneho staršiemu by bolo ľúto už že ho vynechali z takého super dobreho programu už veľmi...osobne by som ich jedine oboch zobrala a zjednoduchsila by som si to v prípade núdze nejakými instantnimi riešeniami ...napríklad tablet s rozprávkou častejšie ako doma využiť služby že ísť sa najesť prípadne donaska na dovci a nie variť (čo ja zvyknem). Ako jasné dovolenka by bola skorej výletom pre deti ale tak ja to tak mám vždy takže som už zvyknutá takže s mi to ľahko hovorí

nikyball
3. aug 2024

Samozrejme , ze obidve. To starsie mu bude rozpravat zazitky z dovolenky, ako sa asi bude citit to mladsie.

petronellla87
3. aug 2024

Ja by som išla s rodičmi sama bez detí 😃

oskvarka
3. aug 2024

Tak ak má rado škôlku a tatino mu môže spraviť program tak ty vieš ako by to vnímali to dieťa...mi sme teraz tiež tak spravili keďže dcéra nemohla na stanovacku nakoľko by nemohla ísť sama len s rodičom a obaja sme na Tom zdravotné práve nie fit tak sme to zrušili ale zobrali sme ju na kupko také pre malé deti špeciálny program tam bola rada ale možno jej to stále bolo trochu ľúto ako kupko sú z malým bratom užila...ak by išla ona s taktom na stanovacku tak zase malý by ostal doma so mnou sám tak by zase jemu bolo ľúto...tak by som sama mu musela nejaký náhradný dobrý program robiť...ale tak to závisí od deti ako si ich poznáš sú prázdniny dá sa vseliaky program spraviť deťom .. malé deti ešte nevnímajú či letia ďaleko lietadlom a aké sú tam služby pre nich je dôležité že rodič je pri nich potom sú všetky aj menšie zážitky úžasné a dobrodružné...ale zase nejakú akciu to chce

oskvarka
3. aug 2024

Ale inak zase fakt závisí od deti a ich pocitov ich sa opýtaj a ako ich poznáš ..podľa mňa staršie dieťa bude hovoriť aké mali zážitky pri mori a mladšie s tátom poobede na výlete ...sama mám zase dobré skúsenosti keď deti nie sú stále spolu a mozu si aj sami program užiť a tie zážitky potom navzájom rozprávať...na druhej strane ja ako dieťa by som sa sama bez súrodenca pri mori nudila...ale to tiež závisí od programu a od povahy dieťaťa ...ak by si napísala že chcem ist sama si oddýchnuť tak by ťa tú všetky podporili že jasné aj mama potrebuje oddych...nás moja babka tiež Bebravská na prázdniny všetky tri sestry...maximálne dve naraz alebo jednu a aj tak sme ju mali radi a sme si to užili.

benit
3. aug 2024

Moja svokra tiez tak bravala do juhoslavie len mojho muza, bol starsi. Chodili na 3 tyzdne. Mladsia bola u babky. Ze 3 tyzdne byjej bolo dlho a on bol uz samostatny a okolo nej skolkarky by mali robotu. Su veru aj take matky, ze chcu mat na dovolenke klud.

monikkatt
3. aug 2024

Tu sa pochopenia nedockas 😄 poznas svoje deti.. ak vies ze to tomu mladsiemu nebude luto tak v pohode urob ako chces.. nie je to ziadna tragedia ako ti to tu vykresluju🤦‍♀️
My sme tiez chodili ako deti s rodicmi spolocne, aj po jednom a ziadne traumy nemame 😅
Kasli na to co ti tu pisu a urob podla seba 😉

beata_k
3. aug 2024

Keby ta tam mama ozaj chcela tak planuje spolocnu dovolenku. Pokazis dovolenku kazdemu na koho pozries. K detom sa ani nevyjadrujem.

