icon

Máme ísť na dovolenku do Chorvátska?

lily14
3. júl 2021

Ahojte ..och poraďte lebo fakt neviem čo robit....máme ísť v nedeľu do Chorvátska a môj 10 mesačný dostal od stredy horúčky ..bola som v piatok u dr...crp ok aj moč...vraj viróza...neviem čo robit či ísť na dovolenku či nie( teda ak nebude mať v nedeľu teploty),ja teda vôbec nechcem ísť a riskovať ale staršia dcéra plač a cirkus a aj manžel má prehovára....ideme ešte s jednou rodinkou všetko je rezervované..už sme to posunuli o 2 dni ...bol niekto v podobnej situácii? Ďakujem

martinoocka
3. júl 2021

Keď je to vírus v nedeľu by mal byť už určite bez teploty. To je piaty deň. Až by mal stále teplotu išla by som s ním v nedeľu na pohotovosť bez ohľadu na dovolenku. Ale myslím že určite bude dovtedy ok až nemá soplik kašeľ ani nič také nech veľa spinká pije dnes už bude ok.

nevenka
3. júl 2021

No sice nas maly mal 9 mesiacov, to je len o mesiac menej a s takouto virozou sme akoncili na infuziach v nemocnici. 5 dni sme tam boli. Bol dehydrovany. Ja som ale kojila, jest ine nic nechcel a mlieko mu nestacilo. Asi som mala uz malo a pit z flasky nechcel a nevedel.

janinah
3. júl 2021

Videla si tie kolony na hraniciach? vieš si to predstaviť tam stáť a mať v aute choré dieťa s horúčkou? ja nie a to som dosť odvážna v takých veciach...my sme dospelí s puberťákom a chorvátsko autom pôvodne plánované sme zamietli,to budem radšej na Liptove pod stromom ležať...letecky by som zvažila,ak choroba vyzerá,že ustupuje....pošli muža so staršou dcérou alebo preložte dov. na neskôr

chrumka120
3. júl 2021

@lily14 nech ide manžel so staršou dcérou ak to máte aj zaplatené, s chorým dieťaťom by som nešla

evaachesa
3. júl 2021

Skús si pozrieť posledný príspevok kde baba píše že už 4 hod stoja v kolóne. Nad niečím takým by som s chorým dieťaťom ani len nepomyslela 🤨

lily14
autor
3. júl 2021

@maciatkolulu ich deti to už prekonali a aj moja a vraj je to infekčné 7 dní ešte aj pred teplotou

lily14
autor
3. júl 2021

@nevenka .môj pije našťastie a dosť a tiež kojim

lily14
autor
3. júl 2021

@janinah to tak je v sobotu stále...chorvati ubytuvavaju od soboty a máme enc skrinku takže skôr by to bolo a kojim dám na cicik a šou ale hej kolóny nepotesia

gabika0825
3. júl 2021

@lily14 ja by som tiež nešla. Veď to je malé dieťa, ostan keď tak doma a nech ide muž a dcéra aj s vašimi známymi, aby ste to nemuseli rušiť.

mpg
3. júl 2021

@lily14 Ja by som to neriskovala, aj v aute je aj prievan, môžu byť aj kolóny, to by bol stres, ísť v zahraničí s ním k lekárovi. Dieťa by malo byť na prvom mieste.

lily14
autor
3. júl 2021

@mpg moja reč dieťa je priorita

lily14
autor
3. júl 2021

@evaachesa neviem to nájsť aký toa nazov

makova333
3. júl 2021

Nie, nesla by som. Moze sa nieco skomplikovat, moze nakazit inych, kolony a hocuco je "fasa" pre chore dieta, prd makovy si bude pamätat 10 mesacny chory z dovolenky, covid a moznost priniest deltu plus karantena.... no dakujem za taku vyhliadku dovolenky. A s chorym dietatom si to neuzijes ani ty.

matabb73
3. júl 2021

Nešla by som. My sme boli s dcérou v Grécku, keď mala 7 rokov a na spiatočnej ceste nám celú cestu zvracala a mala teplotu. Nevedela som, čo robiť. Si v inej krajine, ešte k tomu na ceste a kde teraz hľadať lekára. Našťastie zvracanie prestalo po Kinedrile a aj teplota jej počas cesty prešla, ale tie stresy, čo som si zažila nikomu neprajem. Nech ide len muž s dcérou.

