Mauricius 2017
Ideme na Mauricius! Dievčatá, ktoré ste už tam boli, čo máme vidieť, ochutnať atď...?
@tenerifka ano, to mi je jasne, ze ta plaz je lepsia. Ochranka tam pusti kazdeho jedneho. Plaze na Mauriciu su verejne. A NIKTO nemoze vyhanat hosti z plazi spred hotela. My sme v 5 hviezdickovom hoteli, ale chcem vidiet aj ine plaze. Ani jedineho navstevnika nevyhodi personal z plaze. Dnes pred Paradise Beachcomber. Rodinka s malym babom hladala miesto v tieni. Ochrankar videl, ze behaju po plazi a ze nie su z hotela a zavolal ich do tiena pod palmy v zahrade Beachcomber.
Iny pripad Troux auch biches Beachcomber - to iste, ponukol tien pod palmou hotela. Aj ked videl, ze su to len navstevnici plaze. My vcera v Troux aux biches - rozlozili sme slnecnik. Prisiel na konci dna ochrankar, ze mame si ten slnecnik upratat. Muz na neho spustil, ze plaz je verejna a ked s tym ma problem, ma zavolat policiu a mozeme si to prebrat. Hadaj, co urobil… vypadol a viac sa ani neukazal. Vsetky plaze na ostrove su verejne a personal nemoze vyhodit navstevnikov ani z plaze pred hotelom.
@tenerifka ved presne, skusaju, na tych, co nevedia.
Ale toto som si zistovala pred booknutim dovolenky. Lebo nechceli sme zostat len v rezorte zatvoreni.
Vseobecne musim ale povedat, ze sluzby su nenormalne. Voci detom neskotocne priatelski. Dnesna vecera v nasom hoteli Constance Belle Mare - obejdnali sme pre deti 1 porciu spagiet a jedny hranolky. Jedia velmi malo a aj toto je ich mnozstvo na 2 dni. Ja som si objednala rybu, muz nieco z mauricijskej kuchyne. 2 pohare vina, 2 dzusy. Detom priniesli zadarmo este jednu porciu spagiet, lebo sa im to zdalo malo. Zadarmo zmrzlina pre deti. My sme dostali zadarmo dezert - kolac so zmrzlinou. Cakali sme ucet minimalne 5000 rupii - cca 170eur. A ucet 3000 rupii. Teda ani nie 70e. Muz hned nechal 500 rupii sprepitne.
Ale na druhej strane ta starostlivost je miestami prehnana. Ked nam tu klope o 22 hod nocna sluzba, ci nieco nepotrebujeme 😄🙈

Mozno niekomu pomoze pri rozhodovani. Sme na Mauriciu. Nizsie v kratkosti popisem plaze, ktore sme navstivili:
Mont Choisy - pokojne more, jemny biely piesok, idelane pre male deti. Plaz prazdna. Ale nebola to pre mna taka prava exotika.
Palmar - pekna siroka plaz s jemnym bielym pieskom. Osobne mi vadilo, ze vo vacsine rusnejsich lokalit su vsade odstavene lode a bojami vyhradene bazeny v mori na plavanie. Takze po 5 minutach prechadzky, sme lokalitu zmenili.
Troux aux biches - krasna plaz s jemnym bielym pieskom. Pre mna vsak uzka a opat “problem” s lodami a bojami.
Le Morne - abosolutny highlight. Na tejto plazi sme stravili vacsinu pobytu. Najkrajsia je podla mna cast popri hoteli Paradise Beachcomber. Sceneria s kristalovou vodou, palmami lemovanou plazou a horou Le Morne Brabant.
Aj kazdy rok by som nemala problem dovolenkovat na tejto plazi.
Prazdna plaz, pokojna plaz, absolutna dokonalost. Foto pridavam z Le Morne.