icon

Máte právo riešiť zvýšenie ceny o 150 eur?

5. nov 2023

Ahojte, chcel by som sa spytat či sa niekto s niečim podobným uz stretol. Nezáväzne som sa zaregistroval na jednu nemenovanú cestovku s tym, že super cena a všetko, vedel som o nej už dlhšie má dobre recenzie. Zrazu asi po 3-4 dnoch som sa pozrel na ich stranku a mali o 150€ zvýšenú pôvodnú cenu, kvoli ktorej som sa registroval. Nejde o to, že by som nemal tych 150€ aj keby to stalo povodne tak. Len teraz neviem, či mám právo si to s nimi vykomunikovat lebo som sa do teraz s tym este nestretol, nedali mi ani niak vediet. Som na vysokej cize preto som sa s nicim takymto nikde nestretol. Viete mi poradiť?

petamich
5. nov 2023

no obavam sa, ze nemas narok na nic - nezavazna rezervacia nic negarantuje, preto je nezavazna, ze nepodopisujes zmluvu, neuhradis zalohu a vtedy viac menej mas garantovanu cenu a sluzby 🤷‍♀️

autor
5. nov 2023

@petamich dobre to maju premyslene…

kristinka92
5. nov 2023

Nerozumiem. zaregistroval si sa kam? Akože si si u nich spravil nejaké užívateľské konto cez ktoré si sledoval ponuky dovolenky? Či myslíš nejakú nezáväznú ponuku dovolenky že si si dal spraviť? Majú právo zvyšovať ceny a aj to robia, s pribúdajúcim časom môže byt nejaka ponuka viac atraktívna a teda zvýšia ceny. Alebo aj znížia keď je záujem nižší

autor
5. nov 2023

@kristinka92 ide o pracu v zahraničí cez leto

kristinka92
5. nov 2023

Pokial si si len dal spraviť NEZÁVÄZNÚ ponuku tak to nič neznamená a s cenou môžu hýbať, ani ti nebudú miesto drzat. To sa robí až ked sa zloží záloha. Nemôžu predsa garantovať cenu a drzat miesto hocikomu kto im čo i len napíše mail… tak to v živote chodí vsade, nie len v cestovkách. Kto sa rýchlejšie rozhybe-berie.

petamich
5. nov 2023

tak dovolenka alebo praca v zahranici zmatena som a pri praci v zahranici zvysili cenu 😅 nerozumiem celkom

kazdopadne ak dovolenka alebo akykolvek iny tovar, ved to je snad bezna vec - nezavazne sa registrujem, ze si mozno hadam snad kupim auto, motorku, dovolenku, novy iPhone a spravi tak n- inych ludi, obchodnik z nezavaznej rezervacie nic nema ale podla teba by mal drzat najnizsiu cenu napr. first moment, pred-objednavkovu hoc by si bol pol roka nezavazne registrovany a napokon by si to ani nekupil? ved to je blbost

kristinka92
5. nov 2023

@petamich tiež nechápem čo je na tom autorovi divne….veď to je bežne fungovanie obchodu s tovarmi, službami…

petamich
5. nov 2023

@kristinka92 tiez nerozumiem 🙂 ak by mal podpisanu zmluvu a zaplatenu zalohu a zvysili by cenu, tak by som chapala, ze je rozhorceny ale takto 🤷‍♀️ tiez sa v maji nerozculujem pri kupe dovolenky, ze uz nie je cena ako v januari, ked predavali first moment

autor
5. nov 2023

@petamich nikde nepisem ze sa jedna o dovolenku

autor
5. nov 2023

Lenze tu ide o to ze po tej registrácii sme mali zoom call resp. pohovor kde sme si uz aj dohodli datum podpísania zmluvy. Som rozhorčený z toho ze mi nic nikto nepovedal na to pohovore…

petamich
5. nov 2023

pises, ze si sa registroval na nemenovanu cestovku a ze maju vyssiu cenu - neviem ako ty ale pod pojmom cestovka a nasledne zvysena cena, ja si teda sprostredkovanie prace nepredstavim 🙂 predstavim si cestovnu kancelariu a cenu za dovolenku ale okej nepochopila som

a za co zvysili cenu? stale nerozumiem - sprostredkuvaju pracu a zvysili poplatok za sprostredkovanie?

niekto2hy
5. nov 2023

A neposlali ti ponuku?

kitycat
5. nov 2023

Na akej si vysokej? Vysokej stolicke? 🙈

liv1
5. nov 2023

Autor stoj si za svojim a povedz ze si sa ozval kvoli tej cene a teraz ju dvihli o 150 po tvojom pohovore Ze samozrejme ocakavas, ze pre teba plati povodna suma. Neustupuj. A nabuduce sa snaz popisat to trocha zrozumitelnejsie, neda sa to pochopit po prvej sprave. Ani registracia ani to ostatne