icon

Máte skúsenosti s bezplatným upgrade izby cez Booking?

31. jan 2025

Ahojte, vyuzivate upgrade izby, keď idete do hotela? Vyhovejú vám alebo skôr odbiju?
Využívam rezervácie väčšinou cez booking a som na úrovni génius 2, tam mi ukazuje možnosť bezplatného upgrade na lepšiu izbu. Nikdy som to nevyužila a ani neviem, či je to možné všade čo je rezervované cez booking, alebo len pri pobytoch ktoré sú označené tým Génius.
Vďaka 🙂

natalka13
31. jan 2025

Ten upgrade mas automaticky. Prides a dostanes taku izbu. Ale uz sa mi stalo ze mi povedali na recepcii ze taku izbu uz nemaju volnu. Mali sme rezerve 2 izby a ta druha bola fakt lepsia.

autor
31. jan 2025

@natalka13 to som nevedela, vždy si vyberiem izbu z ponuky ja a tu si rezervujem, a vždy dostanem taku. Myslela som že treba o to požiadať na recepcii. Nikdy som to neriešila ale poslednú dobu rada pozerám na yt videá recenzie na hotely a často o tomto hovoria. Tak že či tu ma niekto reálne skúsenosti 🙂

natalka13
31. jan 2025

A mas tam uvedeny ten upgade izby ked ju rezervujes?

jenn7
31. jan 2025

Mna naposledy odzubali cez vianoce v istanbule, objednala som si superior de luxe izbu, dostala som obycajnu, v momente som napochodovala na recepciu kde mi slecna povedala ze moja izba je zial obsadena, naco som jej povedala ze ma to ani kusok nezaujima a chcem to co som si zaplatila, ku podivu do vecera bola izba tu. Nebol to sice upgrade, ale netreba sa bat ozvat. A potom mila skusenost, pred 2 tyzdnami v Barcelone, objednana bola obycajna izba a dostali sme superior.

autor
31. jan 2025

@natalka13 myslím ze ono sa to tam neuvádza, mám len pri mojom úcte napísanú úroveň toho génius a čo obnáša. V tých videách na recenzie hotelov často hovoria, že hosť sa môže spýtať na upgrade ( nepostrehla som či len v prípade tohto booking a genius) a pokial to kapacity hotela dovoľujú, že majú v tom čase veľa voľných izieb, môžu hosťovi zdarma poskytnúť lepšiu izbu už len z dôvodu, aby ukázali aké majú možnosti ak hosť o nich nevie a môžu si tým zabezpečiť, že nabudúce už hosť automaticky bude chcieť tuto lepšiu izbu a nezaplatí si lacnejšiu.

autor
31. jan 2025

@jenn7 nedostala som nikdy horšiu resp lacnejšiu izbu ako som rezervovala, čiže pravom ste boli nahnevaná a mohli dať automaticky ešte lepšiu. Ale nikdy som nedostala ani lepšiu . Skôr myslím že väčšina hotelov to automaticky takto nedá, možno až keď sa hosť spýta.

natalka13
31. jan 2025

Nie, tak to nefunguje. Nie kazdy hotel poskytuje upgrade, musis to mat uvedene pri rezervacii.
Jasne opytat sa mozes.
Ja som raz bez opytania dostala lepsiu kajutu na lodi az o dve triedy. Potesilo.

autor
31. jan 2025

@natalka13 skúsim pozrieť pri najbližšej rezervácii ale zatiaľ som si tu možnosť myslím ani nikde nevšimla

natalka13
31. jan 2025

toto tam musi byt, ked dam iny termin trebars januar tak mi to neponukne.

abbey1
31. jan 2025

Raz sme mali booknute 2 izby v Londýne. Jednu nám dali upgrade. A raz sme v Maroku dostali izbu s výhľadom na oceán bez príplatku. Treba spýtať, za to nič nedáš. Niekde sami ponúknu, niekde nie.

elenajezova
31. jan 2025

Mne sa toto stalo v Prahe. Za 40 € som mala izbu s vírivkou v kúpeľni a bol tam aj sprchový kút s masážnymi tryskami a ešte aj s raňajkami. A kúsok od metra. Roky chodíme do Prahy na jedno miesto...ale veru nabudúce si objednám presne tento hotel s vírivkou na izbe...😅 Tiež som Génius 2 na Bookingu.

sisaka
31. jan 2025

Neviem si predstaviť, ako toto funguje. Keď sa pýtam niekde na upgrade, tak čakám, že si zaň budem musieť doplatiť, ak mi hotel ponuka free upgrade - tak je to z jeho iniciatívy. Ešte som nikoho nepočula si pýtať - dajte mi bez doplatku lepšiu izbu. To fakt? A na recepcii povedia nech sa páči, bez problémov?
My sme posledné dva roky cestovali Chorvátsko, Slovinsko a po vytiahnutí neeurópskeho pasu nám v 80% ponúkli lepšiu izbu bez príplatku. Nie sme žiadny “geniusovia”, bookujeme zväčša cez Expedia.