klip0
3. aug 2024

Bože normálne cítim úzkosť keď to čítam. Chudatko to druhé dieťatko a keď si myslíš že v škôlke a na zmrzline si užije ako pri mori.. neverím, to si to len tak obranujes.
Prepáč ale prídeš mi úplne sebecka. Ty chces ísť na dovolenku a to je jedno že ublížis svojmu dieťaťu, to je jedno že sa tam nasackujes rodičom ktorí k to nestoja (ty chces kľud nechceš brat dve deti, ale oni kľud nemajú chcieť ?) a sama píšeš že mame vyplnis program aj keď ona to tak neberie, tak evidentne nemá záujem len ťa nechce úplne odpinkat, je to tvoja mama.
Kašli nato, alebo choď niekam úplne inde a sama a mužovi nechaj deti.

zuzinka888
3. aug 2024

Som jedina co ma pocit ze ty z toho traumu mas( a si si ju obalila do iluzie- je to prrdsa bolo krasne leto, ktore si si s ockom na " zmrzlinke uzila" lebo ti to "natlacili" ako spomienku. ( Neboj sa, bhde nam spolu fajn, neboj zazijeme kopu zabavi,.....) A teraz tu traumu ides podat na potomkov- darmo generacna trauma.

michelle567
3. aug 2024

Zobrať obe deti..

svetlonos
3. aug 2024

@fido69
no vieš, odrodit (za normálnych okolnosti) je jednoduchšie ako polovat dvoch divochov, keď sa ti jeden rozbehne k moru a druhy ku zmrzlinu... To si uviedol nie moc dobrý príklad 😁 Ale nespravodlivé by to bolo, vziat len jedno.

sara07
3. aug 2024

išla by som kludne len s jednym dietatom
aj matka má nárok si oddychnut a ak má náročne dve deti nie je to dovolenka len premiestnenie sa na iné miesto
napr deti kde je pas alebo adhd nemajú na vyber pokial nechcu totálne uplne vyhoriet, proste idu so zdravym dietatom ..znie to hrozne ale kto nezažije nepochopí
matka nie je stroj čo všetko musí podla okolia, urob si ako uznáš sama a ako ti je najlepšie neber ohlad na okolie, načo sa patrí a aké su zvyky
napr u nás puberták odmieta chodit už s rodičom na dv alebo vylet , neriešim , idem s dietatom ktoré chce ist alebo detmi .. a niekedy idem sama a čo ..

katica06
3. aug 2024

A ktoré by si nechala doma? Existuje výberový klúč?
Moja mama šli s bratom iba do Tatier a do dnes mám z toho traumu.

klementinka58
3. aug 2024

s nami k moru chodi aj 22 r syn vzdy a to nikde inde s nami nechce chodit ale k moru ano

kaktus87
3. aug 2024

Ja ta uplne chapem, urob ako citis, ze to bude lepsie. Maleho o nic neukratis, ved potom pojdete k moru vsetci spolu

blah24
3. aug 2024

Ja mam deti uplne ve stejnem veku jak ty. Tak su zlobivci, delaji si nekdy zle, nekdy si spolu pekne hraji. Ale nikdy bych nevzala na dovolenku jen jednoho

3princezne
3. aug 2024

My chodievame uplne v pohode bez 1 dietata, boli sme uz aj bez 2. Spolu mame 3 deti, veku 2r, 4r a 7r. Ale napriklad s najstarsou je to uz o dohode, ona sama nechce ist, chce byt radsej s babkou. A ked sme potrebovali ist so zahranicia, brali sme len najmladsiu na 2t. Deti boli u nas doma s babkou, na ktoru su zvyknute. Nikto netrpel. Teda okrem nas s muzom, kedze najmensiu nemal kto zabavat :D

jaond19
3. aug 2024

Pozri ked sa na to necitis s 2 detmi tak nechod. Ale nerozdeluj. No vek uz je to taký, ze nepotrebujes prebalovat ani tahat kocík, kojit ci krmit. Maly batoh s vecmi si kazdy vie odniest sam. Takze? A ze su besni? No sú, lebo na to maju vek. A nepotesim ta, s mojim 8 rocnym a 12 rocnou to tiez nie je iné. A do toho este nadavky, pubertalne vybuchy a bitky. Niekedy žasnem. Takze bud sa vzchop alebo nechodte. Este mam aj 2 rocneho. Ked sa niekam ide, tak spolu. Neostava nikto doma kvoli tomu ze je to s nim narocne. Aj s autistickymi detmi chodia na dovolenky a to je este len level narocnosti.

lucia13022023
3. aug 2024

Ja by som brala určite dve deti, ak je to s nimi extrémne ťažké, ostala by som doma. Ale myslím, že ty si sa rozhodla ešte pred tým, ako si sem vôbec napísala.