maminkasisa
3. júl 2021

@lily14 prepac, ale Tvoj muz je nezodpovedny. Nech ide sam s dcerou, ved kto by sa staral na dovolenke o chore dieta? Ty! On by dovolenkoval. 10 mesacne dieta je malinke a chore? Si predstav klimu v aute, Ty sa budes vzadu tlacit s 2 detmi ak by nahodou malo teplotu.... este by som mozno skocila na pohotovost, co by povedal lekar, mozno sa mu naozaj cez viken polepsi. Ale teplota 39 je vysoka

kittykat22
3. júl 2021

@lily14 ved a muz nemoze s dcerou sam? Kolko ma dcera? Blbe je, ze dieta je po chorobe oslabene a nejaka cesta do chorvatska, zmena klimy ... no neviem. Ja osobne by som nesla. Za tyzden po chorbe v pohode, ale pred asi nie. Ale mam v okoli vela rodicov ktori to maju inak. Je to na tebe, ci sa na to citis alebo nie

lily14
autor
3. júl 2021

@maminkasisa muž mi pomáha on by sa stredal o to nejde....áno 39 je veľa...aj keď uža len okolo 38.. asi ešte uvidíme a posunieme ešte o 2 dni

lily14
autor
3. júl 2021

@kittykat22 7 roku v má aj ona veľmi chce aby som šla jooj neviem

ivetka_kamo
3. júl 2021

@lily14 enc skrinka je na mýto, nie na hranice 🙂

kittykat22
3. júl 2021

@lily14 ved existuje skype alebo whatsapp. Mozete sa denne vidiet a byt v kontakte. Ale chapem ze ak je dcera fixovana na teba alebo muz s nou netravi dost castu (moze byt casto v praci) ... tak to nemusi byt realizovatelne. Co si myslis ty?

ivangeline
3. júl 2021

Mozno ta 6 choroba? Ked nic ine nie je? Uvidis v nedelu. 🙂

maciatkolulu
3. júl 2021

@lily14 co prekonali? A iných decká? A staršia to prekonala? Co vlastne? No ja neviem teda, ale pravda je, že každý rozmýšľa iba nad sebou, len si treba uvedomiť, že môže to byť naozaj hocikto a hocikde, o rok, dva tri niekto s vami v lietadle😂oni ta karma sa tu používa veľmi často. Mne je to nakoniec jedno. My ostávame v AT a budeme. Spoznávať domáce krásy a tak. Ale to by som tiež nešla kebyže ma malý horúčky, alebo je v rekonvalescencii, lebo po 39 horúčka h je organizmus zaručene oslabený, má fascinuje ako sa zrazu nikto nebojí ničoho.

lily14
autor
3. júl 2021

@ivetka_kamo viem na čo to je...tam sa najviac caka

lily14
autor
3. júl 2021

@kittykat22 ja už neviem nic...asi najskôr bude najlepšie odložiť to o ďalšie 2 dni....

lily14
autor
3. júl 2021

@ivangeline dúfam že len to

nevenka
3. júl 2021

My sme ozeleli dovolenku vlani, lebo korona a este aj som tehotna bola, ozeliem aj tento rok, maly ma 6 mesiacov. A to sme starsim chceli uz ukazat more. Tak snad o rok alebo dva bude nam dobre aj u starkych v zahrade. A aj drobec uz vyrastie a bude z toho daco mat. Navyse, ja sa nrmozem ani ockovat proti korone zatial.
Ja pre toto neplanujem s babatkami dovolenku, lebo: Mozes ist a bude to ok alebo sa to zhorsi. A bude to horor. Alebo ostanes doma a vyzdravie a budes lutovat, ze si nesla alebo to bude zle a budes rada, ze si nesla. No nevedela by som sa rozhodnut veru...🤔

fiafia
3. júl 2021

@lily14 nech sa na mňa nikto nehnevá ale je v prvom rade dieťa keď už som rodičom. Muž je celkom sebecký. Hlavne,že si bude clapkat zadok. Po takýchto vysokých teplotách by som určite nešla. Už v normálnom stave je cesta dosť, prehriatie, klíma, prievan atď,atď neviete čo sa z toho môže vyvinúť. Môže, nemusí. Dieťatko je už bez tak oslabené po takých teplotách aby nelaplo niečo horšie. Určite by som v tejto situácii nechcela chodiť po nemocniciach( keby nedajbože) poslala by som muža so starsou

lily14
autor
3. júl 2021

@nevenka ja k moru nemusím...ide o to že je to všetko zorganizované s tou druhou rodinou apartmán na polku atď...

evelyn246246
3. júl 2021

..polemizovat o tom ako dopadne choroba alebo aka je to vobec choroba ...no nik nevie ...u mna by bola priorita moje dieta .. a je jedno ci to ma clovek nejak zaplatene dopredu alebo co ...nikdy nevies ako zle to moze dopadnut ...ale to som ja ...kazdy sam za seba a svoje dieta..

nevenka
3. júl 2021

@lily14 no ja to chapem, mne to vysvetlovat nemusis. Prave pre taketo pripady by som sa vopred s nikym nedohodovala, lebo potom to takto dopadne. Chapem, ze nechces byt "zla" a aj to, ze chces pre dieta len to najlepsie. Tak si uz len musis vybrat, co spravis. Vravim, ze by som sa nevedela rozhodnut. Je to ine, ako ked by sa slo v ramci Slovenska, dajme tomu.