bg92
31. jan 2025

Tebe uz pri bookingu na stranke tym padom ukazuje tu lepsiu izbu s rovankou cenou ako tu horsiu a mozes booknut ktoru chces.v hoteli uz neriesis nic.upgrade dava booking nie hotel.

natalka13
31. jan 2025

@elenajezova ano raz sme v benatkach dostali izbu s virivkou ale taky hukot to robilo v tej vykachlickovanej obrovskej kupelni ze o 5min sme ju vypli.
Este aj ranajky v cene byvaju na booking v ponuke.

autor
31. jan 2025

@sisaka nie je to môj výmysel, ja som sa na toto nikdy nepýtala ani si o tom nestudovala. Zaujalo ma to posledné dni, lebo pozeravam kanál na yt dvoch mužov ktorí cestujú po hoteloch (sk, CZ ale aj inde zahraničie), nerezervuju si vždy len cez booking ale podľa toho, kde je zrovna lepšia cena čiže porovnajú priamo cez hotel ale aj booking a hovoria často o týchto upgrade. Že aj keď si hosť zaplatí dajme tomu izbu klasik, ale hotel ziva prázdnotou, môžu mu poskytnúť kľudne aj suitu z dôvodov ktoré som písala vyššie. Z toho som pochopila, že možno to teda nie je len pri rezerváciu cez booking a program Génius. Ono je asi najmenej na tej recepcii sa spýtať pri check in- je mozny upgrade? A už povedia, či áno alebo nie- v tých videách dokonca často im takto ponúkli upgrade za nejaký príplatok ( ale nehola to suma ako cela za inú izbu ). Pripadne sa tiež často pýtajú na možnosť neskoršieho check outu, tiež to niektoré hotely neponúknu vôbec, niektoré zdarma napr hodinu navyše a niektoré za príplatok. Ja som o týchto veciach vôbec nevedela, až keď pozerám tieto videá. Tak ma to zaujalo, že či pre iných je to bežne a či to poznáte.

sisaka
31. jan 2025

Jasné, že sa môžeš spýtať, či je možný upgrade, v najhoršom povedia, že majú všetko obsadené, ale treba rátať, že za ten upgrade sa bude platiť. Ako som písala, zadarmo sme mali upgrade len vtedy, keď to ponúkol sám hotel. Chodievam napríklad do rezortov a tam sa zväčša na recepcii pýtajú, či by som chcela upgrade a bude to toľko a toľko na noc. Free upgrade jedine, že nie som spokojná s izbou a nemajú nič voľné v mojej kategórii, tak dajú aj lepšiu.
Kadejakych influencers a YouTubers by som nebrala ako vzorku, keďže ide o reklamu hotela, tak im s radosťou dajú free upgrade, len aby mali dobré reviews.

simca06022011
31. jan 2025

no ja som porovnavala urovne, lebo ja nemam ziadnu, polovicka vyssiu a brat este vyssiu.. a rozdiel je uz v tom, ked sa prihlasis. mas upgrade ale mas aj nizsiu cenu. Cize napr. ak za nejaku 2post izbu zaplatim ja 200EUR, chlap ma 180EUR a brat 160EUR (to vymyslam ceny z brucha) a tym padom vyssia izba ho vyjde rovnako ako mna obycajna. Na druhej strane, kamoska xkrat vyuzila to, ze dopytovala priamo hotel este, napr. si vypytala zlavu alebo nieco, a lepsiu izbu jej dali. Napr ma napada konktretna vec, ze sa nezhodli doma o ubytovani, ale ona uz objednala a medzi tym nasli nieco ine lacnejsie, chceli stornovat pobyt, a vtedy im este hotel ponukol aj lacnejsi pobyt aj lepsiu izbu. Takze vyskusala sa opytat na zlavu na dalsom pobyte inde a tiez hned dostala bez problemov. Rovnako ja som isla na Mljet posledne a priamo mi povedal majitel, nie booking (a to sme sli cez geniusa) ze mame predsa len jemu skor dat vediet nabuduce, da nam o vela lepsiu cenu (izbu nie, vsetky boli rovnako luxusne :DDD ale ceny mal on na mieste uplne ine)
na check out a pod, som zvyknuta, to si pytame takmer vzdy, nakolko cestujeme az na noc a este sa moceme v okoli.. ak maju izbu obsadenu po nas, tak nam minimalne vzdy ponukli uskladnenie veci napr do vecera...