Máte skúsenosti s cestovaním do Chorvátska s 1,5-ročným dieťaťom?
Šli by ste? Máte s tým niekto skúsenosti? Kedy je najlepšie cestovať, keď je check in napr. o druhej poobede?
Ďakujem, pýtam sa vyslovene na cestu autom
Aha chápem, no z textu to nevyplýva. Tak toto neviem poradiť, prepáč. Bývalého priatelia rodičia brali syna autom do Chorvátska autom keď mal asi 2.5r a nikto na tu cestu zrovna šťastne nespomína. Ale osobnú skúsenosť nemám 🙂
Skusenost my nie. Ale z nasho okolia povacsine idu na noc.
Pripadne ak cez den tak niekde prestavka-dlhsia.... a tak dalej.
Nam je dlho ist k rodicom 3 hodiny v aute 🙈 tak za mna obdiv kazdemu co sa takto vyberie.
Nie, nesla by som. Ani s 1,5r. ani so starsim. Jedine letecky.
Dcéra nemala ani rok, keď sme s ňou začali cestovať. V 2 rokoch mala za sebou 2 lety a určite aspoň 2 cesty autom, ktoré trvali +/- 5 hodín, z toho jednu som s ňou bola sama (mala som vtedy 20-21). Na noc sme nikdy nechodili, ak sme niekam išli autom. Ale ty si musíš poznať svoje dieťa. Ak idete na výlet niekam hodinu dve, ako to zvláda?
Chodili sme do hr odkedy mal maly polroka.
Vtedy vzdy na noc okolo 12 som ho prelozila do auta a spal do nejakej 6, potom pumpa prezliect pobehat, kava, najest sa. Pokracovali sme nejake 2-3 hod v pohode vydrzal.
1,5 rocne dieta uz moze kukat aj rozpravky po ceste.
Teraz chodime rano okolo 6 maly pozera rozpravky, zastaneme najeme sa. Pohodicka.
Nesla by som. A nie len kvoli detom ale ani mne by sa nechcelo. Rozhodne teda nie kvoli chorvatsku. Ale keby to je na mne, s takym malym by som sla cez den a robila prestavky.
Myslim dlhe prestavky.
My sme v podstate od 3 mesiacov dietata cestovali autom dlhe trasy a uplne v pohode. Ked bolo dieta malicke, asi do roka, cestovali sme v noci. Ked bolo starsie, tak uz pocas dna. Ale nase starsie dieta rado cestovalo... s mladsim to uz nie je take jednoduche, ale ked je najhorsie, youtube vzdy pomoze 🙂
Záleží aj odkiaľ vyrazíte. Šli sme s 2 ročným do Splitu , vyrážali sme o 8 večer. Vtedy chodí spať, tak sme si mysleli, že bude cesta v pohodičke. Zaspala o 5 ráno, lebo sa tak strašne tešilo, že ide k moru. Boli sme 2 šoféri, teda plán bol taký, že kým spí dieťa, drieme aj druhý vodič. Nič z toho ale nebolo. Pred Záhrebom som si pospala 45 minút v odstavenom aute, kým muž behal s dieťaťom po parkovisku. Potom som už do Splitu potiahla ja. Zvládli sme to, prišli sem skôr na miesto a čakali neďaleko ubytovania. Prešli sme sa po pláži, jedlo a tak. Všetci sme ale išli spať o 6 večer. Ak je dieťa nepokojné, urobte si taký prestávky vy. Dieťa si pobeha, šofér odpočinie. Dá sa to zvládnuť, nejazdí sa tak predsa každý víkend.
Moje dieťa je zvyknuté na auto, aj na väčšie aj menšie trasy. Za rodinou cestujeme 3 hodiny, z toho niečo pospí a potom sa hráme alebo použijeme mobil. Niekedy je nervózny, niekedy v pohode.
Ide mi o to, že teraz by to bolo nejakých 8 hodín, z čoho mám obavy. Preto by mi pomohli nejaké skúsenosti. Či je lepšie cestovať v noci alebo cez deň. Manžel hovorí, že deň, ja noc. On je šofér, chápem ho. Ale máme kvôli tomu nezhody, lebo takto sme ešte neboli. Chodili sme len dvaja a aj to letecky do úplne iných krajín.
my sme chodili s rodicmi, ked sme boli male, vzdy na noc. vyrazali sme okolo 2 v noci a velku cast cesty sme prespali. ale teda oco si to odtrpel a ja ako soferka v nasej rodine ho uplne chapem. hlavne aby to bolo bezpecne.
