Máme ísť na dovolenku do Chorvátska?
Ahojte ..och poraďte lebo fakt neviem čo robit....máme ísť v nedeľu do Chorvátska a môj 10 mesačný dostal od stredy horúčky ..bola som v piatok u dr...crp ok aj moč...vraj viróza...neviem čo robit či ísť na dovolenku či nie( teda ak nebude mať v nedeľu teploty),ja teda vôbec nechcem ísť a riskovať ale staršia dcéra plač a cirkus a aj manžel má prehovára....ideme ešte s jednou rodinkou všetko je rezervované..už sme to posunuli o 2 dni ...bol niekto v podobnej situácii? Ďakujem
No sice nas maly mal 9 mesiacov, to je len o mesiac menej a s takouto virozou sme akoncili na infuziach v nemocnici. 5 dni sme tam boli. Bol dehydrovany. Ja som ale kojila, jest ine nic nechcel a mlieko mu nestacilo. Asi som mala uz malo a pit z flasky nechcel a nevedel.
Videla si tie kolony na hraniciach? vieš si to predstaviť tam stáť a mať v aute choré dieťa s horúčkou? ja nie a to som dosť odvážna v takých veciach...my sme dospelí s puberťákom a chorvátsko autom pôvodne plánované sme zamietli,to budem radšej na Liptove pod stromom ležať...letecky by som zvažila,ak choroba vyzerá,že ustupuje....pošli muža so staršou dcérou alebo preložte dov. na neskôr
@lily14 nech ide manžel so staršou dcérou ak to máte aj zaplatené, s chorým dieťaťom by som nešla
Skús si pozrieť posledný príspevok kde baba píše že už 4 hod stoja v kolóne. Nad niečím takým by som s chorým dieťaťom ani len nepomyslela 🤨
@maciatkolulu ich deti to už prekonali a aj moja a vraj je to infekčné 7 dní ešte aj pred teplotou
@lily14 ja by som tiež nešla. Veď to je malé dieťa, ostan keď tak doma a nech ide muž a dcéra aj s vašimi známymi, aby ste to nemuseli rušiť.
Nie, nesla by som. Moze sa nieco skomplikovat, moze nakazit inych, kolony a hocuco je "fasa" pre chore dieta, prd makovy si bude pamätat 10 mesacny chory z dovolenky, covid a moznost priniest deltu plus karantena.... no dakujem za taku vyhliadku dovolenky. A s chorym dietatom si to neuzijes ani ty.
Nešla by som. My sme boli s dcérou v Grécku, keď mala 7 rokov a na spiatočnej ceste nám celú cestu zvracala a mala teplotu. Nevedela som, čo robiť. Si v inej krajine, ešte k tomu na ceste a kde teraz hľadať lekára. Našťastie zvracanie prestalo po Kinedrile a aj teplota jej počas cesty prešla, ale tie stresy, čo som si zažila nikomu neprajem. Nech ide len muž s dcérou.
@lily14 prepac, ale Tvoj muz je nezodpovedny. Nech ide sam s dcerou, ved kto by sa staral na dovolenke o chore dieta? Ty! On by dovolenkoval. 10 mesacne dieta je malinke a chore? Si predstav klimu v aute, Ty sa budes vzadu tlacit s 2 detmi ak by nahodou malo teplotu.... este by som mozno skocila na pohotovost, co by povedal lekar, mozno sa mu naozaj cez viken polepsi. Ale teplota 39 je vysoka
@lily14 ved a muz nemoze s dcerou sam? Kolko ma dcera? Blbe je, ze dieta je po chorobe oslabene a nejaka cesta do chorvatska, zmena klimy ... no neviem. Ja osobne by som nesla. Za tyzden po chorbe v pohode, ale pred asi nie. Ale mam v okoli vela rodicov ktori to maju inak. Je to na tebe, ci sa na to citis alebo nie
@maminkasisa muž mi pomáha on by sa stredal o to nejde....áno 39 je veľa...aj keď uža len okolo 38.. asi ešte uvidíme a posunieme ešte o 2 dni
@kittykat22 7 roku v má aj ona veľmi chce aby som šla jooj neviem
@lily14 enc skrinka je na mýto, nie na hranice 🙂
@lily14 ved existuje skype alebo whatsapp. Mozete sa denne vidiet a byt v kontakte. Ale chapem ze ak je dcera fixovana na teba alebo muz s nou netravi dost castu (moze byt casto v praci) ... tak to nemusi byt realizovatelne. Co si myslis ty?