3princezne
3. aug 2024

A dodam, ze pre najstarsiu je to naozaj plus, ked moze zostat sama s babkou a ta sa jej venuje na 100%, nemusi sa delit o jej pozornost medzi viac deti. To su pre nu najkrajsie chvile, ktore ziadna dovolenka nevyvazi.

maciatkolulu
3. aug 2024

Rozmýšľam,ako to robia rozvedené,vdovy, proste samoživiteľky a neverím,že niekto vôbec uvažuje nad tým,zobrať iba jedno dieťa. A ešte k tomu mať on500m ďalej rodičov. Neverím🤣

lienka.7
3. aug 2024

@autorka kks, to sa vážne pýtaš, koho zobrať? By si bola ok, keby si jedno dieta nechala doma? 😯
Inak 4 a 6 rocne deti sú už veľke, ako ze ich nezvládnes aj sama?
Inak verím, že toto vymyslená téma, lebo takto nemoze uvažovať žiadna pricetna matka 🤦‍♀️

petronela1985
3. aug 2024

Trošku od veci možno, ale napíšem. Ja mám 9 ročnú dcérku, som tehotná a plánovali sme ísť na dovolenku. Len som zostala na rizikovom. Bez váhania som sama od seba povedala manželovi, nech ju vezme k moru aspoň on. Šli, vzali aj babku, ktorá bola prvý raz pri mori. Tým chcem povedať, nikdy by som dcérku neobrala o zážitky na úkor môjho synčeka, ktorý ešte ani na svete nie je. Práve naopak, hoci mi bolo strašne smutno, ona bola šťastná. A to je pre rodiča najviac. Keď sa bábätko narodí, tak budeme musieť robiť veľa kompromisov, ale nie na úkor našej prvorodenej. Ty máš možnosť vziať obe deti, chceš vziať len jedno. Pre svoj osobný komfort. Príde mi to sebecké.

palicka
3. aug 2024

Úprimne, neviem si predstaviť vôbec nad tým uvažovať. Pokiaľ by nešli obe deti, asi by som ten skvelý program pripravila pre obe deti doma

aurora33
3. aug 2024

Ja by som nerobila rozdiely. Buď všetci, alebo nik. Treba si deti najskôr vychovať a nie sa teraz vyhovarat, že su nezvladnutelní, preto môže ísť len ten rozumnejší. A sj keď tu citam niektoré komentare tak mám dosť. Naozaj si to neviem predstaviť ukrátiť niekoho z rodiny o zážitok byt spolu pri mori, len preto lebo …..(milion výhovoriek)

akvi
3. aug 2024

Kľudne bez akýchkoľvek výčitiek by som vzala len jedno. Moji rodičia to tiež párkrát spravili, ja si časť z toho ani nepamätám, iba čo mi to hovorili neskôr, pretože ako malému decku mi to bolo jedno. My máme väčší vekový rozdiel a napríklad moja sestra chcela hrozne vidieť Prahu, tak ju tam mama vzala, so mnou ako malou by sa tam akurát otravovali. Tiež som potom zase ja bola s mamou pri mori, len my dve, sestra to vzala úplne normálne, pretože vedela, že ona tiež mala dámske jazdy s maminou. A 4 ročné si fakt nebude pamätať, resp vykompenzujes nu to inokedy. Teda pokiaľ samozrejme nepohorsis polku rodiny a známych a nebudú to vyhadzovať na oči pri každej príležitosti, že aká si hrozná matka, že si vzala len jedno decko na dovcu.. 😅