Sli sme ked mal syn 1rok a 2mesiace. Odchadzali sme rano o 2:00, po sadnuti do auta este chvilu pozeral a potom spal asi do 7:00. Potom okolo 11:00 zaspal znova na nejake 2hodiny. Do ciela sme dorazili o 14:30. Robili sme si prestavky kazde cca dve hodiny, sedela som vzadu pri nom a hrali sme. Dobre je zobrat par novych hraciek….mam pocit, ze velmi pomohlo ked som mu den predtym povedala, ze zajtra budeme dlho sediet v aute, nech sa na to pripravi. Ani som si nemyslela, ze by mi rozumel ale pravdou je, ze cesta bola vyborna, bol kludny a velky partak. Cesta domov sla snad este lepsie, to sme ale ale cez den.
Za mňa je najlepšie ísť skoro ráno okolo 5. Auto už naložené a pripravené, ráno dohodit len posledné veci a ísť. Šofér sa vlastne do rána normálne vyspal doma a isto sa ťahá lepšie po predošlej noci. Ak je to na 8 hodín cesty, mali by ste tam byť akurát na check in.
Tiez sme tak sli ked mala 1,5r vyrazili sme o 5tej, cesta sa kvoli zapcham predlzila a miesto 8h sme cestovali 11 🫣 ale nastastie dcerka je zvyknuta na dlhe cestovanie, a bolo to uplne vpohode 🙂 v noci som nechcela ist, kedze prespava celu noc nechcela som, aby bola v tej jednej polohe zlomena, radsej prestavky.. cca kazde 3h sme mali na cikanie a tak 🙂
Ja nie.
Boli sme autom, vycestovali sme okolo 23tej, cesta v pohode, deti boli pokojne, aj spali väčšiu časť cesty. Robili sme prestávky, asi 2-3 do rána do 8, potom aj dlhšie. Ale dohodli sme si telefonicky, že príchod aj skôr bol možný, volali sme pár dní predtym aj ráno v deň príchodu, už podľa času. Len je to náročnejšie pre šoféra, takto v noci jazdiť. Ale na druhej strane, aspoň sme sa vyhli nepokojným deťom. Keby som šla opäť, vyrazíme radšej o 4 ráno, a to by sme došli akurát načas. Výhodou nočnej cesty bol kľud na diaľnici.
My sme ked bol syn maly zvykli cestu rozdelit a prespat v Zahrebe. Vyrazali sme poobede na jeho poobedny spanok, ked sa vyspal sme si urobili pauzu a potom uz tie 2-3 hodiny vydrzal a rano sme pokracovali. Nemame radi cestovanie v noci a toto nam najviac vyhovovalo.
Syn mal 10 mesiacovked sme isli prvy krat, isli sme na noc, rano sme dorazili syn spal celu cestu. Vyrazili sme okolo polnoci.
Naspat sme isli cez den a teda to bolo.peklo, nechcel tam sediet kazdu chvilku sme stali a ked som po prestavke ukladali do auta bol zurivy...
Šla by som skoro ráno o 4-5, na noc už nikdy.
My sme išli tiež s 1,5 ročnou a vyrazili sme na večer. Teda o nejakej 18:00 a o polnoci sme tam už boli, ubytovali sa a ešte do rána aj pospali . Odvtedy tak chodím stále už aj s iným dietatom.
Do 4 rokov sme chodili iba lietadlom. Ale ak je tvoje dieta zvyknuté, tak v pohode. Len si naplanuj prestavky, tam kde su detské ihriská. Nech sa vybehá a unaví. Vieš si pekne google maps naplanovat, kde budete stát. My nechodíme na noc na dlhšie trasy, chodíme normálne cez den a aj si vzdy niečo pozrieme zaujímavé po ceste. Chorvátsko nechodíme síce ale to máš jedno, ktorá krajina. Skor je to o naplanovaní cesty. Prestávky su fajn aj pre dospelých.

Išla som so synom v podobnom veku (a to som s ním šla sama) a ako som tu už aj viac krát písala, za mňa jedine letecky. 1h 15min vo vzduchu a si pri mori, bez nervov a stresov 🙂