Mozno ta 6 choroba? Ked nic ine nie je? Uvidis v nedelu. 🙂
@lily14 co prekonali? A iných decká? A staršia to prekonala? Co vlastne? No ja neviem teda, ale pravda je, že každý rozmýšľa iba nad sebou, len si treba uvedomiť, že môže to byť naozaj hocikto a hocikde, o rok, dva tri niekto s vami v lietadle😂oni ta karma sa tu používa veľmi často. Mne je to nakoniec jedno. My ostávame v AT a budeme. Spoznávať domáce krásy a tak. Ale to by som tiež nešla kebyže ma malý horúčky, alebo je v rekonvalescencii, lebo po 39 horúčka h je organizmus zaručene oslabený, má fascinuje ako sa zrazu nikto nebojí ničoho.
@ivetka_kamo viem na čo to je...tam sa najviac caka
@kittykat22 ja už neviem nic...asi najskôr bude najlepšie odložiť to o ďalšie 2 dni....
@ivangeline dúfam že len to
My sme ozeleli dovolenku vlani, lebo korona a este aj som tehotna bola, ozeliem aj tento rok, maly ma 6 mesiacov. A to sme starsim chceli uz ukazat more. Tak snad o rok alebo dva bude nam dobre aj u starkych v zahrade. A aj drobec uz vyrastie a bude z toho daco mat. Navyse, ja sa nrmozem ani ockovat proti korone zatial.
Ja pre toto neplanujem s babatkami dovolenku, lebo: Mozes ist a bude to ok alebo sa to zhorsi. A bude to horor. Alebo ostanes doma a vyzdravie a budes lutovat, ze si nesla alebo to bude zle a budes rada, ze si nesla. No nevedela by som sa rozhodnut veru...🤔
@lily14 nech sa na mňa nikto nehnevá ale je v prvom rade dieťa keď už som rodičom. Muž je celkom sebecký. Hlavne,že si bude clapkat zadok. Po takýchto vysokých teplotách by som určite nešla. Už v normálnom stave je cesta dosť, prehriatie, klíma, prievan atď,atď neviete čo sa z toho môže vyvinúť. Môže, nemusí. Dieťatko je už bez tak oslabené po takých teplotách aby nelaplo niečo horšie. Určite by som v tejto situácii nechcela chodiť po nemocniciach( keby nedajbože) poslala by som muža so starsou
..polemizovat o tom ako dopadne choroba alebo aka je to vobec choroba ...no nik nevie ...u mna by bola priorita moje dieta .. a je jedno ci to ma clovek nejak zaplatene dopredu alebo co ...nikdy nevies ako zle to moze dopadnut ...ale to som ja ...kazdy sam za seba a svoje dieta..
@lily14 no ja to chapem, mne to vysvetlovat nemusis. Prave pre taketo pripady by som sa vopred s nikym nedohodovala, lebo potom to takto dopadne. Chapem, ze nechces byt "zla" a aj to, ze chces pre dieta len to najlepsie. Tak si uz len musis vybrat, co spravis. Vravim, ze by som sa nevedela rozhodnut. Je to ine, ako ked by sa slo v ramci Slovenska, dajme tomu.

Keď je to vírus v nedeľu by mal byť už určite bez teploty. To je piaty deň. Až by mal stále teplotu išla by som s ním v nedeľu na pohotovosť bez ohľadu na dovolenku. Ale myslím že určite bude dovtedy ok až nemá soplik kašeľ ani nič také nech veľa spinká pije dnes už bude ok.