icon

Mauricius 2017

liza68
26. jan 2017

Ideme na Mauricius! Dievčatá, ktoré ste už tam boli, čo máme vidieť, ochutnať atď...?

Strana
z9
sissi2183
17. máj 2023

Mozno niekomu pomoze pri rozhodovani. Sme na Mauriciu. Nizsie v kratkosti popisem plaze, ktore sme navstivili:
Mont Choisy - pokojne more, jemny biely piesok, idelane pre male deti. Plaz prazdna. Ale nebola to pre mna taka prava exotika.
Palmar - pekna siroka plaz s jemnym bielym pieskom. Osobne mi vadilo, ze vo vacsine rusnejsich lokalit su vsade odstavene lode a bojami vyhradene bazeny v mori na plavanie. Takze po 5 minutach prechadzky, sme lokalitu zmenili.
Troux aux biches - krasna plaz s jemnym bielym pieskom. Pre mna vsak uzka a opat “problem” s lodami a bojami.
Le Morne - abosolutny highlight. Na tejto plazi sme stravili vacsinu pobytu. Najkrajsia je podla mna cast popri hoteli Paradise Beachcomber. Sceneria s kristalovou vodou, palmami lemovanou plazou a horou Le Morne Brabant.
Aj kazdy rok by som nemala problem dovolenkovat na tejto plazi.
Prazdna plaz, pokojna plaz, absolutna dokonalost. Foto pridavam z Le Morne.

sissi2183
17. máj 2023

Zabudla som na Flic en Flac. 5 minut a dost. Za mna teda otrasne.

tenerifka
17. máj 2023

@sissi2183 toto je Flic&Flac public beach, plaz pred La Pirogue ma kokosove palmy pozdlz celej plaze, ale tam ta ochranka nepusti, ak tam nie si ubytovana

sissi2183
17. máj 2023

@tenerifka ano, to mi je jasne, ze ta plaz je lepsia. Ochranka tam pusti kazdeho jedneho. Plaze na Mauriciu su verejne. A NIKTO nemoze vyhanat hosti z plazi spred hotela. My sme v 5 hviezdickovom hoteli, ale chcem vidiet aj ine plaze. Ani jedineho navstevnika nevyhodi personal z plaze. Dnes pred Paradise Beachcomber. Rodinka s malym babom hladala miesto v tieni. Ochrankar videl, ze behaju po plazi a ze nie su z hotela a zavolal ich do tiena pod palmy v zahrade Beachcomber.
Iny pripad Troux auch biches Beachcomber - to iste, ponukol tien pod palmou hotela. Aj ked videl, ze su to len navstevnici plaze. My vcera v Troux aux biches - rozlozili sme slnecnik. Prisiel na konci dna ochrankar, ze mame si ten slnecnik upratat. Muz na neho spustil, ze plaz je verejna a ked s tym ma problem, ma zavolat policiu a mozeme si to prebrat. Hadaj, co urobil… vypadol a viac sa ani neukazal. Vsetky plaze na ostrove su verejne a personal nemoze vyhodit navstevnikov ani z plaze pred hotelom.

tenerifka
17. máj 2023

@sissi2183 tak sa uz asi nieco zmenilo. My sme boli asi pred 8-9-timi rokmi a veru na hotelovu plaz miestni nemohli. Turistov mimo hotela tam nebolo, tak neviem posudit.
No ale vidis, ze niekde stale skusaju....a su za to plateni, nerobia to len tak z rozmaru

sissi2183
17. máj 2023

@tenerifka ved presne, skusaju, na tych, co nevedia.
Ale toto som si zistovala pred booknutim dovolenky. Lebo nechceli sme zostat len v rezorte zatvoreni.
Vseobecne musim ale povedat, ze sluzby su nenormalne. Voci detom neskotocne priatelski. Dnesna vecera v nasom hoteli Constance Belle Mare - obejdnali sme pre deti 1 porciu spagiet a jedny hranolky. Jedia velmi malo a aj toto je ich mnozstvo na 2 dni. Ja som si objednala rybu, muz nieco z mauricijskej kuchyne. 2 pohare vina, 2 dzusy. Detom priniesli zadarmo este jednu porciu spagiet, lebo sa im to zdalo malo. Zadarmo zmrzlina pre deti. My sme dostali zadarmo dezert - kolac so zmrzlinou. Cakali sme ucet minimalne 5000 rupii - cca 170eur. A ucet 3000 rupii. Teda ani nie 70e. Muz hned nechal 500 rupii sprepitne.
Ale na druhej strane ta starostlivost je miestami prehnana. Ked nam tu klope o 22 hod nocna sluzba, ci nieco nepotrebujeme 😄🙈

Strana
z9